çalışan kadın olmak bu kadar zor olmamalı :(

Tatlı dille yaptırmak varken gerginlik çıkarmak bana aptalca geliyor çünkü.

Arkadaşım tatlı dilden anlasalardı bu forumda bu kadar dert yanan insan olmazdi. Bakın benim esim bana karsi cok iyidir bazi konukar haric cok iyidir. Cocuk gibi simartir sakalasir muhabbet eder ama bu konuda hak bile vermesine rağmen yapmaz arada bir yaptiklari olsa da genekde kacar ve tum yuk ev isleriyle ilgili bana kalıyor. Tatlı dil malesef bu konuda ise yaramıyor çünkü islerine oyke geliyor

Bir üst levele geçiyorum. Giydirenler bile var. Annem alt komşusuna inmiş bir gün. Kadının kocası odanın kapısını aralayıp karısını çağırmış. Kadın kısa süre sonra dönmüş. Anneme gülümseyerek şöyle demiş: Çoraplarını giydirmem için çağırdı da.
Annem bir hafta kendine gelememişti. Tabii bende:olamaz:

Yok daha neler

Bence bu kadar zor çalışan ve evli bir kadın olmak.hepinizi süperwoman olarak görüyorum ben:) .Allah size kolaylıklar versin

eve kadın alma konusunda bir türlü süreklileştiremedim 1 kere alıyorum düzenli almak istiyorum ama aldığım kişi o kadar savsaklıyorki arkasından kendim yapıyorum buda beni iyice sinir ediyor yemek konusu tek şanssızlığım annelerimizin yakınımızda olmayışı bide çokta yardımsever bir aileye sahip olmayışımız var tabi allahtan çocuk yok.
Bende eve doğru düzgün yardimci kadin bulamiyorum haklisiniz. Sürekli olsun diyince savsakliyolar.yarim gün gelmem diyolar.düzgün birini bulmak imkansız.aile konusundada aynıyız yardımsever bi ailem yoktur.bitek haftada 2 gün disarida yiyoruz

İki seçenek var birini uygulamaya geçireceksiniz.
Ya kocanıza "madem roller belli ve geleneksel, ben artık çalışmayıp ev işleriyle ilgileneceğim, evi sen geçindir" diyeceksiniz ve tek maaşla aile geçindirmeyi yaşayıp görecek.
Ya da kendi maaşınızdan haftada birkaç kez gelmesi için gündelikçiye para ayıracaksınız.
Ne için para kazanıyoruz zaten? Daha iyi şartlarda yaşamak için değil mi? Bütün gün evde ev işi yapıp kocamın dışardan gelmesini bekleyeceğime, maaşımın gerekirse yarısını gündelikçi bacıma vererek, işten dönüşte yemeğimi hazır bulup, ayağımı uzatıp tv kitap keyfi yapmayı daha mantıklı buluyorum. Yaptığım tek şey kirlileri toparlayıp makineye atmak. Bi de arada keyfi salata kek börek yapıyorum. :)
Yardımcı kadına vereceğiniz paraya acımayın. Ömrünüz uzar, yıpranmazsınız, yaşlanmazsınız ve kocanız da zamanla sizdeki bu ışıltıyı fark ettikçe gık diyemez. ;)

İki seçenek var birini uygulamaya geçireceksiniz.
Ya kocanıza "madem roller belli ve geleneksel, ben artık çalışmayıp ev işleriyle ilgileneceğim, evi sen geçindir" diyeceksiniz ve tek maaşla aile geçindirmeyi yaşayıp görecek.
Ya da kendi maaşınızdan haftada birkaç kez gelmesi için gündelikçiye para ayıracaksınız.
Ne için para kazanıyoruz zaten? Daha iyi şartlarda yaşamak için değil mi? Bütün gün evde ev işi yapıp kocamın dışardan gelmesini bekleyeceğime, maaşımın gerekirse yarısını gündelikçi bacıma vererek, işten dönüşte yemeğimi hazır bulup, ayağımı uzatıp tv kitap keyfi yapmayı daha mantıklı buluyorum. Yaptığım tek şey kirlileri toparlayıp makineye atmak. Bi de arada keyfi salata kek börek yapıyorum. :)
Yardımcı kadına vereceğiniz paraya acımayın. Ömrünüz uzar, yıpranmazsınız, yaşlanmazsınız ve kocanız da zamanla sizdeki bu ışıltıyı fark ettikçe gık diyemez. :KK66:

