• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan bayanlar

carmina000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
504
166
23
Çalışan bir bayanım ve eşim ev işlerinde sorumluluk almıyor. Ben söylemeden iş yapmıyor bazen söylüyorum canı istemiyor beyefendinin. Yemek yedikten sonra sofrayı kaldırıyor ve bulaşık makinesimi yerleştiriyor sadece başka sürekli yaptığı bir iş yok.keyfi yerindeyse yapar evi süpürme çamaşır asma.bugün akşam iş bölümü konusunda aldığım sorumlulukları fazla buluyorum diye bir konuşma yapmak istiyorum.Nasıl bir üslup kullanmam doğru olur tecrübeli arkadaşlar öneri verebilir mi? Eşim yemek yapmak ve ütüden nefret eder.bunları yapsın demiyorum zaten ama herşey bana kalıyor .

Yardim etmezse isten cikacagini soyle. Cok yoruldugunu yetisemedigini belki her hafta kadin alacagini ve bunun cok maliyetli olacagini vs.

Çalışan bir bayanım ve eşim ev işlerinde sorumluluk almıyor. Ben söylemeden iş yapmıyor bazen söylüyorum canı istemiyor beyefendinin. Yemek yedikten sonra sofrayı kaldırıyor ve bulaşık makinesimi yerleştiriyor sadece başka sürekli yaptığı bir iş yok.keyfi yerindeyse yapar evi süpürme çamaşır asma.bugün akşam iş bölümü konusunda aldığım sorumlulukları fazla buluyorum diye bir konuşma yapmak istiyorum.Nasıl bir üslup kullanmam doğru olur tecrübeli arkadaşlar öneri verebilir mi? Eşim yemek yapmak ve ütüden nefret eder.bunları yapsın demiyorum zaten ama herşey bana kalıyor .

herhangi bir tartışmaya girmene gerek yok. çalışmıyor musun sen çalışıyorsun 2 haftada bir kadın al ütünü temizliğini o yapsın giden parayı gördükten sonra bak nasıl yola geliyor. kendini neden yorup üzüyorsun ve manasız tartışmalara giriyorsun ki.. çözüm basit.

Iyi tarafindan bakalim hic olmazsa sofrayi toplayip makineye yerlestiriyor bunu yapmayan o kadar öküzler var ki..
Eşin calısıyorsa herkes elini tasin altina koyacak yok oyle belese hizmet :KK11:

Ben cok yoruldugunu altindan zor kalktigini guzel bie dille anlatabilirsin ?

benım eşim bana cok yardımcıdır ama benım esım de ben soylemeden pek yapmaz
soylemeden yaptıgı tek sey yemek hazrlarken yardım etmek
makınayı bosaltmak
bulasıkların kirlerini akıtmak falan

ben soylemeden gıdıp de ev supürüp temızlık falan yapmaz yanı
kocanıza bunu kural sorumluluk olarak değil de tatlı dille soylersenız sıze yardımcı olabılır
biz haftalık temızlıgı bırkılte yaparız mesela
ben eşime derım hadı sen evı supur ben de arkandan sıleyım derım
tamam der
dün süpürdü, banyoları da temızler mısın sen benım işim bıtmedı hala dedım tamam dedı yaptı

nevresımlerı değişirken yardım ısterım gelır eder
ben soylemeden gıdıp yapmaz yanı

siz de tatlı tatlı soyleyın
bazen yapıalcak işler lıstesı cıkartırım ben
hangısını ıstıyorsan seç listeden derim
evde ıkımız bagımsız temızlık yaparız

