- 23 Ağustos 2017
- 2.260
- 4.900
- 133
- 35
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
-
Daha iyi yaşamak için çalışmıyor muyuz ? :) 3 günlük yemeği yemek demek değil benim için çalışmak. Mantı haşlar yerim,pizza söylerim ama o yemeği yemem.Bende böyle düşünüyorum 3.gün yemeğin tadi görüntüsü değişiyor ama çalışma hayatı bunu gerektiriyor sanırım
Tavuk ve patatesli bir yemek ısıtıldığında zehirleyebilir. Her ikisi de ısıtılmaya uygun degil.
bi tencere pilav ve domates çorbası cepte olarak;Kabul ediyorum işten gelince 1 saat mutfakta oyalanmayı sevmiyorum. İki kişi de girsek mutfağa, yine vakit geçiyor. Eşimle ikimizde acıkıyoruz zaten. İstiyorum ki ben hemen yemekleri ısıtırken eşim de tabakları koysun hemen yemek yiyelim. Çok sevemedim mutfağı zaten
Pazar günü yapıp dolaba atacağım ve en az çarşambaya kadar idare edecek hangi yemekleri önerirsiniz ? 2 tencere çorba yapsam diyorum bize yeter, patates, tavuk dayanmıyor diyorlar ama her yemekte de onlar var gibi. Bezelye, patlıcan da.pek sevmeyiz açıkçası.
Ne dersiniz? Perşembe cuma hamurişine mi başvurdak acaba?
Tavuk en risklisi zaten. Piştikten sonra bile, sıcaklığı belli bir derecenin altina indiginde bakteri uretmeye basliyor. Soğutup ısıtmaktan bahsetmiyorum şu an. Pişip hemen tuketilmeden beklerse diyorum.Bunu anlayamadim, mesela tavuklu kremali makarna yaptim, ardindan buzdolabona attim. Niye ertesi günü yiyemem? Yada buzluğa atamam?
Sorun saklama ve isitma şekli olmasin?
bence bazi insanlar buzdolabina gec koyuyorlar, yemek pisirdikten sonra soguyunca dolaba atilirsa 3-4 gun cok rahat dayanirBunu anlayamadim, mesela tavuklu kremali makarna yaptim, ardindan buzdolabona attim. Niye ertesi günü yiyemem? Yada buzluğa atamam?
Sorun saklama ve isitma şekli olmasin?
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bünyeyle de ilgili mutlaka ama sofrayı toplamadan yemekleri dolaba koyarım. Dışarıda kaldığı her dakika yemek için büyük zarar. Kaynar kaynar koymuyorum ama oda sıcaklığına inmesini de beklemiyorum.bence bazi insanlar buzdolabina gec koyuyorlar, yemek pisirdikten sonra soguyunca dolaba atilirsa 3-4 gun cok rahat dayanir
Tavuk mantar ıspanak yumurta gibi yemekler çok çabuk bakteri üretirler. Dolaba koyduğunuz zamanla alakası yoktur. Tekrar ısıya maruz kalırsa da iyice tehlikeli olup zehirleyebilirler.bence bazi insanlar buzdolabina gec koyuyorlar, yemek pisirdikten sonra soguyunca dolaba atilirsa 3-4 gun cok rahat dayanir
Tavuk en risklisi zaten. Piştikten sonra bile, sıcaklığı belli bir derecenin altina indiginde bakteri uretmeye basliyor. Soğutup ısıtmaktan bahsetmiyorum şu an. Pişip hemen tuketilmeden beklerse diyorum.
Bir de makarna sonradan ısıtılınca inanilmaz lezzet kaybeden bir şey. Severek yiyor musunuz gerçekten bu sekilde?
ya sogani nasil yapıyorsunuz? digerlerini biz de yapıyoruz evde çok da pratik oluyor ama soğanı denedik bir kere, hava almaz kap olmasina ragmen hem dolap koktu hem de icinde koyduğumuz kaptan kokusu bir sure cikmadi, hatta sonra leblebi koymuşum ayni kaba soğan tadında leblebi yedik :) sonra biraz kavurup koymaya başladım ama o da pek görüntülü ve kullanım olarak hoşuma gitmedi sanki durdukça pörsüyor gibi yaglanıyor gibi geldi. siz nasıl yapıyorsunuz soğanı?Açılın ben geldim. Oldukça iyi olduğum bir alan.
Sebzeleri aldığım gün yıkar, kurutur, salata yapacağım kısmı rendeler, yemek yapacağım kısmı doğrar kaldırırım dolaba. Mesela şu an yıkanmış doğranmış ıspanak, pırasam var. Pırasanın yanında havucu bile var. Direkt tencereye girecek.
Kuru soğana kadar doğrar porsiyonluk yapar buzluğa atarım.
Yemek yapmak bu yüzden benim için sadece pişme süresi demektir.
Kıymayı, eti vs fazla alır bazen yarı bazen tam pişirir buzluğa atarım.
Tavuk yapacaksam önceki akşamdan marine etme ayağına soslar dolaba atarım tavada 10 dkda pişer.
Nohut fasulye vs kiloluk paketi açtığımda tamamını ıslatır buzluğa 6'ya böler atarım. Sonra yapacağımda akşamdan ıslatmama gerek olmaz. Düdüklüm yokken haşlayıp atardım. Soğan salça 15 dk.
Makarnayı yağ yapmamak için demleme yapıyorum ki süz müz uğraşmayayım.
Buzlukta mantı tutarım. Koşarak pişiririm. Mesela bir avuç fazla pişirir suyu ile dondururum onu da. Başka akşam mantı çorbası yaparken onun pişmesini beklemem. O suda çözülürken ben yoğurtlu sosunu yapıyor olurum.
Balıkçının numarası da magnetle buzdolabına asılıdır. Genelde balığı kendim pişiririm ama vakit yoksa kurtarıcım.
Ha derseniz ki pattiscim sen evden çalışan insansın, kendi işini yapıyorsun, sen niye bu moda girdin? Vallahi alınırım demeyin.
Evdeki kimse kalmış yemeği yemiyor. Devamlı taze devamlı pratiğin bendeki tek çözümü bu.
Eskiden yemeği fazla yapar buzluğa atardım, evdekiler anladı onu yapamıyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?