çalışmam gerekiyor mu sizce?

Canım benim sen bu yıl üniversite kazanmıştım sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Üniversite'de bana kalırsa mutlaka çalış mağazalarda falan hangimiz yapmadık ki mağazada çalışmayı.
Ayrıca doğru harcama yapmayı Öğren. Ben 4 yıllık memurum yani kendi paramı kendim kazanıyorum ama Şuana kadar 1000 liralık bir şey almadım bunun az parayla ilgisi yok maaşım standartın biraz üzerinde ona rağmen her zaman indirimleri beklerim. Inan bana Üniversite'de kimse sana bu kız marka giyiyor çok iyi en havalı vs. Demiyor. O Yüzden doğru harcama yapmayı Öğren mesela bir kot göMleğin varsa yenisini alma bunun gibi yani. Fuzuliyede harcama bana kalırsa bu cimrilik değil tutumluluk. Biraz kendini frenle.

Çalışmanın sana hiç bi zararı olmaz

ben diğer konularını bildiğim için tepki vermedim ama tepki görmenin tek nedeni 1000lira da olsa veririm dediğin için oldu. buradaki üyelerin %95i onu yapamıyor çünkü.bu yüzden herkes garipsemiştir, o cümleyi koymasaydın iyiydi, çünkü ekonomik endişelerle açtğn bi başlık başka tarafları gittik,sırf öyle bir örnek verdiğin için.
bu arada bence de çalışmalısın, hiç değilse iş tecrübesi ve cvne yazabileceğin bir yer, tanıdık birkaç kişi olur.

Başbakanlık bursu çıkmaz sana normal şartlar altında. Araya tanıdık sokucam diyorsan da bir zahmet o tanıdıklar sana birebir burs versin yaşam standartlarını sürdürebilmen için. kontenjanlı Burstur başbakanlık bursu, sana gideceğine gerçekten ihtiyacı olan, o parayla bir ay idare etmek zorunda olan insanlara gitsin.

Babam verse de 1000 liralık malzeme almadım almadım da.kendim kazanıyorum şu an şimdi de vermem kalacağım yer neresi olacak.biraz sıkarak yaparsın sanki ama arkadaş ortamı ve harcanabilecek paraları saymıyorum derslerini aksatmayacaksan part TİME olabilir tabi

Çok haklısınız ben dediğim gibi şu durumda asla yapmam çünkü şu an belirli bi gelirim yok. Bundan sonra da yapmam zaten öyle anlaşıldı ki sanki marka olmayan bişey giymiyorum gibi ama gerçekten sadece bir kaç parça böyle eşyam var markaları bilirsiniz chanel,prada bunların tamamıyla dolap zaten olmaz en fazla 1 çantadır yani.Kendi kazandığım parayı da öyle harcayamam hele ki ailemle görüşmüyorken.Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alıcam :)

sadece sizin için değil gereksiz tepki veren diğer tüm arkadaşlar için de diyorum başbakanlık bursu filan almıyorum,başvurumu çektim ki normal başvuru da yapmamıştım. inşallah yazan diğer arkadaşlara çıkar ne diyeyim ki..sadece hak yemediğim bilinse yeter.

18 yasindasin üniversiteyi kazandın, , sevgilinden ayrıldın, , ablan nişanlısı ile beraber yaşamanızı şart koştu, , dostun sort bahanesi ile sizden koptu,ailen onların arasını açtığın gerekçesiyle sana sırt döndü. .
Yani tüm cins insanlar mi seni buluyor yoksa sorun sende mi ben çözemedim. .
18 yaşında ailesinin maddi durumu iyi olup iyi bir üniversite kazanan hiçbir kız evladina ailesi bu şekilde sırt dönmez, ..
Bence nasıl gecineceginizden önce bu dediklerimi sorgulayın ergenlik ve üniversite heyecanına kapılıp bu kadar insanı siz çileden çıkartmış olabilir misiniz??

Bu programla çok rahat çalışabilirsinbende ogrenciyim ve part time çalışıyorum gerçekten güzel de kazanıyorum ve ihtiyacım olmamasına rağmen çalışmayı seviyorum ayrıca özgüven sağlıyor insanlarla iletişimim çok kuvvetlendi kendimi çok daha rahat ifade ediyorum yaptığım ve yapabileceğin islere gelince ;
1)okulda kısmı zamanlı çalışabilirsin haftalik doldurmak gereken saat var ona göre ayarlıyosun uygun olduğun saatleri
2)AVM lerde bulunan mağazalarda ayni sekilde part time sana uygun olan saatlerde çalıştırıyor bildiklerim decathlon kfc lwc v.s
Hepsinde uygunluk saatini belirleyebilirsin
3)haftasonları ürün tanıtımı yapabilirsin tadım aktiviteleri falan
4 özel ders verebilirsin

