çalışan kadınların ortak sorunları..

canım her ikiside diyebiliriz aslında.. iş saatim 7-5 yani tüm gün bi koşturmaca ve tabi evdede ayrı bi koşturmaca ve yorgunluk.. eş zaten başlı başına bi sorun ....

Diğer konularınızada göz atmıştım Allah yardımcınız olsun, dua edin ki işiniz var yoksa böyle bir koca ile hayat daha zor olabilirdi.

Evlendim bekarken ne rahat hayatim varmis dedim, bebegim oldu cok sukur..ve suanda aslinda iki kisiyken ne kadar rahat hayatimiz olduguna kanaat getirdim…ne kadar cok bos vaktimiz varmis ve ben o zamanlarda yorulurdum..uykusuz kaldigimi soylerdim..hic birseye vakit bulamazdim vs vs vs…
Suanda ise beni en cok zorlayan uykusuzluk…haftasonu dinlenemeden ise gelmek..normalde tum haftaya yaydigin tum isleri haftasonuna tikistirmak…camasir isleri, toptan temizlik, utuler falan filan…bunun yani sira tum hafta bebegine olan hasretini haftasonu cikarmaya calismak…is yerinde sut sagarken gogsunun uzerinde bebeginin emerkenki tirnak izlerini gormek ve burnunun direginin sizlamasi…ohhfff Allah sabir versin, sinavimiz cetin..

evet bende evli 2 çocuk annesi ve çalışan bir bayan olarak sana katılıyorum.bende sabah 7,00 de kalkıyorum akşam 5,30 da mesaim bitiyo ve yorucu yoğun bir işim var muhasebe işleri işte eve varana kadar saat18:15 oluyor.Allahtan temizliğimi ve yemeği yapacak bayan ayarladım kendime.çünkü 2 çocukla çok zor oluyor bazıları cimrilik yapıp paraya kıymıyor bayan tutmuyor.yok yaaa ben ne için çalışıyorum bir haftasonum var ondada temzlikle uğraşırsam mahvolurum.walla o yüzden evde koşturmaca yok geliyorum herşeyim hazır. zaten çocuklar yeteri kadar yoruyor. bazen de evde oturmayı özlüyorum tabii

çalışmak yorsada eve gidince dünyalar benim mesela bu akşamki planım yemeğimi dünden hazırladım
oğlum kreşten gelecek biraz onunla boğuşucam sonra dün anlaştık bey efendiyle o benim öğretmenim olacak bana spor yaptıracak (kış boyu kilo aldımda)
ardından yüzüme maya maskesi yapıcam tabi bunuda oyuna çevireceğiz yakışıklımla
paşamı uyutuncada saçıma maske yaparım eee yaş 30 olunca insan daha bir bakıma veriyomuş kendini benim hiç böyle huylarım yoktu maske falan filan
kısacası evet işte yorulsamda akşamlarımız eğlenceli tvyi kapatım çekirdek aile olarak kuduruyoruz evde çok yorgunsak daha sakin oyunlar yapbozlar,arabalar kurtarıcımız yakışıklım 3 yaşında ama ona göre anne hasta olamaz,uykusu gelemez,acıkamaz vs vs tüm çocuklar gibi yani eşiminde desteğini yabana atımam tabi Allah ondan razı olsun

Bende çalışıyorum ve evliyim.hostesim ben yani düzensiz saatler yatılı gitmeler vs allaha şükür paramı kazanıyorum ama bende sizler gibi evime yetişemiyorum ve kendi kendime diyorumki ev hanımı olsam vaktim olsa yapardım.Ben rahat bi insanım temizlik günüm falan yoktur boş günüm olsun kahvaltıyı masada bırakır gezmeye giderim ben yokken eşim evi birbirine katar bi yemek yapsın görmeyin mutfagın halini hiç kafaya takmam işe gitmeden önce yarım saat saç ve makyaj rituelim oldugu için banyom hep dagılır vaktim olmaz ceker kapımı giderim uçuşuma.ama ne eşim ne kendi ailem nede eşimin ailesi ayıplamaz beni bu kız niye hep dagınık niye düzenli yemek yapmıo falan die yani çalışmak benim bahanem anlıcağınız.Oysaki ev hanımı olsam öyle mi olurdu o zaman bi evdeki görev ve sorumluluklar daha net çizilmiş olmazmıydı yani eşim evi geçindirmek ve benim ihtiyaçlarımı karşılamak zorunda bende evin düzeni eşin düzeni cocuk bakımı vs ile sorumlu olurdum çok uzattım biliyorum ama umarım anladınız ne demek istediğimi.şimdi bana kimse hiçbişeyin hesabını sormuyo ve eleştirmiyo çünkü gecenin 3 ünde pür makyaj 15 cm topukların üzerinde işe gidip 12 saat ayakta kalan ben ev işleri yemek gibi konularda beceriksiz değil ancak ''zamanı yok'' oluyorum şayet ev hanımı olsaydım bu saydıklarım benim için sabah uyanınca yüzümü yıkamak su içmek gibi zorunlu görevler olucaktı.

Son olarak burdan calışan bayanlara tavsiyem rahat olun zaten stres altındasınız bide temizlik vs ile kendinizi yıpratmayın kendinize ve eşinize zaman ayırma konusunda bonkör olun unutmayın sizi mutlu edicek şey pür pak bi ev degil birlikte paylaşılan anlar olucaktır.

Hayat benim icin cok yorucu ve zor.calisiyorum bebegim var elini birseye surmeyen bie esim bitmek bilmeyen misafirlerim var. 2. Bebegi istememe ragmen cok korkuyorum.

