Hayır etmiyorum sürekli yaptıkları için kullanılıyormusum gibi hissediyorm. İlk ay 900 istediler gönderdil sonra yarım altın sonra çeyrek altın. Sonra 300 sonra 500. Evinn düzeli dağıldı. Korkuyorum evde oturuyoruz diye olucakmı sürekli böyle vermsiğimizde saldırıcaklar bize laf editorlar laf sokuyorlarSize ev vermisler bi de ailesine para vermesine laf ediyorsunuz ne kadar ayip
Size ev vermisler bi de ailesine para vermesine laf ediyorsunuz ne kadar ayip
Çalışyor musunuz pekiBiz 6 senedir o şekildeyiz. Borç ödüyoruz. Bizde de hesap kitap eşimde. Ama hiç öyle sizin gibi düşünmedim. Annesine eşim isterse her ay o kadar parayı gönderir nolmuş sanki
Dark 150.000’e düğün nedir Ya Hu!
Duyunca gözlerim pörtledi oğlan annesi olarak.
3000 TL maaşla 150 binlik düğün yapana söylenecek bir atasözü var da neyse...
Üstüne bir de borç-harç araba alınmış.
Ona söyleyecek söz bulamadım.
Ondan sonra ‘ama kvm bizi sıkıntıya soktu, paramı gönlümce harcayamıyorum.’
Bu arada sana katılıyorum ben de ‘çıkın evimden, nerde isterseniz orada oturun’ derim.
Bir de her ne hikmetse konu sahipleri kendisine hak verilmeyince, eleştirilince ek bilgiler veriyorlar.
Aslında şöyle olmuştu, şu yaşanmıştı vs diye.
Bu da ayrı ilginç...
Anladim tabi surekli oluyorsa zor insallah bir care bulabilirsiniz uzuldumHayır etmiyorum sürekli yaptıkları için kullanılıyormusum gibi hissediyorm. İlk ay 900 istediler gönderdil sonra yarım altın sonra çeyrek altın. Sonra 300 sonra 500. Evinn düzeli dağıldı. Korkuyorum evde oturuyoruz diye olucakmı sürekli böyle vermsiğimizde saldırıcaklar bize laf editorlar laf sokuyorlar
Evet. Sadece yeni bi şehre geldiğim için ilk 4 ay iş aradım. Onun dışında full. Halen de devam...Çalışyor musunuz peki
Çalışan nasıl çalışıyor? Sütünü sağarsın bırakırsın. Süt izni var falan zaten. Çalışmak isteyene çözüm çok.Çocuk olınca nasıl çalışıcam ki emzirmesi büyütmesi kim bakıcak ? 1 sene çalışılmaz ondan bahsediyorum.
Teşekkürler evim var çok şükür allah herkese nasip etsinRabbim sizede ev nasip etsin inşallah
Evet haklısınız. Ben altın ve 900 tl mevzusunu konu içeriği değil diye söylemedim. sormak istediğim para istemeleri değiş eşlerin bütçe ayrımıydı. Herkes üstüme gelince açıklık getirmek istedim.Kv evinde otururken sesiniz çıkmıyor para istediklerinde kızıyorsunuz. Ben para isteme konusunu abarttığınızı düşünüyorum. Çünkü konunun başında bi ara 200-300 istediler dediniz. altın isteseler 900 lira isteseler onları söylerdiniz çünkü 200 TL yanında hiç bişey.He çeyrek altın istiyorlarsa da muhtemelen sizin düğününüze gelen takıyı sizin adınıza geri götürmek için istiyorlardır.
