- 23 Eylül 2019
- 454
- 124
- 33
- Konu Sahibi Yesilintonu
-
Ya siz de oyle diyorsunuz. Dogru diyorsunuz. Evde.kaldikca daha da uykuya teslimimmDepresyon. Şimdi çıkıp birisi "Biridin tishis kiyicik kidir bilgin mi vir?" diyecek. Evet var. Çünkü yaşadım biliyorum. Geçen yıl evlendim. Maalesef ataması yapılmamış bir öğretmenim, üstelik son yılımda çok yüksek bir puan almama rağmen. Allah'a havale ediyorum onları gerçi, neyse.
Evlendikten sonra çalışmak çok istedim. Mesleğimi yapamıyorum, ücretli bile çıkmadı. Bari bir yere gireyim dedim, tezgahtarlık falan. Eşimin gönlünü yapamadım. Sen öğretmensin, neden başka iş yapasin dedi de başka bir şey demedi. Günler haftalari, haftalar ayları kovaladı derkeeen, şu an ben de hiç çalışmak istemiyorum. Hoş iş de yok gerçi. 700-800 gibi komik rakamlar veriyor olani da.
Bir dönem esimin ailesinin dükkanında kendilerine yardım ettim. İki hafta kadar. Müthiş iyi geldi. O yüzden diyorum ki: Çalış. Eline fırsat geçmişken çalış.
Depresyon olayına dönersek. Kış boyu depresyondaydim. Hep uyuma isteği, hep ama. Dışarı cikasim gelmezdi. Ev işi yapasim gelmezdi. Bi yemek yapardım işte. Arada da evi supururdum lanet ederek. Ama o iki hafta çalışma döneminden sonra toparladim şükür. Şimdi erken kalkıyorum. Hoş enerjim pek yok bebekten ötürü ama en azından uykuya teslim değilim artık. Hep uyuyasim yok. Neşem de yerinde sayılır şükür. Yani o yüzden ısrarla diyorum ki çalış.
Ben de calisinca ozwniyorum isteYalnız ben en çok çalışmak zorunda olmamayı isterdim
20 yaşımdan beri çalışıp çalışmamak hiç bir zaman benim kararım olmadı
Hep zorundaydım
Bu sene okulda öyle zorluk çekiyorum ki
Evinde oturup rahat rahat ev işi yapan kadına özeniyorum
Hah işte aynen öyle oluyor. Uyku bir kantar, uyudukca tartar derler. Uyudukca uyuyasi gelir insanın. O bataktan çıkmak için bu iş mükemmel bir fırsat.Ya siz de oyle diyorsunuz. Dogru diyorsunuz. Evde.kaldikca daha da uykuya teslimimm
Aynı durum canımBen de calisinca ozwniyorum iste(
Ama bak calismiyirum 6 7 aydir su soyledklerini de cok yapmiyorum. Evi temzliyorum evet kahvemi iciyorum ama sonra hep uyusukluk. Hep uyuma istegiAynı durum canım
Milletin ağız kokusunu çekiyoruz resmen
Şöyle sabah ağız tadıyla kahvaltının telaşsız içilen kahvenin tadını unuttum
haldır huldur yemek temizlik yapmaktan bedenen değil ama ruhen ve zihnen yorgun olmaktan sıkıldım
Şöyle sabah her işini temizliğini halledip komşuyu kahveye çağıran kadınlara özenir oldum
Bu kadar şikayetçiysen bırak işi diyecek olanlar olur ama dediğim gibi zorunluluklar
Cok sagol cnimHah işte aynen öyle oluyor. Uyku bir kantar, uyudukca tartar derler. Uyudukca uyuyasi gelir insanın. O bataktan çıkmak için bu iş mükemmel bir fırsat.
Biz cok gec yatip evet cok gec kalkiyoruz. Erken yatsam da cok yec kalkoyorum. O vucut yataktan kalkmiyor resmenB12, demir ve vitamine D ye baktirin derin.
Haksizlik normal degil.
