Çalışan bayanlar bir bakabilir misiniz..??‍♀️‍♀️

Çarptırmaktan parçaladiniz suan

Proje üretin, birşeyler öğrenin, eğitici videolar izleyin, belgesel izleyin, kitap okuyun, boş zaman kalmaz zaten, iş hiç yok değildir siz orada tutuluyorsanız bir işiniz yapmanız gereken göreviniz vardır.

Çok soru çözüp kazanınca boş boş oturma hakkına mı sahip oluyoruz?
Ben de genel kültür genel yetenek, eğitim ve alan olmak üzere üç ayrı oturuma girdim. Yetmedi bir de üstüne mülakata girdim. Yani anlayacağın baya bir soru çözdüm. Boş zaman yaratıp yatmak herkesin elinde. Bir öğretmen olarak ben de kazandım mı o zaman boş boş oturma hakkını. Sizin mantıkla kazanmış oluyorum çünkü.

Kamu kurumları bedavadan maaş mı dagitiyor yani çok yazık..Tum gun otutarak para kazanmak kulaga hoş vicdana fazla bence..
Her kamu kurumunu neden yogun zannediyorsunuz? Annem bir muzenin kutuphane bolumunde memurdu mesela, normal bir kutuphane olmadigi icin isi az olurdu. Belirli donemlerde kitap sayimlari, yiprananlari ciltletme gibi durumlari olurdu o zamanlar yogunlardi. Surekli kitap okudugunu hatirliyorum, bu sayede gelen 3-5 insana da yardimci olabilir isi daha da cabuk biterdi.

Boşluk, sıkılmak ne ola ki
Şaka bir yana çok şanslısınız demeden geçemeyeceğim..
Her kamu kuruluşuna mal etmiyorum tabi ki, ama özel sektörde çalıştım hep ve boşluğu geçtim, işleri yetiştiremediğim oluyordu.
Bu arada kitap okuyabilirsiniz, çok severim kitap okumayı..

Ben de Kamu kurumunda çalışıyorum bazen gün yetmezken bazen de iş yoğunluğu daha az oluyor.

ama haftasonu dahi çalıştığımı çok bilirim dönemsel şeyler aslında

tıpkı yazın okulların kapalı olması gibi

ama bazı kurumlar hakikaten rahat oluyor iş olmaması sıkıcı birşey aslında

ek : bazı arkadaşlar kitap oku demiş ama bazı amirler iş olmasa bile kesinlkle kitap okumaya müsade etmiyor

Yabancı dil geliştir.
Açıktan üniversite oku..

Kitap okumak, telefonla takılmak geçici şeyler. Bence kalıcı sana faydası olacak şeyler lazım..

Devlet anaaokulunda anasınıfı öğretmeniyim her yıl 25 öğrenciyle 5 saat aralıksız sene boyunca çeşitli etkinlikler ve kutlamalara dolu dolu bir eğitim yılı geçiriyoruz. Diğer branşların bizden farkı teneffüslerinin olması belki kutlamalarının yoğun olmamasıdır muhtemelen ama onlarda yoğundur bizim gibi.Demem o ki yarım gün(5 saat yarım gün değil ama)çalışıp öğretmenliği rahat meslek görenler hakkımıza giriyorsunuz tam gün çalışanlar tüm gün aralıksız çalışmıyor bilin istedim.(Konu sahibi sizi eleştirmek için değil bizi eleştirenler için yazdım yanlış anlamayın lütfen.)

