çalışan kadınların ortak sorunları..

Ay bir de öyle demiyorlar mı!!!
İkiniz de çalışıyorsunuz neden alamadınız!!!!
Eşim mali müşavirlik stajı için çalışıyordu ben de aöf devam ediyordum..
Kira mı ödeyeyim harçları mı yatıralım sınavların yol masraflarını mı karşılayalım!!!
Düğün borcu falan ödemedik tamam, ama ufak tefek taksitlerimiz vardı..
Size ne yaa benim kazandığımdan!!!
Ayy dolmuşum yine ben, akşam ütü yaptım da

Onlara dertti annemin bakması zaten..
Ben de düşünüyordum kime bıraksam, alt komşu muuu üst komşu muu
Düşünemiyoruz zannediyorlar sanırım..
Büyüklerin fikirlerini dinlemeyi severim, tecrübeleri vardır mutlaka..
Ama bilmediğiniz konularda konuşmayın!
Evimin içine karışmayın değil mi!
Yooook! olmaz!!!

Hayır bi de bu gaf ( torun olursa annen baksın ) beni istemeye geldiklerinde yapıldı
Durun bi beni vercek mi ailem dimi

Olgunluk yaşla olmuyo bence
Çocuk bile pat diye ilk gittiği yerde böyle hesapları varsa bile belli etmez

Bence herkes kendi hanesine baksın
3 çocuk mu 5 çocuk mu kaç istiyosa kendi yapsın
Bu öyle başkalarının siparişi ile olacak iş değil, bir can bu büyük sorumluluk

annemler biliyor bebek için para harcağımızı annemin üst komşusu 2 aylık evliydim bebek sordu hamile kalana kadar her gördüğünde yasemin doğur kızım doğur..sana yoldaş olur doğur...:))sonra doğunca bebek ev sorduu bir gün paranızı çar çur etmeyin bu çocuğa hep giyim kuşama para vermeyin dedi inanın doğru..bende dedim ki hacı teyze sırf senin gibiler için laf söz için çocuk doğurdum bırakda para pul ev bark işleride bize kalsın dedim tık yok...

Son düzenleme:
aslında anneler hem bizi hemde tam rahat ettiklerrinde bebeklerimiz büyütmek zorunda değiller benimki seve seve bakıyor gerçi daha 20 gün oldu işe başlayalı 16 aydır evdeydim ama onada yazık hep evde benim kayınvalidem çok iyidir (ben kaynana o gelin gibiyizdir)2 ayda bir gelip 1 ay kalıcak

Zaten cevap vermeyene kadar devam ederler
Bende pek bi hanım gelin olma yolundaydım da
Efendilikten herkes anlamıyor

Zaten zayıf biriyim, bu ara işlerim yoğun iyice süzüldüm
Nasılsın diyen yok, çocuk va rmı çocuk
Hayır yani fabrikamıyım ben, seri şekilde çocuk çıkarayım

çocuk olmakla bitmiyor daha 17.ayda arayı uzatma al bitane daha sanki dedğin gibi gidip alıyoruz fabrika...:)17 aydır ne çekiyorsun diyen yok çok fazla evli ve hala bebeği olmayan ark var istediklerinide biliyorum ama asla sormadım varmı diye bu güne kadar herkez zaten olunca söylüyor

Son düzenleme:

Evet milletin siparişi bitmez sanki kendileir bakacak
Bir de çok patavatsızlar hakikaten
Belki istiyoruz da olmuyo ne biliyosun da konuşuyosun dimi

benim kızım da 3 yaşında.6 aydır çalışıyorum.kızıma k.validem bakıyor.eve geldiğimde yemek hazır oluyor.evet bu bir artı ama ben yinede hiçbişeye yetişemiyorumiş desen çalışıyorum ama stajerim,para alamıyorum doğru dürüst.ve daha 2.5 senem var.ev desen çok zorlanıyorum.eşimle kızımın gelenekleri vardır.tv karşısında uyumak...dün akşam hepimiz 1 çekyata sıkıştık,yatıyoruz.kızım sabah geç kalktığı için gecede geç yatıo.tv izlerken eşimle ben uyuyakalmışız.fıstık hala cin gibi tabi.bi ara uyandım hala uyumamış.hadi kızım ya odaya gidip birlikte yatalım yada aşağı babannenin yanına in dedim.(bizim oda babannesinin yanına göre daha soğuk ve kızım çok üstünü açıyo.bense uyanamıyorum gece mızıkladı biraz.bende tv.kapattım.ağlaya ağlaya aşağı gitti.içim burkuldu.hala vicdan azabı çekiyorum benim eşimde kızımda çok dağınık.salonda tv karşısında çekyatları açık durcak,üstüne battaniyeleri,yastıkları.kızımın yap-bozları,oyuncakları..eşim işten gelince bilg.başına geçer oyun oynamaya,10-11 gibi çıkar odadan kızını çağırır oynamak için.sonrada uyut uyutabilirsen kızı..buara h.sonu şehir dışına çıkıyoruz mecburen,çok bunaldım bende.walla kızlar kocalarınızı yardımcı olmaya alıştırın.dağıttılar mı toplayamıyolar kendilerini...

