Her meslek kendi içinde zor Branş ne
Çok teşekkür ederim. Çok incesiniz. Şu an iş yerinde ağlamaktan şiştim kelimenin tek anlamıyla...
Bu arada masa başı iş yapanlar için geçerli olabilir çay gelsin kahve gitsin ama maalesef ki şantiyede çalışmak zorunda olanlar için bu geçerli değil. Yazın sıcaktan, kışın soğuktan çek...
Çok teşekkür ederim. Çok incesiniz. Şu an iş yerinde ağlamaktan şiştim kelimenin tek anlamıyla...
Bu arada masa başı iş yapanlar için geçerli olabilir çay gelsin kahve gitsin ama maalesef ki şantiyede çalışmak zorunda olanlar için bu geçerli değil. Yazın sıcaktan, kışın soğuktan çek...
Türkologum , Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapıyorum
ki bu branş okulun en çok çalışan öğretmenlerinden oluşur.
oğlum da 2,5 yaşında,bakıcısını çok sever,beni de öper işe gönderirdi o zaman....sana düşkün olmasıyla ilgis yok aslında,sen yokken de iyi vakit geçiriyor,ne güzel bişi.
ama nalıyorum seni ben debi ara takmıştım,oğlum bakıcısını benden çok seviyor diye,,arkandan ağlasa bi türlü ağlamasa bi türlü...:)
ahh be cnm borç bitsin para biriksin derken sende yıpranacaksın bu işte ama geçecek
bu muhabbete kahve iyi gider alın kahvelerinizi devam edelim (kalyopicim benimde kalkım kendim almam gerekiyo ayağıma gelmiyo)
her iş kendi içinde zor ve ona göre getirileri var maalesef. Ayrıca kendi seçimlerimizi oynadığımız da bir gerçek. Ben de masa başı değilim şantiye gibi olmasa da fabrika ortamında çalışıyorum.. masa sadece işimin bir parçası.. bir dokun bir ah işit benden de..
ama kime sorarsan benim işim de zor der canım..
Bilmiyorum ki bu konuda haklı mısın; benim kızım bazen ben işe giderken uyanıyor. Beni öpüyor, çantamı veriyor, el sallıyor ve kapıyı kapatıyor. 2,5 yaşında bu arada. Ben de bir terslik var bu işte diyorum. Herkes anneeeeeee diye ağlar benimki güle oynaya gönderiyor beni ağlasa çok üzülürüm elbette ama bu anneye düşkün olmama durumu benim tabirimle ileride büyüdüğü zaman ilişkimize yansır mı diye de düşünmeden edemiyorum. Gerçi benim kızıma annem bakıyor beni aratmıyor ondandır deyip kendimi teselli ediyorum.
Çok şükür borç yok da işte şimdilik tek maaşa bakınca. Ayrıca zaten ayağıma çay gelen bir işyeri herhalde hayal olur benim için ki hayal bile etmiyorumSonra alışırım falan
Kesinlikle her işin zor yanı var ve seçim kısmına pek katılamasam da şartların seçimleri etkilediği bir gerçek ve şartlar insanı bazı seçimlere itiyor maalesef. Evlendiğim dönemde eşimin tutumu farklı olsaydı belki çok daha farklı noktada olurdum şu an. Ama şimdi çok şükür en büyük destekçim o.
Asla kıyas yapmam kimsenin içi ile ilgili ama imrenirim orasını inkar edemem. Ailesi ile 1 saat fazla geçirmek gibisi var mı?Benim dert ettiğim kısım da o işte. İşte yaşadıklarımı anlatmadım bile... Çünkü diyorum o benim işim, sızlanmam söylenmem. Ama ailede eksik kalan yanım beni çok üzüyor. Diyorum ya evliliği bile anlayamadık biz...
Okul ortamı çok güzel.. kaç yıl oldu acaba girmeyeli o ortama..
Ben de çok vuruyorum şimdi kafamı öğretmen olmadığım için ama giden zaman geri gelmiyor.
bende aynı dertten muzdaribim.3 yaşında bir oğlum var annem bakıyor. ben hep gündüz çalışıyorum eşimse 3 vardiyalı ve genellikle gece çalıştığı için gündüzleri babayı evde buluyor. geçen eşim 4 te işe giderken göndermek istememiş ama oğlum kim para getircek demiş anne getirsin demiş oğlan. ve hala arada bir kim işe gitsin dediğimizde anne diyor şakayla karışık geçiştirsekte arada koyuyor tabi :) ama arkamdan ağlamaması benimde hoşuma gidiyor. gerçi ben çok erken çıktığım için gidişimide görmüyor.