Kesinlikle haklısınız. Su an icinde bulunduğum borc durumu olmasaydi yapacagim ilk is yardımcı bulmakti. Ki ileride kesinlikle bunu yapacağım. Yok evim olsun yok arabam olsun diye kazancimi kismayacagim. Hayat sadece erjeklere guzel degil. Ilk isim yardımcı tutmak olacak borclar bityikten sonra. Çalışan arkadaslara da bunu oneriyorum. Eger borcunuz yoksa veya varda cok zorlamıyorsa lütfen kendinize eziyet etmeyin eve yardimci tutun

Ovvv ben o eşi koyarim kapıya. Öyle uzaktan konuşmuyorum koyarım yani. Asıl sizi ezen o. Yemişim öyle evliliği. Şahsen eşimden ev işlerine yardımcı olmasını falan beklemem ortak olmasını beklerim. Başka çıkar yolu yok. İyi o zaman kadınlar sadece iki ay balayı gibi geçen şey için mi evleniyor. Ben çok kızıyorum böyle kadınlara... Bence bu boşanma sebebi net. Hem de büyük kocaman bir sebep.

Arkadaşım tatlı dilden anlasalardı bu forumda bu kadar dert yanan insan olmazdi. Bakın benim esim bana karsi cok iyidir bazi konukar haric cok iyidir. Cocuk gibi simartir sakalasir muhabbet eder ama bu konuda hak bile vermesine rağmen yapmaz arada bir yaptiklari olsa da genekde kacar ve tum yuk ev isleriyle ilgili bana kalıyor. Tatlı dil malesef bu konuda ise yaramıyor çünkü islerine oyke geliyor
Peki napacaksın hım kırbaçlayarak mı yaptıracaksın :işsiz: mecburen bu böyle olacak tatlı dille yaptıracaksın başka bi yol göremiyorum ben

En iyi çözüm siz de yapmayın hiçbir şey. Yemek yapmamaktan başlayın mesela..Ne bulursak onu yeriz, halim yok yorgunum yetişemiyorum deyin. Sevdiği kıyafetlerini bilerek yikamayın, aradığında da yikayamadim vaktim olmadı çok yorgunum deyin. Ev temizliğini sık sık yapmayın, evi toplamayın.. Muhakkak rahatsız olacaktır ve söylenecektir, halim yok yorgunum deyin. Siz robot değilsiniz, eve ya da ona bakmakla yükümlü kişi de değilsiniz. Bırakın evi ..ok götürsün, sizin beden ve ruh sağlığınızdan önemli değil hiçkimse ve hiçbirşey..

Peki napacaksın hım kırbaçlayarak mı yaptıracaksın :işsiz: mecburen bu böyle olacak tatlı dille yaptıracaksın başka bi yol göremiyorum ben

Tabiki de kırbaçlamayacağız. Bu nasil bir düşüncedir. Baska baska çözüm yolkari yok mudur sizce. Zaten buraya konu açılması da bu yuzden nasil bir care buluruz diye konu dahibi konu açmış. Kırbaçlama nin disinda da çözüm yolu vardir illaki bunu da farkli insankarin tecrübelerini dinleyerek bulmaya çalışıyoruz

