Doganin kanunu degildir, nerden cikardiniz? Doganin kanunu asil sudur, cocuklara amneanne babaanne baksin diye doga kadinlara menapozu vermistir. Kendi dogurabilse onlara bakacak cunku.Ekonomik onlarak engeli "olmayan" her anne çocuğuna kendi bakmalıdır. İster dünyanın en iyi bakıcısı olsun ister adeta birer melek olan anaanne babaanne olsun hiçkimse bir çocuğa annesi kadar iyi bakamaz. Bu doğanın kanunudur, isteyen istediği kadar inkar etsin.
Kariyeri ön planda tutanlar, evde bunalanlar, çocuktan sıkılanlarda bir zahmet çocuk yapmayıversin!
Genele konuştum, bu sözlerim asla konu sahibine değil. Kendisi çocukları için "mecbur" çalışan bir insan.
banada diyen oldu.bende çalışan bir anneyim 1 bucuk yıldır çalışıyorum..
tek maaş ile geçinemiyordur hiç birşeye yetişemiyorduk çok zor günler yaşadım..
yinede allah bir şekilde yavrumun rızkını verse de yetmiyordu olmuyordu üzerimize bir çöp birşey alamıyorduk. kendimi geçtim evladıma hiç birşey alamıyordum..
anneme ağlıyordum, eşime ağlıyordum yeri geldi bez alacak paramız yoktu..
ve daha birsürü şey sosyal hayatımız yoktu sıralanır gider..
neyse işe başladım asgari ücret+ ssk halen öyleyim..
ilk zamanlar maaşımn yarısı kalıyordu bakıcıya gidiyordu.. geçen sene asgari ücret 1400 tl di ve ben bakıcıya 700 tl veriyordm
bu sene rabbim bir vesile kıldı iş yeri yemek parası verdi bende evde yediğim için
şimdi bakıcı parası hariç 1100 tl para kalıyor elime
herkes benimle dalga geçti aa cocugunu 700 tl için bırakmış bu para için çalışılır mı
ne vicdansız anne .'' vs.. çok ağladım göz yaşı döktüm evladıgımı bıraktıgım için kahroldum.
ama sabrettim pes etmedim azı bulamayan cogu hiç bulamaz dedim..
Şimdi evladmın hiç birşeyi eksik değil..
evimize et tavuk balık kıyma giriyor,
pazar günleri doyasıya geziyoruz,
oglum birşey istiyor hemen alıyorum,
giyimim kuşamım değişti o insanların küçümsediği para ile.. ve bu sene elime daha fazla kalıyor artık rabbime şükürler olsun..
çok daraldıgım pes etmek istedğim zamanlar oldu ama etmedim..
işe başlarken araba aldık şimdi arabamızı değiştiriyoruz, herkesin alay ettiği ben şimdi dimdik güçlü yıkılmayan bir eş ve kadın oldumm ''
Bunları neden yazdım.. eğer ki maddi durumunuz yeterli ise zorlanmayacaksanız bence işten cıkın kendiniz bakın..
ama yok kıt kanaat yeter vs derseniz cocugunuzun geleceğini düşünün
bütün gün evde oturup cocuguna birşey katamayan anne de var..
çalışıp eve gelip herşeyi bırakıp sadece 1 saat ile bu acıgı kapatabilen anne de var seçim ve karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah..
zorluk çekmeden hiç birşey olmuyor bu hayatta.
Sakin ol şampiyonDoganin kanunu degildir, nerden cikardiniz? Doganin kanunu asil sudur, cocuklara amneanne babaanne baksin diye doga kadinlara menapozu vermistir. Kendi dogurabilse onlara bakacak cunku.
Tutturmussunuz doganin kanunu yok bilmemne. Tarlada koyde calisan kadinlar da ya bebeleri sirtinda calisirlardi, memeden kesilince de evde babaanneleri bakardi. Kadinlarin evde oturup sadece cocuga bakmasi diye birsey yok, kendi kafanizdan kanun uydurmayin.
Bu arada kariyerliyim, izin aldim evde bakiyorum cocuguma. Cocugum tabi ki herseyden once gelir. Ancak herkes benim kadar sansli degil biliyorum, kimseye de oyle tepeden bakip akil vermiyorum. Herkes kendi isine baksin, insanlara kendi yaptigi dogru diye dayatmasin. Yetti artik.
