Çalışmak mı? Bebeğim mi?

Çocuğa bakacak güvenilir biri var,
İşin iyi,
Ev de almanız lazım...

Bu yüzden çalışman gerektiğini düşünüyorum.

Ama çok küçük o bebek
Gerçekten iyi bakılacağını düşünüyor musunuz ?
6 aylıkken onun ek gıdaları püreleri yoğurdu bunlar zamanlı saatli olacak şeyler
Çok zor bir karar..

Ben de bu ikilemdeyim. Farkimiz benim kizim 17 aylik oldu. Bicir bicir geziyor. İlk kizimda ara vermemistim calismaya. Hic zor olmamisti. Bir bucuk yildir dip dibeyiz bebegimle. Calismayi cok cok ozledim ama kararsizim . sen de bir kucagina al enine boyuna dusunursun.

4 ay iyi bir süre bence hem çok uzun saatte değil çalışma saatin bebek zaten bi yerden sonra yoruyor insanı bakacak kişi iyi olursa sende rahat edersin gibime geldi herhangi bir tecrübem yok ama fikrimce böyleee

maalesef bende kara kara düşünüyorum şuan. kayınvalidem izmirde biz istanbuldayız. benim ailem büyükçekmecede oturuyor. ev kredisi ödüyoruz ve sadece eşimin maaşıyla geçinemeyiz. çocuk sahibi olmak istiyorum ama sürekli erteliyorum. annemin her gün o yolu gelmesine kıyamıyorum ki kendisinin fıtığı var. iki ucu b.klu degnek yani. napıcam bilmiyorum :KK43:
Anneler de olmasa ne yaparız dimi uzaktada olsalar varlıklarını bilmek yetiyor

Kesinlikle çalışırdim ki öyle yaptım zaten. Birinci 3,5 aylıktı ikinci 4 aylıktı işe döndüğümde her ikisinede anneciğim baktı ve bakıyor çok şükür. Gözüm arkada kalmadı bende onların geleceklerini sağlamlaştırıyorum bu şekilde.

Bu durumda birtek ben yokum desenize sizi çok iyi anlıyorum.

Aynen senin durumunda en iyi ben anlarım.
Benim kv genç bir kadın ama hastalık hastası kendine güvenemiyormuş. Zaten ben en başından beri eşime annen bakamaz diyordum yanılmadım. Aileden birinin bakmasıyla yabancı bir insan çok farkeder.
Yengen de bebeğini kaybetmiş. Aslında teselli olur ona da.

Napalım hayırlısı neyse ol olsun hepimiz için. Şartlar çok zor. Yoksa kim ister el kadar bebeği saatlerce bırakmayı. Allah yardımcımız olsun.

Aynen senin durumunda en iyi ben anlarım.
Benim kv genç bir kadın ama hastalık hastası kendine güvenemiyormuş. Zaten ben en başından beri eşime annen bakamaz diyordum yanılmadım. Aileden birinin bakmasıyla yabancı bir insan çok farkeder.
Yengen de bebeğini kaybetmiş. Aslında teselli olur ona da.

Napalım hayırlısı neyse ol olsun hepimiz için. Şartlar çok zor. Yoksa kim ister el kadar bebeği saatlerce bırakmayı. Allah yardımcımız olsun.

Benim kayınvalidemde çok genç ama çok uzağız birbirimize ona bırakırsam bebeğimi hafta 2-3 kez görebilirim ancak buna dayanamam en azından eşimin yengesi üst katta oturuyor hergün almak ve bırakmak daha kolay tabi ücretsiz bakmayacak ne kadar ister acaba ne kadar vermeliyim onuda bilemiyorum :KK43:

Bebeğinize bakacak biri varken çalışmayi dusunmelisiniz bence. Sonuçta her şey onun için değil mi ?? Benim yakınımda bebeğime bakacak kimse yok ama ben de bebeğim doğduktan en az bir sene sonra calismaya tekrar başlamak istiyorum. Sizin sartlariniz da güzelmiş. Özel sektörde cumartesi calismamak lüks artik

Bebeğinize bakacak biri varken çalışmayi dusunmelisiniz bence. Sonuçta her şey onun için değil mi ?? Benim yakınımda bebeğime bakacak kimse yok ama ben de bebeğim doğduktan en az bir sene sonra calismaya tekrar başlamak istiyorum. Sizin sartlariniz da güzelmiş. Özel sektörde cumartesi calismamak lüks artik
Bir daha böyle bir yer bulamam zaten bulabilme ihtimalimi bilsem kafam rahat olurdu. Bazen cumartesi bile yetmiyor olmadığını düşünemiyorum

Bir daha böyle bir yer bulamam zaten bulabilme ihtimalimi bilsem kafam rahat olurdu. Bazen cumartesi bile yetmiyor olmadığını düşünemiyorum
İlk zamanlarda zorlanabilirsin ama düzenini kurduğun zaman her şey yoluna girer. Ben bir yil boyunca sabah 7 de evden çıktım akşam 8 de eve vardım. Cumartesi de aksama kadar. Evlendikten sonra İş yerim ve evim arası mesafe uzadı. İlk zamanlar zorlandım ama her şeyi planlı programlı yapınca her şeye vakit kalıyordu. Hamilelik boyunca evdeydım, valla daha az is yapıyorum ve kalitesiz vakit geçiriyorum. Çalışan insanlar belli bi hayat temposuna alışık lar, işten ayrılınca boşluğa düşüyor. Yani en azından durum ben de böyle oldu

