ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Tabiki inan o kadar zor ki insan eve gelip sadece yemek yiyip kafa dinliyim modunda oluyor dusunun.E bu kadina calissin diyen biri bana gore iyi ya da kotu yorum demiyorum ama bunu bir acmak lazim.Bu karari o veremez oglunu dusunuyorsa bu sekilde dusunmesin o adam eve para getirmek zorunda bunu idrak etsinler artik.Calisan gelin kafasi nedir yani.
Bakin calisiyordum esim dedi ki ben calismak zorundayim cocuk olursa calismani istemiyirum cocugumla sen ilgilen istiyorum bakici o bu istemiyorum anlasalim dedi.Saygi duydum tamam dedim .Bana para getirmek icin calisma dedi kendim istedigin icin sevdigin icin calis dedi ve istersen kurslara git yuksek yap vs..Arkandayim ama cocuk ihmal etme evinde adam gibi sen yetistir dedi ona buna vermeyelim dedi..Basta ya nasil adam calismana sicak bakmiyor gibi dusunulebilir ama ozunde iyiligimi ve evladimiz icin guzel temenniler sunuyor.Ben suan calissam da adama dert olmucak yani cunku isticem ve yapicam sonucta mecbur kalirsan tabiki birlikte sirtlanicaz diyor.Cahil cuhela degil yani o da.
O yuzden cidden boyle tam tersi calissin denilince benim aklima iyi seyler gelmiyor ayiptir yani iyilik boyle dusunulmez .

Son düzenleme:
Haddi olmayan konulara burnunu sokturmam erkek arkadaşımla konuşrm bu konuyu ilerde asıl erkek arkadaşın çalışma hayatın için ne düşenecek o önemli

“Kadın çalışmak zorunda değil, eve bakmak erkeğin yükümlülüğü” diyen üyelere sormak istiyorum; ortalama üstü yüksek bir maaş yoksa ortada tek maaşla ev geçindirilir mi bu devirde? Tek maaşla yaşayanlar nasıl geçiniyorlar bu şartlarda? Muhtemelen kendilerinden kısarak. Ortalama maaşla her istediğimi yapıyorum, alıyorum, kendimden kısmıyorum, tatilime de gidiyorum, aktivitelerimden de geri kalmıyorum diyen bir allahın kulu var mı? Yaşadığınız hayata uyum sağlamışsınızdır, bazı şeylerin eksikliğini hissetmiyorsunuzdur anlarım ama her şey dört dörtlük olsun deyince iki kişi çalışırken bile olmuyor bu.

Kadının bunu demesinde hiçbir şey yok bence gayet mantıklı, normal bir şey söylemiş, herkes öyle ister. Ayrıca ben de eskiden, ben evlenince çalışmıcam diye düşünürdüm ama nişanlıyım şuan, ve kesinlikle çalışıcam hatta daha çok çalışıcam, kadının kendi parasını kazanması kadar güzel bir şey yok, kocan ne verirse onla geçinmek zorunda kalmazsın hem sana saygıları daha fazla olur.

Oğlu evin her işine ortak olacaksa,yemek pisirip cam silecekse,ütü yapip dolaplari duzenleyecekse,çocuğa bakip gerektiginde banyosunu yaptirabilecekse....Elbette çalisan gelin istemeye hakki var.

Ama benim gözlemledigim,hem oğluşu sehzade gibi köseye oturtulsun,hem de esi maaş kartini eline versin diye bekleniyor.Kadinin iyiliğinin falan düşünüldüğü yok yani.Şimdi eşitlik falan fistan kandirmayalim birbirimizi.

Kendiniz sonunda diyorsunuz iki kisi calisirken dahi ha deyince olmuyor dort dortluk .Burada mesele kadin calismamali degil kadin isterse calisir isterse calismaz yani durumu vaziyeti dusuncesine bagli bir sekilde kendi iradesiyle sonuca gider.Adam da calissin calismali eve birlikte bakmaliyiz diyorsa ya da kv kisisi de ayni sekilde heee o zaman soyle bir dusunun o adam da ev islerinde ve cocuk bakiminda ortak davranacak demektir.Ben kadinlarin evi isi cocuk bakimi yapip bir de calissinnn gozuyle soylenen tavir ve dusunceye son derece karsiyim.
Cunku bu iyilik degil bu fazladan rahatlik oglu icin bal kaymak anlatabildim mi arkadasim.Yoksa kadinlar tabiki her seyin ustesinden gelir isterse..Buna da saygim sonsuz ama kimse kadini zorlayamaz diyorum

Son düzenleme:
Kadın çalışmalı hepimiz bunu istiyoruz. Bunun için çocuklarımız en iyi üniversiteleri okuyabilsinler meslek sahibi olsunlar diye kendimizce fedakarlıklar yapıyoruz. Fakat gelin veya eş calışmalı diyebilme cesareti gösterebilenlerin evdeki her işe ortak olmalarını beklerim. Çocuk büyütmek çocuk okula başlayınca bitmiyor ne yazık ki ! Erkeklerin her duruma verecek bir cevapları var ama kadınların yok. Ve bu duruma ilk sebep erkek anneleri. Kadın her halükarda cift kariyer yapmak zorunda bırakılıyor.

