- 28 Aralık 2007
- 1.272
- 421
- 323
- 42
- Konu Sahibi papatyam_83
-
nasıl bir mantık bu ya anlayamadım, çalışan kadınlar anne olamaz diye bir kural mı var ya da eşinin maaşıyla geçinemeyecek kadınlar? Pardon?
Allahım,bende mi problem mi var karşımdakinde mi?
Siz fedakar anne değilsiniz,kötü annesiniz ya da madem tek maaşınız size yetmeyecek bebe yapmak hakkınız değil mi dedim?? İsterseniz karı koca çalışmayın,10 tane daha doğurun bana ne? Benim haddime mi sanki?
Ben sadece sıkıntı çekeceğinizi başından beri biliyormuşsunuz,bebenize de kendinize de yazık etmişsiniz dedim.
Anne değilim ve olmaya da niyetim yok.
Ama sadece bebem olsun diye de kendine maddi manevi sıkıntı çektiren,bebesinin öpücüklerine,oyunlarına tahammül edemeyen anneleri de hiç bir zaman anlamayacağım.
Yanlış anlamayın belki de annelik böyle bir şey. Ben olmadığım bir duyguyu bilemem,hissedemem di mi?
Sadece annenin kutsallığı,annenin sonsuz sabrı vs. derler ya o açıdan yazdım.
Hiç kimseyi incitmek,kırmak değildir niyetim.
Kızınız 7-8 yaşına gelene kadar biraz sıkıntı yaşarsınız ama okula başladığı anda sıkıntılarınızın azalacağını düşünüyorum. Bende çalışıyorum ve bir senedir bebeğim olmasını çok istiyorum ki gebelik bölümlerine bir göz atarsanız orada anne olmayı isteyen yüzlerce kadın görürsünüz. Allah(c.c) size iş, eş ve çocuk vermiş sizin yapmanız gereken tek şey ise bir kaç sene sabretmek. Ayrıca hayatlar insanların kendi seçimleriyle şekilleniyor evliliği ve çocuğu siz istemişsiniz, bekar olsaydınız bu sorumlulukların altına girmemiş olurdunuz.Kazancınızla istediğiniz filmleri izler, kitapları okur ve gezerdiniz. Belki o zaman neden bir eşim ve çocuğum yok sıkıldım derdiniz. Yaşam böyledir işte isteriz alırız sonra da burun kıvırırız.
Bende aynı şeye takıldım,sadece ev hanımlarına mı mahsus bu anne olma durumu?
ben çalışan bir annenin çocuğuydum,tamam özlemlerimiz oldu ama çok da güzel yetiştirildim.
Hatta ve hatta iyi ki çalışan bir annem varmış ki;büyümek ve olgunlaşmak için pohpohlanmaya,
gereksiz şımartılmaya ihtiyaç duymadan yetişmişim.
Annemle kısıtlı da olsa çok özel ve kaliteli zamanlar geçirdim.Evlendim annem çok genç emekli oldu ve hala çalışıyor.
Ve bizim hala mükemmel bir anne_kız ilişkimiz var.
Yani lafın kısası ''annelik içgüdüsü''bambaşka bir duygu.Bunun eğitimi,lisansı,kariyeri yok!!!
Şu an deli gibi anne olma isteğimden değil bu hassasiyetim.Genel olarak böyle düşünüyorum.
Malesef her kadının için de olmayan bir duygu bu.Belki de iyi ki yok ve mutsuz çocukların sayısı fazlalaşmıyor.
Konu sahibi arkadaşım;sizi çok iyi anlıyorum ve inanın çocuğunuz da günün birinde sizi anlıycak.
Hatta emin olun ki gelecek de aynı tercihi kendisi de kullanıcak.
Eğer gerçekten Anne iseniz,gelecek kaygısı taşıdığınız kısıtlı şartlarda ev de oturmayı tercih ettiyseniz,evladınıza karşı suçlu hissederek
ilerleyemezsiniz emin olun.Siz ''çocuk da yaparım kariyer de''demiyorsunuz ki!!!
