• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışma Hayatım?

Rapor alın gece vardiyasında doktorunla konuş bazen gece çalışamaz raporu çıkarır ben eskiden mağazacılık yapıyordum orada da gece çalışması olurdu ve asla gebeler yazılmazdı iş yeri doktoru izin vermezdi bende fmf olduğu için bana da yazılmazdı 1 hafta gece 1 hafta gündüz mü iş
Hayır 2 vardiya şeklinde dönüyor sabah - akşam - gece. Gerekirse rapor alırım ama zaten yasal değil ki yani rapor almak neyi değiştirir ondan emin değilim

Sanırım zaten hamilelikte işçi kovulamıyormuş ilerleyen süreç nasıl oluyor bilmiyorum ama bir tek o kısmı anladım ahahha. Kafam allak bullak oldu nir şeyler okumaktan. Haksız çıkmamak ya da saçma bir şey talep etmemek için sürekli bir şeyleri okuyup ona göre konuşup mail atmaya çalışıyorum
evet hamilesiniz diye atamazlar
ya istifaya zorlarlar,
ya da performans düşüklüğü diye atarlar
ama onu da hemen yapmazlar
siz rahat olun
yazılı olarak daha düşük ve kolay bir birimde çalışmak istediğinizi kanun maddelerine dayanarak yöneticinizden talep edin
baktınız vermiyorlar sık sık rapor alın

büyük bir yer mi orası ?

evet hamilesiniz diye atamazlar
ya istifaya zorlarlar,
ya da performans düşüklüğü diye atarlar
ama onu da hemen yapmazlar
siz rahat olun
yazılı olarak daha düşük ve kolay bir birimde çalışmak istediğinizi kanun maddelerine dayanarak yöneticinizden talep edin
baktınız vermiyorlar sık sık rapor alın

büyük bir yer mi orası ?
Evet büyük bir yer. Yapabilecekleri tek şey dediğim gibi gündüz 5 gün olacak şekilde vardiyamı düzenlemek ama bunu yapmıyorlar. Kendilerine Hali hazırda mailde yönlendirdim ama ona da cevap verme zahmetinde bulunmuyorlar bende hala aynı vardiyaya devam ediyorum

Sürekli beni görüyorlar ve durumun aşırı farkındalar şu an o maili atmam çok ile yaramaz muhtemelen
Doktordan rapor alin mail ekine rapor gorununtusu koyup elden de aslini teslim edin. Bu durumda yapmiyoruz dene sanslari yok.

Evet büyük bir yer. Yapabilecekleri tek şey dediğim gibi gündüz 5 gün olacak şekilde vardiyamı düzenlemek ama bunu yapmıyorlar. Kendilerine Hali hazırda mailde yönlendirdim ama ona da cevap verme zahmetinde bulunmuyorlar bende hala aynı vardiyaya devam ediyorum
Rapor alın
Hiçbir şey yapamazlar
Merak etmeyin

Rapor almanıza gerek yok ki. Benim çalıştığım yerde gece vardiyalı olarak kesinlikle hamileler yazılmazdı çünkü yazılması yasak diye biliyorum. Ben olsam avukatla görüşür, şirketten tazminat alırdım.

Rapor almanıza gerek yok ki. Benim çalıştığım yerde gece vardiyalı olarak kesinlikle hamileler yazılmazdı çünkü yazılması yasak diye biliyorum. Ben olsam avukatla görüşür, şirketten tazminat alırdım.
?

bi kişi çalışmaya devam ettiği yerde uygunsuz bir çalışma koşulu sebebiyle tazminat alamaz

istifa eder
istifasında haklı sebep olduğu için dava eder, vs. o zaman alır ancak

o da olsa olsa 3 maaş olur 5 maaş olur -emin değilim ne kadar olacağından onu ancak emsal dava bakmış avukat bilir, avukat dğeilim.

e kadın daha yeni gebe daha 6-7 ay çalışacak, doğum parası alacak, belki gebelikten sonra geri dönecek, yine çalışıp maaş alacak
bunların hepsinden vazgeçmiş olacak...
gebe haliyle istifa edip iş de bulamayacağına göre? bunda avantajı nedir?

