çalışan kadınların ortak sorunları..

ben bu yeni yasayı çok saçma buluyorum çok doğuran kadına erken emeklilik zaten çok doğuran iş hayatından kopar ve sonrada işe giremez hiç bir iş veren 35 sonra bir bayan aramıyor onların aradığı genç olacak

Tebrik ederim
bunu yapabilmek gerçekten cesaret ister..

Ben evleneli 50 gün oldu.
Ev beylikdüzünde , iş yerim 4 leventte servisle gidip geliyorum ama eve geldiğimde ancak yemek yapıp oturabiliyorum.
Hafta içi hiçbişey yapamıyorum.
Yol çok yoruyor , yorgun gelip Eşimle vakitmi geçireyim , evin işleriylemi uğraşayım henüz dengeyi kuramadım..
Çalışmama gibi bir lüksümde yok.İyi bir düzen kurmak gerekiyor..

Son düzenleme:
yakında işimi bırakıp ev hanımlığına geçiş yapacağım :)

neden geçtiğimi anlatayım dedim çok karışık oldu, sildim hepsini

kısaca benim aklım çocukta, eşimin aklı bende, evimize sorabilsek oda artık kendini otel gibi hissediyordur herhalde :)

imrenirim hem çalışıp hemde evinde derli toplu olan hanımlara ama ben yapamıyorum, hepsi yarım kalıyor

tebriklerimi iletiyorum hepsine

benim annem çalışmayan bir kadını .babam memurdu .çok şükür iyi geçindik ama çocukluğma dair içimde bir sürü şey kaldı . hemde tek çocuğum . babam memur maaşıyla bizi geçindirdi ama her istediğimi alamıyordum . . ailem beni durumu iyi olanların gittiği okullara gönderdiler hep ilkokuldan beri . şimdi düşünüyorum çok ezildim . ki babam okumuş etmiş bir devlet memurydu ama yetmiyor işte . birde ben tek çcouğum yani . ona rağmen arkadaşlarımın hep kıyafetlerine özenirdim . bayramda kıyafet alınınca uçardım havaya . normal zamanlarda fazla alınmıyordu . herşeyin bir sınırı vardı haliliyle . arkadaşlarım pahalı markalı telefonlar kullanırken benimki eskimiş bir modeldi . üzülüyordum hep . kaç kere ağladığımı bilirim . belki daha ufacıkken marka meraklısı olmuşsun dersiniz bilemiyorum ama çok üzülüyordum o dönemde .ilk defa üniveristeye geldiğimde orjinal parfum kullanabildim . ordada ben çalıştım kazandım hem okudum hem hafta sonları çalıştım . fuarlarda çalıştım kongrelerde ingilizce bildiğim için tercümanlık yaptım . bir sürü işte çalıştım hiç gocunmadım . şimdi devlete atanadım çalışıyorum ama daha iyi yerlere gelmek istiyorum . bir gün evlenince çocuğum benim yaşadığım ezikliği yaşamasın istiyorum .ona herşeyi sunabilmeliyim . yok kızım bu ay alamayız baban maaşını alsın sana söz deyip bir dahaki aya umutla bekleyen çocuğumu ay bu ayda brişey çıktı birdahaki aya demek istemiyorum .en iyi okullara gitsin istiyorum. istediği şeyi alsın giysin hiç düşünmesin . bilmiyorum çalışan kadının iyi annelik yapamayacağı konusuna hiç katılmıyorum . annelik yapmak çocukla sürekli birlikte olmak değil bence . ona iyi bir hayat sunmak benimde görevim . herşeyi bir erkeğin omzuna yüklemekde saçma . bu devirde bir mühendis bile çok iyi okullarıda bitirse aldığı maaş belli . o maaşla ev kredisi mi ödesin evine mi baksın yetmez ki .ben şunu isterim bunu isterim demek kolay ama iş öle olmuyor işte . zaten günümüz erkeği artık çalışan kadın tercih ediyor gördüğüm kadarıyla iyide yapıyorlar .

Evleneli beri çalışıyorum gerçi daha 3 ay oldu ama

Yorulmuyorum desem yalan olur sabah kalkıp eşimin kahvalıtısını hazıyrlıyorum üstelik döküntüleri toplamakda cabası eşim hiç yardımcı olmuyor kayınvalideminde ne yiyeceğini düşünüyorum akşamdan ....

Üstelik eşimin iş yrinede yemek yapıyorum.Eşim eve gelince ev pırıl pırıl yemek pişmiş oluyor tabi benimkide bana yetiyor titiz olduğum için kendimi fazla yıpratıyorum Allah an pratiklik varda işin altından zorda olsa kalkıyorum..

