Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

dediğim gibi ezik kelimesine hala katılmıyorum..
çalışan bayanın çalışmayan bir bayandan bir adım onde olduguna da..
bırakın esimi sevgilimle veya arkadaşımla bile para muhabbeti yapmayı sevmiyorum..o yüzden çalışsam da çalışmasam da senin paran benim param asla olmaz benim evliliğimde..ailem içinde nasıl birbirimizden 5 kuruş saklamiyorsak,elimizde avcımızda ne varsa veriyorsak birbirimize esim icinde aynı şey geçerlidir benim için..bugün biriktirdiğim parami gözüm kapalı babamda da veririm esimede..asla bir çıkar bir karşılık beklemem..
hayat herkese eşit davranmıyor..kimisinin maddi durumu kötüdür mecbrdur çalısmaya kimisinin iyidir çalışmaz..o çalışmayan kadın asla ezik değildir benim gözümde..
ben koşuşturma yasamak istemiyorum..ben 7 de isten çıkıp,cocuğumu kresten alıp,harıl harıl yemek yapıp,ev ısı yapıp,kalan sınırlı sürede cocugumla ilgilenmek istemiyorum..Allah inşallah bana istediğim gibi bı yasam saglar ve böyle bir hayat yasamak zorunda kalmam..ben bunu kendim için söylüyorum ama yanlış yerlere çekilmesin..ben yapamam cunku..yapana helal olsun ama ben yapamam..ben yapı gereği bıraksan 2 hafta evden çıkmam,evde otururum..ben boyleyim diye ne ezigim ne kultursuzum ne de vasifsizim..
ezik veya bir adım onde..bunlar doğru kelimeler değil bana göre..
çalışan bayanın kendince zorlukları,mesuliyetleri vardır
çalışmayan bayanın kendince zorlukları,mesuliyetleri vardır
bu memlekette her okuyan,her çalışan,her okumayan,her çalışmayan adam olsaydı suan zaten çok farklı yerde olurduk..
o yüzden ne ben üniversite okudum diye lise mezunundan bir adım ondeyim
ne de o çalışıyor diye benden bir adım onde..
bunlar kisilerin kendi tercihleridir,secimleridir..bu yüzden kimse kimseyi elestiremez..

joey bende bı is bulursam çalısmayı düşünüyorum..
dediğin çok doğru calışma hayatına alışmış biri için evde oturmak işkence..yengem hep bana ozenirdi keske bende calismasam derdi cocuğu oldu 2 senedir çalışmıyor patlıyor evde sıkıntıdan :)) tekrar ise basliycak inşallah..öğretmen olduğu için calışma saatleri de güzel..
bende ise girersem eğer evlendikten snr daha esnek saatli bir iste çalısmayı tercih ederim..

zaten kimse sahsa yonelik bir hakaret veya elestiri yapmıyor..sadece soylenen fikirler yorumlanıyor..bende lise mezunuyum ama unv mezunu benden bir adım once egitim acısından insanlık acısından veya kultur acısından demiyorum..calısan bir bayanda ev hanımından bir adım onde insanlık vs gene bunlar icin soylemiyorum..elestiri tarzında dusunuyorsunuz ama degil..ben yapmamam calısamam derseniz o ayrı o sizin tercihiniz zaten buna kimse birsey demiyor ki..benimde belli bir donem calısmadıgım zaman oldu kendimi ezik hissettim sen hissetmeyebilirsin bu zaten ben bir ise yaramıyorum anlamında degil..bende sosyal olıyım elime para gecsin bunu dusunerek diyorum..benim cevremde tanıdıklarım var calısıyorlar eve gelince cocuklarına bakıyorlar durumlarıda iyi oldugu halde isten cıkmayı dusunmuyorlar..evlendikten sonra parasal konular mutlaka gecicek gecmemesi imkansız sıkıntıda yasanacak belki..ama calısmayan bayanlarda kendilerini oyle mutlu hissediyorsa calısmazlar tabi ama ileride keske deememk icin calısmak gerek diye dusunuyorum.. yoksa kimseyi kucumsemiyorum

aynen öyle..

