- 23 Eylül 2019
- 454
- 124
- 33
- Konu Sahibi Yesilintonu
-
Isin garibi simdi calismammi istiyor:)) para biriktirmek iyi hissettirdi sanirimŞimdi benim anladığım diğer işinize girerken eşinizi yalvar yakar ikna etmişsiniz yani eşiniz çalışmanızı istemiyor mu? Nacizane fikrim ben asla evde oturamayan biriyim özellikle üniversite okumuşuz bi amaç uğruna ve kendi ayaklarımızın üzerinde durmamız gerektiğini düşünürüm, bu hayatta ne olacağı belli olmaz Allah korusun kendi başına kalacağın bir zaman olsa o zaman ne olacak? Bence tecrübe edinmen ve çalışman daha iyi olur uyku sorunu alışınca çözülebilecek bişey, ben mezun olur olmaz işe başladım 3 senedir aralıksız çalışıyorum ilk 6 ay uyku konusunda çok sıkıntı yaşadım şimdi haftasonu bile otomatik alarmımın saatinde uyanıyorum, yani uyku 5. planda olmalı sen geleceğini düşünmelisin...
Isin garibi simdi calismammi istiyor:)) para biriktirmek iyi hissettirdi sanirim
Hayatımız bu günden ibaret değil maalesef. Hangimizin evliliği garantide ki! Ben olsam çalışor kimseye bağımlı olmazdım.Hanimlar selam. Yardiminiza ihtiyacim var ama bh sefer cok acil. Cunku son sansim isyerine cevap vermek icin:))
Lutfen terslemeden detayli yorum yapin olur muohh rahatliga bak demeyin. Yani bu gercekten psikolojik mi bilmiyorum..
Neyse.
Bi is teklifi geldi ben aramiyordum isi bi sekilde onume cikti. Unv mezunuyum. Ama benim meslegim surekli beden gucuyle olan bi meslek. Masa basi degil. Maas coo yuksel degil 3 bin tl. Konu su;
Evlendikten sonra oyyyle bi hal aldim ki asla calisasim yok. Evlilign 6. Ayinda esime yalvar yakar ise girmistim. Sonra pisman oldum. Evde zaten kavga vs oluyo psikolojk olarak yorgun hissettigm cok oluyodum bedenen zatenn yoruluyordum. Cunku devamli ayaktaym iste. Neyse. Simdi 7 aydir falan calismiyorum. Evde isimi aksatmiyroum temzlk vs guzelce yapiyroum ama geri kalan zamanmda evde kendimi uzanirken aksam ustu 2 3 saat.uyurken buluyirum. Vucudum hep uykuya hasret gibi.. yani soyle bi duaunuyorum icimden ses asla calismak istemiyorum ben diyor. Ama ben asla asla asla boyle biri degildim. Okurken bile calisiyordum cok fazla hevesle. Belki zamanla boyle oldum. Belki icimdeki mutsuzlugum beni boyle yapti gercektennn bilmiyorum. Evde iulyice uyusuk gibi hssediyirum kendimi. Ama calistgim surede bu pek gecmedi bu duygu. Oglen uyansam bile hep uyumak istyroum.Evlilikte tammm anlamyla istedigim ben olamiyorum. Bilmiyirum belki bundan dolayi. Evde sessiz oturmayi da cok seviyorum kendi basima.Bugun kendimi denedim sabah 6.30 da kalktim ise gitsem bu saatte.gidicem diye. Icim bi mutsuz oldu uyu uyu dedim. Ya blmiyirum sizce?? Calisirsam kendi birikimimi yapamam yapin demeyin gercekten olmuyor. Hesaba koyuyor esim ev alalim diye. Ben diyemem bende dursun diey buyuuuk kavga cikar. Her ay icinden 200 300 alip kenari atiyorudm calistgmda. Ama genel durum bu. Dedigim gibi is yerine cevap vermek icin soooon firsat. Calisacgm yer yogunmus da epey. Sizce?????
Ayiramiyorim. Yani soyle ben bitikirim yapicam diyemem cunku biirsuru sey cikarir. Her istedignde karti istedign kadar kullanablirsin her zaman istedigini alirim diye. Dogru zaten. Ama bu sefer.neden ayri birikim yapmak istememi sorgular. Bi de desigm gibi ben evde hic siklmyorum ki. Acaba bunalima mi giriyorum ya da girsim ya. Evde oturuyum kahve iciyim yemek de degol yani. Yatiyim uyuyim boyleBence çalışın. Ben de doğum yaptığımdan dolayı ücretsiz izindeyim ama çok sıkılıp daralıyorum evde. O yüzden 1 yıllık ücretsiz iznimi yarıyıl tatilinden sonra bozup işime dönmeyi düşünüyorum.
Ev almak için eşinize tabi destek olun ama içinden 200-300 değil de daha fazla bir miktar ayırın kendinize.
