Herkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak
YA BEN BU İNSANLARIN BU KADAR KENDİ BAKIŞ AÇILARINA GÖRE ACIMASIZ ELEŞTİRİLERİNİ ANLAYAMIYORUM.Ekonomik onlarak engeli "olmayan" her anne çocuğuna kendi bakmalıdır. İster dünyanın en iyi bakıcısı olsun ister adeta birer melek olan anaanne babaanne olsun hiçkimse bir çocuğa annesi kadar iyi bakamaz. Bu doğanın kanunudur, isteyen istediği kadar inkar etsin.
Kariyeri ön planda tutanlar, evde bunalanlar, çocuktan sıkılanlarda bir zahmet çocuk yapmayıversin!
Genele konuştum, bu sözlerim asla konu sahibine değil. Kendisi çocukları için "mecbur" çalışan bir insan.
Herkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak
Doganin kanunu degildir, nerden cikardiniz? Doganin kanunu asil sudur, cocuklara amneanne babaanne baksin diye doga kadinlara menapozu vermistir. Kendi dogurabilse onlara bakacak cunku.
Tutturmussunuz doganin kanunu yok bilmemne. Tarlada koyde calisan kadinlar da ya bebeleri sirtinda calisirlardi, memeden kesilince de evde babaanneleri bakardi. Kadinlarin evde oturup sadece cocuga bakmasi diye birsey yok, kendi kafanizdan kanun uydurmayin.
Bu arada kariyerliyim, izin aldim evde bakiyorum cocuguma. Cocugum tabi ki herseyden once gelir. Ancak herkes benim kadar sansli degil biliyorum, kimseye de oyle tepeden bakip akil vermiyorum. Herkes kendi isine baksin, insanlara kendi yaptigi dogru diye dayatmasin. Yetti artik.
YA BEN BU İNSANLARIN BU KADAR KENDİ BAKIŞ AÇILARINA GÖRE ACIMASIZ ELEŞTİRİLERİNİ ANLAYAMIYORUM.
KADIN DOKTOR
KADIN ÖĞRETMEN
KADIN TERZİ
KADIN TEMİZLİKÇİ
KADIN PROFESÖR
KADIN KADIN ......EMEKÇİLERİN HİÇ B,İRİ ÇALIŞMASIN.DÜNYAYI ERKEKLER YÖNETSİN O ZAMAN.KİMSE BU SAYDIĞIM MESLEK DALLARINDAN ÇOĞUNU KADIN OLSUN DİYE TERCİH ETMESİN.
ÇALIŞMAK SADECE EKONOMİYLE ALAKALI DEĞİLDİR.BU ÜLKEDE DİRSEK ÇÜRÜTEN,OKUYAN İDELALLERİ OLAN HER KADININ ÇALIŞMA ÇZGÜRLŞÜĞÜ VARDIR VE ÇOCUK YAPMA HAKKI DA BİZAHMET VARDIR.
ÇALIŞIUP ÇALIŞMAMAK İNSANIN KENDİ TERCİHİ VE HAYAT BEKLENTİSİYLE ORANTILI.NE ÇALIŞANI NE ÇALIŞMAYANI KINAMAM.TERCİH VE HAYAT FELSEFESİDİR.
AMA KONU SAHİBİ S Sonnay333 BU DÜNYADA SADECE EVDE SADECE ANNESİ TARAFINDAN BÜYÜTÜLEN ÇOCUKLAR MUHTEŞEM,MUTLU...ÇALIŞAN ANNELERİN ÇOCUKLARI BEDBAHT MUTSUZ DEĞİL
ÇOCUĞUNA KENDİ BAKAN ANNELER ANA,DİĞERLERİ DANA DEĞİL
EVLADINA BAKMAK YEDİRİP İÇİRMEK ALTINI BEZLEMEK DEĞİLDİR SADECE
ONA İYİ BİR GELECEK SAĞLAMAK,HİÇ BİRŞEYDEN KISMAMAK,İYİ EĞİTİM VERMEK İÇİN,KENDİ UFKUNU AŞMAK,KİMSEYİ TERCİHLERİNDEN ÖTÜRÜ KINAMAMAK İÇİN...
HEM İŞTE HEM EVDE ÇALIŞAN,SABAHIN KÖRÜNDE KARDA KIŞTA EVİNDEN ÇIKIP AKŞAM GELİP ANNELİK EŞ GÖREVİNİ İFA EDEN TÜM ÇALIŞAN ANNELERİ AYAKTA ALKIŞLIYORUM.
KADINLAR VAR OLDUKÇA HERŞEY GÜZELLEŞİR.
Saat 1’de işe başladığınız için akşam 9’da çıkıyorsunuz. Herkes gibi 8 saat sizin de mesainiz. Sadece saat aralığı farklı. Gayet normal bence. 8-5 iş bulmayı önerenlerin sebeplerini merak ettim doğrusu.
657 sayılı kanuna göre süt izni, doğum izni bittikten sonra tam bir yıldır. Yani çocuğunuz 15 aylık olana kadar süt izni kullanabilirsiniz. İş kanunu hakkında fikrim yok ama orada da böyledir diye düşünüyorum.