Bakabilecek birileri var çalışma şartların iyi

Evi annene yaklaştır oldu bitti

Haftada 6 gün günde 11 saat şirket ile bulduğum bakıcı baktı 3,5 aylıktan itibaren çocuğuma bir gün dahi işi bıraksam mı demedim

Başka sebeplerden işten ayrıldım
Ve iş görüşmelerim
Çocuğum var diye olumsuz geçiyor izin istersin diyorlar mesela bebekken bile istemedim ama onlar bunu bilmediği için evde bir süre çocuğa bakan anneye karşı önyargılılar

Çocuk büyüdükten Sonra iş bulmak zor

Haftada 6 gün günde 11 saat şirket ile bulduğum bakıcı baktı 3,5 aylıktan itibaren çocuğuma bir gün dahi işi bıraksam mı demedim

Ve iş görüşmelerim
Çocuğum var diye olumsuz geçiyor izin istersin diyorlar mesela bebekken bile istemedim ama onlar bunu bilmediği için evde bir süre çocuğa bakan anneye karşı önyargılılar

Başka bir arkadaşta aynı öneriyi sunmuştu.. O konuyuda cevap verirken bahsetmiştim annem bana çok iş yerlerimizide uzak yani eşim kesinlikle oraya taşınmamızı istemez.

Benim kayınvalidemde çok genç ama çok uzağız birbirimize ona bırakırsam bebeğimi hafta 2-3 kez görebilirim ancak buna dayanamam en azından eşimin yengesi üst katta oturuyor hergün almak ve bırakmak daha kolay tabi ücretsiz bakmayacak ne kadar ister acaba ne kadar vermeliyim onuda bilemiyorum :KK43:

Eğer yengenin iyi bakacağını, senin sözüne itimat edeceğini, kafasına göre davranmayacağına inanıyorsan bırak bence hiç düşünme.

Şöyle anlatıyım biz evimizi evlenmeden önce aldık. Patronum bile 'sen her şeyi aynı anda istiyorsun' demişti. Kiraya para vermek istememek doyumsuzlukmuş gibi. Ki her şeyimi çok mütevazı yaptım. Ben de 'şimdi olmazsa bir daha olmaz, her şey gençlikte, sağlıklıyken yapılmalı' demiştim. 3 sene oldu kısmetse bebeğim 7 yaşındayken belki de daha erken bitecek. Biz ev ve borç derdine kenara para atamadık ama yatırım yaptık. Allah size de nasip etsin kolaylaştırsın inşallah.
Şimdi sağlığın yerindeyken bebeğin için yatırım yapmaya bak. Sonrası çok zor. Hayat şartları gitgite zorlaşıyor.

Bu arada bazı yorumlar da yaraya tuz basar gibi. Nasıl bırakacaksın çok küçük, sana ihtiyacı var vs. Zaten bizi düşündüren işin en can alıcı kısmı orası. Biraz cesarete ihtiyaç var sadece bunu anlamamak çok zor değil.

Ve iş görüşmelerim

Çalışanın zaman zaman bir kaç saat izin almasını çok kötü bir şeymiş gibi lanse etmiyorlar mı ifrit oluyorum. Nasıl hesap yapıyor işverenler, nasıl bir mantık bu hiç anlamıyorum.
Ben hiç izin problemi yaşamadım ama duydukça sinirleniyorum.

Çalışanın zaman zaman bir kaç saat izin almasını çok kötü bir şeymiş gibi lanse etmiyorlar mı ifrit oluyorum. Nasıl hesap yapıyor işverenler, nasıl bir mantık bu hiç anlamıyorum.
Ben hiç izin problemi yaşamadım ama duydukça sinirleniyorum.

Çalışırken sorun etse yine iyi

Çocuğa kim bakıyor dediler anaokuluna kreşe gidiyor dedim onlara göre hasta olur vs ben işe gidemem

Kv sordular yakın mı diye Kv yakında oturuyor dese idim beni o işe almışlardı

Karşı blokta görümcem oturuyor bunu söylemek aklıma bile gelmedi zira bu aşamaya kadar kimseye muhtaç olmadığım için bu amaçla sorulduğunu bile akıl edemedim

Olmadı diye arayıp siz çok idealdiniz ama çocuğunuz olduğu için erkek adayı aldık dedîler bir de biz normalde mesaj atarız ama sizi çok beğendik mesajla olmadı demek istemedik dediler

Kesinlikle calisin, cocugunuz bir sekilde buyuyecek ki zaten birakacak birileri de varmis ama hem kendiniz hem de cocugunuz icin calisin.

uzman pedagog şöyle der: ''bebeğinize gelecek hazırlamayın, bebeğinizi geleceğe hazırlayın..'' maddi olanaksızlıklar yüzünden çalışanlara lafım yok da..neyse..

Çalış canım, baktın olmuyor yine vazgeçersin ama denemedim demessin.

Çalışma koşullarınız gerçekten iyi.Sizin gibi hem bebeği olup hem çalışan hatta daha zor şartlarda çalışan bir sürü anne var.Bence kesinlikle çalışmalısınız o yüzden.Zaten bir smmm bürosunda bu şartları ikinci defa bulabilmek çokkkk zor.Kaybetmemelisiniz diye düşünüyorum.

Back
X