çalışan kadınların ortak sorunları..

ahh be cnm borç bitsin para biriksin derken sende yıpranacaksın bu işte ama geçecek
bu muhabbete kahve iyi gider alın kahvelerinizi devam edelim (kalyopicim benimde kalkım kendim almam gerekiyo ayağıma gelmiyo )

her iş kendi içinde zor ve ona göre getirileri var maalesef. Ayrıca kendi seçimlerimizi oynadığımız da bir gerçek. Ben de masa başı değilim şantiye gibi olmasa da fabrika ortamında çalışıyorum.. masa sadece işimin bir parçası.. bir dokun bir ah işit benden de..
ama kime sorarsan benim işim de zor der canım..

Türkologum , Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapıyorum
ki bu branş okulun en çok çalışan öğretmenlerinden oluşur.

Okul ortamı çok güzel.. kaç yıl oldu acaba girmeyeli o ortama..
Ben de çok vuruyorum şimdi kafamı öğretmen olmadığım için ama giden zaman geri gelmiyor.

Doğru ağlasa bir türlü ağlamasa bir türlü.. ama üzülmüyor değilim.benim eşim benden 1 saat sonra evden çıkıyor,1 saat önce geliyor.. hasta olunca o doktora götürür, aşısını o yaptırır. Sanki benden çok anne gibi geliyor bazen bana..akşam da eve git işin ne kadar rahat olursa olsun bir yorgunluk oluyor, hem zihinsel hem bedensel.. zamanı kaliteli geçireceğim diye kas kendini, bir taraftan çocuk erken uyusa da uyusam diye düşün.. zor gerçekten.. ama her şey onlar için.

ahh be cnm borç bitsin para biriksin derken sende yıpranacaksın bu işte ama geçecek
bu muhabbete kahve iyi gider alın kahvelerinizi devam edelim (kalyopicim benimde kalkım kendim almam gerekiyo ayağıma gelmiyo )

Çok şükür borç yok da işte şimdilik tek maaşa bakınca. Ayrıca zaten ayağıma çay gelen bir işyeri herhalde hayal olur benim için ki hayal bile etmiyorum Sonra alışırım falan

Kesinlikle her işin zor yanı var ve seçim kısmına pek katılamasam da şartların seçimleri etkilediği bir gerçek ve şartlar insanı bazı seçimlere itiyor maalesef. Evlendiğim dönemde eşimin tutumu farklı olsaydı belki çok daha farklı noktada olurdum şu an. Ama şimdi çok şükür en büyük destekçim o.

Asla kıyas yapmam kimsenin içi ile ilgili ama imrenirim orasını inkar edemem. Ailesi ile 1 saat fazla geçirmek gibisi var mı? Benim dert ettiğim kısım da o işte. İşte yaşadıklarımı anlatmadım bile... Çünkü diyorum o benim işim, sızlanmam söylenmem. Ama ailede eksik kalan yanım beni çok üzüyor. Diyorum ya evliliği bile anlayamadık biz...

bende aynı dertten muzdaribim.3 yaşında bir oğlum var annem bakıyor. ben hep gündüz çalışıyorum eşimse 3 vardiyalı ve genellikle gece çalıştığı için gündüzleri babayı evde buluyor. geçen eşim 4 te işe giderken göndermek istememiş ama oğlum kim para getircek demiş anne getirsin demiş oğlan. ve hala arada bir kim işe gitsin dediğimizde anne diyor şakayla karışık geçiştirsekte arada koyuyor tabi :) ama arkamdan ağlamaması benimde hoşuma gidiyor. gerçi ben çok erken çıktığım için gidişimide görmüyor.

