- 1 Haziran 2012
- 7.357
- 25.816
- 798
- Konu Sahibi moveon1881
-
Ben işyerindeki olumlu şeylerden insanlara bahsetmeyeli yıllar oluyor,garip bi kıskanma oluyor,sonrasında gelsin eleştiriler,hayatımdaki güzel şeyleri hele kimseyle paylaşmıyorum,biçok insan mutsuzluktan saldırmaya yer arıyor,zamanınızı nasıl geçirirsiniz onu bilmem ama internet aleminde bile olsa bahsetmeyin ne gerek var şu negatif enerjiyedeğilim 5. yılım bitiyor.. : )
Çok haklısınız.. bilmiyorlarki öğlene kadar şantiyedeyim.. :)Ben işyerindeki olumlu şeylerden insanlara bahsetmeyeli yıllar oluyor,garip bi kıskanma oluyor,sonrasında gelsin eleştiriler,hayatımdaki güzel şeyleri hele kimseyle paylaşmıyorum,biçok insan mutsuzluktan saldırmaya yer arıyor,zamanınızı nasıl geçirirsiniz onu bilmem ama internet aleminde bile olsa bahsetmeyin ne gerek var şu negatif enerjiye
Hanımefendi çalışmadan maaş alıyorum dememiş ki? İşi erken bitiyormuş kalan zamanımı nasıl değerlendiririm demiş... insanları 8 saat köle gibi masa başında veya odada tutmaya çalışan iş hayatının defosu bu. Bazı işler gün boyu bitmez, bazı işler bir kişinin tek tıkına bağlıdır, ama o tıkı gidip yetkin olmayan birine verip az kişi çalıştırayım diyemezsiniz...Eskiden gelen bir laf vardır memurluk tanımlaması için : " Salla başı al maaşı." Gerçekten de kimi memurluklar öyle galiba. Hepsi değil biliyorum.
Açıkçası bu tür mevzulara hem üzülüyorum hem kızıyorum. İnsanın iş yapmadan maaş alması falan... Bir de şu var. Memurların işi yok da boş oturuyorlarsa vatandaşın her devlet işinin de tıkır tıkır gitmesi lazım. Madem memurlar tüm işi hemen bitirip günün geri kalanı ense yapabiliyor, o zaman devlet dairelerinde sürünen vatandaşlar nereden geliyor? Niye işler hemen halledilmiyor? İnsanların işini savsaklayıp mı ofisinde yatıyor memurlar, yoksa gerçekten işinin hakkını veriyor mu?
Yanlış anlamayın, sizde direkt sormuyorum
Aklımda sorular, sorular...
Kamudaki bütün görevler insanlarla birebir çalışmayı gerektirmiyor, büyük çaplı projeler üretimler vs yapılan işlerde vatandaş kapıda beklemiyor zaten. Benim çalıştığım yerde mesela vatandaşla hiçbir işimiz yok. Diğer işlerde, İşini savsaklayan illa vardır onlara diyecek sözüm yok.Eskiden gelen bir laf vardır memurluk tanımlaması için : " Salla başı al maaşı." Gerçekten de kimi memurluklar öyle galiba. Hepsi değil biliyorum.
Açıkçası bu tür mevzulara hem üzülüyorum hem kızıyorum. İnsanın iş yapmadan maaş alması falan... Bir de şu var. Memurların işi yok da boş oturuyorlarsa vatandaşın her devlet işinin de tıkır tıkır gitmesi lazım. Madem memurlar tüm işi hemen bitirip günün geri kalanı ense yapabiliyor, o zaman devlet dairelerinde sürünen vatandaşlar nereden geliyor? Niye işler hemen halledilmiyor? İnsanların işini savsaklayıp mı ofisinde yatıyor memurlar, yoksa gerçekten işinin hakkını veriyor mu?
Yanlış anlamayın, sizde direkt sormuyorum
Aklımda sorular, sorular...
Kamudaki bütün görevler insanlarla birebir çalışmayı gerektirmiyor, büyük çaplı projeler üretimler vs yapılan işlerde vatandaş kapıda beklemiyor zaten. Benim çalıştığım yerde mesela vatandaşla hiçbir işimiz yok. Diğer işlerde, İşini savsaklayan illa vardır onlara diyecek sözüm yok.
Asıl insanların daha rahat çalışma koşullarının hak olduğunu bilmesi ve bazı şeylerin bu yönde değişmesi gerekiyor. Ha işini bırakıp keyif yapanlara hak vermiyorum ama köle gibi çalışmak da cidden hayattan soğutuyor insanı..Ben uretim fabrikasinda calisiyorum. Hicbir beyaz yakalinin bos oturdugunu gormedim. Telefonu elime alip mesaja bakamiyorum bile. Demek ki memurluk boyle birseyy.. sanlisiniz :)
Ama bir sey anlatmak istiyorum. Her ay vergi dairesine kyk ogrenim kredisini odemek icin gittigimde karşimda kutur kutur ellerini yalayarak elma yiyen memur hanimi gordugumde tiksiniyordum. Insanlarin isine saygisi olmali. Bunu sizin icin demiyorum ama cogu memurda gormus oldugum karsi tarafa igreti gelen davranislar var. Bu zihniyetin duzelmesi gerekiyor.
Ben zaten cumartesi gunu istifami verdim bu is yerinden :) ihbar kullanacagim. Tabiki insanlarin kole gibi calismamasi gerekiyor. Sansli oldugunu belirttimAsıl insanların daha rahat çalışma koşullarının hak olduğunu bilmesi ve bazı şeylerin bu yönde değişmesi gerekiyor. Ha işini bırakıp keyif yapanlara hak vermiyorum ama köle gibi çalışmak da cidden hayattan soğutuyor insanı..
