çalışan kadınların ortak sorunları..

eşim ben yapmam demiyo zaten eşimi niye irdelediniz bunu yapan aileden bireyler eşim saolsun o konuşma üzerine ben kurstayken balkonu yıkamıştı o yorumlara kulak asmaz ama 1 derler 2 derler 3 te adamında aklına fesatlık girebilir

Canım pardon ben o yazıdan eşinin yardımcı olmadığını çıkarmıştım. Yoksa senin eşini irdelemek istemedim kusura bakma. O zaman senin örneğin gibi olup da ek olarak eşin de yardımcı olmadığı bir örnek diyelim.

bende 2 3 defa okudum öyle bir şeymi belirttim diye ama yok yani

burda aile bireyleri çok önemli evde gerçekten kendi suyunu kendi almamış ama bana gerçekten yardım eder ben söylemeden bile kalkıp ev süpürür hayat müşterek eğer gerçekten imkan varsa bir bayanın çalışmasından yanayım bende eşimde aynı düşüncede geri kalan parazitler sadece can sıkıyo

herkese merhabalar,
bende sabah 6:30 kalk akşam 8:30 eve gel yemek bulaşık ortalık topla mecbur sabah kalkmak için erken yat hiç hayatım yok kadın olmak çok zorrr.

Sevgili arkadasim,
Cok güzel, cok mantikli dile getirmissin her seyi. Telefondan girdigim icin begenemiyorum.
ortaligi bulandirmaya çalışan bu arkadas bence evde oturup topluma herhangi bir faydasinin bulunmamasindan duydugu ezikligi bu sekilde bastirmaya çalışıyor.
Ha bak bir de bu var; bazi anneler icin oyle topluma faydalı olmak, ulkeye hizmet etmek falan cok utopik ve amlamsiz seyler.bU kadarini bile algilayamayan beyinler var.
ben mezun oldugumdan beri çalışıyorum.
29 yasindayim.Allah saglik , omur verdigi surece de çalışacağım.
2 yil izin kullandigimda her gun sukrettim, iyi ki bir meslegim var, iyi ki bir isim var diye.
ben su halimle, su yasimda, elim kolum tutarken, hic kimseye muhtac degilken calismiyor, evde oturuyorum demeye utanirim.kimse kusura bakmasin.
bu söylediğim ev hanimlarina kotu gelebilir, ama calisan, üreten, kazanan kadinlar benim ne demek istedigimi cok iyi anlar.

Sagol canim.ben yorumlarimda evde oturan kadinlari rencide edecek cumlelerden ozellikle kacindim ama onlar ayni duyarliligi gosteremiyorlar.bankamatik tabirine de sevgi vermiyorsunuz etiketine de tepki gosteriyorum.calisan ureten egitimli kadina atilan iftiralar da artik fazla oldu.Calismayan kadina kim bakacak diyorum cevap yok.esin basina hastalik sakatlik geldi ne olacak diyorum cevap yok.sen evladina ne verebiliyosun diyorum cevap yok.gercekten sinirlari zorlamasalar guler gecerim.ama bu topigi calisan kadina atis poligonuna ceviriyorlar.onca sikinti fedakarlik emek dalga konusu oluyor dahasi alttan alta acinasi zavallilar algisi yaratiliyor.Dusmez kalkmaz bir Allah tir.hayat bi cizgide gitmez.an gelir calismak istiyorum ama is vermiyorlar diyen birine donusursun.kadinin meslegi de egitimi de onun en degerli mucehveridir.herkes kendi hayat cercevesi icinde kalsin ve bir digerini ayiplamasin kusur bulmasin.herkes kendi eksigine baksin diyorum ben.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Calisan her kadina uretken demek ne kadar yersizse, calismayan kadina da uretmiyor gozuyle bakmak o nispette anlamsizdir. Kisi kendini yetistirdigi ve verici oldugu muddetce, ister evde, isterse calisma hayatinda, icinde bulundugu her statude topluma katkida bulunabilir. Muhim olan kisinin devamli surette kendine yatirim yapmasi ve birikimi toplum menfaatine kullanmasidir.

