• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler

ben oglum 8 aylıkken calışmaya başladım bu duyguları hissetmen cok cok normal
senn avantajın artık oglun büyümüş kocaman olmş..
ev hayatı cok zor aslnda göründüğü gibi değil.. evin işi gücü yemegi aşı bütün gün koca beklemek insanı cok ama cok bunalıtıyor
bir süre sonra yalnız calışma hayatıda bunaltıyor eve gidiyorsn neye koşturacagını şaşırıyorsun
bütün gün seni özleyen bir cocuk ilgi bekleyen bir cocuk
evin işi gücü hayatta yetişmiyor.. ben öyleyim acıkcası yardmcı almıyorum evime.. cok zorlanıyorum
bazen oturup aglıyorum ogluma yetemiyorum diye.. ama elimden gelidğince ona vakit ayırıyorum
güclü olmak zorundayız. onlar için onlarn hayatı için geleceği için..
calısacagın iş cok önemli şartları felan
benm işim cok esnek calısma saatleri.. yaptgm fazla birşey yok genelde boş oluyorm hep buralardaym.. burdada bunalıyorum
ama iki güzellik bir arada olmuyor
bana şimdi sorsan derm ki
eğer maddi imkanlar iyiyse calısma cocugunu kendin büyüt.. oglum her sabah giderken aglıyor kahroluyorum sonra ben onun için calışıyorum deyip tekrar güç buluyorum kendimde
ama hayat şartları lütfen üzülüp vicdan yapma cocuklarmz ilerde bizimle gurur duyacaklar..

Benim oglum her daim mizmiz olacagi icin anneme birakip gittigimde cok koymuyor acikcasi :) bunye alisti aglamaya. Ama ne bileyim konduramadigim bir duygu var icimde sucluluk gibi ama kendimi iyi hissetmiyorum ee gozum arkada kalmayacak biriside var bakacak olan.

Benim oglum her daim mizmiz olacagi icin anneme birakip gittigimde cok koymuyor acikcasi :) bunye alisti aglamaya. Ama ne bileyim konduramadigim bir duygu var icimde sucluluk gibi ama kendimi iyi hissetmiyorum ee gozum arkada kalmayacak biriside var bakacak olan.
cok normal böyle hissetmen merak etme zamanla alışırsın
oglunla verimli vakit gecir sadece yeterli.. ev işlerine cok fazla katprma kendini umursama.. o zaman işte cok zorlanıyorsn ben artık umursamıyorum saldm gitti =)

vala ben bebeği 3,5 aylıkken işe dönmek durumunda kalanlardanım. ama durumunda kalmaktan ziyade çok kolay ve keyifle döndüm işe. oğlum şu an 2,5 yaşında ve ben kapıdan çıkarken ağlamadığı gibi güzelce yolcu ediyor ve iş dönüşü onunla geçirdiğim kaliteli zaman sayesinde aydaşlarından mental ve fiziksel olarak çok daha ileri gelişim gösteriyor.
çalışmak bir kadın için en önemli şeydir. kendi ayakları üzerinde durmasını bilir ve çocukları da daha güçlü bir anne modeline sahip olur.
burda bi hadsiz ben çalışan anneyim diye bana acıdığını söylemişti. çalışan anne olmak acınacak değil gurur duyulacak bir durumdur. çocuklar da kadının yerinin çalışma hayatı olduğunu gördükçe kadına verdikleri değer artıyor.
bi sebeple kendine de çocuğuna da üzülme her şey olması gerektiği gibi olur ve ilerler. önemli olan çocuğunla geçireceğin kaliteli zamandır.

Bende biryandan kesinlikle boyle dusunuyorum. Benim esimin de kuzeninin esi vardi. Doguma 1 hafta kalana kadar calistim bana acilarin kadini dedi ;) ki ben gayet memnundum. Saglik ortaminda calisiyorum iste birsey olsa doktorlar hemsire vs vardi. Evde ailemden uzaktaydim esim ben izinliyken calisiyordu. Ben calisirken o izinliydi vs. Var yani calismasan niye calismiyorsun calissan neden calisiyorsun bitmezler maalesef ;)

