Çalışmak veya çalışmamak iste bütün mesele bu !!!

cillibombom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
456
50
43
35
Ben ekimde evleniyorum, eşim polis. Ben düzenli bir evlilik hayatım olsun istiyorum. Şu an çalışmıyorum ama normalde çalışıyodum, iş yerim kapandı. O günden beri işsizim. Şimdi eşimin şubesi değişti, asayiş önleyici ekiplere geçti. O birimde iki hafta gce iki hafta gündüz çalışıyomuş. Ben bunu öğrendiğimden beri kara kara düşünüyorum. Uykularım kaçıyo. İş arıyodum aramayı bıraktım, bunalımdayım resmen. Şimdi ben çalışsam çoğu zaman eşim eve geldiğinde ben evden çıkıcam o geldiğinde ben çıkıcam. Otel gibi olacak ev Ben kocam geldiğinde yemek ısıtsın istemiyorum, uzanıp tv karşısında pineklesin beni beklesin istemiyorum. Eve geldiğinde sofrası hazır olsun sonra çay demleyip karşılıklı sohbet edelim sabah kahvaltısını hazırlayım işe ben uğurlayım kapıda karşılayayım istiyorum ama çalıştığımda bu çok zor olacak. Çünkü en erken 8 i 9 u bulur gireceğim işlerde eve gelmem. Sabahta 7 8 gibi evden çıkmam lazım e onun çalışma saatleri de çok farklı olacak. İşte bu içimi kemirip duruyo.

Geçen gün çok bunaldım kendimden geçtim resmen stresten ağladım bağırdım , çalışmak istemediğimi söyledim. Tek eşim çalıştığında (ev kredimiz var) maaşından 1.100 falan kalıyo elimize. İlk önce evi satalım o zaman dedi. Dondum kaldım... Sonra Ben bu hayatta tektim yine tek başıma yaparım her şeyi , dedi. Çok üzüldüm içime oturdu resmen. O günden beri çalışmak zorundasın destek olmak zorundasın diyorum kendime. Ama öyle de hiç içime sinmicek hep ölü gibi gidip gelicem. Aklım kocamda kalıcak. Yemek yedi mi, napıyo diye... Eşime bugünde çalışma mevzusunu açtım, çalışmak istemediğimi söyledim. bu sefer geçen o lafları seni gaza getirmek için söylemiştim, sen çalışma hayatını seviyosun falan ddi.. İstersen çalışma dedi ama geçen ki lafları çıkmıyo aklımdan.

Ben gerekirse tencerede pişirip kapağında yerim, sıkıntı çekmeye kıt kanaat geçinmeye razıyım yeter ki düzenli bi evlilik hayatım olsun, otel gibi olmasın evim. Ama eşim kendini yanlız hissederse ona destek olamazsam diye korkuyorum...

Napıcam hanımlar söyleyin nolur içim şişti durup durup ağlıyorum geceleri elim ayağım titriyo stresten hiç iyiye gitmiyo benim sonum

başarabilirim diyorsan çalış tabiki ..
hem çalışan hem evli olanları tebrik ediyorum ..

Esin calismani istiyo,haklida maasla zor gecinirsiniz birkac yil calis ev kredisi icin para biriktirin beraber sonra birakirsin

Eşin çalışmanı istiyor galiba öyle anladım.İstanbul da yaşıyorsunuz diye biliyorum,1.100 tl geçinmenize yeter mi,yaşadığınız şehir pahalımı ucuz mu güneyde olsanız yeter derdim ama istanbulda yeter mi çok pahalı bir şehir diyorlar,bir de eşiniz polismiş ev almak biraz erken değil mi sonuçta tayin işi var belkide eşinin tayini çıkar sen de onunla gitmek zorunda kalırsın.

Kusura bakmayın da bahsettiğiniz kişi kocaniz değil de çocuğunuz sanki.uygun bir iş bulun bence.1100 tl ile iyi bir hayat standardiniz olmayacak ki

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Böyle düşünüyorsa bence çalış
evliliğin adapte süresinde çalışman evliliğin yürümesi açısındanda önemli birşey ve destek konusundada haklı

ankarada yaşıyoruz canım

1 ay boyunca toplasan 2 saat ancak gördük birbirimizi.. ben çıkıyordum o geliyordu, o çıkıyordu benn geliyordum...
yeri geliyordu telefonla konuşacak vaktimiz olmazdı, meslektaş olduğumuz için telsizden dinlerdim sesini..
Malesef bu meslek böyle.

sana önerim bir kaç ay çalışma. dediklerini yap. geldiğinde kapıyı sen aç, sofrasını hazırla... ama sonra çalışmalısın bence.

hem sürekli o birimde kalmaz merak etme.

bir de konuyla alakası yok ama belirtmek istedim. polisin sermayesi uykudur. şimdi o geceden geldiğinde uyuyacak, sense yüzünü görmek isteyeceksin.. o, gece uyumayıp sabahlayacak sense sarılıp uyumak isteyeceksin... bunlara da hazırlıklı ol. polisin en büyük destekcisi eşidir, unutma

💑💓

elinize 10.000de kalsa neden once kendi ayaklarınız ustunde durmayi dusunmuyorsunuz? neden birinin eline bakmayi korkunc görmüyorsunuz da sizsiz yemek isitip yemesini korkunç görüyorsunuz?

benim koca napsın :)
bi gün evde bi gün nöbette. nöbetten sonra da mesaiye devam.
ben de fırsattan istifade annemde

işte nasıl olcak bu destek, evde oluyum yemeği hazır olsun bi derdi olduğunda anlatacak biri olsun yanı başında koca evde yatılı okul öğrencisi gibi tek başına kalmasın tamam tüm gün uyusun ama bilmiyorum hiç bilmiyorum

büyük sabır göstererek olacak.
Dediğim gibi ilk zamanlar evde olursun, kalktığında Sofrası hazır olur. biraz sohbet edersiniz. vakit uygunaa gezersiniz..

