Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

leyl teşekkür ederim:)

suan evli olmadığım için açıkcası ekmek elden su gölden gibi bı hayatım var..annemle yasiyorum..suan çalışsam da zaten rahat bir sekilde çalışırım..ama evlenince durum böyle değil..etrafımda evli ve çalışan bayanlara bakıyorum,sürekli bir kosturmaca ve o kosturmacanin icinde es olabilme cabası..yanlış anlaşılmasın her çalışan kadın için değil bu sözlerim..ama en bastidinden abimin evliliğine bakıyorum..o kadar yanlış seyler var ki..yengem özel bir okulda öğretmen..bazen eve 5 te geldigi oluyor ama ne yemek yapıyor ne evine bakıyor eve geldigi gibi uyuyor snr kalkıyor yemeğini yiyor Abi'm geldiginde de bir tepsiye koyuyor yemeğini yallah..bu daha ilk evliyken ki zamanlariydi..gelelim şimdiye..şimdi cocukları oldu..sanki o cocuğu isteyerek yapmamışlar gibi bı durumları var..yengem cocuk olduğu için isten çıktı..hamilelik döneminde evdeydi..ama yine ne yemek,ne ev düzeni ne vs..derken cocuk oldu..e her cocuk aynı değil onunki sabaha kadar uyurken bizimki uyumuyordu..yengem uykuyu seviyor..bu yüzden de çok geriliyor..zaten yapılmayan ev isleri cocuk olmasıyla iyice yapılmamaya başlandı..gündüz cocuğa bakıyor aksam ahim isten geldi mı cocuğu abime bırakıyor..tamam bu bence doğru bir hareket onunda cocuğu sonuçta..bu konuda hiç bı lafım yok..ama bari Abi'm cocuğa bakarken bı yemek yapması gerekmez mı??yemekler annesinden veya annemden geliyor,eve haftada iki gün kadın geliyor..ama yengem bir tas çorba bile yapmıyor..geceleri Abi'm kalkıyor bakıyor cocuğa..geçenlerde yengem hasta oldu Abi'm baktı..Abi'm hasta oldu evde kıyamet koptu..bakın bu Abi'mi koruma amaçlı veya Abi'm olduğu için yazılmış bir yazı değil..yengemin abimden hiç bir farkı yok benim gözümde..yengeden çok ablamdir..ama benim gözümde evlilik bu değil..bizler bir çok şeyi annemizden görüp buyuyoruz..benim annem lise mezunu ve çalışmayan bir bayandi..ama deli gibi kitap okur..bir çok üniversite mezununa tas cikartacak bilgiye sahip..evin gelir giderini yapardı..babam ona 10 lira veriyorsa 5 lirasını mutlaka bankaya atardı..a dan z ye eviyle,çocuğuyla ve kocasiyla ilgilenirdi..misafirler eksik olmazdı gece 3 lere kadar...herseyi 4 4 lük yapardı..şimdi benim gözümde evinin kadını olmak bu..ben kadın oldugum için erkekten farklı sorumluluklarım var..ne kadar eşit desekte kadın yapar kadın bilir ev isini..mesela; buzdolabında bozulmuş bir yemek veya akmış bir reçel olmamalı olursa bu benim ayıbım benim eksigimdir kocamın değil..en bastidinden kadın dediğin bir tas ta olsa yemek yapmalı..evlilik bir evi paylaşmak degil benim için..kadın kadınlık gorevini erkekte erkeklik gorevini yerine getirmeli..

şimdi konuyu açan ve soran ben oldugum için..çalışmak evet güzel keske çalışsam..ama çalışsam da evlenene kadar veya cocuk yapana kadar çalısmayı düşünüyorum..zaten esim olacak insan para muhabbeti yapmayan biri..o acıdan da problemim yok şükürler olsun..o yüzden de ben evlendiğimde kadınlık görevlerimi a dan z ye yerine getirmek istiyorum aynı evi paylaşan ev arkadaşı olmak istemiyorum..ben yapı olarak herseye kosturamam..herseyi 4 4 lük yapamam çalışırsam..o yüzden çalışmamayı düşünüyorum ilerde..