arkadaşım sen benim söylemek istediğimi tam anlamıyla açıklamışsın.eziklik burdan kaynaklıyo..benim ne haddime insanların annesine ezik demek.benim annem de ev hanımı..herzamn o da söylemiştir bize mutlaka kendi ayaklarınızın üstünde durun diye.
ayrıca bi kadının bi erkekten çok daha iyi bi işe sahip olmaya çalışması lazım şu hayatta.erkek evlattan önce kız evlat daha iyi şartlarda okutumalı.kesinlikle ayrımcılık amaçlı söylemiyorum,feminist falan da takılmıyorum burda ama erkek bi şekilde kendine iş edinir hamallık da yapar ama kadınlar narindir sizlerin de dediği gibi..
cekhu arkadaşım..iyi bi karara varmışsın çalışman en iyisi..hayatın ne alıp ne götüreceğni bilemezsin.hiç bişey aynı kalmayabilir, her şeye hazırlıklı olman lazım..

tam süper açıklamalar.. vereliniortak :)

ben bu kararımı zaten çok önce vermiştim..dün de dediğim gibi yazılanları tam olarak okusaydin görürdun..
ben yine ezik konusuna katılmıyorum bunuda önceki yazımda belirttim zaten..
çalışan bayanın evde oturandan bir adım onde oldugunada..
benim için evde oturan veya çalışan,okumuş veya okumamış bir insanın ezik olup olmadıgı benden bir adım onde olup olmadıgı bunlar değildir..benim gözümde; benden bilgili,kültürlü insan benim bir adım otemdedir..benim için kıstas budur..
mesela benim annem ev hanımı..ne çalışan bayanlar gördüm,annemin sahip olduğu bilgiye kültüre sahip olmayan..iste o çalışan bayanlardan asıl annem bir adım ondedir benim gözümde..asıl o bayan eziktir benim gözümde..dünyadan bı haber,cevresinde olup bitenden bı haber,gazete okumayan,haber dinlemeyen,hiç bir görüş hakkında en ufak bir fikri olmayan,kitap okumayan... insan benim gözümde eziktir illa birilerini ezik goruceksek ben bu tarz insanları ezik olarak görürüm..
cahil demek okumamış insan demek değildir sadece..bu saydıklarımın bır tanesini bile yapmayan insan cahildir benim gözümde..
çalışıp çalışmamak bir insanın kendi secimidir,kendi terchidir..
benim annem de küçüklüğümden beri çalış çalış diyip durur..ama benim nasıl bir hayat istediğimi hayattan beklentimin ne olduğunu ona anlatınca bir daha açmamak üzere kapandı bu konu..
benim hayattan beklentim bir sirketin üst düzey yöneticiliği değil,benim hayattan beklentim evimde esinle cocugumla mutlu bir hayat..belki saçma gelicek ama yengeç burcu oldugum için belkide evde oturmayı seviyorum..ben hayatımın hiç bir döneminde hırslı bir insan olmadım,hep sorumluluk almaya cekndim..hiç bir gün kendimi üst düzey bir yonetici olarak grmedim hayal etmedim..
mezun olduktan snr ise girdim,patronum çok sevdi beni ve bir ay snr bana pazarlama sorumlusu olmak isteyip istemediğimi sordu..istemedim..çünkü ben o değilim..hergun ise oflaya puflaya gittim..en sonunda da ayrıldım zaten..şimdi ben bu denli çalısmayı sevmediğim istemediğim için ılerde evimde oturucagim ve kocamın eline bakicagim(kesinlikle böyle görmüyorum)için ezik mı olucam?
kocana güvenme diyorsunuz..tabiikide yrn ne olacağımız belli değil..annemle babam yeni boşandı..bu gerçeğin de farkındayım..annem yıllardır babamin ona verdigi paradan birikim yaptı,yeri geldi o parayı babamin ısı için babama verdi,ama o birikimi sayesinde ve ailesinin de maddi manevi destegi ile boşandı..ve sigortası da var..suan da annemle şükürler olsun çok rahat gecinebiliyoruz..
benim de zaten yıllardır sigrtam yatriliyor..
zaten kimse yrn bosanirmiyiz dye evlenmez ki..
neyse bu ayrı bir mevzu zaten..
benim diyeceklerim bunlar..daha fazla bu ezik konusunun uzamasını istemiyorum..gerekte görmüyorum..
herkese hayatında basarılar..herkesin kisilerin secimlerine hayat tarzlarına saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum..