çoğumuz kilitli kutuyuzdur. ondan sana gün içinde hangi konularla ilgilendiğini, neler yaptığını anlatmasını bekleme. tabi tanımıyorum nasıl biri bilemem. belki de anlatacaktır. hele ki meslekte yeniyse illa ki paylaşacaktır seninle. ama şöyle 3-5 yıllıksa biraz ketum olabilir. ilişkiniz ikinizin arasında tabi bilemicem fazla.

sana bir tavsiye daha, eğer dediğim gibi bir yol izlersen, yani bir süre çalışmazsan, kendine uğraşlar bul. el işi olur, belediyelerin açtığı kurslar olur vs..

💑💓

3 yıllık memur, şükür ikimizde birbirimizle her şeyimizi paylaşırız konuşuruz, kendimi onun yerine koyuyorum, işten gelicek ev boş yemek ocakta ısıtılmayı bekliyo ... bence hiç iyi olmıcak yanlız hissedicek kendini, doğru mu düşünüyorum bilmiyorum. evden makale yazabilirim ben uğraş bulurum da işte otel gibi olursa ev nasıl olur bilmiyorum

yazdıklarınızı okuyunca biraz güldüm doğrusu. eşimin yanında olayım onu ellerimle besleyeyim diyorsunuz para yetmezse ne yaparız diyorsunuz. canım emin ol bütün kadınlar senin gibi düşünebilir ama hayat şartları bizi ş hayatına yönlendiriyorsa bu isteklerimizi bir köşeye bırakıp yolumuza devam etmeliyiz. evde oturmak gibisi var mı? bende yemek hazırlama derdim olmasın evde uzanayım yatayım eşim geldiğinde dinç bir şekilde karşısına çıkayım yemek hazır olsun çayı ellerimle içireyim isterdim ama diğer tarafta çalışıp borç ödemek eşime maddi anlamada destek olmak çocuğumun geleceğini iyileştirmek adına çalışıyorum kalan vakitlerimde neyi ne kadar yetiştirirsem oluyor. emin ol bu daha iyi yoksa eşimi dünya kadar borcun altında tek başına bırakamam hayat müşterek. sende istersen evlendikten birkaç ay sonra çalışmaya başla ama muhakkak çalış. ha birde işten gelen eşler genelde sohbet etmek istemiyor yemek yeyip tv izleyip uyukluyorlar o halde sen ondan fazla birşey bekleme.

Kredi,ev,evlilik,masraflar derken eşiniz bunalmış olabilir.hayat bu müşterek.burda okuyorum.insanlar ne kadar zor şartlarda evliliklerini sürdürüyorlar.evet sizinde planlarınız yapmak istedikleriniz var.ama geçim derdi eşinizin sırtına bindiğinde daha zor olabilir herşey.zaten stresli bi meslek polislik.ben olsam eşime destek olmayı seçerdim.ilk önce omuzunda ki yükü azaltırdım.beraber bi hayat geçireceksiniz ona bu güveni vermeniz gerekir.

Son düzenleme:

bizim ilişkimiz öyle bir ilişki değil

benimde eşim polis yeni evliyim aynı şeyleri bende düşünüyordum fakat eşimi hayat koşuşturmasında tek başına bırakmak istemedim bizde düğün kredisi ödüyoruz hoş şimdi evden çalışıyorum o ayrı ama eşin anlayışlıysa hiç sorun olmuyor zaten işten gelip uzunca zaman istediği gibi uyuyp dinlenebiliyor ben evdeyken daha erken uyanıyor yorgun oluyor çalışabildiğin yere kadar çalışman daha iyi hafta sonu olmayan bir iş bulduğunda hiçte sorunsuz ilerler merak etme zaten bu kadar anne gibi de düşününce çok yıpranıyoruz

Ben sizi anladim.
Bence yeni evliliginizin hevesini alin.
Yemeginizi yapin, giyinin suslenin bekleyin, muhabbet edin vs vs.
İcinizde ne kalacaksa onu yapin.
Cunku cok degil muhtemelen 6 ay sonra en fazla bir sene sonra ben calismaliyim diyeceksiniz cunku muhtemelen sikilacaksiniz.
Ama sanirim nisanliniz bu ise sicak bakmiyor.

Gerçekten çok hassas düşünüyorsun. bak bizim evde kahvaltı yapılmaz. ayda bir kere hafta iznim eşimin istirahatli gününe denk gelecekte biz kahvaltı yapıcaz... iki güne bir evde. yani iki güne bir yemek pişer. ramazan ayı gelene kadar onun evde olduğu benim olmadığım zamanlarda ne bulursa onu yer. bu adam bekar evinden gelecek yuvanıza. merak etme aç kalmaz. tamam sen istiyorsun ki artık evlendi, düzeni değişsin. ama işte hayatın gerçekleri var. bak benim bebeğim olacak inşallah kasım ayında. ben istemez miyim 2 yıl ücretsiz izne ayrılıp bebeğimi büyüteyim.. mümkün değil.düğün borcu, araba borcu, aylık düzenli giderler....
işte ilk zamanlar cicim ayları, sonra biriniz bi köşede biriniz diğer köşede oturup ayrı ayrı takılacaksınız. ben de on senelik evli değilim yani henüz 1 buçuk yıl oldu.
iyi düşün taşın. emin ol çalışmak iyidir. Hakkında hayırlısı.

💑💓

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…