Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

tatlıım sana şöle diyeyim bende çalışmıyorum evdeyim eşim aban para lafı yapmaz yaparsa biliyo hemen gidip çalışcamı o yüzden yapamaz ve ne kadar para istersem isteyeyim yok demez çıkartır verir bişi aldığımda karışmaz alışverişe çıktığımızda kendine değil bana alır hiç lafını etmez bu yönden herşey güzel ama evde olunca bugün ne yaptın paso evde oturuyosun yardımcı ol dediğimde benim akşama kadar anama ağlıyo sen evde oturuyosun onlara göre evde oturunca hiçbişi yapılmıyo sabah kalkıyosun akşama kadar evde oturuyosun yemeğini temizliğini başkası yapıyo benim eşim bana hiç yardımcı değil şimdi bebekte var bazen ondan vakit bulamıyorum afedersin ama wc ye bile zor çıktığım zamanlar oluyo karnını doyur altını temizle üstünü giydir ilgilen oynat et vakit geçiyo bunuda eşim anlamıyo para lafı etmiyolar ama iş güç lafı ediyolar bu yüzden çalışmak istiyorum sırf çenesinden kurtulmak için yani ayaklarının üstünde durmak güzel bişi eşin dahi olsa ona bile muhtaç olmamak lazm bide okul okumuşsun o kadar emeği heba etme en azında evlenip çocuk sahibi olana kadar çalış evlenince buna ne kadar muhtaç olucanı anlıcaksın

ben 5senelik evliyim 1sene devamlı çalıştım sonra 2,3 ay lık başka işlerde çalıştım şuan çalışmıyorum sorun değil eşim maaşı getirir zati bana bırakır ben hepsini harcasam neden harcadın demez ama borç olursa 2kişinin çalışması çok iyi olur şuan bizim durum biraz kötü ççalışmak istiyorum hem evde vakit geçmiyor çok zor bide gurbettesen tamamen zor ben gurbetteyim hiç kimsem yok burda çok canım sıkılıyor anlatamam

evet böyle bir düşüncem var ne zamandır..ortak çalışabileceğim matbaa arıyordum,onu da buldum sayılır..yaptıgım cogu is bilgisayarımda zaten..böyle bir şey yapabilirsem harika olur..matbaa isini halleder halletmez ilk önce Web sayfamı yapicam,snr da kartvizit..zaten abime ve babama kartvizitlerimi verirsem baya is gelir gibime geliyor..inşallah olur..ben geceleri oturan gündüzleri uyuyan cinslerden oldugum için çok güzel olur..

evlendiğimde kesinlikle ama kesinlikle çalışıcam..
annem de çalıştı,teyzem de,ananem de...
ev işide iştir ama bir kadının elinde kesinlikle ekonomik özgürlükleri olmalı...
kadın kendi parasını harcamalı,kendi evine kendi işinden çalışmış işlemiş yorulmuş faydalı olmuş bi şekilde yorgun argın dönmeli...
kadın kendi ayakları üstünde durmalı...
çalışan bir kadın bir evhanımından daha kendine güvenli,daha dinç ve daha özgür olur...
hayat evde oturularak geçirilmez biraz boş bi yaşam benim yetiştirilme tarzıma göre...
kocadan para almak,harçlık almak,şunu alıcam para istemek tarzında şeler kesinlikleee kesinlikle bana göre değil...

Bir arkadaşım vardı, süper güzel kız. Kocasıyla özel derste tanışmışlar, adam buna matematik dersi vermiş. kızda ünv. kazanmış. adam kıza gitme demiş ünv. ye benle evlen. kızda kabul etmiş. okuldan vazgeçmiş. 2 çocuk oldu. tek maaşla adma evi geçindiremiyo. kız hala bebek gibi güzel . ne kilo ne bişey. adam kıza demişki "ya sen hiç çalışmayacakmısın". kızın çok zoruna gitmiş tabii. fırsat varken okumadığına yanıyo şimdi. velhasıl erkek milletine okadar güvenmeyiiiinnnkaydirigubbakcemile

teşekkür ederim yorumlarınız için..
bu aralar bahsettigim gibi bı home office düşüncem var..bir kaç is yaptım..bı yerden de haber bekliyorum olursa matbaa da buldum..bakalım ins olur..olmazsa is aramaya devam..

teşekkür ederim yorumlarınız için..
bu aralar bahsettigim gibi bı home office düşüncem var..bir kaç is yaptım..bı yerden de haber bekliyorum olursa matbaa da buldum..bakalım ins olur..olmazsa is aramaya devam..

homeoffice gerçekten ideal bence de. hem evde hem işte oluyorsun pofuduk terliklerle kaydirigubbakcemile3