Eşinizle güzellikle konuşun, anlatmaya çalışın. Yani siz evde olsanız çalışmıyor olsanız neyse bir nevi kabullenilebilir...
Ama iki tarafta çalışıyorsa ev işlerinin sadece kadına yüklenmesi çok yorucu oluyor.
Beraber geçirilecek nitelikli bir zaman kalmıyor eşler arasında.
Yani sizde biliyorsunuz var olan yerleşmiş alışkanlıkları ve düşünceleri değiştirmek çok zor.
Değişim zamanla olur. Önce ufak alışkanlıklar edindirin, sonra daha büyükleri gelir.
Eşimi eğitmek bana mı düşecek diye düşünebilirsiniz, ama maalesef kendi kendine düşünce kalıbını değiştiremeyeceği çok açık.
Baktınız hiç bir çaba sonuç vermiyor eve bir yardımcı alma fikrini gündeme getirin. İlk etapta kabul etmese bile siz tekrarladıkça ya kabul etmek zorunda kalacak ya da sizi anlayacak.

Kadın çalışmalı erkek de evdeki sorumluluğun yarısını almalı orada ben de gayet netim. Yalnız biz Türk kadınları maalesef aşırı titiz ve ev işleri konusunda mükemmeliyetçiyiz bunu da aşmak lazım. Mesela konu sahibi eve yardımcı gelince arkasından tekrar temizliyorum diyor. Evlerimiz laboratuar sterilliğinde olmak zorunda değil. Yardımcı kadının savsaklasa bile yaptığı temizliğin üstünden geçen, eşinden aşırı ustalıklı bir temizlik bekler. Bu derece titizlik canımıza zarar ve erkekleri bu standarda çekemeyiz çekmek de doğru değil. Atıyorum nevresim ütülenmese de olur nevresim ütüsünü kendimiz de yapmayalım eşimize de yaptırmayalım. Ben eve yardımcı alamadığım zaman haftada bir gün eşimle sil süpür toz al basit temizliğini yaparım biter mutfak dolapları kapılar filan yılda bir yapılır yeter işte. Haftada bir gün temizliğe katılmayan adam öküzdür ama her hafta mutfak dolabı silinecek diyorsanız o sizin aşırı titizliğinizdir. Gömlek etek tamam ama nevresim havlu ütüleme işi paylaşılmaz öyle iş olmaz bence. Bunları kesinlikle erkekleri savunmak için söylemiyorum; onları temizliğe alıştırırken kendimiz de biraz salmayı öğrensek diyorum

Merhabalar;
ben sürekli çalışan evli bir kadınım hem ev hem iş haliyle çok yoruluyorum eşimde çalışıyor ancak o vardiyalı çalıştığı için genelde hep benden çok önce evde olma fırsatı var ben 12 saat çalışırken eşim 8 saat çalışıyor ayrıca çoğu zaman benden 5 saat önce evde oluyor. haliyle benimde ondan beklentilerim daha fazla oluyor .
fakat eşim saolsun yapmadığı gibi birde ortalığı dağıtıyor tabi ki ben bu durumda söyleniyorum kızıyorum (iyi dillede konuştum oda olmadı ) anlıyacağınız umursamıyor zorla bazen bi paspas işi filan kitlerim ona
okadar hakkını yemiyim geçenlerde bide yemek yaptırdım söyleye söyleye gaza getirerek.
eşim elinden iş gelen birirdir istediği zaman yapmayacağı yemekte işte yoktur kaynanama çekmiş galiba eli yatkındır aslında. ama yapmıyor onu kullanıyormuşum eziyormuşum gibi hissediyor dile getiriryor bende bu durumda hem üzülüyorum hemde kızıyorum. nasıl uzlaşırım bu konuda onunla bazen hakikatten çok sinirleniyorum kendimi zor tututyorum napayım sizce yoruldum artık dinlenecek zaman bulamıyorum kendime:KK43:
Ev işleri için eşinizle güzellikle konuşmuşsunuz olmamış, artık konuşma faslı bitmiş bence, işte ne geldiğinizde direkt eline toz bezi vileda verin, ben yemek hazırlarken sen de tozu almalısın aşkıııım, ben silerken sen salatayı yapmalısın hayatııııımmm, ben çamaşırları asarken sen bulaşıkları makineye dizmelisin kuşuuuum diye diye sızlansa da oflasa poflasa da vicdan yapmayın işleri yaptırın, hayat müşterek, ikinizde çalışıyorsunuz, o yoruluyorsa sizde yoruluyorsunuz, ortada kullanma durumu yok, o zaman size yemek yaptırıp dağıttıklarını toplatarak o da sizi mi kullanmış oluyor, siz evliyseniz bir eş olarak o da evdeki işlere ortak olacak, bunun başka yolu yok, lütfen hanımlar çalışan kadında olsanız ev kadını da olsanız eşlerinizi ev işlerine ortak edin, ama o erkkkkeeeeekk canım böceğim anlamaz demeyin, bal gibi anlıyorlar, yaptırırsanız çok da güzel yapıyorlar, sonra çoluk çocuk oluyor paşazade saray soylusu kocalar çocuklarla da ilgilenmiyor kadın işi deyip, bebeği yaparken öyle demiyorlar ama tövbe tövbe.

