çalışan kadınların ortak sorunları..

her dediğin tamamda bence evlenmek için 32 yaş biraz geç gibi geliyor bana, kadın doğurganlığı açısından 32 de evlendin bir yılda çocuk yapmayayaım diceksin doğal olarak yaş 33 sonra hemen olcakmı olmucakmı doğurman 34-35 i bulur, sonra ikinci çocuk yapma ihtimalin hiç kalmaz nerdeyse
sana karamsar şeyler söylemek istemem ama bu böyle

günaydınnn
çalışan ve tam 4 gecedir miniğimin ateşinden dolayı uykusuz ve şuan aklı kalbi yavrusunda olan bir anneden slm olsun

çok geçmiş olsun işte çalışmanın en kötü yanı ( umarım çocuğunuzun sorunu geçicidir iyi olur annesi siz üzülmeyin

tşk ederim geçecek inşallah dönem dönem yaşıyoruz bu sorunları ama ne annelikten,ne evlilikten nede çalışıyor olmaktan pişman değilim sadece zamanı daha etkin kullanmayı,kafayı bedeni daha çok çalıştırmayı öğreniyosun şöyleki çalışan bayan her daim fazla mesaide

bence insan çocuk olana kadar anlamıyor zaten çalışmanın zorluğunu, ama o çocuğu bırakıp işe geldiği ilk gün işte o gün kötü oluyor ilk, sonrasında alışıyorsun fakat her hasta olduğunda (allah büyük hastalık vermesin inş.) yine aynı duyguları yaşayarak geliyorsun işe hüzünlü, mutsuz ve isyankar olarak...

ben aslında çalışmayı seviyorum evdede oturmam çok zor alışmadım çünkü ama artık bu işyerimdeb çok sıkıldım çok bunalıyorum burdan ayrılıp kendi işimi yapmak istiyorum, kendime ait küçük bir iş yeri kurmak mesela yada evde bile olur bebek şekeri yapar satarım diye düşünüyorum, boş durmam zaten ama kendi işim olsun evde olayım çocuğumla geçireym zamanımı

iş yerindeki çalışma ortamıda çok önemli yönetici arkadaşlar hepsi etken Allah insaflı vicdanlı insanlarla karşılaştırsın
kendi işini yapmak en güzeli iş yeri kurabilirsen süperde el işiylede sigortanı ödeyebilecekmisin :26:

şöyleki söyliym benim 3600 günüm var toplamda ama emekli olmam için 7000 gün olması gerek 10 ediyo burda ama yaştan dolayı 20 yılda ancak emekli olabilirim, o yüzden arada kayıplar sorun gibi gelmiyor bana şuan için bir müddet sonrada allah izin verirse eşimde bir iş kurmayı planlıyor ozaman onun işyerinde gözükürüm yada isteğe bağlı diye düşünüyorum
tabi bunların hepsi düşünce ama olacaklar nasip

Hasta olup da işe gelmek zorunda olan bir çalışan kadın da burada…..

wuuuuuuuuuuuuuuuuv topiğe kapak gibi oldu valla canım. Allah bundan sonra yüzünü hep güldürsün inşallah. çok şükür Allahım çok şükür Allahım çok şükür Allahım.........................................gerçi benim eşimle bi derdim yok o benden daha titiz ben dağıtırım o toplar :) sonra söylenir bende küserim hemen söylendi diye ama söz daha küsmiycem

söylediklerine sonuna kadar katılıyorum.. özellikle çalışmayan bayanlar hakkında söylediklerine aynen imzamı atıyorum.. bende bi çalışan kadın olarak onların yaşam tarzına yetişemem.. mutlaka istisnalar vardır.. ama çoğu ev hanımı çalışan kadından çok daha lüks yaşıyor.. biz çalışanlar paranın ne zor kazanıldığını bildiğimiz için daha dikkat ediyoruz harcamalarımızda ama ev hanımı kocadan istemeyi biliyo sadece.. sadece gözlemlerim bunlar..

