çalışmam gerekiyor mu sizce?

bende onu diyorum ya farklı yolla başvurduk,sadece siz değil herkes aynı tepkiyi verince düşündüm ve sıramı başkasına devrettim ben. normal başvuru tarihlerini bilmiyorum,ilgilenmedim bile. burada yazılanlar sadece kelime,cümle. konuşma tarzı,vurgular her şey değiştirir insanın tavrını siz de bilirsiniz. o yüzden düşündüğünüz gibi bir insan olmadığımı bilseniz yeter benim için. detayları inanın fark etmedim,üzerinde tekrar düşünürüm ben bu konunun ama maddi durumumla övünecek olsam (ki söylemesi bile utandırıcı) farklı başlıklar açardım. fazla detay verdiysem kusura bakmayın tek amacım konunun daha iyi anlaşılması

Kız ailenin durumu iyiyse ilk 3 yıl çalışma bence. Derslerine odaklan. Çalışmak gerçekten çok yorucu, ihtiyacın yoksa gerek yok bence. Onun yerine, ders çalış,spor yap, arkadaşlarınla gez, öğrenciliğini yaşa derim. 4. sınıfta da mesleğine yönelik part time yaparsın.

Haftasonu marketlerde tanitim isi yapabilirsin. Gunluk 50 liradan baslayan ucretleri var. Sabah 10 aksam 7 civari calisma saatleri var. Ankarada bu isi yapabilecegin pek cok ajans vardir. Bikac ajansa bas vur. İhtiyacin oldukca gidersin

şimdi ben buraya çıkıp yok "yok çalışmiycam ailemin durumu iyi" desem beni linç etmezler mii? Şaka bi yana en iyisi ufak çaplı da olsa çalışmaya başlarım hem kendim için tecrübe olur,zorlanıp derslerimi aksatırsam tabiki bırakırım

İyi de şekerim, ben de çalışmış biri olarak söyleyeyim ki gerek yok. Öğrencilikte yapılan işler özel ders, anketörlük vb. çok yorucu. İhtiyacın yoksa gerek yok bence. Derse odaklanamazsın, eve turşu gibi geliyorsun işten, ders eziyet oluyor. Bölümün iyi, not ortalamana yatırım yap.
Madem maddi durumun iyi, gez öğrenciliğini yaşa. Çalışmak zorunda olanlar zaten çalışmak durumunda, dünya adaletsiz. Gelir dağılımı eşitsizliğine, kapitalizme tepkiliysen dayalı döşeli evi bırak, Altındağ'da gecekonduda yaşa. Ailenin imkanlarını kullanmak kötü, ayıp bir şey değil ki. Hayat acımasız, serbest piyasa ekonomisi daha da acımasız. Seni linç etmek isteyenler de madem bulunduğun şartlardan istifade etmeye karşı, şartlardan doğan eşitsizliğe tepkili, Suriye'ye gidip yaşasınlar.
Senin ailenin durumu iyiyken kendini boş yere sıkıntıya sokman saçmalık. Varlıklı ailelerden gelenler,iyi imkanları olanlar burda genelde taşlanıyor. Sen kimseyi dinleme bence. Sana benzer sosyoekonomik düzeyden gelen insanları ve kendi vicdanının kıblesini harmanlayıp baz al.

Son düzenleme:
Rica ederim..

söyledikleriniz o kadar doğru ki sanki aklımdan geçenleri yazdınız. ben en azından ilk dönem çalışmayı düşünmüyorum zaten okula alışma dönemi olur. eğer ki ailemle aramı düzeltirsem 4. sınıfa kadar çalışmam dediğiniz gibi yaparım. ama eğer aramız düzelmez,ben yine amcamın üstüne kalırsam bi şeyler yaparım artık harekete geçmem gerekir.inşallah en az yıpranmayla atlatırım bu dönemi de,dediğiniz gibi not ortalamamı düşünmek istiyorum. gerçekten çok teşekkür ederim çok çok

Çalişmalısınız muhakkak. Haftasonu marketlerde promosyon elemanları oluyor o tip birşey olabilir,anketörlük olabilir,yada yarı zamanli başka işler muhakkak bulunur yeterki isteyin. Çalışmak,paranın ne şartlarda kazanıldığını öğrenmek size çok faydalı olur.

