- 16 Aralık 2018
- 272
- 229
- 18
- Konu Sahibi yasemin010103
-
Tabiki inan o kadar zor ki insan eve gelip sadece yemek yiyip kafa dinliyim modunda oluyor dusunun.E bu kadina calissin diyen biri bana gore iyi ya da kotu yorum demiyorum ama bunu bir acmak lazim.Bu karari o veremez oglunu dusunuyorsa bu sekilde dusunmesin o adam eve para getirmek zorunda bunu idrak etsinler artik.Calisan gelin kafasi nedir yani.Çok çok haklısınız ben şuan çalışsam ne evlatlarımla böyle ilgilenebilirim ne de evimle kocama hiç vaktimi ayıramam zaten ama çalışan ve ev işleri ve aileylede ilgilenebilen süper kadınları canı gönülden kutluyorum
Haddi olmayan konulara burnunu sokturmam erkek arkadaşımla konuşrm bu konuyu ilerde asıl erkek arkadaşın çalışma hayatın için ne düşenecek o önemliMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
“Kadın çalışmak zorunda değil, eve bakmak erkeğin yükümlülüğü” diyen üyelere sormak istiyorum; ortalama üstü yüksek bir maaş yoksa ortada tek maaşla ev geçindirilir mi bu devirde? Tek maaşla yaşayanlar nasıl geçiniyorlar bu şartlarda? Muhtemelen kendilerinden kısarak. Ortalama maaşla her istediğimi yapıyorum, alıyorum, kendimden kısmıyorum, tatilime de gidiyorum, aktivitelerimden de geri kalmıyorum diyen bir allahın kulu var mı? Yaşadığınız hayata uyum sağlamışsınızdır, bazı şeylerin eksikliğini hissetmiyorsunuzdur anlarım ama her şey dört dörtlük olsun deyince iki kişi çalışırken bile olmuyor bu.
Kendiniz sonunda diyorsunuz iki kisi calisirken dahi ha deyince olmuyor dort dortluk .Burada mesele kadin calismamali degil kadin isterse calisir isterse calismaz yani durumu vaziyeti dusuncesine bagli bir sekilde kendi iradesiyle sonuca gider.Adam da calissin calismali eve birlikte bakmaliyiz diyorsa ya da kv kisisi de ayni sekilde heee o zaman soyle bir dusunun o adam da ev islerinde ve cocuk bakiminda ortak davranacak demektir.Ben kadinlarin evi isi cocuk bakimi yapip bir de calissinnn gozuyle soylenen tavir ve dusunceye son derece karsiyim.
Cunku bu iyilik degil bu fazladan rahatlik oglu icin bal kaymak anlatabildim mi arkadasim.Yoksa kadinlar tabiki her seyin ustesinden gelir isterse..Buna da saygim sonsuz ama kimse kadini zorlayamaz diyorum anlatabildim mi?
Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Düşündüğünüz gibi yazmasanız daha net anlayabilirdim aslında. Anlatmaya çalıştıklarımızın doğru anlaşılabilmesi için kullandığımız dile dikkat etmeliyiz.
Anladığım kadarıyla kadın çalışıyorsa erkek de ev sorumluluklarına ortak olmalı demeye çalışıyorsunuz, evet olmalı zaten. Konumuz bu değil ki.
Kadın isterse çalışır... Ee o zaman "erkek de isterse çalışır"a geliyor mevzu. Çalışmayan erkeği tefe koyan da bizleriz ama.
Kadın isterse çalışır... Çalışmak istemiyorsa ve eşi de bu durumu kabul ettiyse o zaman adamı darlamayacak o eksik, bu eksik, şu yetişmiyor, elime harçlık vermiyor, az harca diye.
Kadın isterse çalışır, kayınvalidenin bir şey söylemeye hakkı yok... Hepiniz mini mini bebeleriniz için her şeyin en iyisini isterken her şey hakkınız ama öyle değil mi? Kadın da kendi evladı rahat etsin, iyi yaşasın istiyor. Azıcık kafası çalışan her insan bu devirde tek maaşla refah içinde yaşanmayacağını, geçim sıkıntısı çekileceğini bilir.
Sizinle ayni dili konusmaya calismiyorum sizin yazdiginiz cumleye cevaben yazdim ve konuyu da gayet actim
Kadin evet isterse calisir ve evet erkek istemezse calismazdan cok cok baska bir mevzu bu.Kadin ve erkegi bir tutamayiz bu konuda kadinin uzerinde olan yuk erkegin uzerindenkinden daha fazla.
Erkege de kalkip sunu al buna yetis simarikligi ve istegi bana gore degil zaten boyle bir siknti da kadin zaten calisir .
Benim anlatmak istedigim son derece acik
Erkek calismak zorunda evde oturup is guc yapip cocuk dogurcak hali yoksa.Bu onun tabiati bunu kimse degistiremez yani yan gelip yatamaz.
Kadin da calisirsa calismazsa tartar yasar gorur ve ona gore istirak eder.
Bir kadin calisip parasini kazanip mutlu oluyorsa evladina da yetiyorsa cani istedigini de aliyorsa helal hos olsun.
Ama bir kadina calissinnn demek icin her seyi oturup dusunmesi lazim kisinin neyi nicin neye gore soyledigini acik ve net soylesin iyiligini istiyorsa sayet.
Onun disanda bir calissin calismali tabi gibi gecim derdiyse guya bunu da bana birinin soylemesi benim hosuma gitmez asla meselem de tam olarak budur.
Son derece katiliyorum! Egitim sart. Gerisi kendi bilecegimiz is.Umarım burada kadın illa çalışması lazım diyenler erkek çamaşır/bulaşık yıkaması lazım, ütü yapması lazim, hamur yogurmasi ve düzenli yemek yapması lazım diye düşünüyordur.
Aksi eşitlik değil kadını köleleştirip, her koşulda hayatından taviz vermesini beklemektir.
Bence simdi kadin calisması lazim diyenlerin 90% erkek hamur yogurdugunda doğal birsey, zaten yapması lazım demek yerine, şaşırıp erkeğe üstün başarı madalyası takmak ister.
Ben eşitlikten yana degil eşlikten yanayım. Adaletli iş bölüsümü taraftarıyım.
Kadın erkek eşit değil. Hangi erkek düzenli adet sancısı çekerken, çevresine hic birsey olmamış gibi gülümser?
Hangi erkeğin toplantida stresten adeti erken geldigi için, toplantiya odaklanma sorunu yaşar? Ben yaşadım toplantida bunu.
AMMAAA: Bir kadın erkeğinede koşulsuz güvenmemeli. Gerektiginde kapıyı çarpıp çıkınca kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Eğitimli olmalı, düzenli kendini yetiştirmeli.
Eğitimli insan, geleceğe faydalı egitimli cocuklar yetistirir!
Ben sormam.Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?