- 24 Eylül 2010
- 6.109
- 19.899
- 448
Cevaplariniz icin tesekurler hanimlar. Evet maddi acidan sknti oldugu icin caliaiyorum suan ama en azindan cocugum uc dort yasina kadr yaninda kalmak istiyorum. Sut izinim bitnce sanirim birakmagi tercih edicem. Evet zor olucak ama kisarak bazi seykerden feragah ederek belkide olur
Boyle dusundugum icin calisiyordum zaten ama kiyamiyorum ona da en azindan uc dort yasina kadar yaninda kalmalimiyim diye dusunuyorum.Ben çalışmayı seçerdim. Çocuğunuza kayınvalideniz bakıyormuş. Yani emin ellerde. Ekonomik özgürlüğünüzden taviz vermeyin. Merak etmeyin annesi çalışan çocuklar sevgisiz ve sorunlu olmuyorlar. Bende 2 tane var. (Gerçi kızım ergenlik triplerinde ama bunu da normal kabul ediyorum). Çocukla bütün gün vakit geçirmek değil önemli olan, önemli olan kaliteli vakit geçirmektir. Zaten çocuk okula başlayınca siz ne kadar yanında olmak istesenizde sizden uzaklaşacaktır. Hayatına başkaları girecek çünkü.
Hayatın size ne getireceğini bilemezsiniz. Burada sırf çalışmadığı için sırf işi olmadığı ve parasız olduğu için kocalarına katlanmak zorunda olan kadınları gördük. Gerçek hayatta da bu böyledir.
Çalışarak, hem çocuğunuza iyi bir gelecek sağlarsınız hem de kendi ayaklarınızın üstünde durup kimseye muhtaç olmazsınız.
Zaten calismak istiyorum cunku on yildir is hayatindayim ama dedigim gibi aksam gec ciktigm icin bu hayata uyum saglayabilirmiyim. Cocuktan cok uzak kalirmiyim bilemedim. Isi tamamen birakmak degilde iki uc yil ara versemmi diye dusnuyorumBen çocuğumu seçtim, lafları aşırı dramatik geliyor bana. Bunun bir seçimle ne alakası var? 3-4 sene sonra okul hayatı başlayıp, sizinle mesai saatlerinde evde olmayacak bir bireyden bahsediyorsunuz? O zaman bütün kadınlar olarak iş hayatından elimizi çekelim, kız çocuklarını da okula göndermeyin madem, çünkü bu bakış açısının sonu oraya doğru gidiyor. Kimsenin size vicdan yaptırmasına izin vermeyin, evet 2-3 yıl zor geçiyor ama evde olunca da sürekli bebeğinizle ilgileneceksiniz diye bir şey yok, daha iyi anne olursunuz diye bir şey hiç yok. Benim ailemde herkesin maddi durumu çok iyi, hiç bir kadının çalışmasına gerek yok ama çalışmayan kadın da yok. Teyzelerimin 4'er tane çocukları, ablamın 2 yaşında kızı olmasına rağmen çalışıyorlar. Hiç birinin de çocuklardan yana bir eksiği gediği yok, çünkü iyi anne olmanın evde olmayla zerre alakası yok, öyle olsa çocuklar babalarına düşkün olur muydu? Bence çalışın...
Ben çocuğumu seçtim, lafları aşırı dramatik geliyor bana. Bunun bir seçimle ne alakası var? 3-4 sene sonra okul hayatı başlayıp, sizinle mesai saatlerinde evde olmayacak bir bireyden bahsediyorsunuz? O zaman bütün kadınlar olarak iş hayatından elimizi çekelim, kız çocuklarını da okula göndermeyin madem, çünkü bu bakış açısının sonu oraya doğru gidiyor. Kimsenin size vicdan yaptırmasına izin vermeyin, evet 2-3 yıl zor geçiyor ama evde olunca da sürekli bebeğinizle ilgileneceksiniz diye bir şey yok, daha iyi anne olursunuz diye bir şey hiç yok. Benim ailemde herkesin maddi durumu çok iyi, hiç bir kadının çalışmasına gerek yok ama çalışmayan kadın da yok. Teyzelerimin 4'er tane çocukları, ablamın 2 yaşında kızı olmasına rağmen çalışıyorlar. Hiç birinin de çocuklardan yana bir eksiği gediği yok, çünkü iyi anne olmanın evde olmayla zerre alakası yok, öyle olsa çocuklar babalarına düşkün olur muydu? Bence çalışın...