Kendi öğrenciliğimi gordum sende, benim de ailem çok para verirdi it gibi de harcardım zara'dan gidip o zamanda bin lira harcalamalar yapardım, hep bonkour hastanesinde yer icerdim keyiften de değil istemezdim de ama arkadaş grubum hep orda takılırdı artık mecburiyte dönmüştü durum bir de surekli çalışırdım hep promosyon elemanı olarak çalışır iİngilizce kursuma dahi gidemezdim okulumda derslerine yuklenseydim daha verimli olabilirdim, çalışmakla işler tükenmezhhazır paran varsa ye ve gez ve ders çalış bence asla baska şey yapma ben diyorum ya haftasonu cumartesi tüm gün markette ayakta durup 50 lira kazanırdı pazar 50, ama sonra bir cafede yemek kahve pasta 100 lira bakmazdim bile ne büyük aptallık... Baba parası yemeyecegim diye gurur da yapardım yanı Dersime çalışsam ve tasarruflu giyinsem daha akıllıca olurdu, her genç hatalar yapar sen yapma madem sormussun büyüklerini dinle. Çalışacaksan da bin lira bir şeylere verme saftirik gibi. sen öğrencisinin kendine gel.

bahsettiğim şey şu ben kendim çalışsam zaten almam. kolay mı ya ben 400-500 lira maaş alıcam,elimdeki parayı artırıp louis vuitton alıcam akıl işi değil asla da yapmam. babam verirken yapardım,acısını çıkarırdım bunca yıl vermedi para diye yani.ama kendim çalışmaya başlarsam kesinlikle düşünürüm tabiki. teşekkürler :)

Kız öğrenciliği 2 yönden iyi değerlendir:
1. Derslerine asıl. İyi staj yap, yurtdışı staj için AISECe bak gitmek istersen. 3. sınıf dersleri kritiktir dikkat et. 4. sınıfta Github hesabı yap, ilgini çeken projelere takıl. Referans mektubuna ihtiyacın olur, hocalarla ilgili geçin

2. Bolca gez:) Vallahi öğrencilikteki ortam mezun olduktan sonra bulunmuyor. Ne kadar gezip eğleneceksen üniversitede, yetişkin hayatta bazen ortam,bazen arkadaş,bazen zaman bulunmuyor:)

Güzel bir öğrencilik dilerim, bol şanslar.

hepsini düşünücem bunların gerçekten çok teşekkür ederiim :)

Yanlis anlama da, bence biraz matematik ogren. Hesap kitap yani. Para kazanmayan insanin istedigi her seyi, hele de pahaliysa, alma luksu yoktur. Baban bosuna kapatmamis kartini yani, ben olsam ben de kapatirdim. Simdi de diyorsun ki akrabalarin yuklu miktarda verdigi yetmez. Hesabini bil ve yettir diyorum ben de. Para harcamanin da bir adabi vardir. Elindekini dibine kadar yemek zorunda degilsin. Ha yapamam boyle diyorsan da, evet calisman lazim.

ben yorumumu saat 18:43 de yapmışım. hatun sözde başvuruyu bu saatten sonra birilerini buldu da geri çekti. ya dürüst ol bir kere. çok komiksin :)))

Boș vaktinde ders ver. Cafede çalıș part time iș çok var canım

ben yorumumu saat 18:43 de yapmışım. hatun sözde başvuruyu bu saatten sonra birilerini buldu da geri çekti. ya dürüst ol bir kere. çok komiksin :)))

Beni tanimiyosun. Basvuruyu sen veya baskalari gibi internetten yapmadim. İhtiyacim yok,sana ne kanitliycam ki? Ben almiyorum iste sen alirsin umarim. Komik olan ben degilim sensin gozunu para burumus senin.

O para yetmez demedim. Hazira dag dayanmaz ona guvenerek hayatimi sekillendiremem. Parayi bankaya yatirip cok zor durumda kalmadikca cekmeyi dusunmuyorum.

Beni tanimiyosun. Basvuruyu sen veya baskalari gibi internetten yapmadim. İhtiyacim yok,sana ne kanitliycam ki? Ben almiyorum iste sen alirsin umarim. Komik olan ben degilim sensin gozunu para burumus senin.
evet dolar işareti var gözlerimde benim inanmıyorum bu sefer cidden anladım yani. hadi bb. alıntı yapma da bir daha muhattap olmayalım.

evet dolar işareti var gözlerimde benim inanmıyorum bu sefer cidden anladım yani. hadi bb. alıntı yapma da bir daha muhattap olmayalım.

Bak seni kirmak istem ama konuyla alakali olmayan bi sekilde benim alip almayacagim belli bile olmayan bursa laf ediyosun. Sana bu konuyla ilgili gorus sorulmadi. Ben tavsiye istedim. Eger verecek tavsiyen yoksa susarsin olur biter. Oyleyim ki istedigim zaman basvururum istedigim zaman geri cekerim. Lutfen bunu yapip benimle dalga gectigini sanma. Burs icin yardim edebilirim cok istersen canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…