Yakın zamanda bende dönüş yapıyorum işe. bakalim nasil olacak. 2 yaşını geçmiş senin cocuk.artık anlar çoğu şeyden. Iş iyidir. Evinin premsesleri olayı da bayaa iyiymiş :halay:

benim kızım 10 aylıktı çalışmaya başladığımda ve iyikide başlamışım senin oğluş büyümüş sende başlayabilirsin herkes zor olacagını söylemişti ama alıştık artık :)

Yakın zamanda bende dönüş yapıyorum işe. bakalim nasil olacak. 2 yaşını geçmiş senin cocuk.artık anlar çoğu şeyden. Iş iyidir. Evinin premsesleri olayı da bayaa iyiymiş :halay:

O evlerinin prensesleri cok bunaliyorlar sahsen esimin kuzeninin esi oyleydi. Cok kiskanirdi ben calisirken. Ne gerek var derdi kocam getiriyor ben yiyorum derdi. Ama biryandan deli gibi is ariyordu duyuyordum ;))) sonra calismaya basladi. Benim calismaya ihtiyacim yok oglumun ihtiyaclarini fazlasiyla aliyorum onunle geziyoruz para harciyoruz vs demisti ;))

ev işlerini felan salan benmiyim ki sadece bir çalışan anne olarak =)

Annem yakin yemek yaparim elbet ama cok dert etmiyorum esim yemek konusunda zor biri degil ama temizlik takintisi var. Bide ben evdeyken cuma gunleri temizlik yapip haftasonuna is birakmamayi aliskanlik haline getirdim insallah boyle devam edebilirim ;))

Cok rahatlattiniz tesekkur ederim. Evet bazen cok sinirli oluyorum tahammulum azaliyor esim de sinirlerin gecer diyor sanki sinirlendiren kendisi degilmis gibi :)

Evet tahammül sınırı gerçekten kalmıyor ama çalışınca tahammül edebiliyorsun diyorsun ki akşam bir kaç saat beraber zaman gecirebiliyoruz ondada sinirlenmeyiveriyim sorun kalmıyor :)

Kizim 27 aylikti ise basladigimda,annem yakinimuzda oldugu icin o bakti zaten surekli birliktelerdi o yuzden cok zorlanmadik acikcasi.sadece ilk gunler tepkiliydi biraz isten gelince yanasmiyodu falan ama kisa surdu bu durum..acikcasi calismak bana cok iyi geldi

Q Queen of the North yalnız olmadıgımı bilmek cok güzek gercekten.. benm evimde öle temzlesem bile yarm saat sonra darma duman oluyor...
temzliyorum dediğime bakma.. öyle üstün körü
örnek vereym camlarm 6 aydr felan silinmiyor. aman kim görecek.. diyorum
halılarımı en son bayramda kaldırdm ondan beridir kaldırmıyorum
cumartesi günü bir toz alırım tuvalet banyo yıkarm balkon yıkarm camasır asarm ütü yapmıyoruz herkez giydiğini ütülüyor =) sonra pert olurum
pazar günü eşim evde olur
o makine a.çar
bende arkasndan vileda ile siler gelirim halıları kaldırmadan =) sadece gözüken yerler
sadece mutfak halısı kalkar biliyorum cok pisim :olamaz::olamaz:
mutfagımı hiç temzileyemem 15 günde bir dolaplarn yüzünü tezgahın yüzünü siler bulasık makinesi buz dolabının yüzünü silerm buz dolabımın içini yerleştiririm sadece fırınımı daha hiç silmedim mesela yag baglamsştr kesin:halay::halay: mutfak dolaplarmn içini en son ne zmaan sildimi bile hatırlamıyorum :KK70:

Benim esimin ailesi daha oglum 8 aylikken krese ver diyorlardi bebek kreslerine.. simdi calisacagim ya birakti cocugu calisiyor diyecekler. Desinler umrumda degil.
Yurtdışındayım,doğum iznindeyim,öyle bunaldımki,sırf kendim için çalışayım artık diyorum.hem ekonomik olarak özgürleşmek,hem de sosyalleşmek...ilk çocuğum bir yaşında başladı kreşe,ve arkadaşlarıyla geçirdiği verimli vakti,ben evde veremezdim...kesinlikle bakma onların ne diyeceğine...ev hanımı olanlar bile,bence evde çocuğuna yeterli olamaz belli bir yaştan sonra...o çocuk paylaşmayı ve arkadaşlarla oyun oynamayı öğrenmeli

Back
X