forumun kuralları bellidir..
kimse kafasına göre kural koyup borusunu öttüremez..
bir topicte, konu dahilinde konuşulur
bir üyenin yazdığı mesajlar kolaj yapılarak ona ayar verilemez
zira bu konu dışına girer
bir üyeyi kaale alıp şahsi bir eleştiri yapmak arzusundaysanız,
özel mesaj yolunu kullanırsınız
yok kullanmayacaksanız, kaale almazsınız
özel mesajda yazılan şeyin topicte ifşa edilmesi ise konu dışı kapsamında tavan yapmaktır
konu sahibininden konusunu böldüğüm için özür diler,
gereğini moderatörlerimizden rica ederim.
bence bu durum erkeğin yapısına anlayışına göre değişir.
bende diplomalı ev hanımlarındanım, ilk tanışma dönememimizde çalışıyordum ama huzursuzluğunu hissedebiliyordum.
evlendikten sonrada sen bilirsin istersen devam et ama benim huzurum kaçar aklım sende kalır dedi.(biraz kıskançtır)ve yaptığım işin saatleri belli değildi ajans ortamında çalışıyordum.
bende sizin gibi nasıl olucak ben senin eline bakamam, benimde gücüm olmalı, istediğimi almalıyım dedim oda bunun garantisini veremesem sana zaten istemem böyle birşeyi sende insansın bütün gün evde yapazsın dedi.
sonuç olarak eşim benim çalışmışım gibi sigortamı öder, bana imkan sağlar paranı biriktir diye, asla karışmaz aldıklarıma ve evde olup çalışmadığım için bana değişik aktiviteler hobiler bulmaya çalışır zamanım geçsin diye.
kv ve kp gelince onlarda çalışmamı istemezler çünkü kemik bir anlayışları var, kadının parası asla yenmez. (bunu kötü anlamada anlamayın)
yani bende ev hanımıyım ezildiğimi hiç sanmıyorum bu baştada dediğim gibi eşlerin karakteriyle ilgili bir durum.
peki ne kadarlık evlisin..bebeğin varmı ? gününü nasıl geçriiyorsun ?
Para için çalışıyorum, çocuğuma hayalini kurduğum geleceği tek maaşla yapamam. Değil 4 yıllık üniversite eğitimin, tüm çalışma hayatım feda olsun. Bir kadının en iyi yapacağı meslek annelik.
Öyle okudum çalışmalıyım üretmeliyim, evde körleniim demiyorum. Doğduğunda düşünmeden iftifa ettim, kendim baktım. Tekrar başladım, olaki şartlar değişir birgün bile düşünmem basarım istifayı.
Bilmem kim bey, bilmem kim hanımla toplantıya gireceğime kuzuma kek yaparım, onun çamaşırlarını yıkarım.
Para için çalışıyorum, çocuğuma hayalini kurduğum geleceği tek maaşla yapamam. Değil 4 yıllık üniversite eğitimin, tüm çalışma hayatım feda olsun. Bir kadının en iyi yapacağı meslek annelik.
Öyle okudum çalışmalıyım üretmeliyim, evde körleniim demiyorum. Doğduğunda düşünmeden iftifa ettim, kendim baktım. Tekrar başladım, olaki şartlar değişir birgün bile düşünmem basarım istifayı.
Bilmem kim bey, bilmem kim hanımla toplantıya gireceğime kuzuma kek yaparım, onun çamaşırlarını yıkarım.
7 ay olucak tatlım evliliğim, bebeğim yok ama düşünüyorum.
günümü tasarımcı olduğum için çizimler boyamalar yapıyorum, arkadaşlarımla kuzenlerimle görüşüyorum bol bol ve spor yapıyorum. şu aralarda pasta kursuna yazılmayı düşünüyorum.
oldumu? niye sordun sendemi ev hanımısın?
bnde 24 yaşındayım 4 senedir holding bazında çok önmli bi firmada üst düzey yöneticilk yapıyorum 1 sene önce şirket bana ait özel ofis açtı ve kendime ait sayılabilcek bi ofiste 35 çalışanm var bn dişimle trnağımla geldim bugnlere işe ilk grdiğimde santral bölümndeydim düşün kendimi ispatladım güvenildim bgnlere geldim 20 yaşında kendi arabamı kendim aldım bn yazıya kendi bakış açımla cevap verdim cnm anlatabilyomuyum eğer evde oturan bi kadın olsaydım bu kadar gelişemezdm iş hayatını bilemezdim evlilktede bu dngeyi iyi kurmak lazım kadın evi temzleyen yemek yapan bi obje olarak grlmemeli sağlık elverdiği sürece kendi ayakları üzernde durmalı hayatı 4 duvar arasında geçmemeli diyorum sonuçta bnm annemde ev hanımı asla yargılamam kmseyi haddim değil sadece çalışan kadın evde oturan kadına göre daha fazla söz sahibi olabiliyo çnkü daha fazla şey biliyo anlatabildimmi bilmiyorum yanlş anlaşılmak istemem asla kmseye saygıszlk yapmak değil niyetim böyle izlenm vermek istemem
çok şeker geliyor kulağa
evliliğin ilk zamanları çalışmamak
yeni eşyalar sana ait bir ev
onun tadını çıkarırsın
bunlar benim koltuklarım, benim mutfağım dersin bir tahta kaşıkla mutlu olursun
yeni yeni tarifler denersin
o "kadın" rolünü giymeye çalışırsın..
dar gelmediyse
evlilik harika bir şey diye düşünürsün..
ama nereye kadar? mutluysan gittiği yere kadar.
nişanlandığında hevesle işi bırakan,
eşi çalışma ben sana bakarım dediği için mutluluktan havaya uçan
2 hatta 3 çocuk doğrumak isteyen bir yakınım var
eşiyle problemleri oldu, ailesinin yanına döndü,
ailesiyle yapamadı, kocasına geri döndü
kocasından gizli doğum kontrol hapı içiyor
asla 2. çocuğu istemiyor
iş bulmaya çalışıyor ama nitelikli bir cv oluşturamadığı için bulamıyor.
her aradığımda, sıkılıyorum halsizim diyor.
bu ihtimalleri de düşünmek lazım bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?