Çalışan evli bayanlarin eve katkıda bulunma sorunsalı

bu kadar nasıl detaylandırabildiniz, nasıl paylaştınız şaşırdım doğrusu.

Tüm giderler tek bir hesaptan odenirse karışıklık olmaz bence. Esiniz odeyebilir
Ortak hesap acarsiniz birikim ve kişisel harcamalar da o hesaptan harcanir.

hiç öyle birikime falan kalmıyor 3 yıl olacak evliyim bende nişanlıyken senin dediğin gibi söylerdim

bizde de eve 6 civarı para giriyor

kira 1300 kredi 1300

kredi kartı 500

cep tlfları faturalar, internet vs ona da gidiyor

ben şimdi öğrenim kredimi ödüyorum ona da 300 gidiyor geri dönüyorum kalmamış

haftasonları çıkıp geziyoruz harcıyoruz

eşimden önce ben maaş alıyorum kirayı ödüyorum ve mutfak masraflarını karşılıyorum

eşimde krediyi ve diğerlerini ödüyor

bizim gelir ortak, senin gelirin bu kadar benim gelirim bu kadar diye bir şey yok. kira ödenir, kartlar ödenir, herkes kendine harçlık ayırır, kalan para doğru birikime. senin benim yok yani.

Maaşını sana versin, sen idare et. Ortak kart çıkartın.

Sorunsal, hamiş, kociş başlığı okur okumaz gerildim. Ağzına sağlık canım

annem ile babam 25 yıldır şu şekilde yapıyor biri ayın başında biri ayın sonunda maaş aldığı için ödeme tarihi ayın başında olan ev masraflarını ayın başında maaş alan ayın sonunda ödeme tarihleri olanı ayın sonunda maaş alan ödüyor
genellikle 2 çocuk okuttukları için birikim yapamıyorlar ama yaparlarsa da herkes kendi istediği şekilde birikim yapıyor mesela babamın bankada hesabı vardır oraya koyar annem altın şeklinde birikim yapmayı tercih eder Allah korusun çok zor bir durumda kalırsak ya da yeni bir şey almak eve yeni bir şey yaptırmak istersek de o birikimler birleştirilir
en önemlisi de ikisi de birbirlerine sen şuraya harcadın sen buraya harcadın diye hesap sormaz ya da ne kadar çok harcıyorsun diye tartışma olmaz ve birbirlerinin maaşı üzerinde hakimiyet kurmaya çalışmaz

Ben kendimi çok yaşlı hissediyorum artık günümüz evlilikleri kuruş kuruş harcamalar bölünmüş şekilde

Tüm evliliğim boyunca son kalan 5 tl miz de 50000 tl miz de ortak oldu

Anne ve babamın da öyle

Eskiden maaşlar elden aşınırdı koyarlardı bir yere herkes -evin çocuğu olarak ben de - alır ve harcardık

Birikim yapıp ev de aldılar araba da

Ben maaşlı çalışırken hem evi geçindirdiğim hem eşimin işyerinin kirasını hem çay sigara parasını ödediğim çok zaman oldu

Şimdi kendi işimiz var kimsenin maaşı yok

Burada bir konu vardı işte kadınların kendine ait birikimi olmalı diye ben de benim yok dedim

Sonra adıma olan ev araba ve banka hesabı aklıma geldi güldüm hepsi benim adıma ama ben onları bizim olarak görüyorum hiç benim demedim

Aylık 300 kişisel harcamalar için az bence. Çalışan, maaşı yeten bir insan en az bir 600'ü kendisi için harcayabilmeli. Ki Daha yeni evliyken standartınızı bu kadar düşürmeye gerek yok. biraz gezin tozun sonra biriktirirsiniz para, en azından borcun bitmesini bekleyin.

Katılıyorum. Ayrıca, temizlik, çamaşır, bulaşık, yemek, çocuk bakımı ve misafir ağırlama da çalışan kadının sorumluluğu değil. Ama eğer erkek ben bu işlerin hiçbirine elimi sürmem veya sadece ucundan tutarım diyorsa da kadının maaşına dokunmasın bir zahmet. Madem karısına sanki ev kadınıymış gibi davranıyor, maaş konusunda da karısı ev kadınıymış gibi düşünsün.

Her ne kadar başta eşimin kartımı elimden alıp tek elden evi idare etme hayalleri olmuş olsa da şu an geldiğimiz noktada ben evin taksidini ödüyorum ki baya yüklü meblağ, maaşım da zaman zaman oynamalar olabiliyor eğer eksik kalırsa söylüyorum bana para gönderiyor eşim havale ile , yok fazla kaldı ise söylüyorum bu ay şu kadar fazla kaldı var ise bir borcun kapatalım diye. Evin kirası suyu elektriği mutfak masrafı benzin parası kısaca geçimi eşimin maaşından oluyor.

Kimde para biterse ötekine söylüyor hesaba havale yapıyoruz. İkimizde de biterse kredi kartına yada eksi hesaba geçiyoruz. Uzuuun süredir bu b planına ihtiyaç duymamıştık ama bu ay hiç hesapta olmayan o kadar çok şey çıktı ki eksiler de kredi kartları da dibi gördü

Çalıştıgım zamanlarda ödemeler ortak oluyor ama yatırım yapacaksak benim düşüncem şu şekilde oluyor.Birimizin maaşı evi geçindirirken diğerimizin de borca gidecek şekilde ayarlıyoruz.

Bende ...aynen!... diyorlar ya ona kızıyorum. Yerli yersiz kullanıyorlar.

Maasimizi nasıl ortak bir hesapta birlestirebiliriz peki?
Bence maaşınızı ortak hesapta birleştirmeyin yani güvensizlik değil bu ama her yetişkin insanın kendine has bir bütçesi olmalı diye düşünüyorum. Biz kiradayken eşim kirayı ve faturaları öderdi ben evin kalan ihtiyaçlarını karşılardım. Şimdi o ev kredisini ödüyor gene faturalarla beraber geçim kısmı bende. Onun dışındaki hesaplarımızdaki parayı ikimiz de ayrı ayrı yönetiriz. Birşey alınacaksa da kimde para varsa o an kim uygunsa o öder. Pek üstünde durup plan yapmayız para konusunda

Neden maalesef,gayette iyi demişsin bence.Yoksa önünü alamazdun...

Bizim de hesaplar ortak.

Kişisel bir şey alacağım zaman alırım, sormam eşime. Alıyorsam beğenmişimdir, lazımdır .

Harcanan paranın hesabını sormak , nereye harcadın demek bana ayıp geliyor .

bizim maaşlar ortak hiç senin benim ayrımı olmadı, tek hesapta birleştiriyoruz her şey ordan ödeniyor.
Böyle durumlarda merak ettiğim şey evin İş yemek ütü vs yönünden yükü de tam olarak ortak oluyor mu ? Biz bınkonuda ciddi sorunluyuz da ondan soruyorum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…