Calismak mi cocugunun yaninda kalmak mi?

şaka mı bu
kendi doğurabilse onalara bakacak ne demek yahu kendi de doğurmuş zamanında işte
menapozu torun bakma temeline indirgeyen ilk kez görüyorum, benim annem menapoza girmedi ne yapacaz onu
Ilk kez gordunuz ve ogrendiniz, ogrenmenin yasi yok ne de olsa.

Konu sahibi ben ev hanımı mı olmak istiyorum demiş, yarın ete ihtiyacı olacak ne demek annenin yerini et mi alacak, zaten kadın belli bir yaşa getirmenin peşinde,ömrü billah evde mi oturcam diyo, ayrıca kardeş bakmakla kendi çocuğuna bakmak farklı hepimiz bakmışızdır kardeşimize

Valla bu arastirmayi yapan bilim adamlari utansin. Klavye uzerinden bilim yapabilen bu kadar kadin varken bosuna ugrasmislar demek.
Size ogreten bilimadamlari da 50 sene onceki bilgilerini guncelleyecekler bir zahmet, okumadan bilim adami oldularsa ne ala.

Ben de bilimkadiniyim bu arada, hayatimin yarisi arastirmayla gecti. Klavyecilerle karistirmayin.

Hahaha valla ben de sizin cehaletinize ve bunun beraberinde getirdigi muthis kendine guvene kahkahalarla guluyorum. Seneler once bilim teknik dergisinde yayinlanmisti yanlis hatirlamiyorsam.
Ama ogrenmis oldunuz, ogrenmenin yasi yok, tabi isteyene.

Ufak at lütfen
Benim annem menapoza girmedi onu napıcaz diye sormustum, istemeyen adama zorla mı çocuk baktıracaksin sen menapoza girdin diye bilim teknikte yayınlandı he mi

ay eminim bilim kadınısındır kesin öyledir bende part time astronotum

O kadınların karnını siz doyurmuyorsunuz o halde aşağalamayada gerek yok! Herkesin kendi kararı sizi ilgilendirmez!

Usenmedim bir de bu konuyu detaylariyla anlatan bir makale buldum, bu tam bir bilimsel makale degil, ama konuyu genel hatlariyla acikliyor.
https://www.scientificamerican.com/article/the-origin-of-menopause/
"Omo dogonon konono bo"hahahaha

yazan herşeye itibar etseydim adem güneşin kitaplarına göre çocuk büyütürdüm
insanların tezi olabilir bununla ilgili araştırmalar yapıp makale yazabilirler bu makaleyi falanca dergidede yayınlatabilirler bu yazılanların bilimsel gerçek olduğu anlamına gelmez
ne zamandan beri bilim kadınısın merak ettim, ne gibi keşiflerin oldu

Is saatlerini nasıl olacak süt izni bitince? Tatil gününüz kaç gün ?

Sanmiyorum, millete laf sokmayi marifet sanmak nasa da pek prim yapmiyor.
Anca kk da yapar, o da bir yere kadar

sen de şu an kk dasın
benden daha faydalı bi iş yapmıyosun yani dünya için, en azından ben bilim kadınıyım falan diye zırvalamıyorum

soruma cevap?
benim annem menapoza girmedi o yüzden mi çocuğuma bakmıyo

Soruna cevabi almak icin duzgun sormayi ogrenmen gerek, fakat o konuda bir umit goremiyorum. Nasa daki part time arkadaslarina sor, onlar da genelde biliminsani oluyorlar, cevap verirler guzelce sorarsan.

Benimde annem çalışan bir kadındı ve oldu olası bu durumdan nefret ederdim. Arkadaşlarımın anneleri çalışmazsı nasılda özenirdim. Bu yaşadıklarımdan dolayı çocuğum en azından kreşe başlayana kadar çalışmak istemiyorum.