katı kural koyarak baskın bır sekılde yaklasmayın

Bu yaptıklarınızı söylendiği halde yapmayan ve yapmamak için kavgta eden o kadar çok erkek var ki, bana beklentileriniz biraz fazla gibi geldi.
Ben de çalışan bir kadınım, akşam eve gelmem 6.30u geçiyor. Eşim de vardiyalı çalışıyor. Eğer evdeyse yemek hazırlarken ben demeden gelir yardım eder, sofrayı kaldırır bulaşık makinesine dizer. Ama hadi bugün temizlik yapalım demez, aklına da gelmez. Ama ben bu akşam temizlik yapacağız deyince gidip kendiliğinden süpürgeyi alıyor, doluysa boşaltıyor haznesini ve evi güzel süpürüyor. Onun dışında yine benim söylemem lazım yeri sil veya toz al diye. Nevresim değiştirirken bide kalkar kendi gelir yardıma. Arada aklına gelirse akşamları çayı o yapar, ama %80 benim söylemem gerekir ki bunda anormal bişey yok bence.
Sonuçta eşiniz de çalışıyor, sizden daha fazla iş yapmasını bekliyorsunuz gibi geliyor bana. 1-2 ay daha maddi olarak idare etme durumundayız elimiz rahatlasın temizlikçi alacağım iki haftada bir. Siz de öyle bişey yapabilirsiniz .

benım eşim bana cok yardımcıdır ama benım esım de ben soylemeden pek yapmaz
soylemeden yaptıgı tek sey yemek hazrlarken yardım etmek
makınayı bosaltmak
bulasıkların kirlerini akıtmak falan

ben soylemeden gıdıp de ev supürüp temızlık falan yapmaz yanı
kocanıza bunu kural sorumluluk olarak değil de tatlı dille soylersenız sıze yardımcı olabılır
biz haftalık temızlıgı bırkılte yaparız mesela
ben eşime derım hadı sen evı supur ben de arkandan sıleyım derım
tamam der
dün süpürdü, banyoları da temızler mısın sen benım işim bıtmedı hala dedım tamam dedı yaptı

nevresımlerı değişirken yardım ısterım gelır eder
ben soylemeden gıdıp yapmaz yanı

siz de tatlı tatlı soyleyın
bazen yapıalcak işler lıstesı cıkartırım ben
hangısını ıstıyorsan seç listeden derim
evde ıkımız bagımsız temızlık yaparız

katı kural koyarak baskın bır sekılde yaklasmayın
Canı istemiyor bu halde yapamam yorgunum gibi bahanesi oluyor.Teklif ettim bu hafta sonu istemedi geçen hafta sonu dışarı çıktı rahat rahat temizlik yapayım diye. Anlamıyorum sustukça mı böyle oluyor başta yapıyorduk birlikte evi süpürüyordu en azından.

Bu yaptıklarınızı söylendiği halde yapmayan ve yapmamak için kavgta eden o kadar çok erkek var ki, bana beklentileriniz biraz fazla gibi geldi.
Ben de çalışan bir kadınım, akşam eve gelmem 6.30u geçiyor. Eşim de vardiyalı çalışıyor. Eğer evdeyse yemek hazırlarken ben demeden gelir yardım eder, sofrayı kaldırır bulaşık makinesine dizer. Ama hadi bugün temizlik yapalım demez, aklına da gelmez. Ama ben bu akşam temizlik yapacağız deyince gidip kendiliğinden süpürgeyi alıyor, doluysa boşaltıyor haznesini ve evi güzel süpürüyor. Onun dışında yine benim söylemem lazım yeri sil veya toz al diye. Nevresim değiştirirken bide kalkar kendi gelir yardıma. Arada aklına gelirse akşamları çayı o yapar, ama %80 benim söylemem gerekir ki bunda anormal bişey yok bence.
Sonuçta eşiniz de çalışıyor, sizden daha fazla iş yapmasını bekliyorsunuz gibi geliyor bana. 1-2 ay daha maddi olarak idare etme durumundayız elimiz rahatlasın temizlikçi alacağım iki haftada bir. Siz de öyle bişey yapabilirsiniz .
Ben asla benden daha çok iş yapsın demiyorum. HAFTA SONU YATMASIN BENLE BİRLİKTE TEMİZLİK YAPSIN DİYORUM.Bende yoruluyorum tüm sorumluluk neden bende diyorum.tatlı dille anlatma taraftarıyım .

