- 14 Nisan 2012
- 11.496
- 21.257
- 398
Size uzun uzun yazmak istedim..Sebepler farklı olsa da sonuç
Bende bir tek ben bu sorunu yaşıyorum sanıyordum.Sebepler farklı olsa da sonuç aynı sizinle derdimizin.Sorun şu ki ben de 9 senelik evliyim ve çocuğumuz olmuyor ben de tıpkı sizin gibi çalışma hayatından baya bunaldım,soğudum,bıktım bunun nedeni ise uzun yıllardan beri hep çalışıyor olmam ve bulunduğum ortamın sıkıcı,dedikoducu,stresli bir yer olması ayrıca insanları da bir garip sabahları işe gitmek bana zulüm gibi geliyor orada çok mutsuzum. Yani kısaca çekilecek dert değil.Ama gel gör ki bebeğimiz olmadığı için evde tek de kalamıyorum bir yerden sonra o da sıkıcı oluyor ne yapacağımı bilmez haldeyim.
Hiç çalışmak istemiyorum bir evladım olsun artık evimde olayım onunla ilgileneyim istiyorum ama işte olmuyor.
Öncelikle bende evli olduğum dönemde çocuğum olmuyordu. Üstüne bir de çalıştığım yer battı ayrılmak zorunda kaldım. O 1 sene içinde 14 kg aldım... Çok zor bir süreç geçirdim. Ama sonra bir baktım taktıkça hiç çocuğum olmayacak . Anneminde zoruyla bir kursa yazıldım. Tam aklımdan çıkardım derken hamile kaldım. Tabi sonrası düşük oldu.
Peki hamile kalamama sebebiniz nedir? Yani tüp bebek denediniz mi? Aşılama?
Sen başından kötü bi evlilik geçmiş birisin, dünyanın binbir türlü hali olduğunu ve erkeklere bu kadar kendi hayatınla ilgili söz hakkı tanımaman gerektiğini çoktan öğrenmiş olmalısın o yüzden bu cümleyi senin kurmuş olmanı da ekstra yadırgadım açıkçası. Tabiki babaların eşlerinin güzel imkanlara sahip olması harika bişey (bu arada benim babamın elektronik fabrikası var ve gayet iyi durumu var) ama ben mesela 17 yaşımdan beri çalışıyorum (okurken de çalıştım), yani çalışmanın üretmenin sadece maddiyatla alakası yok bana göre.. Kendi işini açıp yürütebileceksen tabiki en güzeli ama olmazsa da sürekli evde oturmak gibi bi hata lütfen yapma. Güzel planlar gezmeler tozmalar tabiki tabiki yapacaksın, işini beğenmiyosan mutsuzsan tabiki ayrılacaksın, kendine en uygun işi yine kendin bulmalı ya da kurmalısın (destek-fikir tabiki alırsın orası ayrı konu). Kredi kartını da babana ödetsen de olur o senin baban. Ama sen önce her imkanı zorlamalı kendi meselelerini kendin çözmeye çalışmalı yetmediği yerde destek almalısın bana göre yani demem o ki önce kendine güvenmelisin her konuda.. ve hayatını kendine güvenini yitireceğin sürekli başkalarının desteğiyle (baban kocan dahi olsa) yaşamak zorunda kalıcağın bi hale çevirmemelisin.. Unutma hayatın önce senin hayatın