- 13 Nisan 2018
- 3.125
- 10.535
- 208
- Konu Sahibi moveon1881
-
Çarptırmaktan parçaladiniz suanKpss de o kadar soruyu boş oturmak için çözmediniz tabiki de. Evet boşluğunuz olabilir ama bunu hobiyle mi geçirmek gerekir? Yukari da bir arkadaşın dediği gibi başka çalışanlara yardim edebilirsiniz, kendinizi alaninizda geliştirebilirsiniz. Sizin az önce yaptığınız ben bu is için az soru çözmedim lafiniza istinaden bu yorumu yapıyorum. Sabahtan akşama kadar boş oturmak için onca uğraşı verdiyseniz idealler nerede kaldı ?
Her kamu kurumunu neden yogun zannediyorsunuz? Annem bir muzenin kutuphane bolumunde memurdu mesela, normal bir kutuphane olmadigi icin isi az olurdu. Belirli donemlerde kitap sayimlari, yiprananlari ciltletme gibi durumlari olurdu o zamanlar yogunlardi. Surekli kitap okudugunu hatirliyorum, bu sayede gelen 3-5 insana da yardimci olabilir isi daha da cabuk biterdi.Kamu kurumları bedavadan maaş mı dagitiyor yani çok yazık..Tum gun otutarak para kazanmak kulaga hoş vicdana fazla bence..
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim..
Kamu kurumunda çalışıyorum ve çoğu zamanım masa başında geçiyor..Odam tek kişilik.. Bunun avantajları çok ama bazen sıkıcı oluyor.. (Eski memurlar elişi yaparlardı filmlerde görürdük..pek de haksız değillermiş yani.)
Devlet memuruyum tek kişilik odadayım 6 aydır ondan önce 150 kişilik ortam da yonca masalarda çalıştım işim gereği sakin ortam da çalışmam gerektiği için taşındığımız bina da ayrı oda yapıldı bana sıkılacak vaktim yok işim aşırı yoğun ve işim olmasa bile kendine iş yaratan biriyim yani en fazla kitap okunur örgü filan hoş değil bence o tarz şeyler ya da ne bileyim üni. sınavlarına katılın açıktan bir bölüm okuyun ders çalışırsınız boş vakitlerde ya da yüksek lisans yapın paranız varsa tabi ki özel den pahalı biraz ama geleceğe yatırım olarak düşünürseniz bence iyi bir plan ani ben işkolik olduğum için aklıma bunlar geldi napayım
Yazınızı okurken ideallerim geldi aklıma. Lise sonrası hep güzel bir kariyer için emek verdim atandığımda da ideallerim vardı inanın iş yerinde en çok çalışan birkaç kişiden biriyim benim işim yoksa kimsenin yoktur ve bir adım attığımda da sen bayansın geride dur deniyor! Artık ben de yıldım o sebeple işim varsa yaparım yoksa da başka şekilde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Tüm gün boş oturmak bana göre hiç değil o yüzden işlerim bitince ya kitap okuyorum ya online eğitimlere katılıyorum. (Önceleri kk da giriyordum ama şu an kamu kurumları haricinde giriş yasağı var) Ben de okumaya, kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama bunların hiç biri iş yerinde bir anlam ifade etmiyor ne yazık ki.