Sen ev işlerinde bana yardımcı olmazsan ben de para verip bana yardımcı olacak birini bulurum de. Blöf de yapma. Beyefendi totosunu kaldırıp iş yapacak hiç kusura bakmasın. Eğer yapmazsa sen de vereceksin parayi yardımcı biri gelecek. İnan sana da yazık.

Vallahi ben beni düşünmeyen vicdanı sızlamayan erkek için kilimi kipirdatmam.
Evde boykot ilan ederim.
Evi b..k götürebilir.

Ayrıca bu nasıl bir iş 12 saat allah aşkına?
Biraz daha az kazanıp 8 saat çalışmayı tercih ederim.
Sizinki çalışmak değil kölelik resmen ben böyle bi işte mutlu olamam asla depresyona girerim hayat değil bu.

Böyle saçmalık mı olur? Evde çocuk yoksa yemek falan yapmayın, ekmek arası geçiştirin kendinize.
Böyle adamlara da onlara katlanan kadınlara da inanamıyorum, iş yapmak zoruna gidiyormuş, sizin niye zorunuza gitmiyor? adamın ne fazlası var kı sizden?

Noktasına, virgülüne kadar katılıyorum ama gel gör ki uyugulayamıyorum!
Hata tamamen annelerde!
Biricik oğluşlarını "aman sen yapma oğlum, aman sen edemezsin oğlum..." diye yetiştirdikleri için gelinlerinin başına bıçak bile kullanamayan oğlanlarını atıveriyorlar. Benim eşim meyve bile soyamıyor ya, düşün! Ama kayınvalideme her fırsatta söylüyorum çok kötü alıştırmışsın diye.. Kendisi eşinin kurmalı robotu gibi olduğundan ona çok doğal geliyor, yapılması gerek diye düşünüyor. Evlilikte malesef bazı şeyleri tolore etmek gerekiyor, yoksa yürütemiyorsun bu gemiyi..
Şu an hamileyim, erkek evladım olursa küçücükten başlayacağım eğitmeye ki ileride eşine saygılı-sevgili olsun, kıymetini bilsin.

Arkadasim öncelikle tebrik ederim sizi esinizi bu konuma getirmeyi başardığınız icin. Imrendim acikcasi. Bende care arıyorum bu konuda. Evliliğimizin basindan beri sorun yaşıyorum bu konuda. Bazen yapıyor ama cogu zaman kaçıyor yani bir sureklilik kazandiramadum ve benim eşimde bir çoklarında olduğu gibi kendimi karı gibi bissediyirum fakan diyir. Yardımcı alma konusunda ise su an icin borçlarımız oldugu icin alamıyorum ki ilerde kesinlikle alacam ama onemli an burda yardimci meselesi de degil. Hayatta adillik olmasi gerekiyor kicanin da sorumluluklarını yerine getirip esini enayi yerine koymasi sorun. Siz bu konuda nasil bir yol izkediniz. Zamanla oldu derken ne kadar zaman mesela. Neler yaptiniz. Evi temizlemeyi birakmayi deniyorum su an bi kac gundur yemek harici hic bir sey yapmiyoru. Evi b.. götürüyor resmen bu da benim psikolojimi alt-üst ediyor.

