Calismak mi cocugunun yaninda kalmak mi?

İşiniz nedir? Çocuğunuz 3-4 yaşına gelince iş bulabilecek misiniz? Çünkü kreş çağına gelmiş olacak ve masrafları da farklı olacak.

Ben çalışmayı seçerdim. Çocuğunuza kayınvalideniz bakıyormuş. Yani emin ellerde. Ekonomik özgürlüğünüzden taviz vermeyin. Merak etmeyin annesi çalışan çocuklar sevgisiz ve sorunlu olmuyorlar. Bende 2 tane var. (Gerçi kızım ergenlik triplerinde ama bunu da normal kabul ediyorum). Çocukla bütün gün vakit geçirmek değil önemli olan, önemli olan kaliteli vakit geçirmektir. Zaten çocuk okula başlayınca siz ne kadar yanında olmak istesenizde sizden uzaklaşacaktır. Hayatına başkaları girecek çünkü.
Hayatın size ne getireceğini bilemezsiniz. Burada sırf çalışmadığı için sırf işi olmadığı ve parasız olduğu için kocalarına katlanmak zorunda olan kadınları gördük. Gerçek hayatta da bu böyledir.
Çalışarak, hem çocuğunuza iyi bir gelecek sağlarsınız hem de kendi ayaklarınızın üstünde durup kimseye muhtaç olmazsınız.

Ben çocuğumu seçtim, lafları aşırı dramatik geliyor bana. Bunun bir seçimle ne alakası var? 3-4 sene sonra okul hayatı başlayıp, sizinle mesai saatlerinde evde olmayacak bir bireyden bahsediyorsunuz? O zaman bütün kadınlar olarak iş hayatından elimizi çekelim, kız çocuklarını da okula göndermeyin madem, çünkü bu bakış açısının sonu oraya doğru gidiyor. Kimsenin size vicdan yaptırmasına izin vermeyin, evet 2-3 yıl zor geçiyor ama evde olunca da sürekli bebeğinizle ilgileneceksiniz diye bir şey yok, daha iyi anne olursunuz diye bir şey hiç yok. Benim ailemde herkesin maddi durumu çok iyi, hiç bir kadının çalışmasına gerek yok ama çalışmayan kadın da yok. Teyzelerimin 4'er tane çocukları, ablamın 2 yaşında kızı olmasına rağmen çalışıyorlar. Hiç birinin de çocuklardan yana bir eksiği gediği yok, çünkü iyi anne olmanın evde olmayla zerre alakası yok, öyle olsa çocuklar babalarına düşkün olur muydu? Bence çalışın...

Boyle dusundugum icin calisiyordum zaten ama kiyamiyorum ona da en azindan uc dort yasina kadar yaninda kalmalimiyim diye dusunuyorum.

Zaten calismak istiyorum cunku on yildir is hayatindayim ama dedigim gibi aksam gec ciktigm icin bu hayata uyum saglayabilirmiyim. Cocuktan cok uzak kalirmiyim bilemedim. Isi tamamen birakmak degilde iki uc yil ara versemmi diye dusnuyorum

Çok doğru dediniz. Benim kızıma da babaannesi baktı, mutlu bir çocuk. Babasına da bana da bağımlı değil, bağlı.

Boyle dusundugum icin calisiyordum zaten ama kiyamiyorum ona da en azindan uc dort yasina kadar yaninda kalmalimiyim diye dusunuyorum.

Şanslısınız ki babaannesi bakıyor, sevgiyle ilgiyle bakar. Kıyamayacak bir şey yok ki, çocuğu terkettim psikolojisinden çıkmanız lazım. İmkanınız varsa mesai saatleri daha düzenli bir işe geçmeye çalışırsınız. Evde olsanız 7/24 çocukla ilgilenip hep faaliyet içinde bulunmayacaksınız. Evde sürekli yaşam olduğu için daha fazla ev işi çıkacak, belki bunalacaksınız.

Ne kadar çirkin bir üslup bu böyle.

Bebek bakmayı yanında yan gelip yatmak olarak görüyorsanız durum size öyle gelebilir ama bebeğiyle aktif ilgilenen bir anne gayet de yoruluyor. Bir tanıdığım işi bırakmayı düşünüyordu bebeği için, baktı ki bebeği çok hareketli sürekli peşinde gitti bakıcı tuttu iş hayatına döndü yoruluyorum diye.

Ezber cümlelerle insanları hakaretvari kalıplara sokmak ne kadar kolaymış öyle ya.

Ben şahsen çocugumu kendım buyutmek istiyorum . O yuzden madii açıdan geliştiriyoruz kendımı . Seneye maddeen hazır olucaz . Bakalım rabbım asip etcekmi bilmiyorum ama ben tedbirimi alıyorum . Ama çalışman lazımsa benide teyzem , ananem büyüttü . Bir şekilde buyudum gittim işte . Annemı sevmıyormuyorum hayır deli gib seviyorum Ama isterdim annemin büyütmesını , hergun beslenme çantamı yapmasını , eve geldiğimde yemegın hazır olmasını . Eksikliğini çok hissettim ama annm mecburdu . Babam öldüğü için çalıştı .

Lafın kısası annesı bakanda buyuyor , annesi çalışanda. .