Siz ''evladı için iyi bir gelecek oluşturmaya çalışan fedakar bir annesiniz''
Hıı şartlarınız çok çok iyi olurdu,eşinizin maaşı çocuğunuzun geleceği için birikim yapmaya ve evi çekip çevirmeye yeterdi,
siz bütün bunlara rağmen çalışmayı seçerdiniz o zaman bencillik olurdu.
Bütün bu koşturmacanın sizin için ne kadar yorucu olduğunu çok iyi anlıyorum ama bu yorgunluğun çok da özel bir nedeni var.
Yanlız değilsiniz!!!İnanın bunun karşılığı paha biçilemez.
Bende aynı şeye takıldım,sadece ev hanımlarına mı mahsus bu anne olma durumu?
ben çalışan bir annenin çocuğuydum,tamam özlemlerimiz oldu ama çok da güzel yetiştirildim.
Hatta ve hatta iyi ki çalışan bir annem varmış ki;büyümek ve olgunlaşmak için pohpohlanmaya,
gereksiz şımartılmaya ihtiyaç duymadan yetişmişim.
Annemle kısıtlı da olsa çok özel ve kaliteli zamanlar geçirdim.Evlendim annem çok genç emekli oldu ve hala çalışıyor.
Ve bizim hala mükemmel bir anne_kız ilişkimiz var.
Yani lafın kısası ''annelik içgüdüsü''bambaşka bir duygu.Bunun eğitimi,lisansı,kariyeri yok!!!
Şu an deli gibi anne olma isteğimden değil bu hassasiyetim.Genel olarak böyle düşünüyorum.
Malesef her kadının için de olmayan bir duygu bu.Belki de iyi ki yok ve mutsuz çocukların sayısı fazlalaşmıyor.
Konu sahibi arkadaşım;sizi çok iyi anlıyorum ve inanın çocuğunuz da günün birinde sizi anlıycak.
Hatta emin olun ki gelecek de aynı tercihi kendisi de kullanıcak.
Eğer gerçekten Anne iseniz,gelecek kaygısı taşıdığınız kısıtlı şartlarda ev de oturmayı tercih ettiyseniz,evladınıza karşı suçlu hissederek
ilerleyemezsiniz emin olun.Siz ''çocuk da yaparım kariyer de''demiyorsunuz ki!!!
Siz ''evladı için iyi bir gelecek oluşturmaya çalışan fedakar bir annesiniz''
Hıı şartlarınız çok çok iyi olurdu,eşinizin maaşı çocuğunuzun geleceği için birikim yapmaya ve evi çekip çevirmeye yeterdi,
siz bütün bunlara rağmen çalışmayı seçerdiniz o zaman bencillik olurdu.
Bütün bu koşturmacanın sizin için ne kadar yorucu olduğunu çok iyi anlıyorum ama bu yorgunluğun çok da özel bir nedeni var.
Yanlız değilsiniz!!!İnanın bunun karşılığı paha biçilemez.
Merhaba,
Evet ben de tam da bu nedenden dolayı çocuk yapmak istemiyorum evlenince.Peşin hüküm vermek gibi olmasın ama madem hazır değildiniz neden çocuk yaptınız?
Bir de evli ve çocuklu,bakanlıkta çalışan bir abla bana şöyle demişti:";İlerde kocana her işe yetişebildiğin izlenimini sakın verme.Bırak temizliğin birazı kalsın,çocuğu bırak biraz kendi başına o ilgilensin.Eğer bütün işlere yetişebildiğin izlenimi verirsen bir erkeğe asla sana yardımcı olmaz."
Sana bekar biri olarak tavsiyem ancak bu kadar olur:)Ama sevgilimle bir süredir aynı evde yaşıyoruz.Ben okulun yoğunluğundan yetişemiyorum zaten;hiçbir kadın da yetişemez ki.İllaki kendimize zaman ayırmalıyız.Test ettim gerçekten bana çok yardımcı oluyor,aşkım benim:)
....arkadaşlar ben 9 yaşında annemi kaybettim bir kızın annesine ne derece ihtiyaç duycağını ben kendim bilirim
aradaki bağı Allah hep güçlü tutsun inşallah
burda kimseye bişi ispat etmek zorunda da değiliz ama yargılarken dikkatli olalım lütfen
ben burda kimseyi yargılamıyorum , ha sorun direk bana sorun yani böle mi şöle mi die ama kimsenin kimseyi direk yargılamaya hakkı yok bence
başınız sağolsun, çok üzüldüm. peki kendinizin anne olması size annenizin acısını unutturdu mu biraz olsun?
