- 13 Mayıs 2011
- 3.943
- 3.662
- 373
bu kadar nasıl detaylandırabildiniz, nasıl paylaştınız şaşırdım doğrusu.keselerimiz ayrı.genel olarak yemek için azar azar ben alırım.kıyma ve karpuz için kocamdan para alırım.dışarda yüzde seksen o hesabı öder.yada hayır yapacaksa kendi öder.ben deterjan,şampuan diş macunu alırım.doğalgaz elektrik su kocam da ki evde çok durmadığımız için fazla bir mebla gelmiyor ikimizde çalıştığımız için.iki kişiyiz düzenimiz ancak oturdu bu konuda.o da eşimin karakteri ve yetişririlme şekli yüzünden.anası babası ebeveynlik etmemiş hep çalışmışlar.hiç düzenli bir hayatı olmamış.ikimizde tutumluyuz.ben çalıştığım için kendime ait giysi bakım doktor paramı kendim karşılarım.kvaldeme ait evimiz.kira ödemiyoruz.ben birikim yapmak istiyorum.fakat biriktirdiğim onda olsun istiyor.bende ev istiyorum.sonuçta ikimizin faydasına.kira ödemezken tapuda ikimizin adı yazan bir ev sahibi olacak kadar biriktirmem lazım.lafta ev bizim ama sonuçta tapuda onların.bunun üstüne kocamla kaynıma ayrımcılık yapıp. kaynımı evlatları gibi görürler benim kocamı da amele gibi kullanırlar.kocamda evden kira vermiyorum diye ses etmiyor sanırım.
Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim
Ben ve nisanlim ogretmeniz. Aylık 6 buçuk bin civarı evimize para girecek. Yalnız ocak ayına kadar 2 bin lira nisanlim borç ödeyecek.
Asıl soruma gelince çalışan bir bayan olarak masraflari nasıl katkıda bulunmalıyım? Kiramiz 1000 lira civarı olacak. SadEce kirayi ben ödesem geri kalaniyla da birikim yapsam araba almak için? Ya da ikimiz de maasimizi ortaya koyup aylık 300 lira kendimize ayırıp bu şekilde mi masraflari ortak odesek? Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Simdiden cevaplar için teşekkür ederim
bu kadar nasıl detaylandırabildiniz, nasıl paylaştınız şaşırdım doğrusu.
Sorunsal, hamiş, kociş başlığı okur okumaz gerildim. Ağzına sağlık canımSormayın ben de! Hayır bu kelimeyi ilk kim kullandı kim yaygınlaştırdı bilmem ama yüksek ihtimalle çeviri yapılırken üretilmiş biraz tutunca her soruna sorunsal yazılmış gibi! Seçilim kelimesinin böyle geldiğini dile çeviriyle girdiğini bildiğim için bu düşüncem saçma gelmiyor.
Sorunla sorunsal nasıl aynıymış gibi gelir herkese anlamam. Bir de eğitimci de bu kelimeyi kullanıyor daha ne yapalım ki?
evlendikten sonra senin benim olayı bana çok çirkin geliyor. türk medeni kanununa göre evlilikte tüm giderler eşlerin mali güçleri oranında ortak karşılanır ayrıca, evi geçindirmek erkeğin sorumluluğu değil, sizi tenzih ederim ama burada pek çok kadın kocası eve bakmak zorunda da kendisi maaşından koyarak lütfediyormuş gibi davranıyor.
Bende ...aynen!... diyorlar ya ona kızıyorum. Yerli yersiz kullanıyorlar.Sorununuza cevap vermeye gelmedim sadece şunu diyeceğim. Öğretmensiniz ama şu yeni üretilmiş "sorunsal" kelimesini başlıkta kullanmışsınız. Daha bir saat önce başka konuya yazdım buraya da yazmak istiyorum.
Bakın TDK sorunsal kelimesini şu şekilde tanımlıyor:
Sıfat: Çözümü belli olmayan. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte şüphe uyandıran kesin olmayan problematik.
Sizin başlıkta da "sorunu" olması gerekirdi. Sorunsal büyük ihtimalle yeni üretilen çeviride kullanılırken dilde yaygınlaşan eğreti bir kelime. Her sorununuza sorunsal yazmayın ya o kelime daha çok akademik alan kelimesi gibi.
Not: Dillerle ilgileniyorum. Kamu Spotu kapanış!
Bence maaşınızı ortak hesapta birleştirmeyin yani güvensizlik değil bu ama her yetişkin insanın kendine has bir bütçesi olmalı diye düşünüyorum. Biz kiradayken eşim kirayı ve faturaları öderdi ben evin kalan ihtiyaçlarını karşılardım. Şimdi o ev kredisini ödüyor gene faturalarla beraber geçim kısmı bende. Onun dışındaki hesaplarımızdaki parayı ikimiz de ayrı ayrı yönetiriz. Birşey alınacaksa da kimde para varsa o an kim uygunsa o öder. Pek üstünde durup plan yapmayız para konusundaMaasimizi nasıl ortak bir hesapta birlestirebiliriz peki?
Neden maalesef,gayette iyi demişsin bence.Yoksa önünü alamazdun...Ortak hesabımız var, eşim başta kredi kartı harcamalarıma laf etti. Maaşımın yarısı kadar borç geliyordu yeni evlendiğimden. şimdi yarısından az geliyor. O zaman şunu demek zorunda kalmıştım " benim param ben kazanıyorum, istediğim gibi harcarım" maalesef dedim. gereksiz baskı yapmıştı kazandığım parayı harcaraken 10 defa düşündürüyordu. kiii bekarken biriktirdiğim para ile yatırım yaptık evlendikten sonra. yani para tutmasını bilmeyen insnada değilim. öyle işte. zor işler bunlar annem. ortak açsan dert açmasan dert.
Böyle durumlarda merak ettiğim şey evin İş yemek ütü vs yönünden yükü de tam olarak ortak oluyor mu ? Biz bınkonuda ciddi sorunluyuz da ondan soruyorum ..bizim maaşlar ortak hiç senin benim ayrımı olmadı, tek hesapta birleştiriyoruz her şey ordan ödeniyor.
Peki ya ev işi evin yükü ?Her şey ortak olmalı. Borç da birikim de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?