Bebek sabah erken kalkıyorsa bu şekilde çok daha iyi sanki. Öğlene kadar onunla vakit geçirirsin. Akşam göremezsin. Obur turlu gündüz göremeyip akşama 1-2 saat senin yorgun olduğu saatte vakit geçirmek var.

Bakıcısı kimse gece uykusuna en geç saat 7 de yatırsın. Bu şekilde bebeğiniz sabah 7 gibi uyanır. Öğlen 12 ye kadar birlikte geçirecek bir sürü zamanınız olur. Bu şekilde çok güzel olur gibi

Çalışan bir annenin çocuğu olarak büyüdüm, bu yüzden en azından anaokuluna başlayana kadar yanında olun derim. Aksi taktirde çocuk kalbinde ciddi bir boşluk oluşuyor ve özellikle ergenlik döneminde sorunlar ortaya çıkıyor.
4 yaşından itibaren çocuğunuz tam gün kreş/anaokuluna siz işe giderseniz ve gerektiğinde okulundaki etkinliklere katılabileceğiniz bir işiniz olursa harika olur. Çalışan anneler okuldaki etkinliklere katılamadığında çocukta değersizlik hissi oluşuyor çünkü arkadaşlarının anneleri orada oluyor.
Ben daha az maaşla da olsa çocuklarıma zaman ayırabileceğim bir işi tercih ettim, inşallah her şey gönlünüzce olur.

Aslında güzel bir düzen oturtabilirsiniz. Benim sıpalar 6:30 da kalkıyorlar yıllardır, 12yr kadar evde kalsanız çok iyi vakit geçirirsiniz.
Ama eşiniz de akşam çocuğu alıp eve dönmeli, 9:30a kadar başkasının evinde uyanık durmamalı. Eşiniz eve getirip uyutursa babayla da güzel bir bağı olur.

Bence ama ilerisi için kariyer değişikliği düşünülebilir. Ailecek yenen akşam yemekleri çocuğa iyi geliyor.

Saat 1’de işe başladığınız için akşam 9’da çıkıyorsunuz. Herkes gibi 8 saat sizin de mesainiz. Sadece saat aralığı farklı. Gayet normal bence. 8-5 iş bulmayı önerenlerin sebeplerini merak ettim doğrusu.
657 sayılı kanuna göre süt izni, doğum izni bittikten sonra tam bir yıldır. Yani çocuğunuz 15 aylık olana kadar süt izni kullanabilirsiniz. İş kanunu hakkında fikrim yok ama orada da böyledir diye düşünüyorum.
Çocuğunuza kv bakıyorsa gönlünüz rahat olsun bence. 10 yıldır çalışan bir anne olarak sizin psikolojiniz de önemli bence. İşi bırakıp evde oturmak ve her daim çocuğunuzla olmak, çalışmaya alışmış olan sizi bunaltabilir. Bunları da düşünün derim.

2 tane oğlum var çalışıyorum
İlk oğlum olunca ağlaya ağlaya gittim
Süt sağarken saatlerce ağladım sonra sonra alıştım
Ve büyük oğlum birşeyler istemeye başlayınca herşeyini rahatça alabildiğimi görmek var ya inanılmaz
İyiki çıkmamışım
Şuan oğlumun ihtiyaçlarına cevap veremeseydim
Küçükken duyduğum üzüntünün 2 katını duyacaktım
Ablamın oğlu 8 yaşında ve annesine sürekli teyzem gibi çalışsana seninde bilgisayarın olsa ya falan diyo
Beni daha güçlü görüyor
Çok parası olan
Dediğini yapan:)

Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum
İlk oğlum 1 yaşına bastığı gün süt iznim bitti
Yani dediğinize göre 3 ay eksik kullanmış oluyorum
Bunu bi araştırayım ben o zaman

Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum
İlk oğlum 1 yaşına bastığı gün süt iznim bitti
Yani dediğinize göre 3 ay eksik kullanmış oluyorum
Bunu bi araştırayım ben o zaman
Özel sektörle 657'nin doğum sonrası izinleri farklı. Siz yine de araştırın tabi.

Ne kadar çirkin bir yorum , popo büyüterek en iyisini yapıyorlar ne güzel çatır çatır koca parası yiyorlar,çalışan kadınları da görüyoruz, siz kocaanızın gözüne girmek için bence daha çok çalışmalısınız AA yoksa sizin eşinizde mi çalışan kadın isteyenlerden di?? Ev hanımlarının kocaları genellikle zengin oluyor:))

İşiniz nedir ve eşinizin maaşı ne kadar, ev kendinizin mi? Bu sorularla daha iyi yorumlar yapabiliriz.

Normal bir düzen oturttuysanız siz gitmeden önce uykuya yatacak. Döndüğünüzde de gece uykusuna yatmış olacak. Siz günde 2-3 saat göreceksiniz. Sizce normal mi? Ben büyüttüm diyemeyeceksiniz en kötüsü. Gördüğünüz karakter, kayınvalidenin eseri olacak.

Bende aynı düşüncelerdeyim bu ara.
Ama ona daha iyi bir hayat sunabilmek için çalışmak zorundayım. .
İstediğini alabilmek , boynunu bükük bırakMamak için. .

Çocuklar hakkında doğurmak dışında hiçbir bilgiye sahip olmayan insanlarda kalkıp anneyi evde popo büyütüyor sanıyor işte. Emin olun 1 yaşında bebeklerde annesiyle gurur duyuyordur çalıştığı için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…