- 24 Mart 2016
- 557
- 2.719
- 113
Kudurrrr
vicdanımız tertemiz ve çok rahat aldığımız maaşı ve fazlasını kuruşuna kadar hakederek alıyoruz evde bakamadığın bakmak istemediğin çocuklarını salıyordun okula değil mi şimdi bakmak zor gelince bizim aldığımız para Batar oldu . Başka kapıya
Biz hiç öyle devlete alışık olmadığımız için hayalini de kuramadım, hep kendi çarkımızı kendimiz döndürme telaşındayız.Burda normal olan devletin odemeyi yapmasi, ozel isyerlerinde kazanc olmadan 3 ay 4 ay maas odeyecek para yok gercekten.
Bizim sirkette maaslarin %50sini devlet oduyor sanirsam, CEO basvuru yapmis.
Dogru olan ekonomik model Almanya. Turkiye bu kafayla giderse butun isyerleri batar.
Kudurrrr
vicdanımız tertemiz ve çok rahat aldığımız maaşı ve fazlasını kuruşuna kadar hakederek alıyoruz evde bakamadığın bakmak istemediğin çocuklarını salıyordun okula değil mi şimdi bakmak zor gelince bizim aldığımız para Batar oldu . Başka kapıya
Biz hiç öyle devlete alışık olmadığımız için hayalini de kuramadım, hep kendi çarkımızı kendimiz döndürme telaşındayız.
Haklısınız.bazen benim de kafam atıyor İnsanı çaldırtıyorlarİtiraz ettiğiniz noktaya hak veriyorum. Ancak bir öğretmenin üslubu bu olmamalı.
Çocuklarıma her zaman sevgi doluyumdur ama kendilerini savunmayı da bilsinler tabi kiAblacim senin egitim verdigin cocuk gelir bizi de dover laf soylerken 10 kaplan gucundesin masallah
Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım öğretmenlik bu kadar kutsal meslek ise neden eğitim sistemi her gün kötüye gidiyor sizlerinde payı yok mu bunda??? Derdim polemik değil herkes kendinden sorumlu hiçbir öğretmen de çocuğuma bakıcılık yapmıyor ücretini alıyor eğitimini veriyor okul ortamında çalışmak zorunda olmasam kendim bakarım zaten şu koşullarda aileme de göndermem siz şanslısınız ki çocuklarınız da yanınızda onları düşünmek zorunda değilsiniz şu süreçte.. Kalan kesim idari izinli değilse yıllık izin kullanıyor ya da aile büyüklerine gönderiyor bakıcı hemen bulunacak birşey değil zaten işe çocuklarını taşıyanlar bile var...
Kreş konusu açılmış mart ayında zorunlu tatil olduğu için tüm ödemeler yarım aylık yapılacak sözleşmelerde bununla ilgili madde var salgın vb durumu için. Kalan aylar için eğitimin olmadığı aylar için ödeme yapılmayacak, ilkokul ortaokul düzeyi için ödemeler servis yemek hariç devam onlarda yaz dönemi ilave yüzyğze ders vereceklerini söylüyorlar...
Ben de bu şekilde yapmayı düşünüyorum inş beni üzecek bir tavırla karşılaşmam. Çünkü 2 yıldır aynı kreşteyiz ve şimdiye kadar çocuğum 20 güne yakın gitmemil olsa da hiç ücretten keselim talebim olmamıştı. Sadece geçen ay 15 gün şehir dışında olacaktım ve 2 ay önceden haber verdim o zaman eksik ödeme talebinde bulundum ki sözleşmemizde de esasen çocuk geçerli mazeretle 15 günden fazla gelmeyecek olursa ücrette kesinti yapılır hükmü var.Bence arayin guzelce konusun. ben serbest meslek sahibiyim, gelir kaynagim kesildi odeme yapacak durumum yok diyin. Kres sahibi de essek degil ya anlar durumu
Söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım öğretmenlik bu kadar kutsal meslek ise neden eğitim sistemi her gün kötüye gidiyor sizlerinde payı yok mu bunda??? Derdim polemik değil herkes kendinden sorumlu hiçbir öğretmen de çocuğuma bakıcılık yapmıyor ücretini alıyor eğitimini veriyor okul ortamında çalışmak zorunda olmasam kendim bakarım zaten şu koşullarda aileme de göndermem siz şanslısınız ki çocuklarınız da yanınızda onları düşünmek zorunda değilsiniz şu süreçte.. Kalan kesim idari izinli değilse yıllık izin kullanıyor ya da aile büyüklerine gönderiyor bakıcı hemen bulunacak birşey değil zaten işe çocuklarını taşıyanlar bile var...
Kreş konusu açılmış mart ayında zorunlu tatil olduğu için tüm ödemeler yarım aylık yapılacak sözleşmelerde bununla ilgili madde var salgın vb durumu için. Kalan aylar için eğitimin olmadığı aylar için ödeme yapılmayacak, ilkokul ortaokul düzeyi için ödemeler servis yemek hariç devam onlarda yaz dönemi ilave yüzyğze ders vereceklerini söylüyorlar...
Çocuklarıma her zaman sevgi doluyumdur ama kendilerini savunmayı da bilsinler tabi ki
Bak ben zamanında ücretli öğretmenlikte yaptım,kolejde öğretmenlikte yaptım.yani ücretli öğretmene lafım yok ama kadrolusu için çalışmadığı girmediği dersin ücretini almasın zaten şu an mecburi idari izindeler, kalan kamu çalışanları idari izinli sayılan kesim hariç işe gidip geliyor her gün ve risk altında heleki sağlıkçılar çok vahim durumda... standart maaşlarını alsınlar yeter. ki herkese sokağa çıkm ayasağı yada idari izin gelemdiği sürece okullarda açılmazsa öğretmenlere nasıl bir düzenleme gelecek merak etmiyor değilim evde durup maaş alacaklarsa milyonların hakkına girmiş olacaklar ...
Bakın ben kolejin parasını ödüyorum ve ödeyeceğim. Sıkıntım o değil. Sokağa çıkma yasağı ilan edilmeyen ülkelerde çalışan anne ve baba varsa birine ücretli izin verilmiş. Bu ilan edilirse duyuralım birbirimize istedim. Öğretmen maaşları ile ilgili bir sorunum da yok. Helal olsun, sonuçta onlar da memur ve devlet ne karar verirse ona göre hareket ediyorlar... Çocuklarımıza iyi davransınlar, iyiyi öğretsinler yeter...
Yok valla ben de memurum ve çalışıyorum izin aldım çocuğa bakmak için. Yıllık iznimden. Bizim daire çalışıyor...Diger memurlar da evde oturuyor ama maaslarini aliyor, ogretmenlere bu kadar takmak niye anlamiyorum ... Demet Akalin demis ki alemin tek derdi ben olmusum demek ki zamaninda kotu koymusum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?