Kayınvalidemin( yaşlı ve hasta ) olduğundan dolayı evde bazen yanlız kalıyor ona üzülüyorum.

Her ne kadar evlatları gelip gitsede ....Onun dışında çok şükür gemiyi yürütüyorum çocuk olunca işi bırakmayı düşünüyorum.

benim annemde babamda çalışıyordu ikiside o eski türkiye ve savaş sonrası kıtlığı ve yoksulluğu yaşamış ikisi ki babam çok fakirlik çekmiş sonra almanyaya çalışmaya gidince her isteğimiz alınırdı 3 kız bir erkek olduğumuz halde kesinlikle yoksulluk ve borç görmedim ve çekmedim baba evinde her ne istediysek oldu ama benim ezikliğim annemin bize karşı hep ilgisiz kalışı benim rahmetli babam daha ilgiliydi yani diyeceğim keşke para konusunda her şey olmasaydı ama annemin o sevgisi ve ilgisi daha çok olsaydı ,keşke

annenin ilgislizliğinin çalışmasıyla ilgisi yok . şimdi çocuklar daha 3 yaşındayken kreşe veriliyor . bu onların iyiiği için . orda iyi koşullarda bakılıyor zaten . eve gelincede ilgilenilir .hafta sonları var . ne bileyim bence bu bir eksiklik olmaz . çocuk ilerde anlayacaktır . bence gereksiz bir duygusallık bu . annem çalıştı bana bakmadı demek . o anne sizin iyiliğiniz için çalışıyor . ayrıca onunda bir hayatı var . gerçekleşmesini istediği idealleri olabilir .siz nasıl büyüyünce anne benim hayatım karışamazsın diyebiliyorsanız oda bunu diyebilir .

nedense çalışan kadınlar hep buna sığınıyor akşam gelip günümüzün nasıl geçtiğini sormazdı neden sormadın dediğimdede e kardeşlerin vardı onlarla paylaşmısındır derdi , kardeş kardeştir her çocuk annesinin ilgisine muhtaç bunu parayla örtebileceklerinimi sanıyorlar ? duygusal yakınlık ve akşam annemin ilgisine ilgi duyardım o ise hep babamla iş konusunu konuşurdu bu yönüm eksik kaldı zaten annemede söyledim , oda bunu kabul etti zaten hatalı olduğunu ama halen aynı 2 laf konuşamıyoruz varsa yoksa şu uyuz diziler ben ise kızımla saatlerce konuşsam sıkılmam , sanırım bende onu sıkıyorum fazla ilgimle

Siz çalışıyomusunuz?? inanın çalışan kadın akşam eve gidince biraz kafasını dinlemek istiyor.. Belki o yüzden çocuklarımızı ihmal ediyoruz.. Herşeye yetişmek bazen imkansız oluyor

Çalışan annelerin çocukları hakkında ne çok yorum yapılmış.
Onlardan biri olarak; hiç de öyle ah yazııık anne sevgisi görmemiş dediğiniz örneklerden biri değilim.
Annemle konuştum, eğlendim, oynadım, o çalıştığında ben okuldaydım zaten.Annem de hiç öyle düzen meraklısı biri olmadı.Evimiz hep temizdir ama toplu düzenli olsun diye öldürmezdi kendini.
Alın size 2 örnek; biri annem, biri teyzem.Annem çalışıyor, teyzem ev hanımı hem de en titizlerinden. Teyzemin oğlunda kişilik bozuklukları vardı küçükken, sürekli teyzemle dip dibe olmaktan davranışları teyzemin davranışlarının kopyasıydı doğal olarak.17 yaşında daha yeni yeni kişiliği normalleşmeye başladı.Üstüne üstlük dayak da yerdi teyzemden, annem bize kıyamazdı.Her konuda daha rahat yetiştik kardeşimle.Bunları teyzemi kötülemek için falan anlatmıyorum, çok da severim kendisini o sadece doğru bildiğini yaptı.Her ev hanımı da böyle olacak diye bir kural yok tabii ki.
Ama çalışan annelere de vicdan azabı çektirmeyin lütfen.Çocuğunuza onu sevdiğinizi göstermek için 7/24 beraber olmanız gerekmez.