Istifa ededek
?

bi kişi çalışmaya devam ettiği yerde uygunsuz bir çalışma koşulu sebebiyle tazminat alamaz

istifa eder
istifasında haklı sebep olduğu için dava eder, vs. o zaman alır ancak

o da olsa olsa 3 maaş olur 5 maaş olur -emin değilim ne kadar olacağından onu ancak emsal dava bakmış avukat bilir, avukat dğeilim.

e kadın daha yeni gebe daha 6-7 ay çalışacak, doğum parası alacak, belki gebelikten sonra geri dönecek, yine çalışıp maaş alacak
bunların hepsinden vazgeçmiş olacak...
gebe haliyle istifa edip iş de bulamayacağına göre? bunda avantajı nedir?
Istifaya zorlaniyor zaten. Istifa edecek tabiki ancak tazminat da alabilecek, avukatla ilerlemeli.

O işler o kadar kolay olmuyor maalesef. Büyük ve kurumsal şirketler hemen öyle al tamam paranı git şeklinde çalışmıyorlar. Kaldı ki hamilelik, doğum izni süreci vs bittiğinde ben tekrardan çalışmak istiyorum çocuğum olduğu için tüm çalışma hayatından vazgeçmek istemiyorum.

E hadi hamilelik sürecim rahat geçsin diye buradan istifa ettim bir şekilde de tazminatımı aldım diyelim. Bu seferde tekrardan girdiğim şirkette çocuktan sonraki haklarımı kullanamayacağım. Yani çok bilinmezli denklem gibi bir durum..

Istifa ededek

Istifaya zorlaniyor zaten. Istifa edecek tabiki ancak tazminat da alabilecek, avukatla ilerlemeli.
yahu işte istifa ederse bir sürü kaybı olacak.

3-5 maaş tazminat alacak, onu da al git demiyorlar, dava süreci uzun, çoğu yer davadan sonra bile senelerce vermiyor alacağın kuşa dönüyor,
kadın düzenli maaşından olacak tam çocuk geliyor para lazım zamanları, doğum parası, ücretsiz izin, hepsini kaybedecek, gebe ve yeni doğurmuş haliyle kolayca hemen iş bulamaz. dahası elinin altında işi var kadının şu anda kafasında tekrar iş arama bulma stresi yok.
yazdıklarımı okumuyor musunuz anlamadım ki?

neden etsin diyorum ben de....bu kadar çok kaybı niye göze alsın? daha yolun başında, gebeliği yeni, sonra duruma bakar ama şu anda çalışabileceği kadar çalışmak istemesi en normal şey.

Daha önceki sayfalarda zaten avukat tarafından bilgi verilmiş, benim de fikrim de aynı yönde. Siz art niyet davası açabiliyorsunuz, istifa edip tazminattan alabiliyorsunuz. Böyle devam ettikçe sizi işlerine geldiği kadar çalıştırıp bahanelerle kovacaklar.

O işler o kadar kolay olmuyor maalesef. Büyük ve kurumsal şirketler hemen öyle al tamam paranı git şeklinde çalışmıyorlar. Kaldı ki hamilelik, doğum izni süreci vs bittiğinde ben tekrardan çalışmak istiyorum çocuğum olduğu için tüm çalışma hayatından vazgeçmek istemiyorum.

E hadi hamilelik sürecim rahat geçsin diye buradan istifa ettim bir şekilde de tazminatımı aldım diyelim. Bu seferde tekrardan girdiğim şirkette çocuktan sonraki haklarımı kullanamayacağım. Yani çok bilinmezli denklem gibi bir durum..
Alıntılamamışım, bir daha cevap yazdım. Yukarda görebilirisiniz. 5 kuruşsuz kovulmadan önlem almak için avukatla görüşün. Önlem alın. Siz gözden zaten çıkarılmışsınız. Doğumdan sonra sizi çalıştırmayacaklar.

Bu arada süt izni yeni iş yerinde devam eder.

Bir konu açıyorsunuz, size bilgi fikir veriliyor, öyle kolay olmuyor yazmadan önce araştırmanızı öneririm.

Eger yasal olarak sizin gece calistirilmaniz yasak ise cimer’e fln sikayet etseniz ?