İhtiyaçların seçimleri etkilediği doğru ama benim dediğim de şu yönden doğru ki onu vurgulamak istedim taaa 17 yaşında seçimlerimizin bizi nereye getireceğini bilmediğimiz yaşta yöneliyoruz buna ya o zaman popülerdir seçtiğimiz meslek, ya özentidir, ya anne baba yönlendirmiştir benim kızım doktor olacak diye.. bu şekilde düşün şimdi öğretmenlik seçen biri o yıllarda nasıl tercihini yaşıyorsa, şantiyede çalışan sen de (mesleğini mi yapıyorsun bilmiyorum ama sanki öyle ) kısmen seçimini yaşıyorsun.. ya da mezun olduğun yıl karar verdiğin ya da bilinçsizce girdiğin sektör hayatını etkiliyor. En kolay örnek mühendislikte verilir. Hemen işim olsun diye atlıyor bir sektöre ama ilk başlangıçlar çok önemli değiştirmek çok zor ; sonra o sektör prim yapmıyor. Ama daha bilinçli ve sabırlı olursa eğer otomotive yöneldi diyelim daha önü açık ve kazancı çok. Bunu anlatmaya çalışmıştım seçim konusuyla..
Canım işte ben de onu demek istedim bilinçli olmuyor o yaşta yaptığımız seçimler. Yani şimdiki aklım olsa asla seçmeyeceğim bir meslek. Hele evli insan işi asla değil!Ama o zaman şartlardan dolayı (veya her ne sebeple ise) bu seçimler yapılıyor ve sonuç benimki gibi "hüsran" olabiliyor.
Yok yahu Allah'tan şimdi kendi işimi yapmıyorum. Ama bu işi de yapamam evlilikle çok zor yürüyor baksana akşam 9:30'da gelmek...
Bu arada, çocuklarla ilgili yazışmalarınızı da imrenerek okuyorum ben ya...
Bizimki gibi titiz , her şeyi dört dörtlük isteyen,
hataya asla tahammül edemeyen bir okul müdüreniz olunca öyle olmuyor.
Evet sınıf , öğrenciler bambaşka, zaten sınıfın kapısından içeri girerken
dertlerin hepsini dışarıda bırakıyorsun ama bunca fedakarlığa rağmen
ortak sınavlarda bir öğretmenin( ben değil başkası) soru kalıbını yanlış koyması üzerine
okul müdüresi başkan olarak seni çağırınca
"Hocam sen zümre başkanısın ,niçin 9,10,11,12 Dil ve Anlatım + Türk Edebiyatı derslerinin tüm sorularını kontrol etmiyorsun?"
"Yazılı kağıdı öğretmenin namusudur."
demesiyle her şey yerle bir olabiliyor .
Ki böyle bir şeyi hiç bir zümre başkanı yapmazken.
Canım işte ben de onu demek istedim bilinçli olmuyor o yaşta yaptığımız seçimler. Yani şimdiki aklım olsa asla seçmeyeceğim bir meslek. Hele evli insan işi asla değil!Ama o zaman şartlardan dolayı (veya her ne sebeple ise) bu seçimler yapılıyor ve sonuç benimki gibi "hüsran" olabiliyor.
Yok yahu Allah'tan şimdi kendi işimi yapmıyorum. Ama bu işi de yapamam evlilikle çok zor yürüyor baksana akşam 9:30'da gelmek...
Bu arada, çocuklarla ilgili yazışmalarınızı da imrenerek okuyorum ben ya...
ahh kalyopi çalışan kadının birde anne olması işler hepten zorlaştırıyo bir yarın çocukta bir yarın işte ateşlenir izin alamazsın babası gider yanına bir baba anne gibi olurmu ağlarsın durursun akşam olsada yanına gitsem diye(
ammaaa hiçbirşeyede değişmem anne olmak annem diye sarılan bir yavrun olması dünyalara bedel Rabbim düşmanımı bile evlat hasretiyle sınamasın
Günümüz öğrencileri nasıl peki? Hayata bakışları? İlgileri?
Ve aileleri?
di mi nagieymen evlat çok ayrı diyorlar... ayrı kalacağımı bile bile istiyorum ben de ama rayına oturttuktan sonra bir şeyleri inşallah Allah nasip eder bana da.
Bu akşam evlatlarınızı bir de benim için öpün kızlar.
ve sen ikinciye hamilesin sanırım
benim gözüm yemiyor ikinciyi..
Ne iş yaparsın sen canım şantiyede?
Hımm evet çocuklar hayatın en güzel yönü.. bir kadını kadın yapan en önemli şey..
Ama yeni evlisin sanırım.. inşallah hayırlı zamanda senin de olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?