çalışan kadınların ortak sorunları..

Eskiden bu düzeni kurana kadar bende böyleydim eve gelirdim 18:30 en erken.. çocukları al, eve götür, üstlerini değiştir yemek yapmaya başla arada koş makineye çamaşır hazırla, arkanda anneciik diye dolanan 2 yavruya annelik etmeye çalış... fena depresyondaydım sonra dedim bu iş böyle olmayacak işimi değiştirmemle birlikte maaşımda daha iyi seviyeye geldi hemen kadını buldum çok şükür ki iyi bir insana denk geldim.

Yardımcıdan önce ve sonra diye ayırıyorum şimdi hayatı :):) Allah sizlere de nasip etsin ama şöyle bi düşünün hafta da bir gün bile gelse nasıl üzerinizden yük alacak.. aylık 2 güne ben 300 veriyorum, sigaranızdan, üstünüzden başınızdan kısıp 1 güne aylık 150 tl'ye bulunur? (tabi bu meblayı da ayırabilecekler için söylüyorum ben arkadaşıma 1 gün için bu fiyata gitmesi için anlaştılar)

Hani bazen sağlığımız ve vaktimiz mi yoksa birazcık sıkmak mı demek gerekiyor..

çalışıp para kazanmak ve tek başına ayakları üzerinde durmak bi kadın için tabiki çok önemli.. ama uzun saatler süren mesailer yani tam gün çalışmak bence kadının doğasına aykırı..

haftanın 6 günü çalışıyorum 29 ekim haricinde hiç bir resmi tatilimde yok çıkış saatleri 7 yi buluyor ... evime temizlikçide gelmiyor kendi imkanlarımla yapıyorum ve evde oturup "ev hanımlığı çok zor hiç bir işim yetişmiyor, çok yoruluyorum" diyen ev hanımlarına sinir oluyorum.. çünkü hem iş kadınlığı hem ev hanımlığı yapıyorum...

bende evliyim ve şimdi doğum iznindeyim.Ben de senin gibiydim çalışıyordum brde gelip yemek yapıyordum.
şimdi düşünmeye çok vaktim oldu.bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum HEM DIŞARIDA ERKEK GBİ ÇAILŞ HEM EVDE YEMEK YAP.
BU NE HAKSIZLIK İŞE BAŞLAYINCA KOCAMLA BERABER NÖBETLEŞE YAPACAĞIZ YEMEKLERİ.
HEM DIŞARDA ERKEK F
GİBİ ÇALIŞ HEM GEL EVE YEMEK BİLMEM NE..
Bu erkekler ne kadar vicdansız ya kendi hallerine bırakınca bence kendinizi bu kadar ezdirmeyin artık.
Hadi çalışmasan evde olsan bütün yemeler temizlik vs yaparsın ben şu an evdeyim hiç bir şey yaptırmıyorum eşime çünkü vicdanım sızlıyor işte yoruluyor diyorum ama çalışmaya başlayınca eşit olacağız onla beraber yapacağız inşallah bu sefer.
Kendinizi bukadar ezdirmeyin ya hem işte çalış hem evde.Onun ne ayrıcalığı var oda çlışıyor geliyor evde dinleniyor sen yine çalşışıyorsun ne saçma ya ben asla bunu yapmıycam brdaha inşaAllllah.

Son düzenleme:
bu başlığa yazan bütün kadınlar birleşip kendi şirketimizi mi kursak çocukların okul saati bitince biten sabah da şöyle 11de falan açılan bi şirket

yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum.. çalışan kadınların biraz daha değeri olmalı bence erkeğin gözünde.. bu kadar çaba ve yorgunluk ve fedakarlık ve ve.... mutlaka değer görmeli diye düşünüyorum.. bunu algılıyamayan ya da görmezlikten gelen kocalarada bi dur demek lazım

Bi ara ev hanımlarına öyle sinir olmaya başladımki bi de ayy ne yoruluyorum diyenleri duyunca çıldırmamak elde değil.. yaa ne için yoruluyosun.. senin gün boyunca o kadar çok vaktin varki herşeye zamanın yeter.. Çalışan kadının zamanı kısıtlı.. o küçücük zaman dilimine öyle çok şey sığdırmak zorunda kalıyoruzki..

Hayır bide bana böyle söylenenlere bende tepki verince kızıyorlar birde onları hafife alıyormuşum diye

Tam da yarama basmışsınız.
Hayır ,hayır çalışmıyorum.
Aslında daralıp bunalacak hayata lanet edecek kadar ağır bir işte çalışmadım hiç.
Çalıştığım süreçte hep zevk aldım,çalışma saatlerimi yönetebildiğim işlerdi,hiç de sorun yaşamadım.
Ama artık işler değişti,atandım.Bir aya kadar işe başlıyorum.
Artık kesintisiz,kaçamaksız ayy daraldım oyy tatil yapmam lazım diye bırakamayacağım bir işim var.(şükür Rabbime)

Öncelikle size ev hanımı hayatımı anlatayım ..
Çocuğum yok. Bu tabii boşluğum açısından önemli bir etmen.
Sabah 09:00 saatimi kuruyorum.Kurmasam cozuturum geç kalkmayayım diye özellikle kuruyorum yoksa bir mecburiyetim yok.
Kahvaltı yapıyorum televizyonda envayi tür programı izliyorum kesmezse veya sıkarsa bir dizi veya film seçip izliyorum.
Uzun uzun telefon konuşmaları yapıyorum annenmle arkadaşlarımla falan..
Bu şekilde öğleni ediyorum.
Ev her daimemizdir ve muhakkak yemek vardır dolapta.
Kendini övmek açısından söylemiyorum zaten ev kadını olunca eviniz hep temiz ve dolabınızda yemeğiniz oluyor.