Uzun zamandır yazan olmamış, umarım okursun...

Öncelikle rahat bırak kendini!

Sanırım yaşlarımız yakın olacak...Evliyim, ünv. mezunuyum, 1 yılı aşkın süredir de evdeyim, hiç tanımadığım bir şehirde ve eşimden başka tanıdığım hiç kimsenin olmadığı bir şehirdeyim. Ailem, arkadaşlarım hepsi çokk uzaktalar artık...

Ezik ya da girişken olman değil mesele. Mesele, kendini bilen biri olman. Bu çok hoş, diyorsun ki "hem çalışıp hem evlilik hayatını sürdürmek beni mutlu ettmeyecek, biliyorum" diyorsun. E ne kadar güzel! Seni neyin daha mutlu edip etmeyeceeğini senden başkası bilemez.

Vasıfsız değilsin, iş hayatını beceremem dediğin için çalışmamayı tercih etmiyorsun ki, daha mutlu olacagını düşündüğün için çalışmayı istemiyorsun. İnsan kendini bilir bacım! Bırak başkaları ne derse desin, hayat senin. Sen mutluysan ister çalışan bir kadın ol, ister çalışmayan ne farkeder ki.

Ayrıca bölümün geregi evden yapabileceğin proje bazlı işleride araştır biir bak bakalım, istersen ev-ofis çalışabilirsin!

Başkalarının gözünde nasıl göründüğün değil, kendi gözünde nasıl göründüğündür önemli olan. Herkesin mutluluk resmi başka başka. Kendini başkalarının resmine sığdırmaya çalışma. Senin mutlulk resmin iş-market-kreş üçgeninde değilse bundan kime ne! (Ayrıca ülkemizde istediğin zaman iş bulmak çok zor malum, arasanda bulunmuyor kolay kolay)

Ben de bulamadım, bulamadım değilde aslında biraz da senin gibi, evimi ve şu anki ev huzurumu çok seviyorum. Hem bunu düzenimi bozmadan hemde evden yapabileceğim işlerim var şimdilik bunları yapıyorum.

Kendine dürüst davranmış ve kendini bilen bir kadına yazdım bunları -biraz da öğüt veriri gibi oldum ama:kedi:, umarım haddimi aşmamışımdır.

Saygılar.

canım bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim..
evde yapıyorum is geldikçe..dediğin gibi ev-ofis seklinde calışma imkanım var..şimdilik tek tuk ese dosta logolar kartvizitler yapıyorum..
benim bu konuyu açma amacım maalesef çok saptirildi..
benim annemde ev hanımı..evlendiğinde çalışıyormuş,snr bırakmış kendi isteğiyle,şimdide çalışmadığı için pişman..ben böyle hanımlarımız var mı diye merak etmiştim,evlilik hayatlarını olumsuz yonde etkileyen var mı vs gibi..
yorumun icin tekrar teşekkür ederim..:)

karşındaki adam adam değilse istersen çalış çalışma yine ezilirsin benim annem ben 6 aylıkken çalışmaya başlamış ama kıymet bilen yok çalıştığın zaman erkekler kendini güvende hissediyo ve rahata alışıyor bana sorarsan evlendiğinde bir süre çalış ben öyle yapmayı düşünüyorum ama kocana verme parayı doğacak çocuğum için birikim yapıyorum de ben öyle yapacağım erkek arkadaşımla konuştuk ilk 4-5 yıl çocuk istemiyoruz ben çalışacağım o sürede ama aldığım parayı bankaya atacağım olduğu gibi kendi üstüme bu benim değil erkek arkadaşımın fikri sonrada çocuk olunca evde çocuğuma bakacağım hem ilerde başına birşey gelirse çocuğunun bi birikimi olur hemde sana laf söylemeye hakkı olmaz kocanın