Yardimci al haftalik gelsin islerini yapsin. Esine de hic bulasma sende rahat edersin. Ben oyle yapiyorum. Yoksa yetisemiyorum her seye

Canı istemiyor bu halde yapamam yorgunum gibi bahanesi oluyor.Teklif ettim bu hafta sonu istemedi geçen hafta sonu dışarı çıktı rahat rahat temizlik yapayım diye. Anlamıyorum sustukça mı böyle oluyor başta yapıyorduk birlikte evi süpürüyordu en azından.

adam sofrayı kaldırıyor siz de yemek yapıyorsanız hafta içi olağan işler bunlar

bir de çamaşır atmak var

biriniz atın biriniz asın ya da ne bileyim biriniz markete gidin diğeri çamaşırı halletsin

temizliğe de haftada 50-60 ayırıp yardımcı alın

eşinde dırdır etmez sen de bunalmazsın

ütü yapmayı da azaltın, kış günü ütülenecek ne var ki

eviniz de bal dök yala olmasın

çocuk da yoksa çok kirlenip dağılmaz zaten tüm gün dışarıdasınız

bir de eşinden şikayet eden kadınlar genelde yemek yendi hemen sofra toplansın istiyor hayır ne gerek var

dursun sofra eşim gece yatmadan önce toplar bir ara ya da ertesi güne kalır

yani evet insanın canı istemeyebilir bizim o an canımız istiyor ya da o an yapılmasını istiyoruz diye o kişinin de o an yapmasını istememiz olmaz ki

Yardimci al haftalik gelsin islerini yapsin. Esine de hic bulasma sende rahat edersin. Ben oyle yapiyorum. Yoksa yetisemiyorum her seye
Yardımcıya gerek yok çünkü ev çok küçük ve ayda bir ütü çıkıyor. Çocukta yok haftada bir süpürme yetiyor.

adam sofrayı kaldırıyor siz de yemek yapıyorsanız hafta içi olağan işler bunlar

bir de çamaşır atmak var

biriniz atın biriniz asın ya da ne bileyim biriniz markete gidin diğeri çamaşırı halletsin

temizliğe de haftada 50-60 ayırıp yardımcı alın

eşinde dırdır etmez sen de bunalmazsın

ütü yapmayı da azaltın, kış günü ütülenecek ne var ki

eviniz de bal dök yala olmasın

çocuk da yoksa çok kirlenip dağılmaz zaten tüm gün dışarıdasınız

bir de eşinden şikayet eden kadınlar genelde yemek yendi hemen sofra toplansın istiyor hayır ne gerek var

dursun sofra eşim gece yatmadan önce toplar bir ara ya da ertesi güne kalır

yani evet insanın canı istemeyebilir bizim o an canımız istiyor ya da o an yapılmasını istiyoruz diye o kişinin de o an yapmasını istememiz olmaz ki
Yemek ve ütü nasıl benim sorumluluğunda ben yapmalıyım gözüyle bakılıyor onun sorumluluğunda olan şeylerde olmalı diyorum. Ev süpürme ve çamaşır asma mesela.

Benim eşim market alışverişi yapıp dolaba yerleştirme dışında hiç bir şeyi yapmaz :KK70:Ben çok söylersem askıdan çamaşırı alır belki masadan bir kaç tabak kaldırır o kadar şimdi Allah var öyle ortada çamaşır bırakmaz:110::KK53:İş yerinde çok yoruluyor diye bir şey diyemiyorum benim rahat bir işim var onun gibi beyin ve vücut çok yorulmuyor evlilikte biraz anlayış üzerine kurulu yine de elinden bir şeyler geliyormuş yapıyormuş sizde nazla niyazla diğerlerini yaptırmaya çalışın bunun için can sıkmaya kavga etmeye değmez inanın:KK60:

Yemek ve ütü nasıl benim sorumluluğunda ben yapmalıyım gözüyle bakılıyor onun sorumluluğunda olan şeylerde olmalı diyorum. Ev süpürme ve çamaşır asma mesela.

