Çalışan anneler ne yapacağız?

Ben de ogretmenim. Su virus olmasaydi da okula donup calismayi o kadar cok isterdim ki. Memnunuz saniliyor sanirim bu durumdan. Bir elimde cayim diger elimde gazete sefa yapmiyorum. Endiseliyim, tedirginim, mutsuzum, her sabah gittigim okulu, rutinimi ozluyorum.

Bugün ilk kez home ofis çalıştım ve bu şekilde çalışma imkanı olanların kesinlikle evden çıkmaması gerektiğine inanıyorum. Zor bir dönemdem geçiyoruz, korona salgını ve dünya ekonomisini etkileyen diğer etmenler birleşince ortaya çok karamsar bir tablo çıkıyor. Öncelikli çıkarmalar özelden başladı artarak devam edeceğini düşünüyorum. Nakit akışı olmadıkça bir süre sonra devlette gerekli tedbirleri alacak ve memurlara yapılan ödemelerde düzenlemelere gidecektir.

Gereksiz her türlü harcamadan uzak duralım, hastalık konusuda tüm tedbirlerimizi alalım. Sonrası Allah Kerim...

Oldu paşam zaten sana fikrini sormuştu öğretmenler
Herkesin gücü öğretmene yetiyor oh maşallah konu öğretmen olunca herkes bilirkişi
Bi susun artik

Sizinle aynı duygular içindeyim. İnşaallah bu salgın bir an önce son bulur da okulumuza ve öğrencilerimize kavuşuruz.

İnşallah dediğiniz gibi bir düzenleme yapılır yoksa çalışan aileler bu sene işsiz kalır.

lgs ne olacak kulağına gelen birşeyler var mı?
ne şanssız dönemin çocukları oldular yahu zaten 4+4 ün ilk mezunları.

Arkadaşlar peki üniversite sınavları nasıl olacak? Üniversiteye giden akrabalarım var. Hepsinin emekleri boşa mı gidecek şimdi :/

Oldu paşam zaten sana fikrini sormuştu öğretmenler
Herkesin gücü öğretmene yetiyor oh maşallah konu öğretmen olunca herkes bilirkişi
Bi susun artik

Ogretmen degilim ama sizinle hemfikirim.
Ayiptir yani, hakka giriyorlarmis.
Yorum yapan hanimin cocugu aile buyuklerinde, bakici derdi yok, ucteti yatti yatmadi derdi yok, surekli bu sekilde yorumlar yapiliyor.
Kimse magdur ogretmeni, izin alamayan calisan anneleri dusunmuyor, sacma sapan fikir beyan ediyor.

Hayır bi de öğretmenlere gelecek düzenlemeyi merak ediyormuş.sanane ya hu
Ben merak etmiyorum öğretmen halimle.
Isterse hic ek ders yatmasın canımın derdine düşmüşüm parasi pulu şu an umrumda değil

Ayrca bukadar tantana yaptıkları ek ders de bin tl.ne beni zengin ederne kimseyi fakir.

Kredisi olan var,taksidi olan var.asgri ücretliye veya işçiye gelince duyar kasan insanlar konu öğretmen olunca bi tuhaf hallere bürünüyor

Lys ve ünv sınavları büyük ihtimalle ertelenecek ve şimdiye kadar işlenen konulardan cikacak sadece.

Bu öyle bir salgın oldu ki, muhtemelen 1 sene içinde herşey anca düzelir ama herşey duzeldiginde dünyada pek çok şey değişecek gibi duruyor. Bizler henüz farkında değiliz ama bütün dünya şuan alt üst olmuş durumda. Ekonomi, eğitim, adalet, sağlık hemen hemen herşey farklı olabilir

Ayda maksimum bin lira yatan bir ek dersim var. Devlet keşke kesip sağlık harcamalarına aktarsa.
Ben haberleri seyrederken sağlık çalışanlarına teşekkür eden bakana keşke maddi olarak bir motivasyon da sağlasalar diye düşünürken insanların hala bütün derdinin bizimle olması çok ilginç. Öğretmenler kadar başlarına taş düşsün deyip çekiliyorum konudan.

