• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışma Hayatım?

Hayır hiçbir farkım yok kendi departmanımdaki gebelerden. Ama dediğim gibi şirkette benimle aynı vardiya düzeninde çalışan her hamile kadın zaten benim hali hazırda talep ettiğim düzene geçiş yapıyor. O departmanların planlama yöneticileri ile görüştüm hepsi bunun yasal olmadığını söyledi. Bir bana yasal herhalde anlamadım ki
Bakın eğer aynı şirkette sizin durumunuzda olan başka insanlara tanınan ayrıcalık size tanınmıyorsa bunu her türlü almanız mümkün. Yani bunu istemek de hakkınız. Yani başkalarına uygulanıp da size uygulanmamasının sebebi ne? Belki başkaları çok cazgırlık yaptı cadılık yaptı o şekilde aldı haklarını siz o kadar savaşmak istemediniz daha huzurlu daha sakin yapıda bir insansınız o yüzden haklarınızı alamadınız belki de. İnşallah Adalet yerini bulur. Önemli olan stressiz huzurlu bir gebelik geçirmeniz diğer şeyler halledilir.
Evet büyük bir yer. Yapabilecekleri tek şey dediğim gibi gündüz 5 gün olacak şekilde vardiyamı düzenlemek ama bunu yapmıyorlar. Kendilerine Hali hazırda mailde yönlendirdim ama ona da cevap verme zahmetinde bulunmuyorlar bende hala aynı vardiyaya devam ediyorum
Bence şu anda sizi zorlayabildikleri yere kadar zorlamayı düşünüyorlar sesiniz çıkmadikca da sizi öyle çalıştıracaklar. Yine de aklı selim olmak lazım sakin düşünebilmek lazım size kolaylıklar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Hamilelikle ilgili bir çok şey değişti. Şuan mesela gündüz çalışan hamile arkadaşlar saat 16.00 ya kadar çalışıyor ve bu yasal olarak zorunlulukmuş. Ya sizi istemiyorlar mobing yapıyorlar yada gittiği yere kadar diyorlar. İk’ya yazılı dilekçe ile talep etmeniz ileride ıluşacak olan hukuki süreçlerde önem arz eder. Bir nüshasını kendinizede alın. Birde mail göndererek kanıtlı olsun.
Evet bence de, bu sessiz bir mobbing gibi duruyor. hani gittiği yere kadar gitsin inceldiği yerden kopsun gibi düşünüyorlar. İyi niyet olsaydı bu şekilde davranılmazdı siz bir işverensiniz mesela bu şekilde yapar mısınız? " aman bizi bırakmasın, ayrılır sonra, bu davranışlarımız adaletsizce" diye düşünmez miydiniz?

Bakın eğer aynı şirkette sizin durumunuzda olan başka insanlara tanınan ayrıcalık size tanınmıyorsa bunu her türlü almanız mümkün. Yani bunu istemek de hakkınız. Yani başkalarına uygulanıp da size uygulanmamasının sebebi ne? Belki başkaları çok cazgırlık yaptı cadılık yaptı o şekilde aldı haklarını siz o kadar savaşmak istemediniz daha huzurlu daha sakin yapıda bir insansınız o yüzden haklarınızı alamadınız belki de. İnşallah Adalet yerini bulur. Önemli olan stressiz huzurlu bir gebelik geçirmeniz diğer şeyler halledilir.

Bence şu anda sizi zorlayabildikleri yere kadar zorlamayı düşünüyorlar sesiniz çıkmadikca da sizi öyle çalıştıracaklar. Yine de aklı selim olmak lazım sakin düşünebilmek lazım size kolaylıklar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.
Ses çıkarıyorum ama dönüş olmuyor işte maalesef. Cazgırlık ve cadılık kısmında haklıyken haksız duruma düşmek istemediğim için bir şey yapmıyorum zaten yapımda da yok. Ne bileyim dediğiniz gibi gittiği yere kadar böyle çalışsın banane ne yaparsa yapsın tepkisi bu bana gösterilen. Şu an için hadi işi bıraktım gemileri yaktım diyemiyorum. Diyemeyeceğimi onlarda biliyor zaten. Dönüşte bakacağım artık durumlara napayım…

Ses çıkarıyorum ama dönüş olmuyor işte maalesef. Cazgırlık ve cadılık kısmında haklıyken haksız duruma düşmek istemediğim için bir şey yapmıyorum zaten yapımda da yok. Ne bileyim dediğiniz gibi gittiği yere kadar böyle çalışsın banane ne yaparsa yapsın tepkisi bu bana gösterilen. Şu an için hadi işi bıraktım gemileri yaktım diyemiyorum. Diyemeyeceğimi onlarda biliyor zaten. Dönüşte bakacağım artık durumlara napayım…
Cevap yazmayazaktım ancak yine de son kez yazayım. Henüz gerçekleri görmeye hazır değilsiniz, belki gelecekte anlarsınız. Siz istifa etmezseniz işlerine geliyor zaten. Hamile hamile böyle çalıştırıp sonra da izin vermemek için işten çıkaracaklar. Firma küçülüyormuş , sizin gelecekti süt izninizle bile uğraşmazlar. Kendi istifa ederse de kurtuluruz diyorlar ama siz avukatla söke söke haklarınız alın. Hamile olarak gece çalışmayın.