Aslına bakarsanız artık çalışmak da farklı algılanıyor. Yıllardır ev hanımıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
özeniyorum sizlere ama

ne güzel çocuklarınız işiniz eşiniz hep bir koşturuyorsunuz

benim şimdilik sadece dünyalar tatlısı bir eşim var

inşallah işim olacak yakında

sonra da çocuklarım olsa

koştursak dursak evin içinde, ne güzel ya

açıkçası çoğu yorumları abartılı buldum.bende çalışıyorum ve küçük bir bebğim var.akşam kızım uyuyana kadar sadece onunla ilgileniyorum.yemeğimi akşamdan yada hafta sonundan bolca yapıyorum.evi ise haftada bir ben yada eşim temizliyoır.tabi herşey süper olmalı gibi bir derdim yok. bu yüzden kendimi yormuyorum. kızım uyuyuncada tv izliyorum dinleniyorum kendimle ilgileniyorum. bence bu hareketli yaşam çok daha iyi.

diğer türlü bütün gün evde olsaydım kızımla bile verimli zaman geçirebileceğimi sanmıyorum.çünkü evde olunca evin işi bitmiyor.mutlaka yemeğin olmalı.misafir eksik olmuyor.eee geç kakılıyor gün bitiyor. eşimden bişey istesem sen evdesin sen yap oluyorr.... ama işe gisince bahanen hazır ''vaktim yok'' bence hayat güzel.

Ben de ev hanimligi zor meslek diyenlere cok kiziyorum. zaten calisan kadinlar da ev hanimlarinin yaptigi isleri yapmak zorunda. ben rahatim yarim gun calisiyorum Allah sabir versin 7-8 e kadar calisip evdede islerini yetistirmeye calisan bayanlara

evet evet sana katılıyorum. ev hanımlığın neresi zor yaa

evet evet sana katılıyorum. ev hanımlığın neresi zor yaa

Bence o da zor
Hep evde sıkılır insan
Arkadaş vs. yoksa hergün nereyi gezeceksin
İlla evde duracaksın
Çat kapıcı misafirler baskına gelecek
Muhabbet etmek zorunda olacaksın, kız Ayşeee diye seslenen komşulara yanıt vermek zorunda kalacaksın camdan cama
Dedikoduya alışacaksın
Boşluktan zaten kim ne dedi ne ettiyi hesaplayacaksın
Sonracıma eşin aman hep evdesin şu eksik bu eksik diyecek, sana yardım etmeyi de kesecek

Bence çalışmak güzle ya herşeye rağmen
Boş şeylere enerji harcamaktansa çalışmak daha iyi

vaktim yok, zamanım yok bahaneleri son yüzyıla kadar hep erkeklerlerindi,
şimdi birazda erkekler, iyi peki o zaman, desin bakalım

bende çalışıyorum bebişim yok ama ev işlerine haftaiçi pek vakit ayıramıyorum ne yaparsam haftasonu yapıyorum sabah 9 akşam 6 çalışıyorum eve gidene saat 19:00 olmuş oluyor trafik varsa otobüs dolmuş ta gelmezse daha geç bile gittiğim oluyor eve yemek hazırla sofrayı topla derken kanepede uyuyakalıyorum bir de bebişim olursa napcam bilemiyorum

bi de herkes süper kadın olamaz bunu hep yazıyorum, çünkü bu süper kadınlar hep diğer normal kadınlara tepeden bakar, her yere yetişen, mükemmel eş mükemmel anne, mükemmel çalışan, mükemmel evlat ya da gelin, mükemmel ev sahibi, aynı zamanda bakımlı, artı olarak sexi
herkes olamaz, herkesin psikolojisi, fiziksel gücü kaldırmaz hatta çoğu kadın kaldırmaz, kaldırdığını sananlarda gün olur tırlatır bence

altın kurabiye günlerini eklemeyi unuttun onlarada hazırlık lazım, kolay değil

Çalışan bayan olmak cidden zor açıkçası ben hala alışamadım çalışan eş olmaya. Bir ara o kadar sinirlerim bozuldu ki anneme bile ev hanımı diye gıcık olmaya başlamıştım.( Tabi gıcık olmamın asıl sebebi belkide annem ev hanımı olmasına rağmen babamın herşeye yardım etmesiydi. ) Allah yardımcımız olsun şimdi içimden neler geçiyoda yazdıkça hatırlayıp sinirlenirim diye yazmıyorum.:18:

Tam diyordum ki nereye gitsem beni anlarlar
Bir senem doldu bu ay..
Yakınımız olan bir ablaya anlattım sıkıntılarımı..
"Senin tatilin gelmiş" dedi..
Unutmuştum bunu, tatil yapıyorduk değil mi
Öyle yorgunum, bitkinim, halsizim, tahammülsüzüm ki...
Aklıma bile gelmemiş bu..
Uzun süre de çalışmayınca...
Dört gözle bekliyorum tatile çıkabilmeyi..
Ama mümkün değil..
Temmuzdan önce kapı dışarı bile salmazlar beni..
Mutsuz hissediyorum..
Eşime tahammülüm yok..
Kızıma bile..
Yani oynuyoruz geziyoruz ama yorgunum...
Tail istiyorum artık..
Çok yoruldum..
Gözümün ucunda, ağladım ağlayacağım..

Akşam eşim kızımızı uyuttu, çıktık yürüdük döndük bir saat..
O bile yetti..
Uzaklaşmak istiyorum biraz..
Sakinlik..
Kafa dinlemek..
Oooooof of

kızlar 4 yıllık evliyim ve 1,5 yaşında oğlum var 2 hafta oldu çalışmaya başlayalı ve inanın işe başlayınca dinlendiğimi hissettim ev hanımlığı daha zor...

aynen canım içimden geçenlerde bu kelimeler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…