yorum yapan bütün herkese teşekkür ediyorum..fikirlerinizi ve görüşlerinizi paylaştığınız için..umarım herkes başarılı ve mutlu olur..
sevgiler..

walla çalışmamak süper bence..çalıştım da ne oldu bekarken..sabah 9 evden çık akşam 6 gel..üniversiten gelecek bir kardeşin var yemek yap bulaşık yıka 2 sigara iç yat..aynı şeyleri evliyken düşünemiyorum..bi de kızım var ne güzel bakıyorum işte..bence bayanlar eşinin maddi durumu yeterliyse hiç çalışmasınlar..huzur lazım huzur..alkisalkisalkis

valla canım benim fikrim şu ben 2yıllık evliyim 1 kızım var hamileyken bıraktım işi ben şuan kızımdsan dolayı çalışamıyorum ama çalışmak istiyorum çünkü evde iş hiç bitmiyooo beni tanıyan arkadaşlarım bilirler bi ara hergün netteydim ama şimdi yılda bir girebiliyorum hergün temizlik tatlısı keki misafiri evde olunca gelen gidenin de bitmiyooo dışarda çalışıp para kazanmak daha kolayy bence bide bişi var evde olan kadfın kafasında çok kurar işte eşin 8de geliyosaa
9olmuştur gelmemiştr aldattı kaçtı yalan mı söledii gibii düşüncewk çok vaktin olcak inanki en agır meslek ev hanımlıgıı

ew hanımı olmak çok yorucu bence ama kafan rahat huzurun war stresin yok hele özel sektör dahada yıpratıor insanı evlilik nedeniyle bir yıl ara werdim çalışmaya yorucu ama keyifliymiş ew hanımı olmak

Ben çalışmıyorum ve halimdende gayet memnunum . Hem akşama kadar işte ugraşacaksın akşam eve gelip bide evin işleriyle ugraşacaksın, yemekti bulaşıktı vs vs

Sosyal güvence vs konusunda evet tabiki olması gayet iyi olur ama. illede çalışmaya gerek yok istege bağlı prim yatırılabiliyor....

Benim eşim hiç bir zaman ne aldıgıma nede harcadıgıma karışmadı , aksine ben hep ona kızmışımdır çok para harcadıgı için ,oda bilir bunu o yüzden paranın büyük kısmı bendedir .... Tabi ki şu anki dururmumuz işi dolayısıyla farklı

çalışıp çalışmamanın maddiyatla üniversite mezunu olup olmamakla bir alakası yok tamamen kişisel bir olay bence. istediğin kadar zengin ol çalışmak insanın kendine güvenini arttırıyor bir işe yaradığını hissediyorsun. günler beş çayları sabah kahveleri dedikodular akşama kadar temizlik yemek misafir akşama kadar oturup eşimin yolunu gözlemek bunlar bana göre değil. yanlış anlaşılmasın evde yine ben yapıyorum bunları ama planlı ve düzenli bir şekilde yapıyorum hayatımın tamamı bunlardan oluşmuyor. eş durumuna gelince isterseniz beş maaşınız olsun size değer vermiyorsa vermez değiştiremezsiniz. ben lojmanda oturuyorum ve bunun onlarca örneğini görüyorum.evlendiğimizde ben atanamamıştım çok üzülüyordum eşim destek oldu hep olur boşver çalışmak zorunda diilsin diye. maaş kartını da bana verdi banka hesaplarını benim üzerime açtı ondan para istemek gücüme gitmesin kendime güveneyim diye... ben para için diil çalışmak istediğim için çalışmak istiyordum ve sonunda atandım çok şükür:dance: allah herkesin gönlüne göre versin

bence bu kişiden kişiye değişir.
mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum şu anda.
eşimden para istemeye çekinirim bazen çok beğendiğim bişey oluyo eşime diyemiyorum.
bu bayramda da oldu aynı şey uzun zamandır aradığım almak istediğim makyaj seti vardı fiyatıda gayet uygundu ama eşime bunu söyeleyemedim.
söylesem dediğimi ikiletmeden yapar asla para konusunu mesele yapmaz ama ben çekiniyorum.
bide 4 aylık kızım var ikimizin masrafını üstlenmek görevi ama ben çok rahat değilim o konuda.
markete gittiğimiz zamanda şu eksik bu eksik diyemem o anlar o alır herşeyi.
iyi bir iş bulsam da çalışsam keşke..

dediğim gibi suan çalısmayı bende düşünüyorum..bulursam bir is hayır demem..ama hem çalışıp hem evle ilgilenmek..pek bana göre değil..yapı olarak bana göre değil..en azından evlenene kadar veya evlendikten snr bir sene fln çalısmayı düşünüyorum..

