- Konu Sahibi Orangegreysky
-
Ben de çok evcimenim, evden dışarıda bunalırım evim de evim diye diye bıktırırım yanımdakiniyeşillik çok severim zaten Ankara'da İstanbul'da görmedim hiç. Sessizliği severim sakinliği severim
Çalışıyorum ama evden çalışıyorum, o yüzden sosyal hayatım yok, Ankara'ya taşındığımdan beridir de eşimin arkadaşlarıyla çıkarım arada, kendi arkadaşım yok.Ben de ilk evlendiğimde memlekette bayramlarda eşimin babasının amcalarına gitmekten falan bıkardım. Şimdi hepsi rahmetli oldu, üç kapı falan ziyaret ediyoruz. Yani alkol alacak bir yer olmaması ve eşinin babaannesi çok önemli mevzular gibi gelmedi bana. Ben de küçücük bir ilçede yaşıyorum. Yakında bir şehir ve büyük bir ilçe var, bize yetiyor gezmek için. Çalışmıyorsan, şoförlüğün yoksa bir nebze bunalabilirsin ki nerde yaşarsan yaşa bunlar dezavantajdır bir kadın için
İyi madem, çalışıyorum şu saate kadar deyip insanları savma lüksün varÇalışıyorum ama evden çalışıyorum, o yüzden sosyal hayatım yok, Ankara'ya taşındığımdan beridir de eşimin arkadaşlarıyla çıkarım arada, kendi arkadaşım yok.
Önemli mevzular bizim için ya çünkü bunaldık mı çıkmak bi şeyler içmek iyi geliyor bize. Babaanne konusu da biraz bizim akraba sevmememiz sebebiyle kafamıza dert oldu
Aynen kapıya mesai saatleri içerisindeyiz lütfen daha sonra tekrar deneyiniz falan yazarımİyi madem, çalışıyorum şu saate kadar deyip insanları savma lüksün varben de kahvaltıya, yemeğe, sahilde gezmeye, kızımı piyano dersine 20 dk uzaktaki bir ilçeye götürüyorum. Yaşadığım yerde olmaması problem değil. Yakınınızda varsa oraya gidersiniz içmeye, yoksa eve talim
Gideceğiniz şehri söyleseniz aslında daha objektif yorumlayabiliriz Karadeniz de bir yer mi denize yakın mı havası nasıl ev fiyatları nasılKayınvalide konusunda hiçbir tereddüdüm (tereddütüm?) yok benim de, işimi her anlamda çok kolaylaştırır. Ama benim ailemde uzun süredir sadece annem var mesela hala teyze amca yenge babaanne anneanne dede kuzen o bu şu bana da yorucu geliyor bazençok sık olmazsa sorun olmaz herhalde, sevindim bunu anlatmanıza
Kütahya arada söyledim de soruda söylememişimGideceğiniz şehri söyleseniz aslında daha objektif yorumlayabiliriz Karadeniz de bir yer mi denize yakın mı havası nasıl ev fiyatları nasıl
Eşimin akrabayla alakası yok ya bayramda zorla arattım gitmediğimiz kişileri, memleketteki kişileri ailesinin zoruyla ziyaret etti. Ama ilk dediğiniz benim de kafamda. Ha çok dolaşmam gezmem ama istesem gezebilirim, istersem peş peşe 5 tane avmye giderim ordan çıkarıp 10 tane kafeye giderim o şansım var. Ama küçük şehirlerde yok yaniÖnceden küçük yer güzeldir keyiflidir diye düşünürdüm fakat gezme için yine buyuksehir olan bir şehire tatile geldik, Ankarayı özledim. Bide akraba vs var ben yerimden kıpırdamazdım
Eş akrabaları olmasa bi nebze gidilebilir ama akrabalarının yanına gidince eşlere bireyler oluyor araya mesafe fln koyamiyorlar
Ankara’da park çok aslında sitede otursanız rahat çıkarısınızBi köye gittik, keyif aldım. Oradan eşimin teyzesinin bahçesi var o da köy gibi bir yerde oraya gittik, havası ayrı suyu ayrı. Sessiz sakin, her yer yeşillik. İstanbul'dan Ankara'ya taşındım hiç yeşillik görmedim benhoşuma gidiyor o yüzden. Çociş kısmında da onu düşünüyorum şu an Ankara'da çıkarsam gezdirecek yerim yok park yok her yer araba bina. Orada daha mutlu olur bence
Kiralar çok uçuk şu anAnkara’da park çok aslında sitede otursanız rahat çıkarısınız
Hangi il merak .. belki mutlu olursunuz küçük şehirler daha eğlenceli oluyor bazenDaha 1 senesi var en az ama ben her şeyi kafaya erkenden takan biri olarak taktım yine. Eşimin memleketine taşınma ihtimalimiz var. Artılarını eksilerini yazayım.
