- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
Yanlis düşünmüyor aslinda mesela kreşe ayda 1.800 veren bankaci arkadasim kres kapali diye kimsesi de olmadigindan bakici tuttu simdi hem bakiciya hem de kreşe mi para odemeli sizce?Siz ödemediğiniz için o kurumda çalışanların da paraları ödenemiyor yalnız.
Çok yanlış düşünüyorsunuz.
He paranız yoktur çok zordasınızdır anlıyorum lakin eğer belirli bir geliriniz zaten geliyorsa ödemiyorsanız çok yanlış.
kamunun kalanı da aynı şekilde öğretmenler her daim 1 - 0 önde...Ogretmenler ek ders ucretlerini bile istiyor aliyor zaten ana maas cepte de girmedigin dersin ucretini bagira bağıra istemek haber kanallarina mesajlar atmak da ne demek zaten evde oturup maas almak bir ayricalikken bencillikleri bitse keşke.
Ozel sektordekiler ya issiz kalacak ya da işe gidecek adil degil adalet sıfır.
Etut merkezleri yasal olarak kapali.Ev içi egitim var bile bile de gondermem cocugumu etiute falan sinavdan daha onemli sağlık.Okulların açılacağını ummak saçma.
Bu böyle gider, eylül ayına normal dönem başlar.
Gerekirse eğer tehlike yazın geçerse, temmuz ağustosta kalan yarıyıla devam edip, ara bir tatille eylüle geçiş olabilir.
Çalışan anneler, Allah yardımcınız olsun, okullar açılmazsa ki açılırsa bile kimsenin yollayabileceğini sanmıyorum, bu süreçte etüt merkezleri, çalışma grupları devreye girecektir eminim.
Aileler şehir dışında olsa bile onlara 1 aylığına yollamak da seçenek.
Hanımefendi özel kurumlar senelik anlaşır ona göre sözleşme imzalanır.Buna dayanarak söylüyorum.Yanlis düşünmüyor aslinda mesela kreşe ayda 1.800 veren bankaci arkadasim kres kapali diye kimsesi de olmadigindan bakici tuttu simdi hem bakiciya hem de kreşe mi para odemeli sizce?
elinde olan ödüyor kimse kimsenin parasının üstüne de yatmıyor zaten, öteliyoruz sadece bu da kişisel tedbir. sonuçta benimde maaş garantim yok ki devlette çalışıyoruz diye herşeyi toz pembe sanmayın ...Hanımefendi özel kurumlar senelik anlaşır ona göre sözleşme imzalanır.Buna dayanarak söylüyorum.
Özel kurumlarda çalışan çoğu kişiye maaş verilemediği için onlar aç kalacak şu anda.
Devlette çalışana bir şey olmaz tıkır tıkır alır parasını ama özel sektör acımasızdır.
Kazanamıyorsam sen de kazanamazsın mantığı vardır.
Bu durumda da imkanı olanların yine ödeme yapmaya devam etmeleri taraftarıyım.
Kesin bilgi yok tabi Ziya Selçuk bile bilmiyorken bu arkadas ne bilsin zaman gosterecek.demeyin şöyle yaaa
hadi 14 yaşında kızım idare eder de kendini 4,5 yaşındaki kızım ne olacak
ablası bu hafta baktı da (idareten.. babası vardiya sisteminden öğlen evdeydi) online eğitim olunca sürekli bakamaz ki
Elinizde kesin bir bilgi mi var birde
Mücbir sebep varsa sozlesmede kurum calusana ödeme yapmaz veli de kuruma.Ben iyi olmus demiyorum zaten insallah acilir okullar kreşler ama almadigim hizmetin parasini ödemem kimse de odemeyecek zaten boyle giderse ekonomik olarak senelerce düze çıkamayız.Hanımefendi özel kurumlar senelik anlaşır ona göre sözleşme imzalanır.Buna dayanarak söylüyorum.
Özel kurumlarda çalışan çoğu kişiye maaş verilemediği için onlar aç kalacak şu anda.
Devlette çalışana bir şey olmaz tıkır tıkır alır parasını ama özel sektör acımasızdır.
Kazanamıyorsam sen de kazanamazsın mantığı vardır.
Bu durumda da imkanı olanların yine ödeme yapmaya devam etmeleri taraftarıyım.
Hanımefendi zaten imkanı olanlar ödesin diyorum.elinde olan ödüyor kimse kimsenin parasının üstüne de yatmıyor zaten, öteliyoruz sadece bu da kişisel tedbir. sonuçta benimde maaş garantim yok ki devlette çalışıyoruz diye herşeyi toz pembe sanmayın ...
yapmayacağının garantisi yok diyorum bende, işten çıkarmaz belki ücretsize çıkarabilir. herşey ihtimal dahilinde şu an...Hanımefendi zaten imkanı olanlar ödesin diyorum.
Özeldekiler her zaman devlettekilerden on adım geride bu bir gerçek.