Soruna cevabi almak icin duzgun sormayi ogrenmen gerek, fakat o konuda bir umit goremiyorum. Nasa daki part time arkadaslarina sor, onlar da genelde biliminsani oluyorlar, cevap verirler guzelce sorarsan.

o soru makalede de belirtildiği gibi senin "teorinin" -teoridir o yazılanlar- çöktüğü yer
günümüzde çoğu büyük ebeveynler zora ki torun bakıyo, bayıla bayıla torun bakan çok az, insanların kafası götürmüyo, torun bakıp bakmamaya kıstas menapoz değildir
sorunun cevabı yok bilmiyorum desen daha samimi olurdu ayıp değil saçmaladım demek

Kusura bakma da doğurana kadar çalıştım, çalışmanın ne olduğunu bilerek yazıyorum yani, yorucu ve stresli bi iş olmasına rağmen gene de o iş evde çocuk bakıp "popo büyütmekten" daha az yorucu ve daha kolaydı.
Herkes kendi tercihini yaşar, sen de çalışıp çocuğa başkalarının bakmasının daha kolay olduğunu farketmişsinki "ayaklarının üstünde duran anne (biz amuda kalkık duruyoruz)" olmayı tercih etmişsin evet.

Saçma sapan bir fikri bilim diye öne sürüp, bir de üzerine iddia ediyorsunuz. Dediğinizin ne pratikte, ne teoride bir yeri yok. Genel geçer bir şey değil.

Benim annem menapoza çoktan girdi, çocuğuma bakmıyor, kimisininki girmedi bakıyor. Vicdani bir şey bu. Hormonlar itmiyor torun bakmaya.

Bir bilim insanının bu kadar subjektif meseleleri, objektif bir gerçek gibi sunulamayacağını bilmesi gerekir. Bilimin dedikodusu olabilir ancak bunlar, ders bitti, biraz da eğlenelim babında.

cocukla evde bunalima girdigi icin, bebek bakimi zor geldigi icin el kadar bebekleri babaanne anneanne veya bakici basina atip calismaya baslayan bi cok tanidigim kadin var.
Maddi durumu iyi, ucretsiz izin alabilir veya komple isten cikip cocuguna bakabilecekken kadin Sener Sen gibi topuklari poposuna vura vura ise kaciyor..
Neden?
Evde durmak sabir isi..
Cocuk bakimi insani zihinsel fiziksel gercekten harap eden bi gorev yuku..
Elinde sicak kahven onunde twitter acikken cocuk bakilmiyor.
Bidaha soyluyorum.
Calisiyorum ve daha az yoruluyorum.
Evde cin carpmis gibi geziyordum.
Kardes kavgasinda hakem ol.
Mutfakta asci.
Evcilikte komsu teyze.
Yedir icir gezdir yika hikaye oku uyut..
Tum gun aglamasini nazini ofke krizlerini izle..
Bi de adam gelsin.. e hanim sen butun gun evdeydin, sanki ise gidiyosun..
Bide adamin cinsellik beklentisi diger taraftan.
Bizde kardes baktik, evlat oyle degil..
Ayni kulvarda degil bu iki sey.
Coluga cocuga karisin anlarsiniz.
Anlatilmaz yasanir.
Popo buyumuyor yani, bildigin gun boyu squat yapmak gibi biseydi benim icin.

Bu arada cocugun yiyecegi et annenin yerini alacak degil.
Kuru ekmek olsun annem basimda olsun diye aglayan yetime oksuze denk gelmediniz heralde hic.

Hahaha valla ben de sizin cehaletinize ve bunun beraberinde getirdigi muthis kendine guvene kahkahalarla guluyorum. Seneler once bilim teknik dergisinde yayinlanmisti yanlis hatirlamiyorsam.
Ama ogrenmis oldunuz, ogrenmenin yasi yok, tabi isteyene.
O dergileri okumayı derhal bırakmalısın!
Zira menapozun kadınlara torun bakmaları için verildiğini yazan bir bilim dergiside bilemiyorum yani:) meşhur isviçreli bilim insanları böyle bir bilim dergisinin varlığını bilseler topluca intihar ederler :)

Ayy demagojiden gözlerim kanadı resmen
Dediğim şey ancak bu kadar çarpıtılabilirdi!
Bir anne çocuğuna çocuk bir çağa gelene kadar kendi baktı diye onun mühendisliğide doktorluğuda bitmez merak etmeyin.
Kabul edip etmemenizde hiç umrumda değil.
İşinize gelmiyorsa kafanızı başka yöne çevirin bayan BÜYÜK HARF

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…