Çocuğunuza kv bakıyorsa gönlünüz rahat olsun bence. 10 yıldır çalışan bir anne olarak sizin psikolojiniz de önemli bence. İşi bırakıp evde oturmak ve her daim çocuğunuzla olmak, çalışmaya alışmış olan sizi bunaltabilir. Bunları da düşünün derim.
Allah aşkına ben bunumu söylüyorum? Yani öyle bir hava estirmişsinizki bir an kendimi eğitim düşmanı falan sandım, büyük harfler falan ! Artı şu söylediklerinizede kelimesi kelimesine bende katılıyorum.YA BEN BU İNSANLARIN BU KADAR KENDİ BAKIŞ AÇILARINA GÖRE ACIMASIZ ELEŞTİRİLERİNİ ANLAYAMIYORUM.
KADIN DOKTOR
KADIN ÖĞRETMEN
KADIN TERZİ
KADIN TEMİZLİKÇİ
KADIN PROFESÖR
KADIN KADIN ......EMEKÇİLERİN HİÇ B,İRİ ÇALIŞMASIN.DÜNYAYI ERKEKLER YÖNETSİN O ZAMAN.KİMSE BU SAYDIĞIM MESLEK DALLARINDAN ÇOĞUNU KADIN OLSUN DİYE TERCİH ETMESİN.
ÇALIŞMAK SADECE EKONOMİYLE ALAKALI DEĞİLDİR.BU ÜLKEDE DİRSEK ÇÜRÜTEN,OKUYAN İDELALLERİ OLAN HER KADININ ÇALIŞMA ÇZGÜRLŞÜĞÜ VARDIR VE ÇOCUK YAPMA HAKKI DA BİZAHMET VARDIR.
ÇALIŞIUP ÇALIŞMAMAK İNSANIN KENDİ TERCİHİ VE HAYAT BEKLENTİSİYLE ORANTILI.NE ÇALIŞANI NE ÇALIŞMAYANI KINAMAM.TERCİH VE HAYAT FELSEFESİDİR.
AMA KONU SAHİBİ S Sonnay333 BU DÜNYADA SADECE EVDE SADECE ANNESİ TARAFINDAN BÜYÜTÜLEN ÇOCUKLAR MUHTEŞEM,MUTLU...ÇALIŞAN ANNELERİN ÇOCUKLARI BEDBAHT MUTSUZ DEĞİL
ÇOCUĞUNA KENDİ BAKAN ANNELER ANA,DİĞERLERİ DANA DEĞİL
EVLADINA BAKMAK YEDİRİP İÇİRMEK ALTINI BEZLEMEK DEĞİLDİR SADECE
ONA İYİ BİR GELECEK SAĞLAMAK,HİÇ BİRŞEYDEN KISMAMAK,İYİ EĞİTİM VERMEK İÇİN,KENDİ UFKUNU AŞMAK,KİMSEYİ TERCİHLERİNDEN ÖTÜRÜ KINAMAMAK İÇİN...
HEM İŞTE HEM EVDE ÇALIŞAN,SABAHIN KÖRÜNDE KARDA KIŞTA EVİNDEN ÇIKIP AKŞAM GELİP ANNELİK EŞ GÖREVİNİ İFA EDEN TÜM ÇALIŞAN ANNELERİ AYAKTA ALKIŞLIYORUM.
KADINLAR VAR OLDUKÇA HERŞEY GÜZELLEŞİR.
Bakın hala anlamamışsınız ne demek istediğimi.Hala imkan doğrultusu anne baksın diyorsunuz. TEKRAR BÜYÜK YAZAYIM.BİZAHMET ANNE OLMASIN DİYENE ENNNNNNN BÜYÜKLE YAZAYIM.İMKANIIIII VARSA ÇALIŞMASIN DİYENE DAHA BÜYÜK YAZAYIM.Allah aşkına ben bunumu söylüyorum? Yani öyle bir hava estirmişsinizki bir an kendimi eğitim düşmanı falan sandım, büyük harfler falan ! Artı şu söylediklerinizede kelimesi kelimesine bende katılıyorum.
Ben sadece çocuğa imkan var ise belli bir çağı aşana kadar anne bakmalıdır dedim ama maşaallah doktordan girmiş mühendisten çıkmışsınız pess yani :))
Çok saygısız ve çirkin bir cümle .. bence de siz çalışın evde oturup çocuklarınıza bu çirkin kelimeleri öğretip sizin deyiminizle popo büyütmeyinHerkes kendi tercihini yaşar ben çocuklarıma evhanımı olarak değil ayakları üstünde durabilen anne olarak örnek olmak istiyorum evde olankadinlar 24 saat bebekle ilgileniyorlar sanki bebeğe bakacağım diye popo buyutuyorlar ancak
Hahaha valla ben de sizin cehaletinize ve bunun beraberinde getirdigi muthis kendine guvene kahkahalarla guluyorum. Seneler once bilim teknik dergisinde yayinlanmisti yanlis hatirlamiyorsam.Ayy Allah iyiliğinizi versin ya halen gülüyorum buna:)
Kusura bakmayın ama menapozun kadınlara torun bakmaları için verildiğini iddia edenide ilk defa görüyorum hahahhh:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?