Çalışmalı mıyım??

Ben sizin gibiydim bir ara. Ki ben gerçek bir işkoliğim. Sonunda rastgele yaptırdığım bir tahlilde B12 eksikliği varmış. Tabii siz sakın ilaca dayanmayın aman diyim. Bir kan tahlili yaptırın, iş hayatından bağımsız. Çalışırsınız, çalışmazsınız o sizin bileceğiniz iş. Ben çalışmadan duramam. Çalışmayı seviyorum. Ama herkes sevecek, iş hayatına uyum sağlayacak diye bir kaide de yok sonuçta.

Ama anlattığınız durum hafiften depresyon belirtisi gibi göründü. Bir uzmanla görüşün isterseniz.

Bir de size tavsiyem gençken çalışın. Eşinizle aranız bozulabilir, Allah gecinden versin eşiniz vefat edebilir. Her şeyden önce babasından, annesinden, eşinden ayrı bir kadının ekonomik gücünün olması bence çok önemli. İnanın şu anki depresif halinizi attığınızda pişman olursunuz çalışmadığınıza

Hanimlaaaaaarrrrr is icin tamam dediiiimm. Allaaaahim insallah pisman olmammmm :)))
zaten kabul etmişsiniz ben yazana kadar. Hayırlısı olsun

Ya evet ruh halimi ben de hos bulmuyirum o ayrii. Ama oturdukca daha da o hale donusuyroum. Bakin oglen kalkrim kafayi koysam yine uyurum. Sabahtan beri bi supurgeyi zor actim. Durdukca iyuce uyustum sanirjm
Bence de ben hafta sonları öyle oluyorum. Hafta içi tam bir atom karıncayım. İşten geliyorum, spora gidiyorum, eve geliyorum, çamaşır mak. bulaşık mak. çalışıyor, süperge, toz vs. hepsini yapıyorum. ama hafta sonu tam bir tembel hayvan. yataktan kalıp kanepeye kuruluyorum :)

Estafurllah kuzum:) insallah iyi gelir bu is bana bakalim

Ev alacaksanız senin birikimin benim birikimim olmaz ki zaten. Ben de evlilikte bu hesabı anlamıyorum. Niye ortak birikmiyor para?

Ev alacaksanız senin birikimin benim birikimim olmaz ki zaten. Ben de evlilikte bu hesabı anlamıyorum. Niye ortak birikmiyor para?
Ya ben illa ev icin de degil, calismali miyim a cok takilmistim. Yani pisman olmaktan korkuyorum. Yogunluktan vs. Bana daha mi cok yarar diye

Bence hazır iş önüne çıkmışken çalış.
Bir birikim yap kendine. Hepsini de eşine verme. Ev tabi ki alın. Bu devirde kira ödemek nereye kadar.
Uyku zaten 6 ay sonra adapte olursun.

İnsanin evde otura otura bu hale geldigini dusunuyorum ben. 4 yildir evde oturan bir insan olarak umarim yakin zamanda calismaya baslarsiniz. İs kocadan daha onemli,koca bugun var yarini belli degil. Ama isiniz ve para sizinle kalacak. Kendiniz icin calisin derim.

Çalışmayın. Nede olsa paraya ihtiyacınız yok. Kocanizi işi gücü ne, çalışıp evi gecindirsin. Kadın çalışmamali. Kadın temizlik yapsın, çamaşır bulaşık yikasin, yemek pişirsin.
Yıllar geçip o kocanin canı sıkılıp kadını bosarsa o zaman düşünülür çalışmak. O zaman düşünülür geçim derdi.
Hayatını bir erkeğin ağzından çıkacak lafa endekslemek kadınların tek amacı olmali.

Cidden anlamıyorum yahu.
Kırıcı mayın demişsiniz ama sizin iyi bir silkelenmeye ihtiyacınız var. İnşallah aklınız başınıza gelir.

Anam konusuyor sandim bir an

Depresyon. Şimdi çıkıp birisi "Biridin tishis kiyicik kidir bilgin mi vir?" diyecek. Evet var. Çünkü yaşadım biliyorum. Geçen yıl evlendim. Maalesef ataması yapılmamış bir öğretmenim, üstelik son yılımda çok yüksek bir puan almama rağmen. Allah'a havale ediyorum onları gerçi, neyse.
Evlendikten sonra çalışmak çok istedim. Mesleğimi yapamıyorum, ücretli bile çıkmadı. Bari bir yere gireyim dedim, tezgahtarlık falan. Eşimin gönlünü yapamadım. Sen öğretmensin, neden başka iş yapasin dedi de başka bir şey demedi. Günler haftalari, haftalar ayları kovaladı derkeeen, şu an ben de hiç çalışmak istemiyorum. Hoş iş de yok gerçi. 700-800 gibi komik rakamlar veriyor olani da.

Bir dönem esimin ailesinin dükkanında kendilerine yardım ettim. İki hafta kadar. Müthiş iyi geldi. O yüzden diyorum ki: Çalış. Eline fırsat geçmişken çalış.

Depresyon olayına dönersek. Kış boyu depresyondaydim. Hep uyuma isteği, hep ama. Dışarı cikasim gelmezdi. Ev işi yapasim gelmezdi. Bi yemek yapardım işte. Arada da evi supururdum lanet ederek. Ama o iki hafta çalışma döneminden sonra toparladim şükür. Şimdi erken kalkıyorum. Hoş enerjim pek yok bebekten ötürü ama en azından uykuya teslim değilim artık. Hep uyuyasim yok. Neşem de yerinde sayılır şükür. Yani o yüzden ısrarla diyorum ki çalış.

Yalnız ben en çok çalışmak zorunda olmamayı isterdim
20 yaşımdan beri çalışıp çalışmamak hiç bir zaman benim kararım olmadı
Hep zorundaydım
Bu sene okulda öyle zorluk çekiyorum ki
Evinde oturup rahat rahat ev işi yapan kadına özeniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…