çalışan kadınların ortak sorunları..

benim işim bazen çok yorucu oluyor. bazende az.

ev temizliğini 2 haftada bir dip köşe bir bayan gelip yapıyor. ütü, çamaşır bizim işimiz. sağolsun eşim en büyük yardımcım. evi dağıtmıyoruz. herşey yerine koyuluyor. ütüleri ben hallederim. eşim çamaşır dürmeyi sever, oda onları halleder. yemek yaparım. ailelerde yeriz 2 gün. bazen onlarda yanımıza yemek koyarlar... öle yaşayıp gidiyoruz. ben böle canavar gibi bir bayan değilim. herşeyim dört dörtlük olamıyor malesef. astımda olunca evi temizleyemiyorum. çat kapı misafir kabul edemiyorum. anca bayan gelecek ev temiz olacak öle misafir gelebilir. tabi bende iyi olursam... şöyle ortada dört dönen küpür küpür olan bayan olmak isterdim....

Selam Kızlar
Bende aynen sizler gibiyim.

10 aylık oğlum var kendi evimde k. validem bakıyor. (bende kalıyorlar yaza kadar) sabah 7 de evde çıkıyorum.
Oğlum ben giderken uyuyor oluyor genelde eşimin evden çıkma zamanı uyanır 7:30 gibi.
Akşam eve geliyorum saat 19:00
K. validem sağolsun yemekleri yapmış oluyor. Bana sadece masayı hazırlamak kalıyor.
ama ben daha oğluma doymadan mutfağa geçiyorum. Yemeği zaten nasıl yediğimi bilmiyorum çünkü oğlum hiç durmuyor..
Sonra onu babasına verip bulaşıkları hallederim. Salona geçip oğlumla oynarım. 9 da uyku saati geliyor ve yaklaşık 20 dakka uyutma faslımız var. Onu uyutunca evi toplarım çamaşırlar katlanacaksa onu yaparım..Çay servisi meyve servisi.Yani hiç oturmuyorum..Eşim sadece acıyan gözlerle bakar ama kendisi hiç yardımcı olmak istemez. K. valideme ben varken iş yapmak zaten yakışmaz.
H.sonuda cmrt süt izinlerim var. Sabahtan evi temizlemeye geçerim..1 haftada evi b.. götürmüş oluyor çünkü...Temizliğim akşam 4-5 buluyor bitmesi...Pazar günü ütü günüm...Vakit bulursak sadece 1 saatliğine oğlumu k.valideye bırakıp dışarı hava almaya çıkarız..
Sosyal biri değilim. Bekarkende böyleydim. Keşke diyorum yaşasaymışım hayatımı...
Zaman o kadar değerliki su gibi akıyor gidiyor..En azından diyorum eve erken gelseydim ve Cmrt günü hep izin günü olsa..Az kaldı süt izinlerin bitmesine..Sadece Pazar günüm olacak ve ben o günü neye, kime vakit ayırırım diye düşünüyorum..Eve mi eşime çocuğuma yoksa kendime miiiiiii...

kızlar 4 yıllık evliyim ve 1,5 yaşında oğlum var 2 hafta oldu çalışmaya başlayalı ve inanın işe başlayınca dinlendiğimi hissettim ev hanımlığı daha zor...

Evde birilerinden yardım görebilsem şimdi allah var bende işte çok yoruluyorum diyemem. Ama işte eve git hergün yeniden yemek yap(Eşimin yemek konsundan takıntısı var aynı yemeği 2. gün yemez, önceden yapılmış olduğunu-misal haftasonu- farkederse yine yemez), haftaiçi günlerde ortalama 2 gün misafir, haftasonu full misafir olunca zor oluyo. En son ne zaman kendim için bişey yaptığımı hatırlamıyorum en az 3 ay olmuştur. Çocuk olsa ne yaparım hiç bilmiyorum.

Son düzenleme:
kızlar 4 yıllık evliyim ve 1,5 yaşında oğlum var 2 hafta oldu çalışmaya başlayalı ve inanın işe başlayınca dinlendiğimi hissettim ev hanımlığı daha zor...

işyerinde kafanı dinliyorsun o zaman, bence işin bi de bu boyutu var iş yerinde dinlenenler

mesela 2 çocuğun varsa ve evdeysen helak olursun bence, çünkü asla istekleri bitmez, hepsine yetişmeye kalkarsın psikoloji falan kalmaz

bide evde kapalı kalmak kesinlikle insanı tüketiyo, çocuğun olsun olmasın.

bi kuaförüm vardı eskiden arka arkaya iki çocuk yapmıştı, dört gözle bekliyorum dükkana gelmeyi derdi, huzur buluyorum dükkanda, dinleniyorum derdi, düşünün yani saatlerde ayakta duran bi insan bu işyerinde

sabah kalkar kalmaz çocuğun altını değiştiriyorum karnını doyuruyorum sonra elimi yüzümü yıkayıp üstümü giydiğim gibi işe

iş dönüşü koşa koşa eve gidiyorum kaynanamdan çocuğu alıyorum yemekleri ısıtıyorum kocam geliyo 30 dk sonra yemek yiyouz sonra onlar içeri ben mutfağa ertesi güne yemek yapıyorum evi topluyorum çamaşırları asıyorum buaşık makinesini çalıştırıyorum saat 10 gibi oturuyorum eşim de dönüp bana hiç yanımıza gelmiyosun hep içerlerdesin diyo ne diyeyim ki başka