Kaç kişiyi ücretsiz izne çıkardılar, kaç kişinin işine son verdiler?
Devlet bunu yapıyor mu? Yapmıyor.
benim de kv var ama memlekette 61 yaşının içindeAnnelerimize bulaştırma riskimiz var diye ben annemi çağıramıyorum...
Yalniz onu isteyenler ücretli öğretmenler. Maaşsız çalışıp sadece ek ders alan aylık max 1500 lira alan insanlar. Onlarda bir anda ortada kaldı kendilerince mağdurlar.Ogretmenler ek ders ucretlerini bile istiyor aliyor zaten ana maas cepte de girmedigin dersin ucretini bagira bağıra istemek haber kanallarina mesajlar atmak da ne demek zaten evde oturup maas almak bir ayricalikken bencillikleri bitse keşke.
Ozel sektordekiler ya issiz kalacak ya da işe gidecek adil degil adalet sıfır.
yani ücretli öğretmene lafım yok ama kadrolusu için çalışmadığı girmediği dersin ücretini almasın zaten şu an mecburi idari izindeler, kalan kamu çalışanları idari izinli sayılan kesim hariç işe gidip geliyor her gün ve risk altında heleki sağlıkçılar çok vahim durumda... standart maaşlarını alsınlar yeter. ki herkese sokağa çıkm ayasağı yada idari izin gelemdiği sürece okullarda açılmazsa öğretmenlere nasıl bir düzenleme gelecek merak etmiyor değilim evde durup maaş alacaklarsa milyonların hakkına girmiş olacaklar ...Okullar bir sonraki döneme kadar açılmaz . Sınavlar için bile söylendi uzaktan eğitim konuları dahil değil diye bu bile bir işarettir . Ek ders ücretleri için de herkes için aynı şey geçerli olmaz öğretmenlerin tek derdi ek ders diye düşünmeyin . Tek maaşlı bir aile düşünün o ek dersle kim bilir ne ihtiyaçlarını karşılıyor.
Öğretmenin idari izinli olması öğretmenin suçu olmadığı için işvereni olan devlet vaat ettiği maaşı veriyor. Benim çocuğumu bakmak için anlastigim ama salgın nedeniyle çocuğumu baktirmadigim yine de her an elimin altında kalmasını istediğim çocuk bakıcım da maaşını benden tam olarak alacak.yani ücretli öğretmene lafım yok ama kadrolusu için çalışmadığı girmediği dersin ücretini almasın zaten şu an mecburi idari izindeler, kalan kamu çalışanları idari izinli sayılan kesim hariç işe gidip geliyor her gün ve risk altında heleki sağlıkçılar çok vahim durumda... standart maaşlarını alsınlar yeter. ki herkese sokağa çıkm ayasağı yada idari izin gelemdiği sürece okullarda açılmazsa öğretmenlere nasıl bir düzenleme gelecek merak etmiyor değilim evde durup maaş alacaklarsa milyonların hakkına girmiş olacaklar ...
Şu ortamda oturmuş öğretmenlerin alacağı maaşı mı düşünüyorsunuz? Öğrenci olmayınca okulda öğretmen ne yapacak? Ne iş yapmamızı istiyorsunuz, boş sıralara ders mi anlatalım? Maaşımızı almazsak nasıl geçineceğiz peki?yani ücretli öğretmene lafım yok ama kadrolusu için çalışmadığı girmediği dersin ücretini almasın zaten şu an mecburi idari izindeler, kalan kamu çalışanları idari izinli sayılan kesim hariç işe gidip geliyor her gün ve risk altında heleki sağlıkçılar çok vahim durumda... standart maaşlarını alsınlar yeter. ki herkese sokağa çıkm ayasağı yada idari izin gelemdiği sürece okullarda açılmazsa öğretmenlere nasıl bir düzenleme gelecek merak etmiyor değilim evde durup maaş alacaklarsa milyonların hakkına girmiş olacaklar ...
Hiç bir hakka girmeyiz. Napalım okullar kapandı diye bize de maaş vermesinler evde duvar kemirelim bunu Mu istiyorsunuz ? Devlet idari izin verdi çalışmıyoruz diye suçlu muyuz ?yani ücretli öğretmene lafım yok ama kadrolusu için çalışmadığı girmediği dersin ücretini almasın zaten şu an mecburi idari izindeler, kalan kamu çalışanları idari izinli sayılan kesim hariç işe gidip geliyor her gün ve risk altında heleki sağlıkçılar çok vahim durumda... standart maaşlarını alsınlar yeter. ki herkese sokağa çıkm ayasağı yada idari izin gelemdiği sürece okullarda açılmazsa öğretmenlere nasıl bir düzenleme gelecek merak etmiyor değilim evde durup maaş alacaklarsa milyonların hakkına girmiş olacaklar ...
İyi de benim başka çarem yok napabilirim?Annelerimize bulaştırma riskimiz var diye ben annemi çağıramıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?