Kızlar selam,

Hali hazırda bir şirkette 3.5 yıldır vardiyalı çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde hamile olduğumu öğrendim ve strandart prosedür yöneticilerime vs bu durumu söyledim.

Benden önce hamile kalmış arkadaşlara benden farklı bir vardiya düzeni uygulanmıştı ki şirkette vardiyalı çalışan ve hamile kalan herkese bu çalışma düzenini uyguluyorlar. Ancak bende nedense işler bir anda değişti ve ben daha ağır bir çalışma düzeninde çalışmak zorunda bırakıldım.

Bu konu tabii ki çok canımı sıktı ve tekrar yöneticimle bunu konuştum ve bana bu süreci yönetemediklerini o yüzden benim böyle çalışmam gerektiğini, kararın ona ait olmadığını o yüzden istersem daha üst yönetime maille bu durumu aktarabileceğimi söyledi.

Bende hal böyle olunca biraz bekleyip daha sonrasında tekrar yüzyüze konuştum ama yine bir şey değişmeyince bu sefer üst yönetime vs mail attım tüm bu durumu. Şikayet etmedim ancak tüm sürecimi anlatıp durumun tekrar değerlendirilmesini talep ettim.

2 hafta oldu maili atalı ne ses var ne başka bir şey. Yetmezmiş gibi yöneticim bana küstü? Normalde beni her gördüğünde konuşup şakalaşan yöneticim yüzüme bakmıyor? Gerçekten bu konuya aşırı sinirlendim. Hakkını aramanın suç gibi hissettirilmeye çalışılması aşırı canımı sıkıyor. Kadınlara iş hayatında hiçbir konuda destek olunmaması daha fazla bunaltıyor beni. Şimdi bir de bunlar böyle bana küsüp oturunca muhtemelen beni bu hamilelik sürecimin sonunda işten çıkarırlar gibi geliyor çokta emin olmamakla birlikte. Ama baktığında çalışmam da gerekiyor ve ayrıca bu kariyer için çok uğraştım.

Tüm bu hamileliğim sürecinde böyle garip garip şeylere maruz kalmak çok canımı sıkıyor gerçekten…
İstifa etmeniz için mobbing yapıyorlar bence size.Tazminat vermemek için.

Alıntılamamışım, bir daha cevap yazdım. Yukarda görebilirisiniz. 5 kuruşsuz kovulmadan önlem almak için avukatla görüşün. Önlem alın. Siz gözden zaten çıkarılmışsınız. Doğumdan sonra sizi çalıştırmayacaklar.

Bu arada süt izni yeni iş yerinde devam eder.

Bir konu açıyorsunuz, size bilgi fikir veriliyor, öyle kolay olmuyor yazmadan önce araştırmanızı öneririm.
Önceki mesajlarda avukat hanımefendinin yazdığı gibi benimde başka bir avukatla görüştüğümü de görmüş olmanız gerekirdi.

Fikir verip yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim ama verilen her fikri de hemen alıp benimseyemem. Sizde fikriniz benimsenmedi diye beni tersleyemezsiniz? Teşekkür ederim ama yine de desteğiniz için.

Daha önceki sayfalarda zaten avukat tarafından bilgi verilmiş, benim de fikrim de aynı yönde. Siz art niyet davası açabiliyorsunuz, istifa edip tazminattan alabiliyorsunuz. Böyle devam ettikçe sizi işlerine geldiği kadar çalıştırıp bahanelerle kovacaklar.
Art niyet davasi degil de sartlar uyarsa kotu niyet acabilir. Kadin zaten avukatla gorustugunu soylemis bu ne felaket tellali gibi kovacaklar kovacaklar hahajaj

Kızlar selam,

Hali hazırda bir şirkette 3.5 yıldır vardiyalı çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde hamile olduğumu öğrendim ve strandart prosedür yöneticilerime vs bu durumu söyledim.

Benden önce hamile kalmış arkadaşlara benden farklı bir vardiya düzeni uygulanmıştı ki şirkette vardiyalı çalışan ve hamile kalan herkese bu çalışma düzenini uyguluyorlar. Ancak bende nedense işler bir anda değişti ve ben daha ağır bir çalışma düzeninde çalışmak zorunda bırakıldım.

