çalışan annenin vicdan azabı. .

senin çocuğunla ayni yaşıt bir kızım var
11 aylıkken biraktim. kaynanam görümcem bakiyor. arada annem...
maşşallah çok özgüvenli çocuk.
bende ilk başlarda vicdan azabi çeksem de alıştım.. ;
sen anne sevgisi yaşamadığı için oğluna çok üzerine düşüyorsun.
böle yaparsaniz çocuk herşeyden korka korka büyür..

fazla duygusal ve bağımlısınız oğlunuza
hep diyorlar bağlı olun bağımlı değil
bende çalışıyorum oplum 7 aylıkken işe başladım
bakıcımız vardı
başlarda oluyor insanda endişe
yetememe duygusu falan
bunu içinizde büyütürseniz bebeğinize ve size zararı olur
bakıcımız hastalanınca 2 yaşında kreşe verdim oğlumu
şimdi 4 yaşına girecek ve kreşte çok mutlu
sosyalleşti özgüveni yüksek
üzülüyorum kimi zaman ama onun geleceği için çalışıyorum
hergün rutinimiz var bizim akşamları oyun saati etkinlik saati
en az 1 saat sadece oğlumla geçiriyorum
zaten uzmanlar hep diyorki uzun değil kaliteli zaman geçirin
bence sizde bir süre sonra yarım günde olsa kreşe verin
o da sizde biraz daha rahatlarsınız

Keşke oğluma bakacak biri olsa da bende çalışsam.tabi bulunduğum yerde her ne kadar iş imkanı olmasa da çok isterdim şu an çalışıyor olmayı.iki yıl sonra oğlum ana okuluna başlayacak ve ben o günü iple çekiyorum.çalışmıyor olsam bile halk eğitim kurslarına (dikiş nakış gibi) gitme imkanım olacak.evlendiğimden beri bilfiil çocuk bakan biri olarak şanslısınız kıymetini bilin:)

Bu yorumunuzdan sonra gerçekten tedaviye ihtiyacınız olduğunu düşündüm.

10 ay kadar bi cocuk bakma deneyimim olmuştu 2 yaşındaydı çocuk birgün boya yaparken kalemi resmen gözümün üstüne çaktı .bende bagirdim.yapmaması için bayana anlattım geldiğinde oda : güzel güzel anlatsaydin demişti.birkaç gün sonra çocuk mama sandalyesinde kaşığı halıya düşürdü.bu bağırdı çocuğa :)bende güzel güzel anlatılmalı dedim kadın çok bozulmuştu.:)))sizin konunuzda aklıma geldi anılarım

Kayitsiz kalamayarak bana yardimci olmak istediniz guzel kalbiniz ve dilekleriniz icin tesekkur ederim.Biraz duygusallastigim icin oyle yazmistim once ,ama sizin yazinizi okuduktan sonra size hak verdim.Kendimi gelistirmem lazim kisisel gelisim konusunda Annem artik bana karsi daha iyi,bazi konularda gercekten bir cok sey degisti.Ama tabi unutamiyorum..aklima geliyor uzuluyorum.Kendimi gelistirmeden ve yaralarimi sarmadan anne olmaya korkuyorum.Mudahaleci ve baskin bir anne olmak istemiyorum. Daha mutlu bir birey olarak ins kendimi tedavi edebilirim.

iyi de canım burda birçoğumuz anneyiz ve sendeki çok çok abartı malesef ki
ondan sana burda deniliyor yardım al diye
bak şimdiden takıntı yapmışsın hep yanında olacağım arkadaşlarına bile hep müdahale edeceğim gibi konuşuyorsun
ne yapacaksın çocuklara? çocuğuna zulmetmesinler diye müdahale mi edeceksin?
kendine gel lütfen!!!

Son düzenleme:
siz her konuda annenizi suçlamışsınız ancaaaak,
yanlış eğilim ve tutum sonucu kızınızda annem yüzünden bu haldeyim annem yüzünden böyle oldum annem hastaydı ama kendini hassas zannediyordu derse.. ne yapacaksınız.

Biraz abartılı geldi bana duygular tepkiler

Daha dogum yapmadan sizi anlayabiliyorum böyle hissetmeniz gayet dogal , biz de bebek dogmadan anaokul aramaya basladik annelik iznim 12 ay sonra calismam lazim ... 10 aylikken yuvaya vermeyi denicem nasil olucak bilmiyorum ama sosyallesmesi arkadaslar edinmesi beni mutlu edicek diye umuyorum
Siz onun gelecegi icin calisiyorsunuz kendinizi bukadar suclamayin .
Belki duygusal bir dönemdesiniz öyle dusunun cocuklari pamuga sarip kendimizde tutamayiz birakin biraz kendi haline

Tabii ki önemsemeyecek.

Aynı içerikte başka konular açacak, o yorumları da önemsemeyecek sonra.

Tabii ki önemsemeyecek.

Aynı içerikte başka konular açacak, o yorumları da önemsemeyecek sonra.
bende hiç dayanamıyorum böyle insanlara
konuşacağını konuş kaç.. yorum bile beğenmiyor
çok takmamak lazım ama emek sarfediyorsun dimi iyi kötü

neyse...

Yok .
Ben anne sevgisi pek yaşamamis biriyim.
Annesi tarafından reddedilmiş biriyim.
O yüzden çok ama cok hassasim.
Elimden geldikçe iyi bir anne olmaya çalışıyorum sadece.
Yani sıkıntı bende. Sizde değil.
Aynı reddedilmeyi hem annemden hemde babamdan bende yaşadım.Hiç kötü hissetme.Çok sağlıklı bireyler olacak.Bakıcı kıza da kızma.Allah hep iyilerle karşılaştırsın onları merak etme çok harika bireyler olacaklar.Ama sana tavsityem kreşe vermen olur.Hem gelişimi hem sosyalliği için.Eksik aldığımız sevgiyi kat ve kat vereceğiz merak etme güzel anne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…