- Konu Sahibi zalimsin_hayat35
Şaka ???
Keşke.. Ama değil
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şaka ???
Tatlı dille yaptırmak varken gerginlik çıkarmak bana aptalca geliyor çünkü.
Bir üst levele geçiyorum. Giydirenler bile var. Annem alt komşusuna inmiş bir gün. Kadının kocası odanın kapısını aralayıp karısını çağırmış. Kadın kısa süre sonra dönmüş. Anneme gülümseyerek şöyle demiş: Çoraplarını giydirmem için çağırdı da.
Annem bir hafta kendine gelememişti. Tabii bende![]()
kocişinin ayakkabısını bağlarken sırıtarak poz veren yeni nesil gelinlere ne demeli
eleştirince fitne oluyoruz işte, bırakınız yapsınlar, bazı kadınlar cidden beterini hakediyor![]()
Bende eve doğru düzgün yardimci kadin bulamiyorum haklisiniz. Sürekli olsun diyince savsakliyolar.yarim gün gelmem diyolar.düzgün birini bulmak imkansız.aile konusundada aynıyız yardımsever bi ailem yoktur.bitek haftada 2 gün disarida yiyoruzeve kadın alma konusunda bir türlü süreklileştiremedim 1 kere alıyorum düzenli almak istiyorum ama aldığım kişi o kadar savsaklıyorki arkasından kendim yapıyorum buda beni iyice sinir ediyor yemek konusu tek şanssızlığım annelerimizin yakınımızda olmayışı bide çokta yardımsever bir aileye sahip olmayışımız var tabi allahtan çocuk yok.
İki seçenek var birini uygulamaya geçireceksiniz.
Ya kocanıza "madem roller belli ve geleneksel, ben artık çalışmayıp ev işleriyle ilgileneceğim, evi sen geçindir" diyeceksiniz ve tek maaşla aile geçindirmeyi yaşayıp görecek.
Ya da kendi maaşınızdan haftada birkaç kez gelmesi için gündelikçiye para ayıracaksınız.
Ne için para kazanıyoruz zaten? Daha iyi şartlarda yaşamak için değil mi? Bütün gün evde ev işi yapıp kocamın dışardan gelmesini bekleyeceğime, maaşımın gerekirse yarısını gündelikçi bacıma vererek, işten dönüşte yemeğimi hazır bulup, ayağımı uzatıp tv kitap keyfi yapmayı daha mantıklı buluyorum. Yaptığım tek şey kirlileri toparlayıp makineye atmak. Bi de arada keyfi salata kek börek yapıyorum. :)
Yardımcı kadına vereceğiniz paraya acımayın. Ömrünüz uzar, yıpranmazsınız, yaşlanmazsınız ve kocanız da zamanla sizdeki bu ışıltıyı fark ettikçe gık diyemez.![]()
Peki napacaksın hım kırbaçlayarak mı yaptıracaksınArkadaşım tatlı dilden anlasalardı bu forumda bu kadar dert yanan insan olmazdi. Bakın benim esim bana karsi cok iyidir bazi konukar haric cok iyidir. Cocuk gibi simartir sakalasir muhabbet eder ama bu konuda hak bile vermesine rağmen yapmaz arada bir yaptiklari olsa da genekde kacar ve tum yuk ev isleriyle ilgili bana kalıyor. Tatlı dil malesef bu konuda ise yaramıyor çünkü islerine oyke geliyor
Peki napacaksın hım kırbaçlayarak mı yaptıracaksınmecburen bu böyle olacak tatlı dille yaptıracaksın başka bi yol göremiyorum ben
Ev işleri için eşinizle güzellikle konuşmuşsunuz olmamış, artık konuşma faslı bitmiş bence, işte ne geldiğinizde direkt eline toz bezi vileda verin, ben yemek hazırlarken sen de tozu almalısın aşkıııım, ben silerken sen salatayı yapmalısın hayatııııımmm, ben çamaşırları asarken sen bulaşıkları makineye dizmelisin kuşuuuum diye diye sızlansa da oflasa poflasa da vicdan yapmayın işleri yaptırın, hayat müşterek, ikinizde çalışıyorsunuz, o yoruluyorsa sizde yoruluyorsunuz, ortada kullanma durumu yok, o zaman size yemek yaptırıp dağıttıklarını toplatarak o da sizi mi kullanmış oluyor, siz evliyseniz bir eş olarak o da evdeki işlere ortak olacak, bunun başka yolu yok, lütfen hanımlar çalışan kadında olsanız ev kadını da olsanız eşlerinizi ev işlerine ortak edin, ama o erkkkkeeeeekk canım böceğim anlamaz demeyin, bal gibi anlıyorlar, yaptırırsanız çok da güzel yapıyorlar, sonra çoluk çocuk oluyor paşazade saray soylusu kocalar çocuklarla da ilgilenmiyor kadın işi deyip, bebeği yaparken öyle demiyorlar ama tövbe tövbe.Merhabalar;
ben sürekli çalışan evli bir kadınım hem ev hem iş haliyle çok yoruluyorum eşimde çalışıyor ancak o vardiyalı çalıştığı için genelde hep benden çok önce evde olma fırsatı var ben 12 saat çalışırken eşim 8 saat çalışıyor ayrıca çoğu zaman benden 5 saat önce evde oluyor. haliyle benimde ondan beklentilerim daha fazla oluyor .