Ben evlenince işten ayrıldım, çünkü yeni evime 2 saat uzaklıktaydı iş yerim.Yakın olsa devam ederdim orda.Şimdi de alıştım çalışmamaya.Rahatım böyle kaydirigubbakcemile3 ,eskiden de severdim tembelliği . kaydirigubbakcemile3 Kocamın verdiği parayı harcamakta hiç zoruma gitmiyo. Ama dediğin gibi evde iş yapabilme fırsatım olsa yapardım.Fazla para göz çıkarmaz. :roflol: :roflol: :roflol:

valla ben de üniverste mezunuyum ve okulu bitirdikten sonra bes sene calıştım. kimseyi eleştirmiyorum ben bu tamamen tercih meselesi... evlendim , cocugum olmamasına ve haftada 2 gun kadın almama ragmen 7 ay sonra off cok yoruldum olmuyor ikisi bi arada yapamıyorum diyip bıraktım... cok bunalmıstım gercekten o yuzden sımdı 1 senedir evdeyim ve mutluyum (tabi yeni yeni de ufaktan sıkılmaya basladım ama bir yerden sonra aynı seyler) , eşimde maddi acıdan gozumun icine bakıyor. ama ben her aldıgımın niyeyse fiyatını ve aldıgımı soylemek ihtiyacı hissedioyrum. fakat ben gercekten hem ev, hem iş hem cocuk altından kalkabilenleri ciddi ciddi taktir ediyorum. HELAL OLSUN SIZE.. gunde 5 6 saat calışabilecegim bir iş olsa parasına hic bakmadan baslayacagım. bunun ihtiyac meselesiyle alakası yok cunku bence de herkes kendi ayakları ustunde durabilmeli ! dunyanın binbir turlu hali var.. ogretmen olmadıgıma cok pişmanım. iş kadını olacagım diye inat ettim oldum cok guzel iş kadını :)) en guzeli ogretmenlikmiş zamanında bilemedik, soyleyenleri de dinlemedik. 27 yasındayım ve acıkogretimden ingilizce ogretmenligi okumayı dusunuyorum. o sırada da Allah kısmet ederse bi bebiş çıkarırsam aradan super olur. o 2 3 yasına geldiginde ben de ogretmen olarak çalışmaya baslarım inş. Allah herkesin gonlune gore versin kızlar.

canım ben üniversiteden mezun olduğumdan beri sürekli çalışıyorum,evlendim yine çalışmaya devam ettim,Allaha şükürler karşılığını da gördüm eşimle evimizi,arabamızı aldık kenarada para atıyoruz ama gün geliyor eşimin benim değerimi anlamadığını düşünüyorum ve bu kadar kendimi yıprattığım çalıştığım için de kızıyorum.mesela görümcem ev hanımı ama benden çoook lüks yaşıyor,en azından yorulmuyor,sadece ev işini yapıyor,oysa ben hem dışarı hem içeri,bilmem anlatabildimmi.tercih senin.

canım yorumun ıcın cok sagol..
ama bu ara o kadar kafam karısık kı..
calısmak ıstıyorum,ıs arıyorum aynı zamanda ıkıncı unıversıteyı dusunuyorum..
ne yapıcagımı hıııııc bılmıyorum hıııc :gitme:

Çalış Cekhucum çalış 2. üniversiteyi de bitir evlilik ve çocuk olaylarına girişmeden hallolur hepsi, bak 4 yıl oldu çalışmayalı alışamadım bir türlü ev hanımlığına, çok sıkılıyorum her gün aynı

ah canım ah inan çok istiyorum..
bı is bulsam veya su home office olayını ayarlayabilsem çok güzel olucak..

arkadaşım bende çalışmıyorum çünkü
okulu bitirdiğim gibi evlendim evlendiğim gibide işe girmek istemedim
zaten hiç ev işlerinden yemekten falan anlamıyordum hayatım okullarda dersanelerde geçti
biraz ev hayatı özlemiydi ve hemen hamilelik geldi derken çocuk
ama şimdi hiç düşünmüyorum en azından kızım 3 4 yaşına gelene kadar onun bana en muhtaç oldugu zamanlarda onu elin eline bırakamam kimse benim gibi bakamaz
ayrıca şuda var eşimden yana şanslıyım sanırım
asla kendisinden para istemem her maaş zamanında banada o ayki duruma belli bir miktar ayırır verir kızıma kendime evime harcarım istediğim gibi
her ay az çok kuaföre gidecegim zamanı bilir kuaför paramı ayırır
babamın evindede böyleydi ben parayı istemeden ihtiyaçlarım biliinir para direk elime gelirdi
ve şuanda evde boşboş oturmuyorum 2. uniyide açıktan okuyorum kendime vakit ayuırıyorum
bu ara kızım hasta evden pek çıkamıyorum ama bu zamnalar harici tiyatro sinema konser açılışlar davetler konferanslar akşam yemekleri brunclar hertürlü sosyal ortamda bulunuyoruz
ev kadınlıgı demek antissosyallik demek değil
aama tabi yinede kızımı büyütünce bende sosyal güvence bakımından çalışmayı düşünüyorum

