bence eziklik egitim alıp almamaktan cok esinin eline bakmak anlamında soylenmistir..sonucta bir bayanın esiyle daha cok vakit gecirmek icin calısmaması sacma geliyor bana ozaman erkekde evde otursun birbirlerini daha cok gormek icin..bir kadın kendi icin calısmalıdır o evliligin ne kadar surebilcegini nerden bilebilirsiniz millet kac yıldan sonra bosanıyor mutlaka bir isi sigortası olması gerek
bence eziktir ama bu ezik kelimesinden ne anladıgınıza baglı kadın boynu bukuk itilip kakılıp yasaması anlamında demiyorum ben bunu..parasal ve sosyal acıdan kendini ezik hisseder sahsen ben boyle hissederim herkesin fikri sonucta benim annemde ev hanımı ama asla babam calısma hususunda ona birsey dememistir ama annem bize hep sunu der eger daha bir hayat ve kendine guven duymak istiyorsanız calısın bugunki aklım olsa calısırdım diyor..cevreme bakıncada bunu cok iyi anlıyorum calısan kadın her zaman icin bir adım ondedir bunu kabullenmek lazım
bende koca eline bakmak cumlesini kullandıgım icin cevap veriyorum..bekarken calısmazsanız baba eline bakarsınız evliyken calısmazsanız kocanızın eline bakarsınız bu kelimede cirkin bir taraf yok eline bakıyorsunuz tabi onun getirdigini harcıyorsunuz o size para vermese hicbirsey alamazsınız:) hem sizin yasadıgınız yerde 1200 euro cocuk parası veriyorlar burda oyle ir imkanda yok cogu kadın ilk basta daha iyi yasam sartları icin calısıyor..ama bir yandanda bende calısıyorum bende para getiriyorum bu eve demek o kadının ekonomik ozgurlugunu eline alması kendine olan guveni demek..insanlar 20 yıldan sonra bosanıyor insanlar degisiyor en guvendiginiz insan dahi sizi yarı yolda bırakabilir..evli bayanlar ilk once kendi gelecegi icin calısmalı yoksa evde oturan bir ise yaramaz vs bunlar zaten mumkunmu evdeki kadının verdigi emekde hicbirseyle olculemez
Uzun zamandır yazan olmamış, umarım okursun...
Öncelikle rahat bırak kendini!
Sanırım yaşlarımız yakın olacak...Evliyim, ünv. mezunuyum, 1 yılı aşkın süredir de evdeyim, hiç tanımadığım bir şehirde ve eşimden başka tanıdığım hiç kimsenin olmadığı bir şehirdeyim. Ailem, arkadaşlarım hepsi çokk uzaktalar artık...
Ezik ya da girişken olman değil mesele. Mesele, kendini bilen biri olman. Bu çok hoş, diyorsun ki "hem çalışıp hem evlilik hayatını sürdürmek beni mutlu ettmeyecek, biliyorum" diyorsun. E ne kadar güzel! Seni neyin daha mutlu edip etmeyeceeğini senden başkası bilemez.
Vasıfsız değilsin, iş hayatını beceremem dediğin için çalışmamayı tercih etmiyorsun ki, daha mutlu olacagını düşündüğün için çalışmayı istemiyorsun. İnsan kendini bilir bacım! Bırak başkaları ne derse desin, hayat senin. Sen mutluysan ister çalışan bir kadın ol, ister çalışmayan ne farkeder ki.
Ayrıca bölümün geregi evden yapabileceğin proje bazlı işleride araştır biir bak bakalım, istersen ev-ofis çalışabilirsin!
Başkalarının gözünde nasıl göründüğün değil, kendi gözünde nasıl göründüğündür önemli olan. Herkesin mutluluk resmi başka başka. Kendini başkalarının resmine sığdırmaya çalışma.[/COLOR] Senin mutlulk resmin iş-market-kreş üçgeninde değilse bundan kime ne! (Ayrıca ülkemizde istediğin zaman iş bulmak çok zor malum, arasanda bulunmuyor kolay kolay)
Ben de bulamadım, bulamadım değilde aslında biraz da senin gibi, evimi ve şu anki ev huzurumu çok seviyorum. Hem bunu düzenimi bozmadan hemde evden yapabileceğim işlerim var şimdilik bunları yapıyorum.