fakat eşim saolsun yapmadığı gibi birde ortalığı dağıtıyor tabi ki ben bu durumda söyleniyorum kızıyorum (iyi dillede konuştum oda olmadı ) anlıyacağınız umursamıyor zorla bazen bi paspas işi filan kitlerim ona
okadar hakkını yemiyim geçenlerde bide yemek yaptırdım söyleye söyleye gaza getirerek.
eşim elinden iş gelen birirdir istediği zaman yapmayacağı yemekte işte yoktur kaynanama çekmiş galiba eli yatkındır aslında. ama yapmıyor onu kullanıyormuşum eziyormuşum gibi hissediyor dile getiriryor bende bu durumda hem üzülüyorum hemde kızıyorum. nasıl uzlaşırım bu konuda onunla bazen hakikatten çok sinirleniyorum kendimi zor tututyorum napayım sizce yoruldum artık dinlenecek zaman bulamıyorum kendime![]()
Böyle saçmalık mı olur? Evde çocuk yoksa yemek falan yapmayın, ekmek arası geçiştirin kendinize.
Böyle adamlara da onlara katlanan kadınlara da inanamıyorum, iş yapmak zoruna gidiyormuş, sizin niye zorunuza gitmiyor? adamın ne fazlası var kı sizden?
Arkadasim öncelikle tebrik ederim sizi esinizi bu konuma getirmeyi başardığınız icin. Imrendim acikcasi. Bende care arıyorum bu konuda. Evliliğimizin basindan beri sorun yaşıyorum bu konuda. Bazen yapıyor ama cogu zaman kaçıyor yani bir sureklilik kazandiramadum ve benim eşimde bir çoklarında olduğu gibi kendimi karı gibi bissediyirum fakan diyir. Yardımcı alma konusunda ise su an icin borçlarımız oldugu icin alamıyorum ki ilerde kesinlikle alacam ama onemli an burda yardimci meselesi de degil. Hayatta adillik olmasi gerekiyor kicanin da sorumluluklarını yerine getirip esini enayi yerine koymasi sorun. Siz bu konuda nasil bir yol izkediniz. Zamanla oldu derken ne kadar zaman mesela. Neler yaptiniz. Evi temizlemeyi birakmayi deniyorum su an bi kac gundur yemek harici hic bir sey yapmiyoru. Evi b.. götürüyor resmen bu da benim psikolojimi alt-üst ediyor.
Kısacası siz nasil yaptınız nasil basardiniz
Canım aynı durumdayız ustelil 8 aylık bir bebeğim var.Merhabalar;
ben sürekli çalışan evli bir kadınım hem ev hem iş haliyle çok yoruluyorum eşimde çalışıyor ancak o vardiyalı çalıştığı için genelde hep benden çok önce evde olma fırsatı var ben 12 saat çalışırken eşim 8 saat çalışıyor ayrıca çoğu zaman benden 5 saat önce evde oluyor. haliyle benimde ondan beklentilerim daha fazla oluyor .
fakat eşim saolsun yapmadığı gibi birde ortalığı dağıtıyor tabi ki ben bu durumda söyleniyorum kızıyorum (iyi dillede konuştum oda olmadı ) anlıyacağınız umursamıyor zorla bazen bi paspas işi filan kitlerim ona
okadar hakkını yemiyim geçenlerde bide yemek yaptırdım söyleye söyleye gaza getirerek.
eşim elinden iş gelen birirdir istediği zaman yapmayacağı yemekte işte yoktur kaynanama çekmiş galiba eli yatkındır aslında. ama yapmıyor onu kullanıyormuşum eziyormuşum gibi hissediyor dile getiriryor bende bu durumda hem üzülüyorum hemde kızıyorum. nasıl uzlaşırım bu konuda onunla bazen hakikatten çok sinirleniyorum kendimi zor tututyorum napayım sizce yoruldum artık dinlenecek zaman bulamıyorum kendime![]()