tek kelimeyle katılıyorum
çalışan kadınlar zorluk çekiyor olabilirler herkes evde uyurken kalkıp yaz kış işe gitmenin yağmurlu havalarda herkes sıcacık evindeyken sokağa düşüp tıklım tıklım otobüslere binmenin milletin afrasını tafrasını çekmenin o dedikleri anne çalışma bugünde işe gitmesen ne olur diyen çocuğu evde bırakıp işe koşmanın her birinin de bir mükafatı vardır gün gelecek hiç para bulamadığınız zaman ay başında gelecek maaşı düşünüp kendinizi güvende hissedeceksiniz , belki çok sevdiğiniz eşiniz size yanlış yaptığında boşandığında öldüğünde hiç kimseye değil kendi bitmeyen altın bileziğinize elinize ayağınıza güveneceksiniz. bir gün o peşinzde işe gitme diye dolaşan çocuk annem iyi ki de çalışıyormuş deyip mutlu olucak sizle gururlanacak çocuklarını çoğunu okutduğu pırıl prılı bireyler yetiştireceksiniz yani herşeyin bir mükafatı var

Calisan her kadin ureten kadin olmasa da rizki icin calisiyordur en asgari boyutta.ne is yaptigi kistas degildir.hepsi alinteridir emektir.bunun disinda yorumuna katiliyorum.

Haklisin canim.her emegin her gozyasinin her hasretin bir mukafati vardir.ben calisma hayatimda cok sikinti ceken ve turlu zorlukla evlat yetistirmeye calisan bir anne olarak kendimi hep boyle teselli ediyorum.cocugumu bakiciya birakmak ta zor geldi.sabahin korunde yollara dusmekte.bunu ceken bilir.umarim evlatlarimiz kiymet bilir.

merhaba arkadaşlar, arkadaşlar öncelikle anlatmak istediğimi hep yanlış anlıyorsunuz

ben demiyorum (forumdaki bazı arkadaşlar diyor) " bebeğim büyüyene kadar oturayım diyorum, eşim izin vermiyor."(birçok arkadaş bunu yazmış)

yine ben demiyorum (forumdaki arkadaş diyor) eşim bana "ben seni çalışan olduğun için evlendim" dedi diyor.
ben böyle diyen erkeklere kızıyorum.

ha bu arada bazılarınız Türkiye'deki bazi erkekler için, eşine yardım etmiyor deyip hanzo demiş o erkeklere
Kusura bakmayın ama o hanzo dediğiniz erkekler, erkeklerin anca %5 i kadardır. geriye kalan erkeklerin %95 i evde eşine yardım ediyor.
Türk erkeklerini o konuda rencide etmeyin lütfen

merhabalar yanlış anlaşıldığım bir diğer konu ise şu: ben size çocuğunuzu sevmiyorsunuz diyemem, nasıl böyle bir laf ederim, anne çocuğunu sevmez olur mu hiç?
hayvanlar aleminde bile anneler yavrularına bu kadar değer verirken ben nasıl sizin çocuklarınızı sevmediğinizi söyleyebilirim. ANNELİK her canlı türünde kutsaldır. Dünyada eşi benzeri olmayan şeylerden biridir ANNE ŞEFKATİ... AŞK duygusu bile ANNE ŞEFKATİNE yetişemez, Çünkü ANNE ŞEFKATİNİ karşılıksız verir. Hatta bir kere daha söylemiştim normalde "Korkak" olarak adlandırılan tavuğa "kışt" deseniz korkar gider, ama anne olunca yanında civcivleri varken, kimseyi yanlarına yaklaştırmayız, kediyle köpekle kavga eder hatta bazen tek sermayesi olan hayatını onlar uğruna sarfeder , başını köpeğe kaptırır. ama AŞk öyle değil, mukabele ister, ücret ister karşılık bekler......

ben yorumlarımdaki kıyaslamada şöyle diyorum SİZ
1- siz evde gün boyu çocuğunuzla ilgilenseniz mi daha iyi
2- ya da siz gündde sadece 5-6 saat çocuğunuzla ilgilenseniz mi daha iyi olur?

Ayrıca kıyaslamayı yaparken başkalarını değil, kendinizi 1 ve 2. seçeneğe koyup kıyaslayın diyorum.