Benim yaptıklarıma gelince paten kayabiliyorum ve bununla kazanç sakliyorum ve eğlenerek yapiyorum patenli ürün dagitimi tanitimi yapıyorum mesela daha yüksek ücretli oluyor ayrıca sahilde paten dersi veriyorum normal ürün dagitimi yapiyorum
Çalışmak istersen secenek çok aslinda

ailemle olan olay seneler öncesine dayanır,ha suçum yoktur demem ama annemi aldatıp kendisi spor arabalarla gezerken eve para bırakmayan babam kadar da yoktur sanırım. üniversiteyi kendim için kazandım ben.sevgili olayında ben beni aşağılayan kimseyle devam etmem ki bu sevgilimdi ne kadar sağlıklı devam ettirebilirdik? arkadaşımla olan olayı biz hallettik. eskisi kadar samimi olmam ama kardeşimden ayırmadığım birini de tamamen silemem ben. ablama gelince benim suçum olduğuna gerçekten inanarak mı yazdınız bunları? ben ne yapmış olabilirim ki ablam nişanlısını bana tercih etsin? ha,evet ablam nişanlısıyla beraber yaşayacak ben 2 ay tek yaşayıp sonra kuzenimle beraber devam edicem. benim içim rahat çünkü konuşurken çok düşünürüm,karşımdakini kırmamak için laflarımı seçerim sinirim son raddeye gelmediği sürece. şu an düşündüğüm şey işe girebilmek. ama bunları da bana tekrar sorgulattığınız için teşekkür ederim

üniversite öğrencisi Allahın çulsuzudur, yol parası kalmaz, nerde ucuz var ordan yer içer. vs. öyle 1000 lira veririm demekle olmuyor. sen öğrenciliği dibine kadar yaşa bence çalışmak gerekiyorsa çalış, koştur çabala haket.

çok haklısınız,kendi ayaklarım üzerinde duracağım zaten. kaçıncı kez tekrarladığımı inanın bilmiyorum ama ben sürekli ailesinin parasını çantaya,ayakkabıya yatıran bi tip değilim. almışımdır,almadım demiyorum. ama şu an bana destek olan bi annem babam yokken emin olun elimdeki sınırlı parayı gidip alışverişe yatırmam. elimden geleni yapmaya çalışıcam ben kendime yetebileceğimi de düşünüyorum tek kişiyim sonuçta. tavsiyeniz için teşekkürler :)

çok teşekkür ederim yardımınız için sanırım özel dersi de düşünebilirim :)

Part time islerde çalışabilirsin mesela kasiyerlik garsonluk yada giyim mağazalarında falan
Özel değilse merak ettim ne okuyacaksin

Tebrik ederim zaten başbakanlık bursu alcaksan sıralaman iyidir ilkokul öğrencilerine de ders verebilirsin mesela

Teşekkür ederim :) sayısal dersleri düşündüm ben ama ilkokul öğrencileri de olur tabi zamanı gelince hepsini değerlendiricem

kimsenin hakkini yemiyorum diyorsun da, herkese odendikten sonra bile olsa sana gelen para devletten gelecek.
devlete ait bir parada da herkesin hakki vardir,
kendine ozel konutta tek basina kalacak kadar maddi durumu yerinde olan birisi bu bursa hak kazanirsa iste bu hak yemektir zaten.

Canım kafamdan kurup sakın burs başvurusu yapma demedim ki sana gereksiz tepki göstermiş olayım. Her konunda araya iki üç kuple aile gelir durumu, sana yapılan/yaptığın harcamalar vs. sıkıştırdığın için detayıyla biliyoruz maddi durumunu, bu şartlar altında Başbakanlık bursu da alıcam tarzı net bir cümle kurmanı manidar buldum sadece. Daha başvuru tarihleri başlamadan hangi başvurunu çektin onu da çok anlamadım ama sen yine başvur tabiki kendi kendine başvuruyorsan sadece çıkacağına güvenme.

Bir de gerçekten iyi niyetle söylüyorum bunu, maddi konuları dile getirirken kendini biraz frenlemen lazım. Başlarda arkadaşının tavırlarına ya da ablanın hareketlerine çok şaşırıyordum ben ama sürekli bu kadar dilindeyse insanlar ya bunalır, ya da seni kullanmak için etrafında takılmaya başlarlar.

çok çok haklısınız gerçekten açıklama yapamiycam daha fazla. almayacağım bir para için bu kadar konuşulmasın rica ederim.

bence özel ders ver, iki saati 80, 100 lira oluyor,haftalık üç beş öğrenci bulsa en az çalışma saatiyle en güzel şekilde geçinebilirsin, hemde çok yorulmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…