öncelikle merhaba

topıgıokuyunca bayağı bır gozum korktu. Benın cocugum olmadı halde ev işlerı biryandan işyerı yoğunluğu tum enerjımı emıyor. Birde ilerde çocuk girince ısın ısınden nasıl çıkarım bılmem

Ben çalışmasam daha zararlı olurdum
gün boyu evde kös kös tek kalmaktan
Akşam eşime sarardım sanırım

Ben bi kere hasta olmuştum evde zor durdum
Çalışmaya alışkınım, seviyorum da
Ama ilerde çocuk olursa neler olur bilmiyorum, anneme bırakmayı düşünüyorum işteyken ama nasip tabi..

bende bi oraya koştur bi buraya koştur valla at koşturur gibi koşturuyorm evde. hem iş hem ev zor.. hele çocuk olduğunda hiç düşünemiyorum bile

Bende bilmezdim canım ama öğretiyorlar işte bir kısım anlayışlı ise bir kısım da anlayış sıfır haber verende 1 saat önce arayıp geliyo haber verdiğini sananlarda var yani

Bende bilmezdim canım ama öğretiyorlar işte bir kısım anlayışlı ise bir kısım da anlayış sıfır haber verende 1 saat önce arayıp geliyo haber verdiğini sananlarda var yani

Yine o da birşey , kapıda kalınca arayanlardan iyidir
Çalışmak güzel ya, etliden sütlüden habeirn olmuyo ki karışasın

çalışan kadın ve sorun deyince bu tür konularda kendimi buluyorum. bir dokun bin ah işit. herkesin işi kendine göre zor ama şartların bana göre ağır değil. sabah 6,30 da uyanıyorum 7 de evden çıkıyorum. 7,30 giriyorum eve. ve dediklerinin hepsini yapıyorum. dahası var gece gündüz limiti yok işimde her an telefon gelebilir. tatil, bayram, düğün de yok.iş daha önemli..
ben de kendimden daha kötü durumda olan insanlara bakıp şükerediyorum yoksa isyana gider bu olay...
fabrikalarda asgari ücretle çalışan emekçi kadınları görüyorum. görmediğiniz için zorluyor bence şartlar sizi. ama inan bana beterin beteri var.

Yine o da birşey , kapıda kalınca arayanlardan iyidir
Çalışmak güzel ya, etliden sütlüden habeirn olmuyo ki karışasın

kızlar sizinkiler yine iyiymiş ya arayanlar sizin o tarafta işimiz var akşam yemeğinide sizde yicez deseler ne yapardınız

kızlar sizinkiler yine iyiymiş ya arayanlar sizin o tarafta işimiz var akşam yemeğinide sizde yicez deseler ne yapardınız

Emin misin
Gelip kapı duvar olunca bir de arayanlar var
Ne yani evdeyiz de mahsus mu açmıyoruz ?

Sende her seferinde tamam deme madem arıyo, aaa keşke önceden söyleseydiniz biz evde yokuz de nasip kısmet filan kapat

Ben daha fenasını biliyorum. Arkadaşım işteyken eşinin teyzesinin kızı yakınlığa bak bir de. Hastaneye gidiyor bekleyecek yer yok arkadaşımın eşini arıyor anahtarı versene sizde bekleyeyim diye. Bir de yumurta falan yapıp yiyor. Mutfağı bırakıp çıkıyor. İnsanlar çeşit çeşit. Kız sinir krizi geçirdi.

Emin misin
Gelip kapı duvar olunca bir de arayanlar var
Ne yani evdeyiz de mahsus mu açmıyoruz ?

Sende her seferinde tamam deme madem arıyo, aaa keşke önceden söyleseydiniz biz evde yokuz de nasip kısmet filan kapat

adam zaten mahallede ışığı görüyo nasıl evde yokuz diyebilirdik ki :44: yazık eşimde bir anlık şaşkınlıkla buyrun gelin deme gafletinde bulunmuş artık hazırladım bişeyler

aaa kader evdesin ve açmıyosun mahsus yapıyosun dur bir arasınlar telefon evde çalacak mı insanlar alem ya

Eşi de saf mıdır nedir
Her isteyene anahtar verilir mi evde kimse yok, en azından bi eşine sor dimi
Aile yapısı işte, onlarda mübah işte, kendi de teyze kızı da aynı

ooo o iş bambaşka evimin anahtarını kimseye vermem iş gücü geçtim orası benim evim yuvam ya eşimde böyle bir hata yapmaz yapsada çok kızarım çok yokmuymuş kafe falan evde beklemesi şartmıymış aaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…