Bende özel sektörde çalışıyorum , inanın bırakın keyif yapmayı kahve içmeyi, tuvalete gidecek vakit bulamıyorum. Dediklerinizi anlıyorum kısmen hak veriyorum da evet çok kez kadir kıymet bilinmiyor. Ama şöyle birsey var ben boş durduğum zaman vicdanım buna el vermiyor. Ki çalışma şartlarım çok yoğun olmasına rağmen bunu diyorum. Idealleri de geçtim her ay sonu aldığım maaş ve benim yerimde olmak isteyen insanlar geliyor aklıma. Bilmiyorum belki de ben abartıyorumdur. Bu arada kitap okuyorum demissiniz ya kendinizi zaten gelistirebileceginiz en iyi yollardan birini yapıyormuşsunuz. Ama is yerinde örgü örmekten falan bahsediliyor burada şaştım kaldim..

hemen kamu da çalışanlara söylenmeye başlanmış. işte insanların ön yargısı.
şimdiye kadar 3 tane kurumda çalıştım.
ilk gittiğim yerde hiç iş vermezlerdi. doğunun en ücra kentiydi. nasılsa gideceksin diye.
boş boş otururdum ama hem sıkıcı hem hayat şartları zordu.
neyse kendi memleketime geldim. hiç boş vakit yok. sürekli iş. hatta boş olduğun an bile kafanda iş.
sonra farklı bir kurum. burda da bir anda yoğunluk biran da boşluk oluşuyor. tabi stresli ve vatandaşlı son olarak para pul işleri.
kamu işi de kısmet kimi zaman wc ye gidemezsin kimi zaman boş olursun. konu sahibine ne iş verirlerse onu yapar.

neyse konu sahibi ben evliyim bir de evladım var Allah bağışlar inş. öğle araları ya da boşluk oluşursa oğluma etkinlik hazırlıyorum. ne yemek yapsam diye plan yapıyorum falan.
öyle örgülük hobilik vaktim yok ama

Benim de kardeşim devlet memuru bir kişinin yapacağı ise beş kisi atandigi var diyor buda demek oluyor ki bazıları gerçekten bedavs maas alıyor soz meclisten dışarı tabi

ne güzel bir işmiş o bende kamu kurumunda çalışıyorum ama eve gittiğimde tüm enerjim bitmiş oluyor. uyuyup kalıyorum tv karşısında. vaktim ve gücüm olsa yüksek lisans yapmayı çok isterdim. okula örgün devam edemem ama açık öğretimden bulduğum bikaç güzel bölüm var onları okurdum. yabancı dil çalışabilmek istedim. falan filan listenin sonu gelmez.

Benim de kardeşim devlet memuru bir kişinin yapacağı ise beş kisi atandigi var diyor buda demek oluyor ki bazıları gerçekten bedavs maas alıyor soz meclisten dışarı tabi

bence bu itham yanlış. çünkü kpss çalışıp puanla atanıyorlar. masasında iş beklemiyorsa o kişi hakkıyla alıyordur maaşı.
napsın zorla yalvarıp iş mi aslın iş mi üretsin. yapacak bir şey yok.
ki dediğim gibi yer yer yoğun ve stresli bir kurumda olmama rağmen söylüyorum bunu.
geçen hafta arkadaşın biri izinliydi ve 1 hafta diş ağrısı çektim doktora gidemedim işler kalır ve yoğun diye. artın cuma günü müdürüme durumu anlatıp gittim. geldiğimde masa full doluydu.

Hiç sasirmadim yine konu nerelere gelmiş .

Sizin tuvalete bile gidememenizin aşırı yoğun oluşunuzun sebebi konu sahibi mı?

Her kurumun iş yükü farklıdır.

Hele bazılarındaki bu anti memur tavrını anlayamıyorum.memursun eşittir yatıyorsun diyorlar.

En çok biz öğretmenlere geliyor bu eleştiri mesela.yattigin yerden maaş oh mis.yaa sen öyle zannet.sen evde bir tanesini zaptedemezken biz binlercesi ile uğraşıyoruz.

Neden dertlerimle işgal ettim konuyu bilmiyorum kısacası doldum ben memurları rahat bırakın kardeşim:)

Kesinlikle yüksek lisans yapardım. Yapmışsanız doktora yapardım:)

yapacak işiniz yok mu gerçekten... yerinizde olsam hangi pozisyondasınız bilmiyorum görevde yükselme sınavları vs varsa onlara çalışırdım... ya da hiçbirşey bulamadım kitap okurdum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…