dediğin sekilde zaten yapmayı düşünüyorum..
şimdiden baya birikmiş param var..
suan is bakıyorum,cocuğum olacağı zaman çalısmayı hiç düşünmüyorum zaten(şartlarım elverirse)

gecen gün annemin arkadaşı ıstanbul a gitmiş..orda tanıştığı gecn bir kadın kaç yıldır evlisini diye sormuş,annemin arkadaşı 35 yıl diyince kadın ne kadar imreniyorum sizinlerin evliliklerine,artık böyle evlilikler yok maalesef demiş..
kadının zaten sorumlulukları çok fazlaydı..ev,es,cocuk..şimdi buna çalışmakta eklenince kadının sorumluluğu iyice arttı..şimdi kadın,isine mı yetişsin,cocuğuna mı,evine mı kocasına mı..derken kadın çok yoruluyor..artık gunümüz kadınlarının çok fazla sorumlulukları var,kosturma icinde sürekli..kimisi herseyini 4*4 lük yapabilirken bir cogu yapamıyor..ya evi eksik oluyor,ya eşi,ya cocuğu ya da en önemlisi kendisi..bilmiyorum belkide ben yanlış düşünüyorum..ama kadının omuzlarında bu kadar yük varken hayat kadın için daha da zorlaşıyor..bu yüzden de evlilikler eskisi kadar uzun olmuyor..haklı olarak kadın pes ediyor..bu demek değildir ki biten evliliklerin sorumluluğu kadının bu sekilde anlamayın bunu demek istemiyorum asla..dediğim gibi herseyi yetistirebilen herseyi laikiyla yerine getirebilen kadın da var..ama getiremiyende var..zaten getiremiyenlerden bahsediyorum..o tempo,o hız,o güç..benim icimde de yok gibi geliyor bana..
bende annemlerin zamanındaki evliliklere imreniyorum iste..

ben hep çalışmaktan yana olan bir insandım sonuçta erkekde kadın da çalışır ve evlerinin geçimi ortak devam eder ama bu süreçte ev işi yemek de ortak olur derdimm tabi hayatı hayallerde yaşadığım zamanlarda :) şimdi evlendiğimde çalışmayı düşünmüyorum nedeni de bütün ev işi sende yemek sende temizlik sende bi de çocuk olursa hangi ara kocanla ilgilenceksinde mutlu bir evliliğin olcak çalışan bayanın eşinin sonsuz anlayışlı olması gerekiyor benimkinde de o sıfat bulunmadığından ben evimin kadını olmayı planlıyorum .. para meselesine gelince babamdan bile para istemeye çekinen biri olarak bu konuda tırsıyorum biraz ama napalım değişik çözümler bulunabilir kumbara yaparım kendime her gün yada her hafta eşim bağış yapar bana hahahahkaydirigubbakcemile3

canım benimde okulum bitti çalışmaya başladım halada çalışıyorum yedi yıllık evliyim bence çalışmak kendine güven duymak kadar güzel bir duygu yok emin ol kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsun istediklerini alabiliyor daha rahat bir yaşam sürüyorsun iki kızım var benimde birisi altı yaşında diğeri yedi aylık bazen evde otursam kızlarıma baksam diyorum ama çalışmakda gerekiyor bu devirde kızlarımın geleceği için
evde otursam sıkılırım çalışmaya alıştığım için ve eşimden ihtiyaçlarım için para istemek zoruma gider nedense