Ev hanımlığı sanırım sıkışmışlık çaresizlik hissi veriyor. Sanırım ondan öyle diyorlar. Misafire hayır diyemiyorlar . kaynana görümceyle daha sık görüşmek durumunda kalıyorlar. gibi gibi birçok sosyal neden aslında. Çalışırken yoruluyorum ama gidip kayınvalidemin işini yapmaktansa çalışmak daha iyi.

Bir an bu satırları kendim yazdım sandım 2 yıl doyasıya evladımla geçirmek ve belki daha uygun şartlarda bir işe girebilmek

yaa aslında en güzeli insanın kendine ait işi olacak. mesai kavramı olmadan hem paranı kazanıcan hemde evine çocuğuna istediğin kadar vakit ayırabileceksin.. bu kadar koşturmaca olmadan.. ama onun içinde ciddi bi birikim gerekiyor..

Aynen! Ben de hep onu istiyorum zaten. Kendi işimi kurayım da bir an önce... Yeri gelince evden de çalışabileyim. Evlat sahibi olunca en azından onu çok boşlamış olmam Zaten kendi işim olmadan da evlat sahibi olamayacağım bu gidişle

sıkıntınız iş mi eş mi ?

ben hamileliğimde izne ayrıldıum ve 2 yıl izin kullandım.öncesinde sabah 8 akşam 4 gibiydi mesaim.

valla ev hanımları hiç alınmasın,o nasıl bir rahatlık yaa.

istediğin zaman kalk,istediğin zaman işini yap,yemeğini yap...canın istemezse yapma ama istediğin zaman yapabileceğini bilmenin güzelliğini yaşa.

ben 9 gibi kalkıp,evimin temizliğini,yemeğimi yapıyor,sonra günlük yürüyüşe çıkıyordum,gezip tozup alışveriş yapıyordum.resmen yenilendim o süreçte.

tabi çocuk olduktan sonra çok daha başka,ama en azından istediğin gibi çocuğunla vakit geçiriyorsun bu sefer de.

şu an yarım gün çalışıyorum,sabah 6 da kalkıp öğlen en geç 2 gibi işten çıkıyorum.

kızımın gece uykuları düzensiz olduğundan zorlanıyorum,onun dışında çok şükür bir sıkıntım yok.

Allah herkese yardım etsin.

canım ben ev hanımıyım haklısın rahatlık sonuçta uykuya doyuyorsun film sinema akşamları eşinle bir şeyler izliyorsun benim apartmandaki çalışan arkadaşlar genelde temzilik yapıyor akşamları gerçekten eşleriniz çocuklarınız kıymetinizi bilmeli zor allah herkese yardım etsin..

Tabiki bambaşka o evlatlar. Ben eve saat 5 gibi geliyorum oğlum gündüz uykusunu bazen o saatlere sarkıtabiliyor en azından yarım saat daha uyusa uyandığında onunla oynamak için biraz dinlenmiş oluyorum yoksa oğlumu sevip oynamadan duramam.

kendi işini kurmakta kendi işinde çalışmakta o kadar kolay değil bence. başka yerde çalışınca mesai saatin belli çay yemek saatin belli. ama kendi işinde gerçekten para kazanabilmen için daha çok özverili olman gerekir. bi elemanda çalıştırsan onu takip etmek zorundasın. benim eşimde çok istedi mesela evet belki gerçekten çok kazanıp çok ilerleyebilirdi ama dükkanı geç aç erken kapa yürümezdi. bir çok sektör geç saatlere kadar açık kalmak zorunda ve sabah erken saatlerde açmak zorundasın. belki avukat mimar gibi meslekler daha esnektir evdende çalışabilir ama iyi bir esnaf olmak öyle değil.

çooook haklısın canım..
hiçbir şey dışardan görüldüğü gibi değildir aslında
kendi işyerinde çalışmak inanın daha zor oluyor bazı durumlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…