Bide 6 bucukta uyanip bi "deneme" yapmak cok mantik disi. Cunku ise gitmek icin alarm kurunca beyin kendini hazirlar, ertesi is gunune kendini hazirlar beyin.
Daha onemlisi 1 gun erken kalkmakla erken kalkmaya alismaz insan. Vucut alismasi gerekiyor bi kac gun.
Bence calismalisiniz, hayatta disiplin, belirli baslama bitis saatleri zinde tutar insani.
Gec uyuyup gec uyanmak uyusuk yapar insani.
Cunku vucut alisiyor ve biliyor ki mecbur degil erken kalkmaya.Biz cok gec yatip evet cok gec kalkiyoruz. Erken yatsam da cok yec kalkoyorum. O vucut yataktan kalkmiyor resmen
E siz de calismammayi yeglemez misiniz bu cumlelerinzden sonra:))Evde oturmamayı tercih ederim. Major bir sağlık probleminiz olmadıktan sonra, tek erken kalkan siz değilsiniz, bu çalışmamanın sebebi olamaz. Çalışmak istemezseniz bu sizin kararınız olur ama istememenize gerekçe aramanıza gerek yok. Çünkü bunlar gerçek gerekçeler değil. Keşke ben de uyuyabilsem, çok da seviyorum ama eşşek gibi kalkıyoruz kalkmak zorunda olunca :)
Geecektwn mi??? Ama benim degerlerim dr suan iyikan değerleriniz düşük sizin bemce
Ben de aynı zamanlardan geçtim .
inanın ise gidiyordum uyuyordum drama odasında...
bildiğiniz sabah 8 de is yerine giriyordum kahvaltı yapip odaya gecip uyuyordum öğlene kadar. öğlenden aksma 5 e kadar da iş güç hallediyordum .
eve gelip 8 de uyuyordum deliksiz sabaha kadar ve zorla uyanırdım.
o zaman nişanıydım.
evlendim eşim doktora götürdü hemen
kan değerlerim yerlerde.
b12 iğnesi ve kan ilacı ile 2 haftada inanılmaz değiştim.
resmen eziyet etmişim kendime
Yok kuzum ya ben gece 2 de falan yatiyorum biraksan 12.30 da kalkarimÇalışın, ama 200-300 değil en az yarısı sizde kalsın. Siz de birikim yaparsınız bir yandan, kendinize de harcarsınız. Yeni evli sayılırsınız, 1-2 seneye çocuk olunca bir süre ayrılmak zorunda kalacaksınız o zamanlar için de birikim olur. Uyku olayında da valla ben uyku sevmem, ama hafta içleri bazen kendimi yataktan kazıyarak kaldırıyorum. Bazen de gayet keyifli geliyor işe gitmek. Moduma göre değişiyor.
Evde oturmamayı tercih ederim. Major bir sağlık probleminizd vitaminiGeecektwn mi??? Ama benim degerlerim dr suan iyi( yani cook dusuk degil
b12
ferritin .
bunlar önemli.
eğer bunlar iyiyse ona rağmen uyuşuksaniz spora başlayın.
kanınızın oksijen taşıma kapasitesi artar ise enerjiniz de artar
E siz de calismammayi yeglemez misiniz bu cumlelerinzden sonra:))
Ole mi diyorsunuzÜniversite mezunusunuz ve evde oturmak için o kadar okumadınız evet ev ortamı rahat geliyor insana biliyorum fakat hep evde olmak insan da böyle haller yaratıyor uyku halleri bitkinlik çünkü ev işleri de bir yere kadar ve yarın ne olursunuz belli değil insanın kendi parasını kazanması güvencede olması kadar güzel birşey yok özellikle bir kadın için. Sonra iyi ki çalışmışım dersiniz evinize alırsınız birikim de yaparsınız diğer türlü ne olursa olsun eşe bağlısınız ileride de çocuk olunca böyle rahat olmayıp bunalacaksınız o zaman da iş bulamayabilirsiniz bence değerlendirin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?