Canım şu sözlerin inan tam çerçevelik bir söz gerçekten

Çok güzel özetlemişsin zaten başka bir yoruma gerek duymadım

kadın herşeyi yetiştirmek zorunda değildir, biten evlilikleri de kadınlar çalışıyorda bişeylere yetişemiyorlar diye genellemek evliliklerde erkeğin kadına uyguladığı şiddeti ve aldatma vakalarını gözardı etmektir. günümüzde evliliklerin bitmesini kadın bişeylere yetişemediği için oluyormuşçasına göstermeye çalışmak cinsiyet ayrımından başka bişey de değildir bana göre. ee hadi kadın yetiştiremiyorda adam niye bi ucundan tutamıyor? eğer kadının kocası benim karım çalışıyor ama çocuğa ev işlerine yetişemiyor boşanalım diye bir düşünce içerisinde ise zaten çeksin gitsin. çünkü o kocanın aslında eşiyle gurur duyması gerekir. ben çalışıyorum. kısıtlı vaktim var. bu kısıtlı vaktimi de en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. bu yüzden de haftada bir gelen yardımcım var. aylık bütçemizden yardımıcmıza ayırdığımız para cebimize kalabilir eğer eşimle iş harici kalan vaktimizi çamaşır bulaşık ile geçirmek istersek fakat biz bunu tercih etmiyoruz ve bütçemizin bir kısmını buna ayırdık gezme tozma yerine. eğer bunu tercih etmeseydik de ev işleri %50 %50dir. çok para kazanıyorum da yardımcı alıyorum diye düşünülmesi. biz lüks olabilecek bazı masrafları yapmıyoruz ve bunu tercih ediyoruz.
ayrıca günümzde evliliklerin bitmesinin cevabı kadının ona buna yetişememsi gibi basit ve yüzeysel olamaz bence. eskiden yani 35 yıl öncesinde kadın kocasını bırakıp hele de çalışmayan kadın kocasını bırakıp ben boşanıyorum deme cüretini gösterbilir miydi? hayır. neden? eğitimi yok, iş yok, maddi durumu yok, ama bunların karşısında toplum baskısı had safhada boşanmış kadına karşı, dövse de sövse de o senin kocan oturucan dizini kırıp söylemi var. ama günümüzde işler değişti. kadın ee yeter be diyebiliyor. vuruyor kapıyı çıkıyor. neden? eğitimi var, çalışıyor, ailesinin evine dönmese bile, tek başına ev tutup yaşamına devam edebilir. yani evlilikleri kadınlar bişeylere yetişemiyor diye bitiyor sanmak çok naif bir düşünce. kadının sesi çıktığı için zaten sürmemesi gereken (içinde aldatma, dayak, sömürü olan) evlilikler bitiyor bana göre.

ben de bişiler demek istiyorum,ben okulum varken başladım çalışmaya.suanda çalışmıyorum.işim gereği çalıştığım bürolarda mesai saati diye birşey yok .inanır mısınız saat 6da sözde bitiyo r iş ama 6da çıkana erken çıkıyor muamelesi yapılıyor.cumartesihatta kimi zaman pazar çalışılıyor.bunu bir hak olarak görüyor işverenler.sen de grafik tasaımcısıymıssın.az çok aynı şeyler talep ediliyordur işverenden sizin meslektede.esnek çalışma saatleri,zaman sınır olmadan çalışabilen elemeanlar...neyse...bu şartlarda bir bayanın evliyken eşi ve çocuklarıyla ilgilenmesi çok zor.o yüzden ben devlete girmeyi deneyeceğim.ve cekhu ya katılıyorum.kimse çalışmıyor diye ezik olmuyor.sonuçta bizler aynı zamanda çok iyi evlatlar yetiştirebilmek için de kendimizi eğitmeliyiz.yani illa üniversiteyi para kazanmak için değil aynı zamanda iyi çocuklar yetiştirmek için de kullanmalıyız.üniversite okumuş genç anneler dah abilinçli bi nesil yetiştirir gibi geliyor.ve bir arkadaşın dediği gibi sen nasıl mutlu olacağını keşfetmissin ne güzel.o zman herşey senin için dah akolay.bence ne istediğini bilmek çok önemli.ben de mesela yoğun bir tempoda olmayınca bunalıma giriyorum....benim de düşünceleirm böyle işte...

bende yeni evliyken çalıştım şu an egitim aldıgım için çalışmıyorum ve evde çok sıkılıyorum çok tembelleştim.çalışırken hayat daha aktif daha hızlı daha dolu geçiyor.
kocadan para alma durumu adamına göre degişir.

