Çalışan bayanlar bir bakabilir misiniz..??‍♀️‍♀️

değilim 5. yılım bitiyor.. : )
Ben işyerindeki olumlu şeylerden insanlara bahsetmeyeli yıllar oluyor,garip bi kıskanma oluyor,sonrasında gelsin eleştiriler,hayatımdaki güzel şeyleri hele kimseyle paylaşmıyorum,biçok insan mutsuzluktan saldırmaya yer arıyor,zamanınızı nasıl geçirirsiniz onu bilmem ama internet aleminde bile olsa bahsetmeyin ne gerek var şu negatif enerjiye

Çok haklısınız.. bilmiyorlarki öğlene kadar şantiyedeyim.. :)
İnsanlar bir garip olmuş.. bişe olsa da saldırsam diye bekliyorlar herhalde..

Eskiden gelen bir laf vardır memurluk tanımlaması için : " Salla başı al maaşı." Gerçekten de kimi memurluklar öyle galiba. Hepsi değil biliyorum.

Açıkçası bu tür mevzulara hem üzülüyorum hem kızıyorum. İnsanın iş yapmadan maaş alması falan... Bir de şu var. Memurların işi yok da boş oturuyorlarsa vatandaşın her devlet işinin de tıkır tıkır gitmesi lazım. Madem memurlar tüm işi hemen bitirip günün geri kalanı ense yapabiliyor, o zaman devlet dairelerinde sürünen vatandaşlar nereden geliyor? Niye işler hemen halledilmiyor? İnsanların işini savsaklayıp mı ofisinde yatıyor memurlar, yoksa gerçekten işinin hakkını veriyor mu?
Yanlış anlamayın, sizde direkt sormuyorum
Aklımda sorular, sorular...

Hanımefendi çalışmadan maaş alıyorum dememiş ki? İşi erken bitiyormuş kalan zamanımı nasıl değerlendiririm demiş... insanları 8 saat köle gibi masa başında veya odada tutmaya çalışan iş hayatının defosu bu. Bazı işler gün boyu bitmez, bazı işler bir kişinin tek tıkına bağlıdır, ama o tıkı gidip yetkin olmayan birine verip az kişi çalıştırayım diyemezsiniz...

Kamudaki bütün görevler insanlarla birebir çalışmayı gerektirmiyor, büyük çaplı projeler üretimler vs yapılan işlerde vatandaş kapıda beklemiyor zaten. Benim çalıştığım yerde mesela vatandaşla hiçbir işimiz yok. Diğer işlerde, İşini savsaklayan illa vardır onlara diyecek sözüm yok.

Doğrudur.

Ben uretim fabrikasinda calisiyorum. Hicbir beyaz yakalinin bos oturdugunu gormedim. Telefonu elime alip mesaja bakamiyorum bile. Demek ki memurluk boyle birseyy.. sanlisiniz :)
Ama bir sey anlatmak istiyorum. Her ay vergi dairesine kyk ogrenim kredisini odemek icin gittigimde karşimda kutur kutur ellerini yalayarak elma yiyen memur hanimi gordugumde tiksiniyordum. Insanlarin isine saygisi olmali. Bunu sizin icin demiyorum ama cogu memurda gormus oldugum karsi tarafa igreti gelen davranislar var. Bu zihniyetin duzelmesi gerekiyor.

Asıl insanların daha rahat çalışma koşullarının hak olduğunu bilmesi ve bazı şeylerin bu yönde değişmesi gerekiyor. Ha işini bırakıp keyif yapanlara hak vermiyorum ama köle gibi çalışmak da cidden hayattan soğutuyor insanı..