Bazı arkadaŞlarr yanlıŞ anlamıŞŞŞ mısalen verdım kımsenın kıŞılıĞını bılemem bırı kıskanÇtır kocası ıle ılgılı Şeyler kurar kafasındaa
bunlar olmayan Şeyler deıl kımsenınde evde boŞ oturdugunu sÖlemıyorumm
sabahtan akŞama kadar oturmuyoruz evde ama dÜŞÜncek vakıt Çok oluyo Örnegın kendım ııÇın sÖylıyımm

ben genelde eŞımın aılesını takarım Çok fazla ıŞte bulaŞık yıkarken dÜŞÜnÜrÜm neden dedı bÖle bÖle deseyd olmazmıydıı ben ne yaptımm veya bu bÖlemı ŞÖlemıı derken yaŞadııgımız polımıklerı hep kafamda tazelerımm bu sadece bende olan bı Özelelık deıll tanıdıgım Çogu ınsanın mutlaka kafasında kurdugu bıŞı oluyoo bı sÜre sonra ınsan sıkılıyo evde Örnegın ben ÇÜnkÜ aktıf bı ÇalıŞma hayatuından sonra evde olmak sıktı benııııı

Sitede gördüğüm en faydalı topiklerden biri olmuş bu bence .Fikrini yazan herkese kendi adıma teşekkür ediyorum çünkü çok çok ders çıkardım...a.s.:enbuyukkk:

Ben de 3 aydır iş hayatındayım, bu 3 ay öğrencilik hayatımdan sonra bana çok çok farklı geldi.Sizi çok iyi anlıyorum.. Sürekli hayatımı,geleceğimi,çalışma hayatının şartlarını kaldırıp kaldıramayacağımı sorguladım..Halada bu süreç devam ediyor....ılk maaşımı aldığımda çok mutlu oldum,bunun manevi hazzı eşsiz.. Aldığım eğitimin karşılığını alıyorum diye seviniyorum..

Ama;
mesleğimi çok sevdiğim halde sevdiklerimle vakit geçirmeyi,sabahları çıkıp yürüyüş yapmayı, saatlerce sahaflarda kitap seçmeyi vs özlüyorum..Bir insanın tüm dinlenme,gezme,alışveriş,hobiler gibi durumlarını tek bir tatil gününe sığdırmasını doğru bulmuyorum .. Evlenince sorumluluklarımın altından kalkamamaktan, hobilerime hiç vakit ayıramamaktan korkuyorum ...

Burada evli olup çalışan bazı arkadaşlar o kadar güzel ifade etmişler ki çalışma hayatının artılarını, insana kattığı değerleri içime su serpildi. Ben de başarabilirim bunu diye düşündüm...

Yine de evli,çocukları olan bir bayanın özel sektörde haftanın 6 günü sabah 8 akşam 18 arası çalışmak zorunda bırakılmasının çok doğru olmadığını düşünüyorum....Çünkü biz bayanların ilgileri çok yönlü, dikkatimizi bir çok şeye veriyoruz....Bebeği kreşte olan bir anne manevi olarak babadan kat be kat daha ağır bir yük altına giriyor...Çocuk anneye daha çok muhtaç oluyor ..Bu konuda eşitlik yok malesef..
Bu yüzden ilerde anne olursam çalışma saatleri daha makul bir işte çalışmayı planlıyorum...Bunu seçme şansım olası için kendimi şimdi çok iyi yetiştirmeliyim ki seçme şansım olsun o zaman ..
Sonuçta ne olursa olsun iş hayatını bırakmayı istemiyorum...

