Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

2 senelik kısa bir iş hayatım var. beni o kadar yordu ki resmen çöktüm. saçma insanlar, saçma işler, salak salak durumlar, sabah ezanından bile önce kalk, akşam evleneceğin adamdan 1 saat sonra eve gel...vs vs

buna rağmen evlendiğimde çalışmayıp evde oturmak istemem. sadece daha rahat bir iş sahibi olmak isterim. kendimi bu kadar yıpratmak istemem.

bende 4,5 yıldır çalışıyorum yaklaşık olarak.
ilk çalıştığım yerde akşam 8.30 da çıkıyorduk. eve gelmem 9 u geçiyordu o satten sonra yemek yap ortalığı topla. birde yorgun olduğum için 11 de yatıyordum.
şimdi çalıştığım yerde 17.45 çıkış saatimiz. eve gelmem 6.30 buluyor. ama yemek yap mutfağı topla. çamaşır yıka as. başka işe zamanım kalmıyor. zaten yorgun oluyorum ve erken yatıyorum. bir tek pazar günüm tatil. o gün de ev işimi yapayım eşimle alışverişe mi çıkalım gezelim mi? allahtan eşim ev işinde yardım eder sağolsun. ama evimi istediğim gibi temizleyip düzenleyemiyorum.
ev hanımı olmak isterdim. çocuğumu kendim büyütmek için. evimide rahat rahat temizleyip çeşit çeşit yemek yapmak isterdim. ama şu an böye imkanım yok. malum kriz ortamı.
bir bayanın kendi maaşını kazanması çok güzel. güvence için gerekli. evilikle ilgili bir durum olduğunda ayakta durabilmek için gerekli. işimi seviyorum ama şartlar biraz daha iyi olsaydı keşke.

Çalışan evli bir bayan olmak çok zor, o yüzden imkan varsa muhakkak en azından haftada bir yardımcı almak lazım

Son düzenleme:
benim bir çalışma hayatım olmadı şimdiye kadar. üniversiteden mezun olunca evlendim ve eşimin işi dolayısıyla küçük bir yerde yaşıyoruz ve ben iş bulamadım, kısacası 1 senedir evliyiz ve ben işsiizm....
ama ben çok sıkıldım... Öyle ki sabah uyandığımda ilk düşündüğüm keşke bir işim olsaydı şimdi giyinip, süslenip işe gitseydim oluyor. en azından sosyalleşmek adına.. bu sene sırf bu sebepten dershaneye gidiyorum, barınakta gönüllü çalışıyorum. ama inan yetmiyor.
ben de evde zaman geçirmeyi çok seviyorum, evimi çok seviyorum ama ev bir süre sonra insanı hamlaştırmaya başlıyor. en azından benim için böyleydi..
biz eşimle üniversite zamanından beri birlikteyiz, bizim de aramızda para hiçbir zaman önemli olmamıştır ancak yine de benim diyebileceğin bir gelir olması ve onu rahatça harcayabilme özgürlüğü bence hiçbişeye benzemez.

Çalışan evli bir bayan olmaz çok zor, o yüzden imkan varsa muhakkak en azından haftada bir yardımcı almak lazım

Bunu bi ara dusundum..

Fakat bu seferde yardimci bayana rezil olmayayim diye onceden ben temizlerim ortaligi kaydirigubbakcemile3:kedi:

Hic bir faydasi da olmaz

Ben olsam kesinlikle çalışmak isterdim evlendikten sonra. Ki, büyük ihtimal böyle evlenince böyle olacak...
Allah'a şükür ailemin durumu çok iyi, babam hiçbir şekilde bana anneme kardeşime hesap sormaz.
Mezun olduktan sonra, 4 ay işsizdim. Ekimde başladım işe.
Bilemezsiniz o 4 ay nasıl geçtiiii...
Kabus gibiydi, miskindim, mutsuzdum...
ınsanın kendi parasıyla birşeyler alması (siz ne derseniz deyin erkekler bunu böyle düşünüyor.), sabah kalkınca iş telaşının olması pazar günü uyuyabilmenin eşsiz tadı asla ev kadınında olamaz...
Çünkü onlar hep rahat.
Annem hep çalışma imkanım olsa çalışırdım der...
a.s

Yaklaşık 11 sene çalıştım. 2008 şubat'ta doğum iznine ayrıldım ve bebeğime bakacak kimse olmadığı için evdeyim...
Çalışmayı seviyorum, hep sevdim. Bebeğim biraz da ha büyüsün hemen bir yere kapağı atacağım. Şu anda gelen birkaç iş teklifini geri çevirdim. Ve bunu yaparken öyle zorlandım ki anlatamam...