Kadının oğlu düşük ücrete çalışıyorsa napıcak ki.. mecbur bunu söylemeye.Benim oğlum olsa bende öyle isterdim.Üstelik çocuğu doğuran sonuçta annesi.O kadar laf söylemeyede hakkı olsun yani.Hemen neden kafa kurcalıyor anlamadım? Ben sadece gelinin işini beğenmeyen ve oğluma şu işi yapan kız ya da oğluma memur alcam diyen kaynanalara kızıyorum.Orada hooop derim işte.İnsan beğenmemek kimsenin haddine değil.Ama hangi devirdeyizde evde oturma hayaliyle evlenilecek merak ediyorum.Şu prenses modundan çıkılsın artık dünya değişti.

Düşündüğünüz gibi yazmasanız daha net anlayabilirdim aslında. Anlatmaya çalıştıklarımızın doğru anlaşılabilmesi için kullandığımız dile dikkat etmeliyiz.

Anladığım kadarıyla kadın çalışıyorsa erkek de ev sorumluluklarına ortak olmalı demeye çalışıyorsunuz, evet olmalı zaten. Konumuz bu değil ki.

Kadın isterse çalışır... Ee o zaman "erkek de isterse çalışır"a geliyor mevzu. Çalışmayan erkeği tefe koyan da bizleriz ama.

Kadın isterse çalışır... Çalışmak istemiyorsa ve eşi de bu durumu kabul ettiyse o zaman adamı darlamayacak o eksik, bu eksik, şu yetişmiyor, elime harçlık vermiyor, az harca diye.

Kadın isterse çalışır, kayınvalidenin bir şey söylemeye hakkı yok... Hepiniz mini mini bebeleriniz için her şeyin en iyisini isterken her şey hakkınız ama öyle değil mi? Kadın da kendi evladı rahat etsin, iyi yaşasın istiyor. Azıcık kafası çalışan her insan bu devirde tek maaşla refah içinde yaşanmayacağını, geçim sıkıntısı çekileceğini bilir.

Kv ne mantıkla söyledi bilemem ama çalışan kadın olmayı şiddetle destekliyorum. Bence de kadının ekonomik gücü olmalı, bunu en başta kendisi için istemeli. Ama kv şu mantığı oğluna da aşılamış mı? Sevgilinize ''Benim annem de senin için 'yemek yapmayı, çocuk bakmayı, ev temizlemeyi biliyor mu ? Bilmesi şart' dedi" diyin bakalım ne diyecek.

"Kadınlar çalışmak zorunda olmamalı" demek yerine "kadınlar ev işlerini, çocuk bakımını tek başına üstlenmek zorunda bırakılmamalı" demeliyiz bence. Kadın çalışmalı, kadın üretmeli, kadının kendisine yapılan yanlışlar karşısında çekip gidecek, tek başına kendine yetecek gücü olmalı.

Biz kadına değer veren bi toplum değiliz, bunu her gün, her yerde çok net görebiliyoruz. Böyle bi toplumda ekonomik gücü olmayan kadın demek; geleceğini, güvencesini bi erkeğin merhametine, sadakatine teslim etmiş insan demektir.

Umarım burada kadın illa çalışması lazım diyenler erkek çamaşır/bulaşık yıkaması lazım, ütü yapması lazim, hamur yogurmasi ve düzenli yemek yapması lazım diye düşünüyordur.

Aksi eşitlik değil kadını köleleştirip, her koşulda hayatından taviz vermesini beklemektir.

Bence simdi kadin calisması lazim diyenlerin 90% erkek hamur yogurdugunda doğal birsey, zaten yapması lazım demek yerine, şaşırıp erkeğe üstün başarı madalyası takmak ister.

Ben eşitlikten yana degil eşlikten yanayım. Adaletli iş bölüsümü taraftarıyım.

Kadın erkek eşit değil. Hangi erkek düzenli adet sancısı çekerken, çevresine hic birsey olmamış gibi gülümser?
Hangi erkeğin toplantida stresten adeti erken geldigi için, toplantiya odaklanma sorunu yaşar? Ben yaşadım toplantida bunu.