Ben kendi adıma biraz daha şanslıyım, çünkü eve gittiğimde yemek ve temizlikle uğraşmayıp çocuklarımla yemek yiyip direk oyun, eğlence faslına geçiyorum. Kendi standartlarımı belirledim, çocuklarım için çalışıyorum evet ancak bu çocuklarımın zamanından çalarak olmamalı. Eve haftanın belli günleri yardımcı alıyorum ve sağolsun evdeki bulaşık, temizlik işlerini hallediyor, dolabada 2-3 çeşit yemek bırakıyor ki o yemek zaten bize onun geldiği diğer zamana kadar yetiyor. 17:30'da işten çıkıyorum eve varmam ortalama 15 dk. sonra bahçede çocuklarla bisiklet sürüyoruz, parka gidiyoruz ve akşam ezanı okuduğunda dondurmaları yiye yiye eve dönüyoruz, yemeği yiyip biraz da aktivite yapıyoruz, artık kağıt mı keseriz, şişe mi süsleriz tamamen spontane evdeki her şeyden yapacak bir şeyler buluyoruz ve uyku vakitleri geldiğinde kuzucuklarımı yatırıyorum.. Sonrasında artık bana kitap okumak, tv izlemek ya da balkon sefası yapmak kalıyor... Çalışıyor olduğum için mutluyum, önemli olan çocuklarla nasıl vakit geçirdiğiniz, ne kadar kaliteli zaman geçirdiğiniz...

Bende evliyim ve calisiyorum, ama henuz anne degilim.. Simdiden cok bunaliyorum bazen hem is hem ev beni okdr yoruyorki, bide cocuklarim olsa ne halde olurdum bilemiyorum.. Oyuzden calisan anneleri gercekten kutluyorum... Calismayi seviyorum, ama keske bide esim biraz yardimci olsa ozmn hersey bukdr agir gelmezdi ama nerdee Ama karar verdim bebislerim olursa Yarim gun calisacagim :)

Seni cok iyi anliyorum benim cocugum yok ama ev, is sürekli kosturma halindeyim üstelik haftanin her günü tatilim de yok sadece öglenleri bos oluyorum.
Bi kac saatlik bos vaktim var ona da sürekli biseyler skstirmaya calisiyorum kendime cok az vakit ayirabiliyorum bazen de hic tabi.
Esimle bile dogru düzgün görüsemiyoruz bile oda ünv. dersler derken birbirimize vakit ayiramaz olduk.
Isi birakmayi düsünüyorum ama bu defa maddi sknti yasamak istemiyorum.
Mecburen katlanicam.

Bencede şanslısınız.. Çünkü her çalışan kadının sürekli bir yardımcısı olamayabiliyor.. Temizlik ve yemeğinizin bile başkası tarafından yapılması büyük bi lütuf ve kolaylık.. Ama diğer türlü olunca inanın çocuğunuza ayıracağınız vakit malesef kaliteli olmuyor..

Çok doğru bundan 1 yıl öncesinde inanın sürünüyordum, eve mi yetişeyim 2 çocuğuma mı yetişeyim, eşin işlerine mi derken ipin ucu bir yerde kaçmıştı... Kuaföre yılda 1-2 kere gidebilirsem kendimi muhteşem hissediyordum. Allah razı olsun şimdi birini buldum hafta iki gün geliyor, o kadar üzerimden yük alıyor ki... En azından evin yükünü üzerinden atmış oluyorsun, tek derdin iş ve çocuklar oluyor.

Yardımcı kadını ben de çok istiyorum ..Çalışıyorum sabah 8.30 akşam 18:00 cumartesi günü öglene kadar hafta sonları temizlik yapmaktan bıktım usandım...

Ne çocuguma ne de eşime alaka gösteremiyorum çogu zaman ( İstanbul'dayız ve kimsemiz yok burada bu çok kötü birşey

Son düzenleme:
çok zor çoookk benim çocuğum yok allahtan ama sağolsun eşim ve köpeğim evin altını üstüne getirmek için yetiyorlar :) hiçmi yardımcı olmazlar ya çorap çıkar hop yere üst çıkar hop yatağa bu neya :S bide 7 aydır aynı evin içindeyiz ne güzelmiş aile evinde olmak akşam gel yemek hazır hop çıkar at üstündekileri anneme çektirdiklerimi mi çekiyorum ne :S neyse allah tüm çalışıp evli olanalara sabır versin yardımcı olsun. çok zorlanıyorum gerçekten hayatımda ev işi yapmamış biri olarak yemek bile bilmiyorum yeni yeni offf offf

aynen bende antalyadayım ve kimsemiz yok burda hem yeni bi yere alış hem ev işi hem eşle ilgilen çok zor yardımcı şart...

cokk iyi yapmissin, imkan olsada herkes aynisini yapsa...

boyle olsa insanin calismak zoruna gitmezki zaten arada cocuklarini ozlersin ama ev isi yipratmaz seni..sana kisaca sadece hayatin tadini cikarmak kaliyor...biz kadinlari yipratan zaten hem ev isi birde yemek derdi bence...tum gunumuz temizlikle veya mutfakla geciyor... imkanim olsaydi kesinlikle aynen bu sekilde yapardim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…