Eşim asla aldıklarıma, harcadıklarıma karışmaz... Ben babamdan da böyle gördüm ve çok şükür eşimde aynı çıktı. Mesele eşinizin size hesap sorması, çok harcadın demesi değil. Bütün gün evde olmak (_ki iyi geziyor olmama rağmen. ) hiç hoş değil. Temizlik manyağıydım zaten normalde, şimdi iki katı manyak oldum. Durmadan bir silme süpürme durumum var.

Çalışmak çok güzel... Sabahın koşuşturmasına katılmak güzel. Eşinizle ortak yaşamınızın dışında, başka bir hayatınızın olması ve anlatacak daha fazla şeyinizin olması güzel. Ay korkarım çok özledim çalışmayı deli gibi hem de...

Üniversite mezunu birinini kendi ayakları üzerinde durmak yerine; acaba evlenince harcamalarıma kocam karışırmı hesabı yapması ya da evimin kadının olacağım demesi bana göre doğru değil. Elinizde mesleğiniz varken, neden kendinize hizmet etmiyorsunuz? Ne kadar donanımlı olursanız hayat karşısında okadar az hasar alırsınız.

Ayrıca evlendikten sonraki 2.5 sene çalıştım ve evimin düzeni hiç bozulmadı. Darmadağınık, pis bir evim olmadı, kocamla da gayet güzel ilgilendim:lepi: Düzeninizi oturttuktan sonra herşeye vakit bulursunuz merak etmeyin. Yeter ki CUMARTESİ ve PAZAR tatili olan bir şirket bulun....:lepi:

f

5 senelik evliyim. ilk 3 sene çalışmadım, zorlandım mı? aslında hayır. eşimin parasını seve seve harcıyordum. bizim evde srnin paran benim param olmuyor çok şükür. ancak çocuklar olduktan sonra (sadece ama sadece lüxlerimden vazgeçmemek adına) homeoffice çalışmaya başladım. hem 2. üniversitemi okuyorum, hem çalışıyorum, hem çocuk yetiştiriyorum. (amanın maşallah amma hamaratmışım yaw:))

herneyse, konu çalışıp çalışmamak değil aslında. bak mesela sana bir örnek vereyim. ben tam bir alışveriş delisiyimdir. ama eşimin parasıyla alırken hoşlandığım 2 üründen sadece birini alabiliyordum. diğerini alırken "yazık eşim çok çalışıyor" diyip resmen kıyamıyordum almaya. he çalışınca da almıyorum ama tamamen cimrilikten :lepi: yani gönlünce hesapsız davranmak istiyorsan onca sıkıntıyı çek çalış, ama yok ben evde rahatıma bakarım boşver dersen gerçekten rahatına bak derim yerimseniben

Hehe süper anne seni kaydirigubbakcemile5, hem iki çocuk hem homeoffice durumları iyi yapıyorsun zor olur ama en azından başka bir şeyle meşgul olmanın ve ucunda para kazanmanın rahatlığı olur, bende istedim bir ara ama Türkiye de homeoffice pek yaygın değil, bir ara boncuk dizmeye bile razı oldum ama o kadar komik bir rakam veriyorlar ki ve sabahtan akşama kadar başından kalkmaman gerekiyor çocuk yemek ev işi hakgetire zaten benim yaramazla yapmam mümkün değildi yani :umursamaz:

bencede evlenirken çalışılmalı insanın başına ne geleceği hiç belli olmaz üstelik bebeğiniz varsa illaki yanında olmak istersiniz ama bnece çalışmak çokta bişey kaybettirmez insana....

şimdi şu evlilik programlarında kadınlar çıkıyor çalışmak istemediklerini söylüyorlar klava:

tanımadıkları bir adamla evlenmeyi göze alıyorlar ama çalışmak istemiyorlar hanımefendiler rahatları bozulmasın diye..

ben istediğim işte çalışmak adına hala uğraşıyor ve inatla çocuk da yapmıyorum..

bir kadının çalışması önemli..