Evet ona katılıyorum, özel sektörün köleleştirme anlamında hali içler acısı ve özelde olmasam da bu durum canımı gerçekten çok sıkıyor. İnşallah daha güzel bir iş nasip olur size de .Ben zaten cumartesi gunu istifami verdim bu is yerinden :) ihbar kullanacagim. Tabiki insanlarin kole gibi calismamasi gerekiyor. Sansli oldugunu belirttim
Ornek verdigim olayda mesai saatleri icerisinde ve karsinda benimle muhattapken her defasinda ayni hareketi yapmasi is ahlaki degildir. Bir cogunda da buna benzer davranislar goruyorum, bunu belirttim sadece. Ozel sektor de isverenlerde duzelmeli, memur olup is ahlaki olmayanlarda duzelmeli diyorum
Evet çok doğru dediniz. Ben de ilk başladığım zamanlar işleri bilmiyordum bir de hep bana yükleniyorlardı yeniyim diye. O zamanlar bir haftada yapamadığımı şimdi bir saat içinde hallediyorum. Gerçekten emeksiz olmuyor. İlk yıl izin hakkım yoktu ikinci yıl da bir hafta kullanabildim şu an hala 2017 izinlerim duruyor.İnsanın aklına ilk olarak bu geliyor ama bazen kilit noktada çalışan kişiler oluyor alanında uzmanlaşan. Bir tık ı yetiyor. Benim hocam vardı odada bulamıyorduk söyleniyorduk bazen. Sizin 2 saatte yapamadığınız işi ben 5dakikada yapıyorum diyordu.
Benzer şekilde ben bir program kullanıyırum onunla herkesin 1haftada uğraştığı işi tek günde tüm evraklar hazır şekilde bitirebiliyorum. Programı kendim öğrendim işimle ilgili değil. Öğrenmek için yabancı dilden çeviri yapacak videoları izledim.
Arkadaş alanında uzman ise yapacak birşey yok. O yetkinliğe ve pratikliğe ulaşmak için çok emek harcamıştır.
Şöyle bir durum da var ki çok iyi çalışırsan sana bir o kadar çok iş verirler ve vaktini doldururlar.
Ama iş bilmezsen ve insan ilişkiletin iyi değilse kimse sana iş vermez.
O kafayı yeme durumunu bir ara yaşamıştım :) ama artık bir çok siteye kota kondu bizde o yüzden internette eskisi gibi gezinemiyoruz mesela önceden yabancı dizi de izlerdim arada şimdi yasak. Lisansüstüne de başvuracaktım ama ancak uzaktan eğitim olabilir onun da zamanını kaçırmışımOdamı temizlerim.
Evrakları ya da dosyaları düzenlerim.
Bilgisayarımdaki dosyaları düzenlerim.
Arkadaşlardan müsait olanları odama çağırır çay kahve ikram ederim.
Makale/proje vs okurum.
Diğer kurumlar ile ilişkili iseniz onlardaki gelişmelere bakarım.
Amirlerimin vermesi muhtemel işleri söylemeden yaparım.
Odada müzik dinlerim.
Vaktim olsa yapılabilecekler: Yabancı dil çalışmak, lisansüstü eğitime odaklanmak, alışveriş sitelerinde karşılaştırma yapmaktan kafayı yemek:)), büyükler için boyama kitapları ya da çizgi birleştirme kitapları ile uğraşmak.
Diğer aktiviteler başkalarını rahatsız eder.
Tesekkur ederim . Umarim herkes icin sartlar duzelirEvet ona katılıyorum, özel sektörün köleleştirme anlamında hali içler acısı ve özelde olmasam da bu durum canımı gerçekten çok sıkıyor. İnşallah daha güzel bir iş nasip olur size de .
Bizde de genelde öğlene kadar şantiye öğleden sonra evrak işini hallederiz..idari personelin yapamayacağı işler oluyor, imza işi vs..Evet çok doğru dediniz. Ben de ilk başladığım zamanlar işleri bilmiyordum bir de hep bana yükleniyorlardı yeniyim diye. O zamanlar bir haftada yapamadığımı şimdi bir saat içinde hallediyorum. Gerçekten emeksiz olmuyor. İlk yıl izin hakkım yoktu ikinci yıl da bir hafta kullanabildim şu an hala 2017 izinlerim duruyor.
Bir de memuriyette uzmanlık olsun olmasın amirin verdiği iş yapılmak zorunda.
Mesela ben de teknik personelim ama düz memur işi yapıyorum çünkü devlet evrak işlerini yapacak idari personel (memur) almıyor. Öyle olunca masa başı işler de mühendis de olsak bize kalıyor.
O kafayı yeme durumunu bir ara yaşamıştım :) ama artık bir çok siteye kota kondu bizde o yüzden internette eskisi gibi gezinemiyoruz mesela önceden yabancı dizi de izlerdim arada şimdi yasak. Lisansüstüne de başvuracaktım ama ancak uzaktan eğitim olabilir onun da zamanını kaçırmışım
33 yıllık memurum. İşim biterse başka arkadaşlara gider yardım ederim.
Mesai saatinde uğraşmak için hobiler aramak iş ahlakına sığmaz.
Yardım edebilirsiniz.
Çok vaktim yok ona rağmen yds çalışmaya karar verdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?