kısaca o evde oturuyorsan 900 de isteseler 1000 de isteseler vereceksin. İşine gelmiyorsa kiraya çıkacaksın hem sana laf sokamayacak hemde ordan gelen kirayla size muhtaç olmadan yaşayacak. Her iki taraf da huzurlu olacak
Ah ah hepsini söyledim eşime yaparız ayarladız dedi.Simdiki genclerdeki aceleyi ben anlamiyorum. Ev, araba hepsi biranda olsun isteniyor. Dugun borcu birmeden araba aliniyor. O bitse baska birsey. Durun bir ayol. Evliligin keyfini cikatin. Azicik gezin tozun yasayin. Carcur edin demiyoruz ama yasamanin da keyfini cikarin. Cocuk olunca yapamayacaksiniz cogu seyi. Nereye yetisiyorsunuz? Neden altindan kalkamayacagi borca girer insan? Neden 300 tl ile ay sonunu getirmeye calisir borca girerek? Paranizla rezillik yasiyorsunuz. Hic mi hesabiniz kitabiniz yok anlamadim ki.
Sağdığım sütü kim vericek çocuğa ? Ev işe iş arası 1 buçuk saat ?Çalışan nasıl çalışıyor? Sütünü sağarsın bırakırsın. Süt izni var falan zaten. Çalışmak isteyene çözüm çok.
Sürekli olmaya başladı ilk başlarda bende birşey demedim. Eşimde üzüldü yeni evlenmişiz sıkışığız sürekli daralıyoruz hesabımız karışıyor. Bende üzülme hallederiz dedim. Baktım her ay dahada arttı istek bende tepki gösterdim. Çünkü biz ayarlıyoruz tam aktaramasamda şuan boyumuzu aşan borç yok sadece elimize az para kalıyor. Kalan 200 lira diyelim ailesi diyorki elektirk faturamı öde hop kaldı 50 lira. Sonra aklıma annemin bana aldıkları geliyor. Ödediğim faturası için verdği 100 lira. Bende tuhaf hissediyorumAnladim tabi surekli oluyorsa zor insallah bir care bulabilirsiniz uzuldum
mesele o değilki 100 liramız varkende istedikleri 900 lira. Çemkirmedim onca sıkışıklığımızda lütfen istemesinler artık boğuldum dedim
Peki nasıl anlatabilirim eşime ? Ne yapabilirim ? Evet yokken istiyorlar eşimde veriyorum ama alanım yok yerine koymam lazım bankadan aldım diyor ama vermedikleri için bize kalıyor.ama konu burada eşinde yokken neden istetiyor
yok demeyi bilmeli
ablasını kursa yazdıramamalı
bazı insanlar vardır sever böyle namım yürüsün modunda
kendi aç gezer ama çevreye yağdırır, çevre de var sanar ister de ister
çözüm basit kimseye tek kuruş vermeyecek
acil sağlık ile ilgili bir şey olur varsa destek olunur da kredi ile ona buna ağalık yapılmaz
lakin eşiniz düzelmez
çünkü 3000 gelir ile 150 binlik düğün yapacak, sonra da gidip kredi ile araba alacak psikolojideki bir adamın ömrü borç içinde geçer
Evet haklısınız. Ben altın ve 900 tl mevzusunu konu içeriği değil diye söylemedim. sormak istediğim para istemeleri değiş eşlerin bütçe ayrımıydı. Herkes üstüme gelince açıklık getirmek istedim.
Bizdede ben yönetemiyorum eşimde toplanıyor neye harcadığını söyleyip şu kadar kaldı diyor. İyi güzel 500 liramız var yeter bize bu ay biraz kart biraz nakit dzaten 2 kişyiiz işteyiz tüm gün diyorum fuzuli harcamıyorum sonra diyor babamın 300 liraya ihtiyacı varmış verdim. 200 lira lazımmış bilmem ne fatura ödüyor kalmıyor.bizim para düzenimiz şöyle ilerledi
2,5 yıllık evliyim ilk 1,5 yıl kirayı faturaları ben ödedim mutfağı o ödedi. hatta bi ara para erkekte durur dedi.o süreçte parayla ilgili bazı sıkıntılar yaşadık ve bu durumu beceremediğini farketti.