üfff iyice sıktınız sayın feyza ,ev hanımısınız burda ne işiniz var ALLAH aşkına ,siz ev hanımı topiklerine gidin ,biz de burda kendi aramızda dertleşelim ,sizinle uğraşmaktan kendi aramızda dertleşemez olduk .
kaldıki ne laf anlayacağınız var ,ne de sabit fikirlerinizden ödün vereceğiniz..
size evinizde mutluluklar.
arkadaşlar artık lütfen bu şahısla alakalı yorumlar yapmayalım ,konunun amacı sapıyor iyice ,biz yazdıkça o da yazıyor.
gerçekten çok sıkıldım

Benim çocuğum yok o yüzden epey rahatım sabah 7.50de çıkıp akşam 17.10da geliyorum eşim genelde yardımcı olur haftasonu evi beraber temizleriz, bi yemek konusunda alıştıramadım yemekten sonra zorla iki tabak kaldırıyor binbir söylemle bulaşık yıkıyo ben yorgun olduğum zaman izinden yeni döndük izinde alıştı rahatlığa ondan heralde ama bi ayar çekicem ben 😁😁

hiç alışmasın canım ,gerçi ilerde çocuk olunca herşeye yetişemediğinden mecbur kendisi yapıcak
mesela ütüsünü kendi yapsın bırak elleme :)
ay unutmuşum de ona yaptır öyle öyle alışır :)

İki üç kere ütüsünü yaptırdım zaten genelde spor giyinir bi üniforması vardı ütülenecek onu da sinirlendi getirmiyo eve artık işyerinde askere ütületiyo

Ben sizi cidden yanlış anlamışım. Kırmızı cümleniz şimdiye kadar söylediğiniz her şeyi çürüttü gözümde. İstatistiki bilgilerinizin yanlış olmasını bir kenara bırakıyorum, ben hem eşine yardım etmeyen hem de çalışan eş isteyen erkeklere bankamatik gözüyle bakıyor diyorsunuz sanmıştım. Kusura bakmayın ama bir erkek ev işlerinde yardım ediyorsa eşinin çalışmasını istemesinde hiç bir sakınca yok. Ayrıca bir erkek nasıl kendince hangi sebeple olursa olsun ben çalışmayan bir eş istiyorum diyorsa ben çalışan eş istiyorum da diyebilir. Ayrıca şunu düşünün. Bir erkek çalışmayan bir kadın istiyorum dedi ve böyle biriyle evlendi. Kadın da belli bir yaştan sonra çocuklar da büyüyünce çalışmak istedi. Adam ona şunu diyemez mi "Ben eve geldiğimde yorgun bir eş görmek istemiyorum. Ben çalışmayan eş istemiştim ve o şekilde evlendik" Bunu diyebiliyorsa tam tersi durumu da der.

Daha iyi olmadığı durumlar oluyor. Doğum izni + ücretsiz izinleri bitince konuştuğum bütün arkadaşlarım, "Evetçok özlüyorum ama evde kafayı yemek üzereydim iyi ki işe başladım ben benlikten çıkmaya başlamıştım" diyor. Her şeye çocuk açısından bakıyoruz ama kadın sadece anne ya da sadece eş değil. Kadın aynı zamanda bir birey ve eşinden çocuğundan önce kendi ihtiyaçları da var. Duygusal ve ruhsal tatmin yaşamadığı ortamda iyi bir anne olması da mümkün değil. Aynı kadın çalıştığı ve çalışmadığı durumlarda bambaşka iki insan olabiliyor.

Aynen ya.
Vallahi bi derdimi yazicam hemen alintilayip yorum yapacak kendi capinda diye yazamiyorum kac gündür. Ev hanimi sonuçta bizimle uğraşıyor gunlerdir. Sıkıldım artik benfe ya.

Feyza Allah askina bizi artık rahat birak.
Kendi aramizda dertlesmek istiyoruz
Sen ne dersen de bizim hayatimiz dusuncelerimiz degismeyecek bunu bil bosuna buralarda kendini yirtiyorsun .
Yeter artik git evislerin8 yap

biz cevap yazmazsak kendi kendine gidicektir ,ha kendi kendine yazmaya devam ederse konu dışı mesaj atıyor diye kibleyelim olsun bitsin,kimsenin burda keyfimizi bozmaya hakkı yok ,kaldıki tek başına onlarca insan fikir verip tartışırken hepsine ısrarla yazıyor ,hayır nasıl vakit buluyor madem evdeyse ,demekki günün çoğu evladının yanında değil buralarda geçiyor ,bir de savunuyor ..
neyse yaaa hiç uğraşmaya değmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…