Öğretmen arkadaşlarında amma kuyruk acısı varmış yahu ek ders ne ki 1000 TL diyorsunuz da az para mı, ÖSYM, YÖK vs tüm sınavlarda görev alıyorsunuz, her yere indirimli seyahat hakkınız var, çoğunuz haftanın belirli günleri çalışmıyor, okul tatile girince sizde evdesiniz şu günleri kast etmiyorum genel anlamda daha ne istiyorsunuz??? Bende 5 yıl okudum, bende kpss ile atandım, 10 yıllık kamu çalışanıyım ama yeni atanan öğretmen benden çok kazanıyor bu kadar da acındır ayın kendinizi.. Hem asgari ücretli birinin durumu ile kendinizi de bir tutmayın.
Ataması doğu görevi veli ile öğrenci ile uğraşma kısmına lafım yok ama bu da sizin tercihiniz..
Ben sizi iştençıkarsınlar demiyorum herkes mecbur olduğundan çalışıyor maaşa herkesin ihtiyacı var ama ben sağlığımı riske atıp stres altında işe gidiyorsam bana idari izin verilmiyor iken sizde oturduğunuz yerden para kazan ayın diyorum. Kastım şu 2 haftalık süreç değil bu izni devlet verdi sizlere ve bazı özel durumu olan personele ama süreç uzarsa ki uzayacak size de bir iş verilmeli evde oturarak maaş almak içinize sinerse hiç birşey yapmadan o zaman sizi vicdanınız ile başbaşa bırakıyorum..

Birde kendim adıma çocuğumu aileme yollamak geçici bir çözüm, özlem ve merak kısmını anlatmıyorum bile.. Maaşım yatıyor belki ama işimin başındayım ve yarın yatmayadabilir. Bakıcı bulma derdim yok ama kreş ara verdi, tüm düzen bozuldu, çocuğum ayrı bir şehirde, izin alsam maksimum hakkım 2 hafta sonrası ne olacak o en son çare benim için.. Ki çalıştığım yerde sıkıntılı bir yer normal şartlarda bile izin alırken kılı kırk yatıyoruz, idari izni olanları bile geri çağırdılar bu süreçte ve odada tekim şu an yani uzaktan konuşmak kolay herkes kendi derdini kendi biliyor... Bende bu yüzden herkese idari izin verilsin diyorum... Kadın erkek ayrımı iş kolu ayrımı yapılmasın..

Insanların derdi biz olmuşuz malesef.napsaydik acaba boş okulda

Konuyu buraya çeken sizsiniz. Öğretmenin gelirini bu derece hesap ettiğinize göre kuyruk acısının kimde olduğunu tartışmayalım bence.
Bahsettiğiniz şeylere gelince, süreç uzarsa, bakanlığımız ne isterse ona göre davranırız. Siz kendi işinize bakın hadi selametle

Hayır herkese idari izin verilsin demiyorsunuz, biz sıkıntı çekiyorsak öğretmenler de çeksin onların bu dertleri çekmeden evlerinde aileleriyle olmaları beni delirtiyor diyorsunuz. Oysa biz şu an sizlerin durumuna çok üzülüyoruz mesela. Allah herkese yardım etsin, size de vicdan versin inşallah

Ataması doğu görevi veli ile öğrenci ile uğraşma kısmına lafım yok ama bu da sizin tercihiniz..
Bu nasıl bizim tercihimizse şu an gidip icra etmek durumunda olduğunuz mesleğiniz de sizin tercihiniz.
Öğretmen arkadaşlarında amma kuyruk acısı varmış yahu
Bence kimin kuyruk acısı olduğu ortada

ek ders ne ki 1000 TL diyorsunuz da az para mı,
Ek ders değil siz resmen maaşımıza ne gibi bir düzenleme geleceğini merak ettiğinizi söylediniz önceki mesajınızda. Yani maaşımızın bile ödenmesini istemiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…