AMMAAA: Bir kadın erkeğinede koşulsuz güvenmemeli. Gerektiginde kapıyı çarpıp çıkınca kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Eğitimli olmalı, düzenli kendini yetiştirmeli.
Eğitimli insan, geleceğe faydalı egitimli cocuklar yetistirir!

Son düzenleme:

Görümcem de hamile bende. Fakat kayinvalidem görümcem için çalışmasın çocuğuna baksın, hamile haliyle yoruluyor diyor, fakat benim asgari ücretle hiç çalışmadan evde oturma şansım olmasına rağmen çalış çalış çocuğunun eksiklerini al diyor. Bende kızıyorum ona ama umursamıyorum bile. O dedi diye çalışmıyorum sonuçta kendi sosyal hayatımı gozonune alıyorum. Buna bu kadar takılmayın. Erkek kardeşim bugün evlense bende çalışan bir bayanla evlensin isterim.

Evlenmeden once benim kv bana boyle bir sey soylese hosuma giderdi. Belli ki sizin calismaya niyetiniz yok, ondan kafaniza takmissiniz.

Sizinle ayni dili konusmaya calismiyorum sizin yazdiginiz cumleye cevaben yazdim ve konuyu da gayet actim
Kadin evet isterse calisir ve evet erkek istemezse calismazdan cok cok baska bir mevzu bu.Kadin ve erkegi bir tutamayiz bu konuda kadinin uzerinde olan yuk erkegin uzerindenkinden daha fazla.
Erkege de kalkip sunu al buna yetis simarikligi ve istegi bana gore degil zaten boyle bir siknti da kadin zaten calisir .
Benim anlatmak istedigim son derece acik
Erkek calismak zorunda evde oturup is guc yapip cocuk dogurcak hali yoksa.Bu onun tabiati bunu kimse degistiremez yani yan gelip yatamaz.
Kadin da calisirsa calismazsa tartar yasar gorur ve ona gore istirak eder.
Bir kadin calisip parasini kazanip mutlu oluyorsa evladina da yetiyorsa cani istedigini de aliyorsa helal hos olsun.
Ama bir kadina calissinnn demek icin her seyi oturup dusunmesi lazim kisinin neyi nicin neye gore soyledigini acik ve net soylesin iyiligini istiyorsa sayet.
Onun disanda bir calissin calismali tabi gibi gecim derdiyse guya bunu da bana birinin soylemesi benim hosuma gitmez asla meselem de tam olarak budur.

Çarşıya çıktığında tuvaleti gelince ev dışında tuvalete bile giremeyen , ömründe 1 gün dışarıda çalışmamış , para kazanmanın ne demek olduğunu bilmeyen , 50 yaş üstü kadınların çalışan gelin fetişi...

Bunu diyen kayınvalide adayı çalışan kadının daha özgür olucağı düşüncesiyle söylemiyor bunu.Herkes çalışmak kendi paranı kazanmak daha iyi vs yazmış ama.Aksine o hem dışarıda çalışsın hem evde çalışsın düşüncesinde.Zaten bu düşüncede olmasa ilk sorduğu soru çalışıyor mu olmazdı.Onun derdi gelinin çalışıp oğluna yük olmaması ve maaşıyla evin giderlerine ortak olup oğluşunun yükünü hafifletmesi.Modernlik , kendi ayakları üzerinde durma , erkeğe muhtaç olmama gibi sebeplerden değil yani.

Her ne sebeple olursa olsun bu konuda kayınvalide adayına söz düşmez.Erkek arkadaşınla senin arandaki konulara karışması doğru değil.

Tek mesele çocuk doğurmak mı? Bu kadar dertse doğurmasınlar o zaman.

Mesela bir erkek ben işi bırakıp çocuğa bakayım sen çalış diyemez mi eşine? Doğum izninden sonra kadın işe dönsün, erkek çocuk baksın, nasıl olur? Niye çalışmak zorunda?

Ama kadının fıtratı doğurup çocuk bakmak, erkeğinki de eve ekmek getirmek diyorsanız diyecek bir şeyim yok benim.

Son derece katiliyorum! Egitim sart. Gerisi kendi bilecegimiz is.

Ben sormam.
Çünkü evlenmek isteyecek kadar kendine güvenen insanlar geçinmeyi de bilir.
Tek maaş, çift maaş kısmı onlara kalmış.

Ne var ki söylediğinde,her insan çocuğunun hayat kalitesinin iyi olmasını ister.Şu an kazandığı maaşı ikiye bölse bu nasıl gerçek olacak ?
Ayrıca erkek nasıl çalışmayınca ''tü kaka'' diyorsanız bu gerçekleri görmeye de alışın yavaş yavaş.Çalışıp bir de kölesi olun demiyoruz,iş bölümünü iyice kavrayın,ev işini ortak yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…