Size cevap verecektim ama çocuğuna kendi bakan kadınlara "popo büyütüyorlar ancak" gibi çirkin bir ithamda bulunduğunuz için size ayrıntılı bir cevap vermeye gerek bile yok.Herkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak
Bu arada cümlenizin başında herkes kendi tercihini yaşar deyip sonrasında kendi tercihini yaşarak kendi çocuklarına kendi bakan kadınlara "popo büyütüyorlar" demenizde oldukça ironik. İronik ve çirkin!Herkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak
Ayy Allah iyiliğinizi versin ya halen gülüyorum buna:)Doganin kanunu asil sudur, cocuklara amneanne babaanne baksin diye doga kadinlara menapozu vermistir.
tabiki öyle canım en önemlisi sabretmek zaten inan o kadar zor günler yaşadım ki anlatsam destan olur rabbim bu günümüzden geri koymasınbanada diyen oldu.
memurum. eşim issiz. ama işsizlik maaş aliyo rahatsizliğindan dolayı çalışamiyo kendi işini kurmak istiyo.
dediler bana bunun kocasi issiz evini kadin geçiniyor gibi..
bu söylentilere hiç kafama takmadim.
üzerime bişey alamiyorum.
çok sık sık alan biri degilim.
hep evladimi düşünüyorum bebek bezi kıyafeti. ne varsa aliyorum eksik etmiyorum çok şükür. evlat herşeyden önce gelir.
yarin bi gün durumuz daha iyi olabilecegi düşünüyorum.Allah sabredenlerle beraberdir. onlara daha güzellikle kılar. o yüzden iasyan etmedim hiç bişey.
kocamdan memnunum. ihtiyaçlari aliyo. evde de boş durmuyo. stres yaşiyo hasta oldu. stres yapma diyorum hepsi olur diyorum işte.
Doganin kanunu degildir, nerden cikardiniz? Doganin kanunu asil sudur, cocuklara amneanne babaanne baksin diye doga kadinlara menapozu vermistir. Kendi dogurabilse onlara bakacak cunku.
Tutturmussunuz doganin kanunu yok bilmemne. Tarlada koyde calisan kadinlar da ya bebeleri sirtinda calisirlardi, memeden kesilince de evde babaanneleri bakardi. Kadinlarin evde oturup sadece cocuga bakmasi diye birsey yok, kendi kafanizdan kanun uydurmayin.
Bu arada kariyerliyim, izin aldim evde bakiyorum cocuguma. Cocugum tabi ki herseyden once gelir. Ancak herkes benim kadar sansli degil biliyorum, kimseye de oyle tepeden bakip akil vermiyorum. Herkes kendi isine baksin, insanlara kendi yaptigi dogru diye dayatmasin. Yetti artik.
Ne güzel bir insansınız... Allah her daim yanınızda olsun.banada diyen oldu.
memurum. eşim issiz. ama işsizlik maaş aliyo rahatsizliğindan dolayı çalışamiyo kendi işini kurmak istiyo.
dediler bana bunun kocasi issiz evini kadin geçiniyor gibi..
bu söylentilere hiç kafama takmadim.
üzerime bişey alamiyorum.
çok sık sık alan biri degilim.
hep evladimi düşünüyorum bebek bezi kıyafeti. ne varsa aliyorum eksik etmiyorum çok şükür. evlat herşeyden önce gelir.
yarin bi gün durumuz daha iyi olabilecegi düşünüyorum.Allah sabredenlerle beraberdir. onlara daha güzellikle kılar. o yüzden iasyan etmedim hiç bişey.
kocamdan memnunum. ihtiyaçlari aliyo. evde de boş durmuyo. stres yaşiyo hasta oldu. stres yapma diyorum hepsi olur diyorum işte.
Demek kadinlar torunlarina bakabilsin diye menapoza giriyor oyle mi?
Muthis aydinlandik, sizi tebrikliyorum, hayatımda duydugum en bilimsel aciklamayi yaptiniz
Bize yillarca, kadinlarin belli bir yaştan sonra cocuk dogurmasinin saglikli olmayacagi ve cocuk bakacak yetilerini kaybettikleri icin menapozr girdiğini ogreten bilim adamlari utansin simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?