çalışan bir kadın olarak yazayım şu hayatta en nefret ettiğim şey ütü ve temizlik.. eh ben bu kadar nefret ederken bunu eşimden beklemeyeceğim için kadın alıyordum hafta 1, şu aralar aksattık ama yine alacağım.. zaten evde yemek işi benim, hafta da 1 de pizza ve hamburger günümüz var geriye kalıyor sofra toplamak, o da ya o ya ben bir şekilde halloluyor ki bizde 2 tane de ninja kaplumbağa var :27: demek istediğim bir şeyler yaptırmak için kendini yıpratıp sinirlenmenize gerek yok, eğer eviniz çok kirlenmiyorsa 15 günde bir kadın alın hem ütüyü hem temizliği yapsın, biriniz yemeği yaparken diğeriniz de makinayı boşaltıyormuş zaten sorun kalmaz.. olmadı 1 hafta tozlu evde oturursunuz en fazla yine de gerilime gerek yok..

açıkçası biri sürekli annem gibi toz al, evi süpür dese yapacağım varsa da yapmam :27:

Yardımcıya gerek yok çünkü ev çok küçük ve ayda bir ütü çıkıyor. Çocukta yok haftada bir süpürme yetiyor.
O zaman esinize surekli yapacagi be soylenmeyecegi islerin gorevi oldugunu soyleyin. Bulasik mak bosaltmak, camasir asmak ya da toplamak ~katlamak , gibi

Ben asla benden daha çok iş yapsın demiyorum. HAFTA SONU YATMASIN BENLE BİRLİKTE TEMİZLİK YAPSIN DİYORUM.Bende yoruluyorum tüm sorumluluk neden bende diyorum.tatlı dille anlatma taraftarıyım .

Forumda büyük harfle yazmak kurallara aykırı, öncelikle bunu belirteyim. Sanki bana bağırıyormuşsunuz gibi olmuş da herkesin yazdığından farklı birşey yazmadım ben, bağırılacak birşey de yok.
Konuyu yazarken eşim evi süpürüyor, sofrayı topluyor ama ben daha fazlasını istiyorum gibi bir anlatımınız var ben ona bakarak dedim eşinizden fazla şey bekliyorsunuz diye. Diğer yorumlarınıza bakınca eşinizin işten kaçtığını söylediğinizi gördüm. Tamamen size yardımcı olmak amacı ile söylüyorum, 2 aylık evliyim ben de düzen kurmaya çalışıyorum şuan ve kurduğum düzen şu şekilde işliyor diye. Ben evi temizlemeyi haftasonuna bırakmam mesela, haftasonu dinlenmek için var, haftaiçi bir akşam bi silmek süpürmek toz almak hele ki 2 ki,şi olunca 1 saat bile sürmüyor, siz de öyle yapın o zaman kaçamaz evden haftasonu, en azından eşinizle birlikte geçirirsiniz. He ama büyük ihtimalle buna da yorgunum vs diyecektir, e o zaman da çok fazla yapacak bişey yok. Klasik yontulmamış Türk erkeği maalesef. Bir cinnet gerekir o zaman ben senin hizmetçin miyim konulu. Veya tümden evi siz de salarsınız, hiçbişeye dokunmazsınız bikaç hafta sonra fark edince de tek başıma ancak bu kadar oldu, sen yardım edene kadar daha fazlasını yapmayacağım dersiniz. İlla tatlı dille anlatacağım diyorsanız da deneyin madem. Umarım işe yarar.

Back
X