Son düzenleme:
evlenince ne yaparım bilmiyorum yani calisirmiyim calismazmiyim..bu biraz da esim olacak insanın maddi durumuna bağlı..
ama suan için çalısmayı düşünüyorum istiyorum..
evde oturmak hoşuma gidiyor,gitmiyor desem yalan olur ama daha çok para biriktirmek istiyorum..ılerde belki de suan biriktirdiğim paralar sayesinde çalısmama gibi bir lüksüm olur :))
ins evlilik hayatımda çalışmak zorunda kalmam..kesin ev islerini aksatirim..kesin..
suan birlikte oldugum insan yani müstakbel es adayı :) ile aramızda asla para muhabbeti yapmayız aslında..bgn bende varsa benim parami harcarız yrn onunkini yeri geldi mı param yoksa 3-5 para isterim hesabını asla sormaz aynı sekilde o da ister bende asla hesabını sormam..o yüzden aslında evlendiğimizde para muhabbeti yapacagını hiç sanmıyorum..
bizim aile de para düzeni biraz farklı..bu düzen evlendiğimde de bozulmiycak..yani suan da olduğu gibi zaten aylığımı alicam ailemden..o para suan da bana yetiyo da artıyor bile..ilerde de yeter zaten..biraz da o yüzden evlendiğimde çalışmasam da olur diyebiliyorum..
ama belli mı olur belki de alisirim ve severim calışma hayatını :))
bu işsizlikte çok zor ama ( kaç aydır hiç bir şey yok ((

bencede kocanın kazandığı parayla yaşamanın gocunulacak bir yanı yok neticede siz bir hayat paylaşıyorsunuz..ama bu eşinede bağlı kimisi çok cimri olur delirtir insanı....tabi çok müsrif olan kadınlarda var ozaman çalışan kocada haklı..sende evde bile olsan evin geliri giderini harcayacağınız parayı beraber oturup konuşursunuz zaten.ozaman bir problem çıkmaz...
ama ben alışverişi seven bir insan olduğum için giyim kıyafet konusunda özellikle durmadan eşimden para istemeye gocunurum mesela...oyüzdende çalışmayı tercih ediyorum..aklıma gelen birşeyi yada beğendiğim birşeyi şak diye almayı çok seviyorum ve beni mutlu ediyor resmen alışveriş yapmak...ama tabi evde olsam ve çalışmasam bukadar rahat olamam olmamda zaten.yazık adamada....

ayrıca iki tarafta çalışmayınca doğru dürüst ne para birikiyor ne bişi alabiliyorsun.hayatta çokzor geçekten...senin ideallerinede bağlı çalışıp çalışmamak ....iki boğaz çok rahat geçiniyorda yarın birgün çocuukların olunca onlara kalıcı birşeyler bırakmak gibi planların olursa yada isteğin olursa zaten çalışıp üretmek istiyorsun durmadan....
yada diyelim eşinin arabası var sende araba istiyorsun sen yarısını bile biriktirsen eşin sana destek olur daha çok imkanlar yaratılabilir..bunlar örnekti sadece..bir elin nesi var iki elin sesi var hesabı canım...
ama dediğim gibi sen istemiyorsan çalışma bundada gocunalacak hiç bir şey yok.sen onun karısısın neticede evdede birsürü hizmetin oluyor eşine...ev işleride kolay şeyler değil...

bence hem çalışıp hem ev kadınlığı yapmak zor ve ne gereği var kendini o kadar yıpratmanın? erkekler çalışıp para kazanıcak kadınlar yiycek bu bu kadar basit :)
ama şu var benim eşim çok iyi kazanıyor diye ben böyle konuşuyorum..ihtiyacımız olsaydı, geleceğimizi eşim garanti altına alamayacak olsaydı tabii ki çalışırdım.

grafik tasarımcıyım demişsin, evdende çalışabilrisin bilgisayar üzerinden tasarım yapamazmısın??
hem çalışmıyor olmazsın, hemde iş hayatının sıkıcı stresinden uzak kalırsın hemde eşine çok zaman ayırırsın,
evlendiğin zaman aile oluyosun onun parası bunun parası olayı ortadan kalkıyor. sen şunu harcadın ben bunu harcadım yok, bizim evde maaşlar alınınca elektrik su ödemeler vs hepsi hesaplanır paralar yerlerine yatırılır ve kalan para evde durur ihtiyaç zamanlarında oradan alırız, ev kasası gibi yani. sen şunu harcadın ben bunu yok yani. tabi ayağınıda yorganına göre uzatmayı bileceksin ama yuvayı dişi kuş yapar, erkek kazansa bile getirip kadına vermeli bence.eşimde aynı düşüncede.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…