Saat 13:00 gibi bugün ne yapsam ?? krizine giriyorum..
Ya bir arkadaşla görüşme ya bir avm gezisi ya bir akraba ziyareti ya da özel ağır vakit alan zor bir yemek varsa ya da en kötü kitabımı elime alıp denize doğru gidiyorum ..yapmak istediğim bu seçeneklerden birini seçiyorum.
İstanbul'da yaşadığım için ulaşım ciddi bir vakit kaybı git-gel derken akşam ediyorum.
Eşim 18:00 19:00 gibi eve geliyor.Akşam yemeğini yiyoruz.Sonra bir aktivite veya evde vakit geçirme.

Ev hanımı bir kadının sıradan bir günü benim açımdan böyle.T

abii arada derin temizlik günü veya ne bileyim ütü vs günleri oluyor ama bu boşlukta onlar tırıvırı kalıyor
Şimdi ben buna yoğunluk dersem çarpılırım.Ev işi bitmez lafını anlarım ancak bitirmezsen bitmez .
3 kap yemek yaparsın yook ben show yapacağım dersen 6 kap yaparsın.
Camı silersin yağmur yağar yarına tekrar silersin.
Aynı gün içinde 3 kere balkon yıkayan kadınlar var.
Bu açıdan bakılırsa evet ev işi bitmez.

İşe başladığımda ne nasıl olacak en ufak bir planım yok doğal olarak b planım da yok.
Çocuk istiyorum herşeyi aynı anda düşününce daralllar geliyor.
Hem işe gideceğim hem çocuk olacak hem eşim hem ev işi biraz kendime de düşkünüm özel alanıma yani kendimle vakit geçirmeyi de seven biriyim.
Çıkar yol yok gibi..
Allah'tan eşim uyumlu,her yemeği yiyen,ev işlerine yardımcı tatlı biri.. Ona güveniyorum açıkcası dilerim beni yanıltmaz.
Çalışan ,çocuk sahibi,huysuz kocası olan,akrabaları etrafında oturan geleni gideni çok olan kadınların önünde saygıyla eğiliyorum.

merhaba çalışan hatunlar;

ben size bir şey sormak istiyorum.
iş yerinde çok kıskanç tüpler vardır ya sürekli 1.lik için uğraşır her işine taş kpyar işte bunlarla nasıl baş ediyorsunuz?

ayrıca yüzünüze patronu kötüleyip, patronun yanında da sizi kötüleyenler vardır. işte bi de bunlarla nasıl seviyeyi koruyorsunuz?

uzun zaman özel sektörde çalıştım
kızım ergenliğe girince işi bıraktım
sürekli onunla ilgilendim bu yıl artık ergenliğin bitişi umarım tekrar kendi sektörüme dönerim
ben çalışmayı seviyorum her ne kadar zor olsada ben zor işlerin kadınıyım

Onları görmemezlikten gelmek ve yok saymak.. En mantıklısı

İşi bırakıp tekrar dönebilme lüksüne sahip olmanız bile güzel bi şans.. İstediğiniz zaman işe ara vermeniz gerçekten şanslı olduğunuzun göstergesi.. Çocuklarımızın bize ihtiyacı olduğu zamanlarda anneleri olarak yanlarında olmamız gerekiyor zaten ama her anne ve çocuk bu kadar şanslı olamayabiliyor.. Ne yazıkki

Herkese selamlar...
Kızım 3,5 aylıkken iznim bitti başladım işe.Çok zor gerçekten.. Hem onsuz zamanlar, hem de onunla vakit geçirmek isterken yapılması mecburi şeyler..Tek avuntu her şeyin onun için olması..Rabbim her şeyi gönlünüze göre versin..
Allah hepimizin yardımcısı olsun..

bnde çok sıkıntılıyım şuaralar 2. bebek geliyor diye kızımı sütten kestim gece gündüz huyu değişti bulantılarım var çalışıyorum kızımın bakıcısı evi biraz toparlıyor ama psikolojik desteğe ihtiyacım var gurbette olmasam gerçekten dertleşebileceğim dostlarım yanımda olsa en kötüsü de annem hayatta olsa böyle üzgün olmazdım yorgunluklarım değilde bana cıyan halimi anlayan biri olsa...eşim anlayışlı Allahtan ama yetmiyor yinede

Allah kolaylık versin, yardımcın olsun..
Kimi zaman artıyor insanın içindeki özlemler, sıkıntılar...
Burası iyi ki var.. En yakınıyla bile paylaşamadığını paylaşabiliyorsun burada..
Rabbim yardımcın olsun..

Ahhh dostlarim sabah coraplarimi bile is yerinde giydim, dusunun ne kadar az vakit kaliyor kendime

Daha Üniversite okumama rağmen "evlenince naparım acaba?" Diye kara kara düşünmekten kendimi alamıyorum bide tek cocuk oldugum ve acisini iliklerime kadar yaşadigim icin en az 3 çocuk istiyorum hem kel hem fodulum yani:) Allah hepimize kolaylık ve en önemlisi can sağlığı versin. Bide bizim evde gözlemledigime göre erkekler evin temizligine hijyenine biz kadınlar kadar takılmiyolar onlar icin önemli olan evde nasıl karsilandiklari. Soyle ki ev piril pirilda olsa yemekler tam takimda olaa annemin yzu biraz asıksa babam hep orda kalıyo ama tam tersi olupta annem mutlu olup ev daginik oldugunda babam farketmiyo bile :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…