+İşini orada daha iyi toparlayabilir.
+Kiralar buraya göre çok daha uygun, birikim de yapabiliriz.
+Kayınvalidem kayınpederim ısrarcı insanlar değiller her gün gelmezler eminim, eltimin bebeğine 1 senedir aralıksız o bakıyor bizimkine de çok destek olur destek istesem.
+Market müdürü kp, market alışverişimize kadar yaparlar, oradan da aynı zamanda birikim yaparız.
+Altta eksi olarak vereceğim bi konunun artısı da var. Ankara'da çok yalnızızOrada en azından muhabbet kurabilecek insanlar var.
-Ama tüüüm akrabalar orada ve akrabalık ilişkileri çok kuvvetli, 2-3 gün misafirliğe gitsek gitmedik ev kalmıyor.
-Büyükler çok fazla var ve yine birbirlerinden alışkın oldukları için biraz talepkarlar. Babaanne 80 kere arar kayınvalidemi, beni neden çağırmıyorsun gittiğin yere diye de küser.
-Küçük bir yer olduğu için akrabaların bazılarının çok konuşacağına eminim. Nikah sonrası içtim diye kayınvalideme şikayet etmişti eşimin kuzeni
-Yine küçük bir yer olduğu için 1-2 kafe var sadece. Oturup içelim diyebileceğimiz bir yer yok (sadece 1 tane var o da zaten erken kapanıyor ve kalabalık oluyor tek yer olduğu için), arada ben de eşim de yapıyoruz bunu.
Onun dışında şimdi gelmiyor aklıma artı eksi. Ama havası temiz, küçük, sakin bir yer. Kısa süreli mi taşınırız bilemiyorum ev almayı vs de konuşuyoruz orada.
Kayın aileyle aramda bi sorun yok. Severim, bana çok iyilikleri olmuştur iyilerdir düşüncelilerdir. Onlar da beni sever diye düşünüyorum.
Baktığımız evler biraz daha arabayla 10 dakikalık mesafede. Gerçi merkezin baştan sonu birbirine 10 dakika, o yüzden 10 dakikaya uzak diyorlar orada.
Ne diyorsunuz? Sorun yaşar mıyız acaba? Eşim de ben de akraba seven insan değiliz şu an oturduğumuz ilde de eşimin teyzesi var en son 1 sene önce gittik herhaldeama orada o dengeyi kurabilir miyiz bilmiyorum evden çalışıyorum bilen bilir, kayınvalidem mesela evden çalıştığımı bilir sabahları pek aramaz bile çalışıyorsun diye. Orada olduğumda da sabahları gelmez ama teyzeler halalar babaanneler bunu düşünür mü bilemiyorum. Sıkılır mıyım kısmı için de emin değilim zaten evden dışarı çok nadir çıkarım ama çıkmak istediğimde çıkabileceğim yerler olması bile bi güvence veriyor insana, orada çok yok o
Ben Ankara sevdalısıyım ya, havası düzeni falan mis. İstanbul'dan geldimBen Türkiye özelinde konuşursam küçük şehirde asla yaşayamam. Tarz meselesi ama benim için işkence. Şu an almanyada bir köydeyim yine sıkıcı ama en azından 3 tane mekan varsa 2si bira bahçesi
Geri dönme ya da ilerde sıkılırsanız başka yere taşınma şansınız varsa bence deneyin. Ankaraya sonradan gelenler pek sevemiyor çünkü çok şahit oldum. Ay burda deniz yok yaa diyenlerin de ağzına vurmak istiyorum ya sanki gelmeden önce devlet sirriydi da gelince öğrenmiş gibi
Para biriktirme ve sosyal çevre konusunda heves etmişsiniz, biraz denersiniz. Ama sonra taşınmak isterseniz eşiniz, ailem iyice yaşlandı kalsak mi gibi der mi diye iyice düşünün derim
Bir de baktınız gelen giden çok oluyor, ben paslaslarla havluları bir atıyorum diye anlatın bakın gelen oluyor mu
KütahyaHangi il merak .. belki mutlu olursunuz küçük şehirler daha eğlenceli oluyor bazen
Sok oldumKütahya
Korkulacak sıkıcı değil de sıkıcı ya, bi yerler varsa da benim bey kişisinin haberi yokSok oldumtamamen küçük bir yer beklerken.. orda yaşamadım çok gittim geldim,icinden geçtim.. yaşayan arkadaşlarım da oldu dediğiniz kadar korkulacak sıkıcı bir yer değil diye biliyorum..
Pardon okumamışım diğer sayfalarıKütahya arada söyledim de soruda söylememişim
Ev sahibiniz artış yaptığı ortalama ne kadar kiralarKiralar çok uçuk şu an
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?