cnm çok haklısın çalışıyor olsakta bizlerden beklenilen o kadar çok şey varki. bende eşimde memuruz ev kredisi ödüyoruz eşimin maaşı direkt oraya tek maaşla geçiniyoruz zaten. eve git yemek yap bulaşık etrafı topla yorgunluktan sızıp kaldığım günler oluyor birde iş stresi çok fazla. üzerine kaynanamın huzur bozmaları. hayat bizim gibiler için çok zor. burada eşlerinin durumu iyi olupta çalışanlar var bakıcıları var temizlikçileri var bakıcıya biraz fala verip yemeğini yaptıranlar var. onlar için ne güel hayat. bizlerinde hayat sınavı bu güzelim sabır herşeyin ilacıdır zamanla düzelir.
canım kızın artık 3 yaşına gelmiş yani bence artık kreş yaşı gelmiş. Evde bakıcıyla bir yere kadar sıkılıyordur bence. Bence sen onu kreşe ver bütün gün öbür çocuklarla koşturmaktan yorulur enerjisini harcar akşam sakin oturur belki.
günümüz dünyasının hem kadın hem de erkeklere kariyer, para, hırs diye diye pompaladığı iş hayatı tamamen zenginler daha zengin olsun diye ortaya atılan bir kandırmacadan ibaret (bana göre). kadınları da iş hayatının zorlu ve entrika dolu, menffatçi yollarına çekmek için atılan 'daha çok çalış, hayatının kontrolünü eline al', 'çalışmıyorsan bir hiçsin', 'bak çalışan kadın ne kadar da güzel ne kadar da özgür' diye bilinçaltına yerleştirilen safsatalar ta-ma-men tüketim ekonomisinin çarklarının dönmesi ve zenginlerin ucuz işgücü bulmasına hizmet ediyor. neden mi? çünkü, emek arzı ne kadar fazla olursa emeğiniz de o kadar değersiz olur da ondan. ben günde 10 saat bu kadarcık paraya çalışamam dese herkes, işverenler kimi çalıştıracak? ayrıca, kadınların binlerce uyaranla sürekli güdülendiği daha güzel ol, daha ince ol, daha çok modaya uy saçmalıkları da tıkır tıkır işleyen bu ekonominin bir parçası. kadın akşama kadar çalışıyor, sonra parasını kuaförlerde, diyetisyenlerde, internet mağazalarında ya da normal mağazalarda harcıyor, bitiriyor. düzenin başını tutanlar daha ne ister ki?
takım elbiseleri içinde gayet seksi gayet alımlı, çekici görüntüler sergileyen özgür!, başarılı! genç insanların resimleri iş dünyasına girmek isteyen herkesin aklını çeliyor. insan sanıyor ki çalışınca işte ben de bu olacağım. özgürlüğünün esnek çalışma saatleri ile elinden alınacağını, şehir hayatının stresi ve kirliliğinin saçını, cildini, sağlığını mahvedeciğini (bu yüzden ekstra bakımlara ihtiyaç duyacağını), yerinde oturarak iş yapmaktan sağlığının, ölçülerinin bozulacağını (bu yüzden diyetler yapması gerekeceğini) bilmiyor ki insan çalışmadan. tabi ki mecburen çalışacağız çünkü tek maaş yetebilecek gibi bir imkan da sağlanmıyor bize. çocuğumuza daha iyi bir gelecek sağlamak için uğraşacağız, uğraşırken maaşımızın 1/3'ini bakıcıya, kalanın bir kısmını yola, bir kısmını giyime... vereceğiz. bu düzen de arkamızdan ellerini ovuştura ovuştura sinsi sinsi gülecek.
bu arada ben kadının çalışmasına kesinlikle karşı değilim, çalışmayan kadın neleri çekmek zorunda kalabiliyor biliyoruz. benim karşı olduğum şey, bu düzen, saydığım her şey. ben kendi adıma biraz daha çalışıp, birikim yapıp kendi işimi yapmak istiyorum. gözüm yükseklerde değil benim, bana yetsin yeter. ama kimse istiyor diye saçma sapan işler yapmayım, kendi işimi yapayım, gerekirse alayım çocuğumu iş yerime götüreyim, içerideki odada uyutayım, bileyim ki yanımda. inşAllah çok şey istemiyorumdur.