Boyle dusundugum icin calisiyordum zaten ama kiyamiyorum ona da en azindan uc dort yasina kadar yaninda kalmalimiyim diye dusunuyorum.
Ne kadar çirkin bir üslup bu böyle.Herkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak
Ben şahsen çocugumu kendım buyutmek istiyorum . O yuzden madii açıdan geliştiriyoruz kendımı . Seneye maddeen hazır olucaz . Bakalım rabbım asip etcekmi bilmiyorum ama ben tedbirimi alıyorum . Ama çalışman lazımsa benide teyzem , ananem büyüttü . Bir şekilde buyudum gittim işte . Annemı sevmıyormuyorum hayır deli gib seviyorumMerhaba kizlar. Iki yillik evliyim dokuz aylik bir bebegim var. Dogum izni bitti ben ise dondum ama aklim hep bebegimde. Onu kendim buyutmek istiyorum ama ekonomik acidan calismam da gerek. Suan sut izinim oldugu icin erken cikiyorum ama uc ay sonra o da bitecek ve aksam dokuzda cikcam isten. Is saatlerim normal isten farkli oldugu icin oglen birde baslayip aksam dokuzda cikis oluyo. Yani izin bitince artik dokuzda cikicam eve gelmem dokuz bucuk olucak. Bu sekikdd cocukla zor olur mu. Isi birakmalimiyim. Tek maasla gecinebilirmiyiz bilemiyorum. Bu arada cocuga kvalidm bakiyor. Aksam esim geldiginde ben gelene kadar orda olacaklar. Kizlar fikir ve goruslerinizi bekliuorum.
Ben kurumsal bir firmada çalışıyorumSaat 1’de işe başladığınız için akşam 9’da çıkıyorsunuz. Herkes gibi 8 saat sizin de mesainiz. Sadece saat aralığı farklı. Gayet normal bence. 8-5 iş bulmayı önerenlerin sebeplerini merak ettim doğrusu.
657 sayılı kanuna göre süt izni, doğum izni bittikten sonra tam bir yıldır. Yani çocuğunuz 15 aylık olana kadar süt izni kullanabilirsiniz. İş kanunu hakkında fikrim yok ama orada da böyledir diye düşünüyorum.
Çocuğunuza kv bakıyorsa gönlünüz rahat olsun bence. 10 yıldır çalışan bir anne olarak sizin psikolojiniz de önemli bence. İşi bırakıp evde oturmak ve her daim çocuğunuzla olmak, çalışmaya alışmış olan sizi bunaltabilir. Bunları da düşünün derim.
Özel sektörle 657'nin doğum sonrası izinleri farklı. Siz yine de araştırın tabi.Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum
İlk oğlum 1 yaşına bastığı gün süt iznim bitti
Yani dediğinize göre 3 ay eksik kullanmış oluyorum
Bunu bi araştırayım ben o zaman
Ne kadar çirkin bir yorum , popo büyüterek en iyisini yapıyorlar ne güzel çatır çatır koca parası yiyorlar,çalışan kadınları da görüyoruz, siz kocaanızın gözüne girmek için bence daha çok çalışmalısınız AA yoksa sizin eşinizde mi çalışan kadın isteyenlerden di?? Ev hanımlarının kocaları genellikle zengin oluyor:))Herkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak
Çocuklar hakkında doğurmak dışında hiçbir bilgiye sahip olmayan insanlarda kalkıp anneyi evde popo büyütüyor sanıyor işte. Emin olun 1 yaşında bebeklerde annesiyle gurur duyuyordur çalıştığı için.Herkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?