Dört tane cocugum var. Hepsi küçük. Çalışıyorum. Cumartesi pazar dahil.. Eşim en büyük yardımcım..
Bir sabahta onda uyanmanin hayaliyle yaşıyorum

Calismak gibisi yok diyorum cunku evlendikten sonra calisamadim istedigim gibi bi is bulamadim gebe kalinca da esim istemedi sonra ogluma baktim su anda 16 aylik oldu calismayi cok istiyorum emiyor daha bir yandanda kiyamiyorum krese yada bakiciya hayatta birakmam zaten kv bakarsa onumuzdeki sene is hayatina donmek istiyorum ev hanimligi hic guzel degil bence yada bana gore degil oglumla vakit geciriyorum zaten oturmak istemiyorum surekli temizlikti bulasikti yemekti aksam oluyor bakalim insallah kv oglusuma bakabilirse calismayi dusunuyorum calismak gibisi yok sakin evde oturmayin kadin kendi ayaklari ustunde durabilmeli diye dusunuyorum

yaklaşık 4 yıldır evdeyim çalışmıyordum 16 aylık oğlum var annem bakıyor şuan işe başladım 20 gün oldu dinlendim resmen tatile çıkmış gibiyim ama eve bir düzen kurdum hergün yarım saat önce gece yarım saat geç yatınca ev derli toplu kalıyor şimdilik ipin ucunu kaçırmamam lazım eşim dağınıktır biraz:)

Dört tane cocugum var. Hepsi küçük. Çalışıyorum. Cumartesi pazar dahil.. Eşim en büyük yardımcım..
Bir sabahta onda uyanmanin hayaliyle yaşıyorum

masaAllahhhh darisi bana ve isteyenlere olsun

cocuklarinizi gozunuz arkada kalmadan birakabiliyorsaniz bakiciya, bu bile ise rahat gitmek demektir..onca ev isine ve yorgunluga ragmen...tebrik ediyorum ayrica seni

ben evli değlim ama çalışan bir kadınım . ben çalışmadan yapamam gibi geliyor . ev hanımı olmak ne bileyim bence çok saçma bu devirde . eğer okumamışsan falan çalışma tabi ama okumuşsan hala evde oturmak niye ?hem yarının ne getireceği belli olmaz bugün evlisin yarın boşanmayacağın ne malum ?hayatını bir erkeğe bağlamak ve onun üzerinden yaşamak bana göre değil .bende sekiz beş çalışıyorum eve geliyorum yemekde yapıyorum kendime vakitte ayrırıyorum. tabi evlilik gibi olmaz bekarlık ama evlenirsem değişeceğini sanmam . bu devirde hiç bir erkeğe güvenipte evde oturmam .kocam trilyoner olsa çalışırım beni ilgilendirmez hiç . boş yere okumadım .insanın kendi parasını harcaması kendi parasını kazanması çok güzel . şükürler olsun iyiki çalışıyorum . ilerde emekli olucaksın paran olucak rahatsın . kocam giderse ne yaparım korkun yok . bence kıymetini bil . programlı olursan herşeye yetişirsin . seri hareket edersen yani .
ev hanımlığını anlayacak bir zihniyette değilim . ev hanımı olmamak için okumadık mı yani

bende ev hanımlığı zor diyenleri anlamıyorum ama çalışan kadınların ezildiğini düşünmüyorum . çalışan kadın her zaman güçlüdür .

selam kızlar,beni hatırlayın diye önceki mesajımdan alıntı yaptım,
bakın bu kadar şeyden sonra yapmak istediğim karar verdiğim bişeyi paylaşmak istedim
ben turizmciyim ,eşime ait bir turizm acentasında çalışıyorum
(ama bu alanda eğitim ve tecrübelerim doğrultusunda çalışıyorum eşimin işyeri olduğu için değil )
ama özel sektörde çalışmak maalesef ileriye dönük bir şeyde karar vermeyi zorlaştırdığı için
uzun süredir eğitim almak istediğim Psikoloji alanında eğitim almaya karar verdim
Gelecek yıl üniversite sınavlarına gireceğim.. hazırlanıyorum bir haftadır,hedefim Psikoloji okuyup akademik anlamda ilerleyebilmek...

İnsan mutluysa hayatından ve yanındakilerden;
inanın daha güçlü oluyor ve herşeyin üstesinden gelebiliyor.
Bende içinde bulunduğum ortamda mutlu olmaya çalışıyorum bunu başardığım sürece herşeyin üstesinden gelebiliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…