Ben sizi anlıyorum, huzursuz bir iş ortamında olmak kolay birşey değil.
Hepimizin iş hayatında illa başına bir kaç sefer gelmiştir bu durum.
Şimdilik planınıza sadık kalın.
Düğüne yakın bir zamanda işten ayrılın (eğer tazminat sorununuz yoksa).
O zamana kadar da zaten bir şekilde ödemelerinizi ufak ufak halletmiş olursunuz.
Evlenme sürecini rahat geçirirsiniz bu şekilde.
Evin yerleşmesiydi, düzeniydi derken zaman zaten anlamadan geçer sizin için.
Sıkılmaya fırsat bulamazsınız.
Ardından balayı falan derken, güzel vakit geçirirsiniz, iş stresi olmadan sorumluluk olmadan.
Tavsiyem 3-4 ay kendinize es verin.
Biraz dinlenin ama bir yandan da iş başvurularınızı yapın derim.
Araştırmalarınızı yapın ki iş bulma sıkıntısı yaşamayın.
Ve kendinize verdiğiniz bu süre 5 ay maksimum ile sınırlı kalsın.
Uzun süreli iş ara vermelerinde iş bulmak sorun olur bunu aklınızdan çıkartmayın.
Her ne kadar nişanlınız sizin çalışmanız taraftarı olmasa da çalışmanız hem kendi açınızdan hem de çekirdek aile açısından çok önemlidir.
bunu bugün değil ama günü geldiğinde anlarsınız.
Hazır çoluk çocuk yok taze evlisiniz, eviniz temiz, sorumluluklarınız minimumda, niye boş vakit harcayasınız evinizde? Öyle düşünün.
Ben 2 çocuklu bir anneyim ve çalışıyorum, çocuklarımın geleceği için çalışmak zorundayım.
Zaten İstanbul gibi bir şehirde, 2 çocukla aile bütçesi tek maaş ile altından kalkılınamaz bir sorun.
Zamanında benim de çalışmamı istemedi ne eşim ne de kayınvalidem.
Bende dedim onlara ben çalışan bir insanım, bunu biliyorsunuz ve bundan vazgeçmemi asla isteyemezsiniz.
Eşimde evlenirken biliyordu, kayınvalidem de.
Hep "tamam yeni evliyken çalışma hevesini alsın da sonra bırakır" gözü ile baktılar.
Ama anlamadıkları bu bir heves değil benim için, bir ihtiyaç...
Nitekim eşim bugün bana der ki "hakkını ödeyemem, en büyük destekçimiz sensin".
Evlendiğinizde eşinizin maddi anlamda bir sıkıntısı olmayacaksa, kendi maaşınızı yatırım olarak kullanın.
Har vurup harman savurmayın, ilerde çocuklarınız olacağının varsayımıyla, yatırımlar yapın.
Çocukların ihtiyaçları gerçekten insanı yorabiliyor maddi anlamda.
Bunları göz önünde bulundurun.
Eğer çekirdek ailenize bütçe anlamında destek vermeniz gerekiyorsa, yine de bir miktar lütfen yatırım yapın.
Serbest hesap olabilir, altın hesabı olabilir, bono - tahvil olabilir, aklınıza ne gelirse.
Hangisi kolayınıza geliyorsa değerlendirin kazancınızı.
Mantıklı ve emin adımlarla kurarsanız hayatınızı, ilerde size faydası olur.
Keşke benim de böyle imkanlarım olsaydı, emin olun çok daha rahat koşullarda yaşıyor olurdum.
Çalışmanın kadın olarak önemine değinmiyorum, zaten burada bir sürü kişi bu anlamda nasihatler vermiştir.
Ben size hayatın sizi bekledikleri açısından bilgilendirmek istedim.
Umarım boşuna yazmamış olurum ve söylemlerimi yabana atmazsınız.
Hayırlı bir evliliğiniz, mutlu bir yuvanız olsun inşallah.