Bu konu tabii ki çok canımı sıktı ve tekrar yöneticimle bunu konuştum ve bana bu süreci yönetemediklerini o yüzden benim böyle çalışmam gerektiğini, kararın ona ait olmadığını o yüzden istersem daha üst yönetime maille bu durumu aktarabileceğimi söyledi.

Bende hal böyle olunca biraz bekleyip daha sonrasında tekrar yüzyüze konuştum ama yine bir şey değişmeyince bu sefer üst yönetime vs mail attım tüm bu durumu. Şikayet etmedim ancak tüm sürecimi anlatıp durumun tekrar değerlendirilmesini talep ettim.

2 hafta oldu maili atalı ne ses var ne başka bir şey. Yetmezmiş gibi yöneticim bana küstü? Normalde beni her gördüğünde konuşup şakalaşan yöneticim yüzüme bakmıyor? Gerçekten bu konuya aşırı sinirlendim. Hakkını aramanın suç gibi hissettirilmeye çalışılması aşırı canımı sıkıyor. Kadınlara iş hayatında hiçbir konuda destek olunmaması daha fazla bunaltıyor beni. Şimdi bir de bunlar böyle bana küsüp oturunca muhtemelen beni bu hamilelik sürecimin sonunda işten çıkarırlar gibi geliyor çokta emin olmamakla birlikte. Ama baktığında çalışmam da gerekiyor ve ayrıca bu kariyer için çok uğraştım.

Tüm bu hamileliğim sürecinde böyle garip garip şeylere maruz kalmak çok canımı sıkıyor gerçekten…
Hamilelikle ilgili bir çok şey değişti. Şuan mesela gündüz çalışan hamile arkadaşlar saat 16.00 ya kadar çalışıyor ve bu yasal olarak zorunlulukmuş. Ya sizi istemiyorlar mobing yapıyorlar yada gittiği yere kadar diyorlar. İk’ya yazılı dilekçe ile talep etmeniz ileride ıluşacak olan hukuki süreçlerde önem arz eder. Bir nüshasını kendinizede alın. Birde mail göndererek kanıtlı olsun.

Hamilelikle ilgili bir çok şey değişti. Şuan mesela gündüz çalışan hamile arkadaşlar saat 16.00 ya kadar çalışıyor ve bu yasal olarak zorunlulukmuş. Ya sizi istemiyorlar mobing yapıyorlar yada gittiği yere kadar diyorlar. İk’ya yazılı dilekçe ile talep etmeniz ileride ıluşacak olan hukuki süreçlerde önem arz eder. Bir nüshasını kendinizede alın. Birde mail göndererek kanıtlı olsun.
Mail yoluyla talebimi hem ik hemde üst yönetime ilettim. Yazılı bir dilekçem yok ama elimde yazılı olarak bu mail var. Onun dışında 3,5 yıllık tüm vardiya raporlarını da saklıyorum ki diğer arkadaşlara sağlanan kolaylıklar burada kayıtlı, imzalı ve onaylı şekilde gözüküyor yarın bir gün ihtiyacım olursa diye.

16.00’a kadar çalışma konusunda sıkıntı yaşamıyorum hatta saat 20.00’ye kadar beni çalıştırmak isterlerse saygı duyar yine giderim ama saat 20.00’den sonra çalışmak istemiyorum zaten yasal da değil ama anlatamıyorum.

5 değil 6 gün çalıştırma konusu ise kesinlikte onlara gösterilmiş bir imtiyaz yasal olarak 6 gün günde 7.5 saat çalışabiliyorum. Ama avukatımla görüştüğümde onlara sağlanan hakların bana da sağlanması gerektiğini aksi takdirde bunun kötü niyet göstergesi olduğunu söyledi.

Açıkçası benimde çok bildiğim işler değil bunlar neyin içine düştüm bir anda anlamadım. Zaten hamileikten kafam dalgın afedersiniz bi salak gibi oldum. Olabildiğince okuyup, danışıp doğru olanı yapmaya çalışıyorum bende.

Back
X