yorum ıcın sagol..ama ınan senınle dusuncelerımız cok farklı..o yuzden yorumlarını cok dıkkate almıyorum..cunku ınatla benım demek ıstedıklerımı farklı yonlere cekıyor,tartısma cıkartıyorsun..benım en son yazmıs oldugum yazıyla yıne senın yazın arasında hıc bır baglantı yok..ben kadının omuzlarındakı yukun ne kadar cok oldugundan bahsettım..kadın bu kosturma ıcınde yoruluyor..benım tek dedıgım bu..bunun yıne neresı ters geldı sana hıc anlamadım?yalan mı?erkege gore kadının omuzlarında daha fazla yuk yok mu?bıten evlılıklerın hesabını da kadına kesmedıgımı de ustune basa basa soyledım..kadın yoruluyor ve yetısemıyor..ve kadın ıstemıyor evlılıgı,bu yuzden de bosanıyor dedım..bunun orneklerını de gordum..bunda kotu bır sey yok..bu konuda ne kadınları ezdım ne de kadınlara kotu bır laf soyledım..bır cok erkek esıne yardım etmıyor..edende edıyor..benım mevzum o da degıl..konuyu nereden nereye getırdın..senden rıca edıyorum bu konuyu da tartısmaya cevırmemen..lutfen yazdıklarımı ıyı oku oyle yorum yap veya lutfen yapma..

yorum yapan dıger arkadaslarıma da cok tesekkur ederım..
kadının calısması,kendı parasını kazanması..bunlar gercekten cok guzel..bende ıstıyorum..ben asla calısmaya karsı bır ınsan degılım..ama dedıgım gıbı kendımı bılıyorum..calısırsam bıle cocuk sahıbı olmaya karar verdıgımde,ımkanım el verırse,calısmayı dusunmuyorum..
ozzy_mim dedıgın gıbı bende calısırken calısma saatlerım cok esnektı..cogu zaman eve ıs getırmek zorunda kalıyordum..hem evde calısıyordum hemde ıste..ısveren evde yap getır dıyordu..nasılsa bılgısayarda yapılan ısler oldugu ıcın o rahatlıgı cok guzel kullanıyordu..dedıgın gıbı ısten gec cıkıyordum,eve gelıp dus alıp yemek yıyıp tekrar bılgısayar basına oturuyordum...hafta ıcı dısarı cıkmak hayaldı..haftasonları da cogu bos zamanımda tekrar bılgısayar basına gecıyordum..tıksınmıstım artık bılgısayardan..
sımdı evde bazı ısler yapıyorum..bır arkdasımla web tasarım ıslerı yaptım,logo ıslerı yaptım..en son cok yakın bır arkadasıma da logo ve kartvızıt ısı yaptım..aslında bu sekılde calısmak daha avantajlı..evde yapabılıyorum ısımı..bu buyuk bır avantaj..belkı abımın bır arkadası bana bu konuda destek olucak :) ınsallah guzel haberler alabılırım ondan..bana guzel ısler baglayabılecek bırı :) ınsallah olur..sımdı 4 gozle ondan haber beklıyorum..eger bu sekılde bır duzen oturtabılırsem cok rahat calısırım..

gerçekten evinde home-ofis tarzı birşeyler süper olur.mesleğin buna çok uygun...böyle bir düzen oturttuğun takdirde her dilediğini gerçekleştrirsin.bir de nacizane bir öneri...kendine bir web sayfası tasarla ve oraya yapptığın diğer iş örneklerini koy.bir de bir mail adresi al kendine iş için ve hatta kendine de bir kartvizit bastır.duyukdukça işler gelmeye başlar sana...kolay gelsin...

evde oturmak, çalışmaktan daha yıpratıcı birşeydir. evi sureklı temız tutmak, hergun yemeği var ütüsü var misafiri var. bir de üstüne can sıkıntısı. evde oturmak bence daha zor bişey. çalışan bayanın evıne gelen gıden az olur, temızlıkçı gelır, yemek yapamasa da eşinin gözune batmaz hak verır. yanı evde oturmak kadını köreltir,çemberını daraltır, iki laf etmek için koca yolu gözlersin o da gelır yer içer uyur. zor iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…