Bende özel sektörde çalışıyorum , inanın bırakın keyif yapmayı kahve içmeyi, tuvalete gidecek vakit bulamıyorum. Dediklerinizi anlıyorum kısmen hak veriyorum da evet çok kez kadir kıymet bilinmiyor. Ama şöyle birsey var ben boş durduğum zaman vicdanım buna el vermiyor. Ki çalışma şartlarım çok yoğun olmasına rağmen bunu diyorum. Idealleri de geçtim her ay sonu aldığım maaş ve benim yerimde olmak isteyen insanlar geliyor aklıma. Bilmiyorum belki de ben abartıyorumdur. Bu arada kitap okuyorum demissiniz ya kendinizi zaten gelistirebileceginiz en iyi yollardan birini yapıyormuşsunuz. Ama is yerinde örgü örmekten falan bahsediliyor burada şaştım kaldim..Yazınızı okurken ideallerim geldi aklıma. Lise sonrası hep güzel bir kariyer için emek verdim atandığımda da ideallerim vardı inanın iş yerinde en çok çalışan birkaç kişiden biriyim benim işim yoksa kimsenin yoktur ve bir adım attığımda da sen bayansın geride dur deniyor! Artık ben de yıldım o sebeple işim varsa yaparım yoksa da başka şekilde kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Tüm gün boş oturmak bana göre hiç değil o yüzden işlerim bitince ya kitap okuyorum ya online eğitimlere katılıyorum. (Önceleri kk da giriyordum ama şu an kamu kurumları haricinde giriş yasağı var) Ben de okumaya, kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama bunların hiç biri iş yerinde bir anlam ifade etmiyor ne yazık ki.
Benim de kardeşim devlet memuru bir kişinin yapacağı ise beş kisi atandigi var diyor buda demek oluyor ki bazıları gerçekten bedavs maas alıyor soz meclisten dışarı tabihemen kamu da çalışanlara söylenmeye başlanmış. işte insanların ön yargısı.
şimdiye kadar 3 tane kurumda çalıştım.
ilk gittiğim yerde hiç iş vermezlerdi. doğunun en ücra kentiydi. nasılsa gideceksin diye.
boş boş otururdum ama hem sıkıcı hem hayat şartları zordu.
neyse kendi memleketime geldim. hiç boş vakit yok. sürekli iş. hatta boş olduğun an bile kafanda iş.
sonra farklı bir kurum. burda da bir anda yoğunluk biran da boşluk oluşuyor. tabi stresli ve vatandaşlı son olarak para pul işleri.
kamu işi de kısmet kimi zaman wc ye gidemezsin kimi zaman boş olursun. konu sahibine ne iş verirlerse onu yapar.
neyse konu sahibi ben evliyim bir de evladım var Allah bağışlar inş. öğle araları ya da boşluk oluşursa oğluma etkinlik hazırlıyorum. ne yemek yapsam diye plan yapıyorum falan.
öyle örgülük hobilik vaktim yok ama
ne güzel bir işmiş o bende kamu kurumunda çalışıyorum ama eve gittiğimde tüm enerjim bitmiş oluyor. uyuyup kalıyorum tv karşısında. vaktim ve gücüm olsa yüksek lisans yapmayı çok isterdim. okula örgün devam edemem ama açık öğretimden bulduğum bikaç güzel bölüm var onları okurdum. yabancı dil çalışabilmek istedim. falan filan listenin sonu gelmez.Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim..
Kamu kurumunda çalışıyorum ve çoğu zamanım masa başında geçiyor..Odam tek kişilik.. Bunun avantajları çok ama bazen sıkıcı oluyor.. (Eski memurlar elişi yaparlardı filmlerde görürdük..pek de haksız değillermiş yani.)
Benim durumu yaşayan arkadaşlar siz zamanımızı nasıl dolduruyorsunuz????
Benim de kardeşim devlet memuru bir kişinin yapacağı ise beş kisi atandigi var diyor buda demek oluyor ki bazıları gerçekten bedavs maas alıyor soz meclisten dışarı tabi
Canım başlığı yanlış yazmışsın.
Çalışmayan’lara seslen sen :)
yapacak işiniz yok mu gerçekten... yerinizde olsam hangi pozisyondasınız bilmiyorum görevde yükselme sınavları vs varsa onlara çalışırdım... ya da hiçbirşey bulamadım kitap okurdum...Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim..
Benim durumu yaşayan arkadaşlar siz zamanımızı nasıl dolduruyorsunuz????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?