Aklıma gelmişken yazayım Rahmetli dedem hep "Bedava çalışmak, hiç üretmemekten iyidir" derdi...Tabiki ev hanımlarının bir şey üretmediği konusuna kesinlikle katılmıyorum..Bu kişiye göre değişen bir durumdur bence..

ev de oLmak güzeL bizde koca parası yiyiruz demekki ama şartlar yer mekan çok farkLı bazı yorumLar gerçektende hiç hoş deiL ama poLemik yaratmayada gerek duymuyorum zaten:)

ben de şunu düşünüyorum, acaba okumuş bir cahil mi daha eziktir yoksa çalışmamayı tercih etmiş bir bayan mı?

ne ev hanımları var okumuş da çalışan kadınları 1 değil 40 kere cebinden çıkartır bilgisiyle. hangi eziklikten bahsediyorsunuz anlayamadım ben?

çalışan bir bayanım, evli de değilim. ama bu söylediğini terbiyesiz sözü kendi annem için üzerime alınıyorum. birçok arkadaşımız da eminim aynısını düşünüyor. iyi ki annem ev hanımıydı diyorum ben oysa, hep evimiz temiz, hep kıyafetimiz temiz, hep yemeğimiz önümüzde, hep annemiz yanımızdaydı. Çalışabilirdi de. Ama sırf çalışıyor diye benim için şu an olduğundan daha üstün biri olmazdı.

Sizin ezik diye adlandırdıklarınızdan biriyle (annemle) ben gurur duyuyorum. Bence de bu saygısızlığınız yüzünden özür dilemelisiniz.

bence eziklik egitim alıp almamaktan cok esinin eline bakmak anlamında soylenmistir..sonucta bir bayanın esiyle daha cok vakit gecirmek icin calısmaması sacma geliyor bana ozaman erkekde evde otursun birbirlerini daha cok gormek icin..bir kadın kendi icin calısmalıdır o evliligin ne kadar surebilcegini nerden bilebilirsiniz millet kac yıldan sonra bosanıyor mutlaka bir isi sigortası olması gerek

eşinin eline de baksa bir kadın eşinin eline baktığı için ezik değildir..o zaman bir cogumuzun annesi ezik..
ne olursa olsun ben bu fikre asla ama asla katılmıyorum..
eşinin eline bakma lafına da katılmıyorum..ben çalışıyor da olsam kendi kazandıgım parayı ya biriktiririm ya da alışverişime harcarım zaten..evin giderleri için yine eşimden para alırım,yani esimin eline bakmış olurum,yani ezik mı olurum??
bu ezik polemiğini daha fazla uzatmanın anlamı olduğunu sanmıyorum..sanırım benim bağlantımda bir sorun var dünkü konuşmaların hepsi silinmiş,sanki hiç konuşulmamış gibi gözüküyor bende..bırakalım hepimizde öyle kalsın..sanki hiç konuşulmamış gibi kalsın..daha fazla tartışma yaşanmasın..gercek,mantıklı,seviyeli,faydalı bilgi alışverişi olsun..

bu konuyu açarken aklımda hiç calışma fikri yoktu..fakat bir çok kisinin paylaştığı güzel fikirler sayesinde çalısmayı,bir daha üniversite okumayı düşünüyorum..
bırakalım da herkes buradan faydalansın..

bir kadının kocamla daha çok vakit geçirmek için çalışmıyorum demesi mantıklı değil haklısınız. kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı, tabiri caizse "altın bileziği kolunda olmalı". dünyanın bin türlü hali var, bunda da haklısınız.

ama o arkadaş neyi kastederek söylemiş olursa olsun, çalışıp çalışmamak kişinin tercihidir. kimsenin "benim fikrim" adı altında hakaret edebileceği bir durum değildir.