Kendine dürüst davranmış ve kendini bilen bir kadına yazdım bunları -biraz da öğüt veriri gibi oldum ama:kedi:, umarım haddimi aşmamışımdır.
Saygılar.
kadın herşeyi yetiştirmek zorunda değildir, biten evlilikleri de kadınlar çalışıyorda bişeylere yetişemiyorlar diye genellemek evliliklerde erkeğin kadına uyguladığı şiddeti ve aldatma vakalarını gözardı etmektir. günümüzde evliliklerin bitmesini kadın bişeylere yetişemediği için oluyormuşçasına göstermeye çalışmak cinsiyet ayrımından başka bişey de değildir bana göre. ee hadi kadın yetiştiremiyorda adam niye bi ucundan tutamıyor? eğer kadının kocası benim karım çalışıyor ama çocuğa ev işlerine yetişemiyor boşanalım diye bir düşünce içerisinde ise zaten çeksin gitsin. çünkü o kocanın aslında eşiyle gurur duyması gerekir. ben çalışıyorum. kısıtlı vaktim var. bu kısıtlı vaktimi de en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. bu yüzden de haftada bir gelen yardımcım var. aylık bütçemizden yardımıcmıza ayırdığımız para cebimize kalabilir eğer eşimle iş harici kalan vaktimizi çamaşır bulaşık ile geçirmek istersek fakat biz bunu tercih etmiyoruz ve bütçemizin bir kısmını buna ayırdık gezme tozma yerine. eğer bunu tercih etmeseydik de ev işleri %50 %50dir. çok para kazanıyorum da yardımcı alıyorum diye düşünülmesi. biz lüks olabilecek bazı masrafları yapmıyoruz ve bunu tercih ediyoruz.
ayrıca günümzde evliliklerin bitmesinin cevabı kadının ona buna yetişememsi gibi basit ve yüzeysel olamaz bence. eskiden yani 35 yıl öncesinde kadın kocasını bırakıp hele de çalışmayan kadın kocasını bırakıp ben boşanıyorum deme cüretini gösterbilir miydi? hayır. neden? eğitimi yok, iş yok, maddi durumu yok, ama bunların karşısında toplum baskısı had safhada boşanmış kadına karşı, dövse de sövse de o senin kocan oturucan dizini kırıp söylemi var. ama günümüzde işler değişti. kadın ee yeter be diyebiliyor. vuruyor kapıyı çıkıyor. neden? eğitimi var, çalışıyor, ailesinin evine dönmese bile, tek başına ev tutup yaşamına devam edebilir. yani evlilikleri kadınlar bişeylere yetişemiyor diye bitiyor sanmak çok naif bir düşünce. kadının sesi çıktığı için zaten sürmemesi gereken (içinde aldatma, dayak, sömürü olan) evlilikler bitiyor bana göre.
ozzy_mim dedıgın gıbı bende calısırken calısma saatlerım cok esnektı..cogu zaman eve ıs getırmek zorunda kalıyordum..hem evde calısıyordum hemde ıste..ısveren evde yap getır dıyordu..nasılsa bılgısayarda yapılan ısler oldugu ıcın o rahatlıgı cok guzel kullanıyordu..dedıgın gıbı ısten gec cıkıyordum,eve gelıp dus alıp yemek yıyıp tekrar bılgısayar basına oturuyordum...hafta ıcı dısarı cıkmak hayaldı..haftasonları da cogu bos zamanımda tekrar bılgısayar basına gecıyordum..tıksınmıstım artık bılgısayardan..
sımdı evde bazı ısler yapıyorum..bır arkdasımla web tasarım ıslerı yaptım,logo ıslerı yaptım..en son cok yakın bır arkadasıma da logo ve kartvızıt ısı yaptım..aslında bu sekılde calısmak daha avantajlı..evde yapabılıyorum ısımı..bu buyuk bır avantaj..belkı abımın bır arkadası bana bu konuda destek olucak :) ınsallah guzel haberler alabılırım ondan..bana guzel ısler baglayabılecek bırı :) ınsallah olur..sımdı 4 gozle ondan haber beklıyorum..eger bu sekılde bır duzen oturtabılırsem cok rahat calısırım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?