son 1 yıldır maaşlarımız yattığında o tek tek nereye ne ödediğini yazar kalan miktarı bana gönderir, ben ödemelerden kalan miktarı ona söylerim. haftalık eve pazar market ve cep harçlıklarımıza yetecek bi miktarı ceker çekmeceye koyarım. sen şunu harcadın ben bunu harcadım diye tartışmamız olmaz çünkü bişey alacaksak ortak karar veririz.
ama siz onların evinde oturduğunuz için mecbur vermeyeBizdede ben yönetemiyorum eşimde toplanıyor neye harcadığını söyleyip şu kadar kaldı diyor. İyi güzel 500 liramız var yeter bize bu ay biraz kart biraz nakit dzaten 2 kişyiiz işteyiz tüm gün diyorum fuzuli harcamıyorum sonra diyor babamın 300 liraya ihtiyacı varmış verdim. 200 lira lazımmış bilmem ne fatura ödüyor kalmıyor.
Peki nasıl anlatabilirim eşime ? Ne yapabilirim ? Evet yokken istiyorlar eşimde veriyorum ama alanım yok yerine koymam lazım bankadan aldım diyor ama vermedikleri için bize kalıyor.
Siz istediginiz zaman harcayabiliyorsaniz paranin ortak olmasinda bir sakinca yok bence.İyi haftasonları arkadaşlar. Kafama takılan bir soru olucak. Ben yeni evliyim 7 ay oldu. Çalışıyorum. Evlendiğimizden beri ev eşyalarınızın borcunu ödemekteyiz altın bozdurmak yerine taksit ödemeyi ben istedim. Kirada değiliz çok şükür. Eşimle oturup toplam gideri hesaplayıp elimize ne kadar kaldığını hesaplıyoruz 500 kalıyorsa 400 ünü bana verir ya da hepsini. Kendisinin pek bi harcaması yoktur sigara içki dışarıdaki mekanlar gibi. Bende genelde kredi kartından harcarım diğer ay öderiz gizlimiz saklımız yoktur. Bu ayda araba aldık taksidi olucak 2 3 sene ödicez ben maaşımı eşime veriyorum o da hesaba atıyor tüm ödemeleri yapıyor banada gösteriyor şu kadar kaldı diyor nakiti bana veriyor sen parasız kalma ben zaten harcamıyorum diyor. Ama yinede param alınıyormuş gibi hissediyorum acaba yeni olduğum için mi yoksa tüm parayı kendim yemediğim için mi bilmiyorum ya da doğrusu ne bilmiyorum. Eşim taksidimiz olmasaydı zaten kalırdı sende diyor ya da bi hesapta biriktirirdik onu şuan bu şekilde oluyor ben paranı yemiyorum ki diyor. Şuan konuşmam gereken bir şey var mı ya da borçlar olmasaydı nasıl yapılması gerekiyordu ? Eşim ayrı ayrı para harcanmasına karşı bereketli olmaz karı koca araba alırız ev alırız altın alırız sen kafana göre harcarsan eve ne giriyor ne kadar harcama yapıyoruz bilemeyiz ki diyor. Kafama görede kastı kendi ihtiyaçlarım değil aslında onlarda sorun yok ben kozmetikte alırım kendime kıyafette bi kere dememiştir alma diye sadece birlikte ayarlamak daha iyi der. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunz ? Bi ara annesine 200 300 para verdi borç olarak annesi geri vermedi bende çok saydırdım taksit ödemekten bıktım ben neden vermiyor diye çıkıştım o da tamam istemiyorum paranı biz kendi taksitlerimizi vericekti annem veremedi napıyım benim suçum ne dedi. Bende normal olan durumu bozmaktan korktuğum için şuan birşey demiyorum eğer anarmol bir şey varsa söyleyin müdahele ediyim ilerde burda eşim paramı alıyor demek istememgerçi Allah nasip ederse bi kaç seneye çocuk düşünüyoruz çalışamicam ama yinede tecrübe edinsem iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?