çalışma konusuna gelince sevgili cekhu ben şahsen evlendikten sonra durumumuz iyi olursa daha rahat bir işte çalışmak isterim. sabah 6 da kalkıp akşam 19:30 da eve dönmediğim bir iş. hem kazandığım parayla eve ya da kendime katkım olsun, hem aileme ayıracak vaktim olsun. evde oturmak, çalışmaya alışmış biri için zor. sıkılıyor insanın canı. zaman geçmek bilmiyor.

bence eziktir ama bu ezik kelimesinden ne anladıgınıza baglı kadın boynu bukuk itilip kakılıp yasaması anlamında demiyorum ben bunu..parasal ve sosyal acıdan kendini ezik hisseder sahsen ben boyle hissederim herkesin fikri sonucta benim annemde ev hanımı ama asla babam calısma hususunda ona birsey dememistir ama annem bize hep sunu der eger daha bir hayat ve kendine guven duymak istiyorsanız calısın bugunki aklım olsa calısırdım diyor..cevreme bakıncada bunu cok iyi anlıyorum calısan kadın her zaman icin bir adım ondedir bunu kabullenmek lazım

esim hemen evlenmek isteyince ben universiteyi evliyken bitirmek zorunda kaldim. son senemde hamile kaldim zar zor tamamlayip diplomami alabildim ve sonra dogum yaptim . ikiz oglusum var iki senedir evdeyim ve hic calismadim ...

esinin eline bakma tabiri cok cirkin bence
sen ben diye bir sey yok evlilikte kesinliklede olmamali senin paran benim param cumlesi igrenc bi cumle bizim paramiz ortaktir, bankaya yatar ikimizinde kredi kartlari vardir ikimizde istedigimiz kadar harcariz kimse kimseye ne hesap sorar nede karisir ...
luxembourgda okudugum icin esimde orda calistigi icin devlet cocugu olan herkese odedigi gibi bizede cocuk parasi oduyor cocuk basi 600 € iki cocuk oldugu icin 1200 €
devlete gore bu para benim hakkim benim adima gonderiliyor ama hic bir zaman birsey alacagimda veya harcayacagimda benim paramdan harcayayim diye dusunmedim cunku oda ayni banka hesabina gidiyor ve esimle tek hesabimiz var ..

sadece meslegimi sevdigim icin 5, 6 sene sonra bebisler biraz daha buyuyunce calismayi dusunuyorum .. suan 20 ayliklar calisma ugruna , kendi parami kazanma ugruna onlardan gun boyu asla ayrilamam bakiciya bile koklatmam yavrularimi ..
en yuksek mevkide calisan bir bayan eminim benim kadar mutlu olamamistir hayatinda ..
bebislerin bir gulusu bir anne deyisi sana bi sarilisi bazen dunyalara bedel .. onlarla beraber uyanmak onlarla beraber gune baslamak ve tum gun boyu her aktiviteni onlarla beraber yapmak mukemmel bir sey ve inanin hic bir maddi karsiligi yok .. aksam guzel yemeklerimizi yapip babamizi kapida karsilamak babamiz icinde dunyalara degisilmeyecek bi manzara bunu yasamayan anneler asla bilemez asla anlayamaz ... calisan bayanlara saygim sonsuz insan ihtiyaci olur calisir ama ihtiyaci yokken sirf koca eline bakmamak icin calisan anneleri asla anlamiyorumm ...

bende koca eline bakmak cumlesini kullandıgım icin cevap veriyorum..bekarken calısmazsanız baba eline bakarsınız evliyken calısmazsanız kocanızın eline bakarsınız bu kelimede cirkin bir taraf yok eline bakıyorsunuz tabi onun getirdigini harcıyorsunuz o size para vermese hicbirsey alamazsınız:) hem sizin yasadıgınız yerde 1200 euro cocuk parası veriyorlar burda oyle ir imkanda yok cogu kadın ilk basta daha iyi yasam sartları icin calısıyor..ama bir yandanda bende calısıyorum bende para getiriyorum bu eve demek o kadının ekonomik ozgurlugunu eline alması kendine olan guveni demek..insanlar 20 yıldan sonra bosanıyor insanlar degisiyor en guvendiginiz insan dahi sizi yarı yolda bırakabilir..evli bayanlar ilk once kendi gelecegi icin calısmalı yoksa evde oturan bir ise yaramaz vs bunlar zaten mumkunmu evdeki kadının verdigi emekde hicbirseyle olculemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…