Siz fedakar anne değilsiniz,kötü annesiniz ya da madem tek maaşınız size yetmeyecek bebe yapmak hakkınız değil mi dedim?? İsterseniz karı koca çalışmayın,10 tane daha doğurun bana ne? Benim haddime mi sanki?
Ben sadece sıkıntı çekeceğinizi başından beri biliyormuşsunuz,bebenize de kendinize de yazık etmişsiniz dedim.
Ama sadece bebem olsun diye de kendine maddi manevi sıkıntı çektiren,bebesinin öpücüklerine,oyunlarına tahammül edemeyen anneleri de hiç bir zaman anlamayacağım.
Yanlış anlamayın belki de annelik böyle bir şey. Ben olmadığım bir duyguyu bilemem,hissedemem di mi?
Merhaba,
Evet ben de tam da bu nedenden dolayı çocuk yapmak istemiyorum evlenince.Peşin hüküm vermek gibi olmasın ama madem hazır değildiniz neden çocuk yaptınız?
Bir de evli ve çocuklu,bakanlıkta çalışan bir abla bana şöyle demişti:";İlerde kocana her işe yetişebildiğin izlenimini sakın verme.Bırak temizliğin birazı kalsın,çocuğu bırak biraz kendi başına o ilgilensin.Eğer bütün işlere yetişebildiğin izlenimi verirsen bir erkeğe asla sana yardımcı olmaz."
Sana bekar biri olarak tavsiyem ancak bu kadar olur:)Ama sevgilimle bir süredir aynı evde yaşıyoruz.Ben okulun yoğunluğundan yetişemiyorum zaten;hiçbir kadın da yetişemez ki.İllaki kendimize zaman ayırmalıyız.Test ettim gerçekten bana çok yardımcı oluyor,aşkım benim:)
Dğer konuyu okuyunca gördüm buraya konu açtığını okuyuncada hayretler içinde kaldım doğrusu yaptığın tek hata var o da bu hassas konuyu bir derdim var başlığı altındaaçmak. Burası aslında hiç bir derdi olmayan sadece buraya gelip çaresizce derdini paylaşan insanlara saldırgan,saçma sapan, ön yargılı ve tavırlı mesajlar yazarak derdin edert katan yada kendi hayatındaki dertleri senin hayatına uyarlayan insanların uğrak mekanıdır. Hiçte sevmem bir derdim var bölümünü.. Keşke konunu çocuğum büyürken kızmına açsaydın orda seni gerçekten anlayacak gerçekten dertleşecek gerçek anneler bulurdun.. Bence editörlerden iste bu konu o başlığa taşınsın.. Burda yazık olur bu güzelim konuya...
Ben hem çalışmış hem ev hanımı bir anneyim..
ikisininde avantajını dezavantajını yaşadım ama koşıllar iştee ahh o koşullar..
Şimdi bebeğim doğduğunda en başından bıraksaydım keşke işi diyorum.. Bazende maddi sıkıntılar bi konuda engel çıkartınca bu defa neden çalışmayı bırakım keşke o zaman kreşe versem alışırdı şimdi ne yapıcam nasıl iş bulucam ne zaman çalışmaya başlıycam birr dünya soru soru kafamı tırmalayıp duruyor..
Ama sen yine çokkk çokk çokk sabırlı bir annesin bunu bil öncelikle, ben bu yükü kaldıramadım psikolojik destek aldım ve son karar işi bırakmam oldu..Maddi olarak tek maaşla geçinecek durumda değliz kıt kanaat yaşıyoruz ay sonu zor geliyor ve her ay yavaş yavaş içeriye giriyoruz..Şimdiden ohh ne iyi yaptımda işten çıktım diyemiyorum. TEkrar işe dönmekte çok korkutuyoır beni.. Daha çokk yazmak dertleşmek isterdim ama bu başlıkta yazmaktan ürker korkar oldum.. Allah yardımcın olsun seni o kadar iyi anlıyorum ki tahmin edemezsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?