Kısacası siz nasil yaptınız nasil basardiniz

Is bölümü yaptınız mi , herseyden önce bu önemli .

Onun sorumluluğundaki işe günlerce hiç karışmadım. Bazen bir hafta yapmadığında yardımcı çağırdı. Bazen isyan etti kavga çıkarmaya çalıştı , söylendi , küstü v.s

En az 2 yıl belki daha fazla sürdü aksaklıklar. Bazen ha bu kez oldu baksana iki aydır rahatız dediğimde , o , ehh yeter be isyan bayraklarını açmış oluyordu.

Ben gerçekten sabırlı bir insanım :) Hiç tökezlemedim, hiç duymadım.

" Haklısın zor gerçekten ev temizliği , yapamayacağını düşünmüştüm , bana da zor geliyor.
Tamamını benim vakit itibariyle yapmam imkansız , istersen yardımcı tutalım ya da varsa çaresi sen söyle.
Işimi mi bıraksam aslında bütün işler tıkır tıkır döner , öyle mi yapsak ?

" Evet bırak " demişti bana bir defa.

Kalem kağıt hesabı çıkardım ; ev , dışarı , çocuk , eğitim , faturalar , benim masrafım , özel ihtiyaçlarım .. Eşimin maaşını geçiyordu .

Iki maaşlıysan gelirin kadar giderini yaparsın.

Sonradan düşürmek zordur.
Kirani bile gelirine göre ayarlarsın, borçlarını ..

Eğer tamamsa bugün çıkıyorum , zaten başka hedeflerim var ;oh mis spor , gezi, çay kahve buluşmaları dedim ve bir dahası sözünü etmedi.

Hep böyleydi. Başka kadın olsa eminim ki isyan ederdi , o kadar bunaltmıştı beni.

Uzattım biliyorum , sabır edin , vazgeçmeyin.

Bu durumun aranızı bozmasına asla izin vermeyin.

" Kendimi karı gibi hissediyorum " dediğinde , aşk olsun ama senin gibi bir adama bu kelime yakışıyor mu ? diyerek konu değiştirebilirsiniz yahut "
bende gündüzleri evden çıkıyorum akşama kadar , sonra ev üstüme biniyor , ben evin erkeği değilim ki , hem bu kadar güce sahip değilim , olsaydım adım x olurdu ( eşinizin ismi ) v.s şeklinde cevaplar verin her defasında hafif gülümseyerek.

Merhabalar;
ben sürekli çalışan evli bir kadınım hem ev hem iş haliyle çok yoruluyorum eşimde çalışıyor ancak o vardiyalı çalıştığı için genelde hep benden çok önce evde olma fırsatı var ben 12 saat çalışırken eşim 8 saat çalışıyor ayrıca çoğu zaman benden 5 saat önce evde oluyor. haliyle benimde ondan beklentilerim daha fazla oluyor .
fakat eşim saolsun yapmadığı gibi birde ortalığı dağıtıyor tabi ki ben bu durumda söyleniyorum kızıyorum (iyi dillede konuştum oda olmadı ) anlıyacağınız umursamıyor zorla bazen bi paspas işi filan kitlerim ona
okadar hakkını yemiyim geçenlerde bide yemek yaptırdım söyleye söyleye gaza getirerek.
eşim elinden iş gelen birirdir istediği zaman yapmayacağı yemekte işte yoktur kaynanama çekmiş galiba eli yatkındır aslında. ama yapmıyor onu kullanıyormuşum eziyormuşum gibi hissediyor dile getiriryor bende bu durumda hem üzülüyorum hemde kızıyorum. nasıl uzlaşırım bu konuda onunla bazen hakikatten çok sinirleniyorum kendimi zor tututyorum napayım sizce yoruldum artık dinlenecek zaman bulamıyorum kendime:KK43:
Canım aynı durumdayız ustelil 8 aylık bir bebeğim var.
Evr kadın al haftada 3 gün hiç olmazsa temizlik yapmamış olursun.canından kiymetli hiçbir şey yoktur

Back
X