İhtiyaçların seçimleri etkilediği doğru ama benim dediğim de şu yönden doğru ki onu vurgulamak istedim… taaa 17 yaşında seçimlerimizin bizi nereye getireceğini bilmediğimiz yaşta yöneliyoruz buna… ya o zaman popülerdir seçtiğimiz meslek, ya özentidir, ya anne baba yönlendirmiştir benim kızım doktor olacak diye.. bu şekilde… düşün şimdi öğretmenlik seçen biri o yıllarda nasıl tercihini yaşıyorsa, şantiyede çalışan sen de (mesleğini mi yapıyorsun bilmiyorum ama sanki öyle&#8230 kısmen seçimini yaşıyorsun.. ya da mezun olduğun yıl karar verdiğin ya da bilinçsizce girdiğin sektör hayatını etkiliyor. En kolay örnek mühendislikte verilir. Hemen işim olsun diye atlıyor bir sektöre ama ilk başlangıçlar çok önemli değiştirmek çok zor ; sonra o sektör prim yapmıyor. Ama daha bilinçli ve sabırlı olursa eğer otomotive yöneldi diyelim daha önü açık ve kazancı çok. Bunu anlatmaya çalışmıştım seçim konusuyla..

Okul ortamı çok güzel.. kaç yıl oldu acaba girmeyeli o ortama..
Ben de çok vuruyorum şimdi kafamı öğretmen olmadığım için ama giden zaman geri gelmiyor.

Bizimki gibi titiz , her şeyi dört dörtlük isteyen,
hataya asla tahammül edemeyen bir okul müdüreniz olunca öyle olmuyor.
Evet sınıf , öğrenciler bambaşka, zaten sınıfın kapısından içeri girerken
dertlerin hepsini dışarıda bırakıyorsun ama bunca fedakarlığa rağmen
ortak sınavlarda bir öğretmenin( ben değil başkası) soru kalıbını yanlış koyması üzerine
okul müdüresi başkan olarak seni çağırınca
"Hocam sen zümre başkanısın ,niçin 9,10,11,12 Dil ve Anlatım + Türk Edebiyatı derslerinin tüm sorularını kontrol etmiyorsun?"
"Yazılı kağıdı öğretmenin namusudur."
demesiyle her şey yerle bir olabiliyor .

Ki böyle bir şeyi hiç bir zümre başkanı yapmazken.

Son düzenleme:

ve sen ikinciye hamilesin sanırım
benim gözüm yemiyor ikinciyi..

Canım işte ben de onu demek istedim bilinçli olmuyor o yaşta yaptığımız seçimler. Yani şimdiki aklım olsa asla seçmeyeceğim bir meslek. Hele evli insan işi asla değil!Ama o zaman şartlardan dolayı (veya her ne sebeple ise) bu seçimler yapılıyor ve sonuç benimki gibi "hüsran" olabiliyor.

Yok yahu Allah'tan şimdi kendi işimi yapmıyorum. Ama bu işi de yapamam evlilikle çok zor yürüyor baksana akşam 9:30'da gelmek...

Bu arada, çocuklarla ilgili yazışmalarınızı da imrenerek okuyorum ben ya...

ahh kalyopi çalışan kadının birde anne olması işler hepten zorlaştırıyo bir yarın çocukta bir yarın işte ateşlenir izin alamazsın babası gider yanına bir baba anne gibi olurmu ağlarsın durursun akşam olsada yanına gitsem diye (
ammaaa hiçbirşeyede değişmem anne olmak annem diye sarılan bir yavrun olması dünyalara bedel Rabbim düşmanımı bile evlat hasretiyle sınamasın

Günümüz öğrencileri nasıl peki? Hayata bakışları? İlgileri?
Ve aileleri?

Ne iş yaparsın sen canım şantiyede?
Hımm evet çocuklar hayatın en güzel yönü.. bir kadını kadın yapan en önemli şey..
Ama yeni evlisin sanırım.. inşallah hayırlı zamanda senin de olur.

di mi nagieymen evlat çok ayrı diyorlar... ayrı kalacağımı bile bile istiyorum ben de ama rayına oturttuktan sonra bir şeyleri inşallah Allah nasip eder bana da.