Ben zaten cumartesi gunu istifami verdim bu is yerinden :) ihbar kullanacagim. Tabiki insanlarin kole gibi calismamasi gerekiyor. Sansli oldugunu belirttim
Ornek verdigim olayda mesai saatleri icerisinde ve karsinda benimle muhattapken her defasinda ayni hareketi yapmasi is ahlaki degildir. Bir cogunda da buna benzer davranislar goruyorum, bunu belirttim sadece. Ozel sektor de isverenlerde duzelmeli, memur olup is ahlaki olmayanlarda duzelmeli diyorum

Ben de aynı durumdayım üstelik odada yalnız değilim erkeklerle de muhabbet edilmiyor zaten onların sohbeti de çok sıkıcı
ben arada kitap okuyorum, arada internette geziniyorum hatta uzaktan eğitim kurslarına bile katıldım ama insan bir yerden sonra sıkıluyor haklısın hele bir de benim gibi sosyal çevren de yoksa hayat daha da sıkıcı olabiliyor. Online kurslar hatta ikinci üniversite düşünebilirsiniz, ben kayıtlıyım da sınavlara giremedim, bıraktım. Şimdi yeniden sosyal hizmet bölümüne kaydolacağım.

Bizim diğer odadaki arkadaş (o da tek, danışma/santralde duruyor) kışın kendine yelek örmüştü. Benim el işine yatkınlığım olmadığı için yapmadım. Ayrıca mesleki bilgi bende bir zaman sonra köreldi ne kadar okusan da sahada o işleri yapmayınca havada kalıyor bazı şeyler. İş yerinde yaptığım iş farklı, ha çok yoğun olduğum zamanlar da yok değil ama işler bitince insan kendini boş hissediyor.
Son zamanlarda kendimi çok cahil gibi hissettiğim oluyordu, sanki onca sene boşa okumuşum, hiç bir şey öğrenmemişim gibi. Ben de önerileri takipteyim

Son düzenleme:
Evet ona katılıyorum, özel sektörün köleleştirme anlamında hali içler acısı ve özelde olmasam da bu durum canımı gerçekten çok sıkıyor. İnşallah daha güzel bir iş nasip olur size de .

Evet çok doğru dediniz. Ben de ilk başladığım zamanlar işleri bilmiyordum bir de hep bana yükleniyorlardı yeniyim diye. O zamanlar bir haftada yapamadığımı şimdi bir saat içinde hallediyorum. Gerçekten emeksiz olmuyor. İlk yıl izin hakkım yoktu ikinci yıl da bir hafta kullanabildim şu an hala 2017 izinlerim duruyor.
Bir de memuriyette uzmanlık olsun olmasın amirin verdiği iş yapılmak zorunda.
Mesela ben de teknik personelim ama düz memur işi yapıyorum çünkü devlet evrak işlerini yapacak idari personel (memur) almıyor. Öyle olunca masa başı işler de mühendis de olsak bize kalıyor.

O kafayı yeme durumunu bir ara yaşamıştım :) ama artık bir çok siteye kota kondu bizde o yüzden internette eskisi gibi gezinemiyoruz mesela önceden yabancı dizi de izlerdim arada şimdi yasak. Lisansüstüne de başvuracaktım ama ancak uzaktan eğitim olabilir onun da zamanını kaçırmışım

Ben matematik çözmeyi çok sevdiğim için yanımda hep test kitabı olur ve boş zamanlarımda çıkarır özellikle en sevdiğim konuların testlerini çözerim

Bizde de genelde öğlene kadar şantiye öğleden sonra evrak işini hallederiz..idari personelin yapamayacağı işler oluyor, imza işi vs..
Arta kalan zamanımı da verimli geçirmek istiyorum..genelde kitaba ayırırım vaktimi..

Benımde işler kışın çok yogun okuyor yazın rsmen yatıyorum . Bende zamanım boşa gitmesin diye açıktan okuyorum . Aynı zamanda bazen oyun , bazen işimle ilgili şeyler araştırıyorum . Bazen film bazen müzik ...

Ben devlet memuru değilim ama özel sektör . Gerçekten işimmolmadığı için , işyerinde yapıcak birşeyım olmadıgı için bunları yapıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…