Benim fikrim bu şekilde.
Evettt vardi. Ama 5 ay once yaptirdim normale donmus dedi. Yani oldum olasi vitamin sorunlarim vardi ama suan duzende. Acaba dtorum bunlarin hepsi psikolojik mjHayatımız bu günden ibaret değil maalesef. Hangimizin evliliği garantide ki! Ben olsam çalışor kimseye bağımlı olmazdım.
Bir de sende aşırı dercede b12 eksikliği var bence mutlaka tahlil yaptır bende aynıydım iğnelerle toparlandım.
Kişisel harcamaların dışında mı 200.300 alıyordun?
Evet canim kisisel harcama disiinda. Ona soylemedn 200 300 kenari koyuyordumHayatımız bu günden ibaret değil maalesef. Hangimizin evliliği garantide ki! Ben olsam çalışor kimseye bağımlı olmazdım.
Bir de sende aşırı dercede b12 eksikliği var bence mutlaka tahlil yaptır bende aynıydım iğnelerle toparlandım.
Kişisel harcamaların dışında mı 200.300 alıyordun?
Ayiramiyorim. Yani soyle ben bitikirim yapicam diyemem cunku biirsuru sey cikarir. Her istedignde karti istedign kadar kullanablirsin her zaman istedigini alirim diye. Dogru zaten. Ama bu sefer.neden ayri birikim yapmak istememi sorgular. Bi de desigm gibi ben evde hic siklmyorum ki. Acaba bunalima mi giriyorum ya da girsim ya. Evde oturuyum kahve iciyim yemek de degol yani. Yatiyim uyuyim boyle
Çalışmak istememenizin sebebi biraz da bu olabilir mi?Calisirsam kendi birikimimi yapamam yapin demeyin gercekten olmuyor. Hesaba koyuyor esim ev alalim diye. Ben diyemem bende dursun diey buyuuuk kavga cikar. Her ay icinden 200 300 alip kenari atiyorudm calistgmda.
Ben olsam, ben de eşimin neden ayrı birikim yapmak istediğini sorgulardım.Ayiramiyorim. Yani soyle ben bitikirim yapicam diyemem cunku biirsuru sey cikarir. Her istedignde karti istedign kadar kullanablirsin her zaman istedigini alirim diye. Dogru zaten. Ama bu sefer.neden ayri birikim yapmak istememi sorgular. Bi de desigm gibi ben evde hic siklmyorum ki. Acaba bunalima mi giriyorum ya da girsim ya. Evde oturuyum kahve iciyim yemek de degol yani. Yatiyim uyuyim boyle
Hehhh iste aynen durum bu. Cok sukur gayet iyi geciniyrouz ama kenari koyamiyoruzAnladigim kadariyla su an paraya ihtiyaciniz yok sadece esinizin birikimine katkida bulunmak icin calisacaksiniz, bu durumda bilemiyorum, ben olsam calismazdim, calisirsam da evin giderlerine ortak olur gerisini ne kapacagima kendim karar verirdim.
Yani o 200 300 benim kenari attigim. Normal ksiisel harcamalarim degil. Ama yine de az tabi. O mu blmiyorum? Yani gercekten rahata alisan bi insan mi oldum yoksa psikolojik bi yorgunluk mu bu? Bunalim mi? Yapisip kaldm evdeki koltugaÇalışmak istememenizin sebebi biraz da bu olabilir mi?
Okadar çalışıp yorulup, maaşınızdan alabildiğiniz 200- 300 tl.
Tamam ev almak, birikim yapmak güzel de bu kadarı da değil yani.
Tabiii dogal olarak aslindaBen o
Ben olsam, ben de eşimin neden ayrı birikim yapmak istediğini sorgulardım.
Iste unv okurken boyle degildim. Tam tersi diyirum ya okurken calisir kopek gibi yorulurdum. Cok da iyi hissederdim ama. O zamanin hevesimiydi bilmiyorum. Cok da calismam gerekmezdi ailemin durumu iyiydi ama ben hep calistim. Simdi rahata mi vurdum bilmiyorim ya da dedigm givi belki de psikoljk bisey bendeki. Kendini evde.tutma bisey yapmak istememe. Yatmak vs17 senedir çalışıyorum, 10 senedir evliyim ama kendime birikim yapmayı hiç düşünmedim. Eşim de ben de ne yaparsak BİZİM için yaptık. Ayrıca kendime bir birikim yapmayı düşnmedim çünkü çalıştığım için kendi ayaklarım üzerinde durabiliyordum ve karşımdaki adam kendimi hep güvende hissettirdi. Eşinize güvenmiyor , geleceğinizden kaygı duyuyorsanız ne olursa olsun çalışmanız gerekiyor ;ki ben güven olsa da her kadının çalışmasından yanayım. Ayrıca çalışmayacaksanız neden üniversite okudunuz ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?