Bu akşam evlatlarınızı bir de benim için öpün kızlar.

herşeyden bunaldığım anlarda 3 tane kuzum var hepsini alıyorum kucağıma koluma sırtıma
sarılıp koklayıp öpüyorum öpüyorum öpüyorum
işte o anda bütüüüün herşeyi unutup rahatlıyorum,
bu yoğun tempo elbet birgün azalacak napalım sağlık olsun
önemli olan eşim ben çocuklarım sağlıklıyız mutluyuz huzurluyuz
birbirimizi seviyoruz...

işimi,eşimi,evimi bebişlerimi hepsini çok seviyorum ben
biraz polyannacılık oynamak lazım bugünlerde yoksa geçmez bu yoğun tempo

Sen de kuzukulağını öp.. nasıl bir sıfat o öyle

ve sen ikinciye hamilesin sanırım
benim gözüm yemiyor ikinciyi..

evet. ben tek çocuğum çocukluğumdan beri hiç tek çocuk düşünmedim o yüzden çocukluğuda zor ergenliğide yetişkinliğide. bence sende düşünmelisin. çok küçük yaşlardan beri çalışıyorum çalışmayıda seviyorum aslında. ama küçük bir özel şirkette çalışıyorum herkesin patron olduğu yerlerden malesef işiminde çoğunluğu ayakta laborantım. ve bu hamileliğim çok zor geçiyor 3 ay kanamam oldu düşük tehlikesi şuanda çok aşağıda olduğu için zor yürüyorum ama akşam eve gidince oğlum ben açcammm diye bağıra bağıra kapıyı açmaya koştuğunda ve karnımdakininde o hallerini düşündükçe dünya toz pembe geliyor. hergün 6,30 da kalkıyorum akşam 5-6 gibi evde oluyor üstelik cumarteside çalışıyorum. tek şansım ev işlerimi annem yapıyor yemek çamaşır vs. bi pazarım var. genelde kayınvalidemlerde geçiriyoruz eşimin kalabalık bir ailesi var benimde hoşuma gidiyor biraz. ama bu aralar pazar günlerimizi kendimize ayırmaya başladık eşim ben oğluşum ve kızım geziyoruz hafta içi gitmeye çalışıyoruz kayınvalidemlerede. çalışmak,evli olmak üstelik anne olmak zor ama pişman değilim hiçbirinden.. yıprandığım doğru ama hayat onlarla çok güzelllllll

Ne iş yaparsın sen canım şantiyede?
Hımm evet çocuklar hayatın en güzel yönü.. bir kadını kadın yapan en önemli şey..
Ama yeni evlisin sanırım.. inşallah hayırlı zamanda senin de olur.

Bizim peyzaj şantiyeleri biraz uzun soluklu olabiliyor. Özel ve kamu olması da şantiyede yaptıklarını değiştirebiliyor. Mesela alt yapıdan (Elektrik, drenaj,sulama sistemleri,aydınlatma vs.), üstyapıya (zemin döşemeleri, toprak işleri, bitki dikimi, çim, süs havuzları, çocuk oyun grupları, spor alanları, koşu pistleri, kamelyalar, dış mekan spor aletleri vs vs vs.) bir rekreasyon alanında veya park/bahçede düşünebileceğin herşeyin uygulamasını yaparız.

Aslında işimi severim ama şantiyenin düzeni belli değil o sıkıntı yaratıyor. Mesai saatleri uzuyor özellikle yazın (zamanla yarışmak zorunda kalıyorsun havalar güzelken halledebilmek için)... Amele yanıklarım çok olur Bir de çok sık tuvaletim geliyor kahretsin ki

Ama yine de işveren konumuna gelip kendi işimi yapmak gibi bir hayalim de var.

Bu arada arada kuzu gibi olsa da kimi zaman kuzukulağı gibi ekşi olabiliyor kocacığım arada... O yüzden kuzukulağım o benim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…