Cevap yazmayazaktım ancak yine de son kez yazayım. Henüz gerçekleri görmeye hazır değilsiniz, belki gelecekte anlarsınız. Siz istifa etmezseniz işlerine geliyor zaten. Hamile hamile böyle çalıştırıp sonra da izin vermemek için işten çıkaracaklar. Firma küçülüyormuş , sizin gelecekti süt izninizle bile uğraşmazlar. Kendi istifa ederse de kurtuluruz diyorlar ama siz avukatla söke söke haklarınız alın. Hamile olarak gece çalışmayın.
Ne yapayom hanımefendi şimdi işi bırakıp taş mı yiyeyim anlamadım ki. Bir sürü masrafı var bu sürecin sonuçta bebeğin eşyaları, odası, hastanesi vs vs. Sonuçta yeni bir birey geliyor aileye. Er ya da geç ha onlar ha ben bir şekilde bu şirketten çıkacağım zaten günün sonunda. Ama şu an işi bırakmam benim için hiç mantıklı olmaz

ay kızlar sonunda dönüş oldu. Cuma günü insan kaynakları ile toplantıya gireceğim. İçimden bir ses bana kapıyı gösterecekler diyor ama bende kuruntu yapıyor olabilirim bilemiyorum. Ay bugünün gelmesini çok bekledim ama şu an aşırı gerildim. Ne konuşucaz ne diyeceğim napıcaz Of bir ton soru var aklımda.

ay kızlar sonunda dönüş oldu. Cuma günü insan kaynakları ile toplantıya gireceğim. İçimden bir ses bana kapıyı gösterecekler diyor ama bende kuruntu yapıyor olabilirim bilemiyorum. Ay bugünün gelmesini çok bekledim ama şu an aşırı gerildim. Ne konuşucaz ne diyeceğim napıcaz Of bir ton soru var aklımda.
Umarım istediginiz gibi gecer, stres olmamaya calısın gebesiniz 🌸

Performans düşüklüğü sebebiyle işten çıkarılacakmışsın gibi geldi bana...Müdürler asla üstyönetime gitmesini istemez personelin ve giderse düşman olurlar...Üst yönetim maili alınca direkt müdürünü aramışlardır böyle mail geldi diye, fikir sormuslardır, o da senin hk olumsuz görüş verdiği için sana selamı kesmiştir. Eğer işten atılmazsan ik baya iyiymiş diycem

Performans düşüklüğü sebebiyle işten çıkarılacakmışsın gibi geldi bana...Müdürler asla üstyönetime gitmesini istemez personelin ve giderse düşman olurlar...Üst yönetim maili alınca direkt müdürünü aramışlardır böyle mail geldi diye, fikir sormuslardır, o da senin hk olumsuz görüş verdiği için sana selamı kesmiştir. Eğer işten atılmazsan ik baya iyiymiş diycem
Çıkaramazlar o sebeple ihtar vermeden kanunen döner geri

Çıkaramazlar o sebeple ihtar vermeden kanunen döner geri

Bana yapıldı hem de çok çok çok kurumsal yerde...oyle bişey yok, kagıt imzalatıyorlar imzalamazsan da direkt siciline işten atılma işleriz diyorlar

Bana yapıldı hem de çok çok çok kurumsal yerde...oyle bişey yok, kagıt imzalatıyorlar imzalamazsan da direkt siciline işten atılma işleriz diyorlar
İşte imza atmayacaksın iş mahkemesinw gittin mi

Gİden var kazandı ama işe geri almama hakkı var şirketin, tazminat oduyor ama işe geri almıyor keainlikle
Tamam performanstan çıkarmak için önce sana ihtar verecek ondan sonra çıkaracak. İşe dönüş davaları var bir sürü önüne koyulan şeyi imzalamayacaksın. O arada da hem tazminat hem 4 5 aylık maaşını öderler. Zor bi durum inşallah böyle uğraştırmazlar

O kadar kötü bir senaryoyla karşılaşmadım. Bunu düşündüm ama öyle bir şey olmadı onun yerine saçma sapan bir sürü konuşma geçti aramızda ve ben yine bekleme sürecine girdim. Şu an beni performanstan çıkartmaları biraz zor çünkü şirket içi diğer tüm müdürlerim ve hali hazırda kendi müdürüm performansımdan çok memnun sadece bu kadar memnuniyet karşısında neden çalışma düzenimi bir türlü oturtamadılar o kısmı hiç anlamadım

O kadar kötü bir senaryoyla karşılaşmadım. Bunu düşündüm ama öyle bir şey olmadı onun yerine saçma sapan bir sürü konuşma geçti aramızda ve ben yine bekleme sürecine girdim. Şu an beni performanstan çıkartmaları biraz zor çünkü şirket içi diğer tüm müdürlerim ve hali hazırda kendi müdürüm performansımdan çok memnun sadece bu kadar memnuniyet karşısında neden çalışma düzenimi bir türlü oturtamadılar o kısmı hiç anlamadım
Ayarlama olacak mı

NE dediler ki

Valla bir şeyler dediler ama benim beklediğim gibi bir düzenleme olmayacak benim anladığım kadarıyla. Orta halli bir ayarlama yapıp beni susturacaklar gibi geldi
Allah vicdan versin

İşte mevcut durum onları çok zorluyormuş düzenleme anlamında vs. Zaten 16.00-00.00 vardiyası da yasalmış o yüzden gelebilirmişim 6 günde yasalmış. Benden öncekilere öyle bir şey yapmışlar diğer birimlere de yapıyorlarmış 5 sabah olacak şekilde ama bana yapamıyorlarmış çok zormuş onlar için vs vs böyle saçma sapan şeyler konuşuldu. En son seni çok zorluyorsa bir orta yol bulmaya çalışalım gibi bir şeyler dediler. Bakalım haber bekliyorum bende

Back
X