Aslında sorunuzun cevabını sizde vermişsiniz.
Bence isteksizliğinizin ve başaramaacağınız düşüncesinin tekk sorumlusu ailenizdir.
Ama benim dikkatimi bir şey çekti;

1.Evleneceğiniz kişi alışverişe çıktığınızda ''alma pahalı''diyerek sizi vazgeçiriyomuş...
bu biraz düşündürücü bence...
2.Birde sizi çalışmanız yönünde fikirleride varmış..
3. siz zaten çalışmadığınız halde ''temizlik sevmem ütü falan'' yazmışsınız:1rolleyes:

Bence sizin önce evleneceğiniz kişiyle konuşup;çalışmak istemediğinizi ve baskı yapmamasını para konusunda size ailenizi aratmamasını söylemeniz lazım gibime geldi. :1ninca:
(Ki zaten ailenizide aratmıyomuş gerektiğinde size yardımda bulunuyomuş.)

Çünkü siz zaten temizliği vs. sevmiyosunuz çalışmakta istemiyosunuz e üstüne birde evli olup çalışırsanız zorlanırsınız diye düşünüyorum:bbo:

Bende bazen işlerden sıkıldığımda ,evlenince çalışmayıp EVİMİN KADINI ÇOCULARIMIN ANASI olcam diyorum :roflol: :roflol: tabi bunun için zengin koca lazım.

Yinede siz bunca sene okul hayatınızı heba etmeyip çalışın derim...En azından evdede para kazanabileceğiniz meslekelri araştırın bencevereliniortak

evli değilim bir tecrübem yok ama bi insan birine bu şekilde bağlı olmamalı.evet bi hayatı paylaşıyosunuz ama sorumluluklarda paylaşılmalı.insan kenine göre bir iş bulup çalışmalı.tabi evide ihmal etmemeli.ben asla eşimin eline bakmak istemem bütün yükü onun üstüne atmak istemem hayat müşterek oda bazı şeylerde anlayışlı olursa gayet iyi geçinilebilir.
bide şu var yarın ne olcagı belli değil ya eşinize bişey olursa allah korusun o zaman ne yapıcaksınız...

var mı çalışmak gibisi yaa..bi kere psikolojik olarak sağlam oluyosun..bi şeyler ürettiğini hissediyosun..bölecede ruhen iyi oluyosun..işin maddi tarafıda cabası..

hiç sorma polyannam :)) bu koşturma aşamasında 72 kilodan 65 kiloya da düşsem tam olacak ama düşemiyorum düşemiyorum :))))

valla haklısın ev,yemek, çocuk çok çok zor. allah bizimkileri eksik etmesin onlar olmasa bu işlerin 10 da birini yapamam ben :kedi:

bir ara boncuk işini bende denemiştim ama mini mini çok gözümü yormuştu zemuszemus

ben calışıyorum
ama
çalışmasamda onun parası diye düşünmem
o evde yemek pişiren cocuk bakan iş yapan kadın degil mi
bu işleri gidip parayla yapsa dünya kadar para kazanır
o yüzden calışmayan kadınla kendilerine haksızlık etmesinler
kimsenin parasını yemiyorler hakları olanı alıyorlar

mizgincim aslında alma pahalı dediği seyler mantiksiz seyler değil..bazen alışveriş te gözüm dönebiliyor maalesef böyle kötü bir aliskanliga sahibim..
çalısmam için beni teşvik ediyor,gaz geriyor yani :)) ama illa çalış demiyor..

ben uzun zamandır bakmıyordum konuya..
çünkü en son çalısmayı düşünüyorum demiştim..ama hala işsizim malum..
ama bulursam çalısmayı düşünüyorum bir daha denemeyi..
belki de bir daha üniversite okuycam..
braz karışık bu aralar kafam :)))

ben yapı olarak tembelim..tembelim yani :)) açık ve net olarak..
kendimi asla cocukta yaparım kariyer de modun da görmüyorum..
sıkıntıya strese gelemiyorum..
çalışsam da sanırım bu anca evlenene kadar olur..
veya evlendikten snr bir iki sene daha maksimum..
çünkü suan da isim gücüm olmamasına rağmen,en basitinden odamı toplamak bile işkence geliyor..e bunun yanında bir de is..

bazı arkadaslar Allah korusun esine bir sey olursa demişler..
ama benim evlensem de bir ailem var zaten..
Allah korusun öyle bir olay basıma gelirse,ailem zaten sahip çıkar..
zaten çalışsam da açıkcası yrn bir gün kocama bir şey olursa diye çalısmam..kendi maddi özgürlüğüm olsun diye çalışırım..

yorumlar için herkese çok teşekkür ederim..

her bayan bir maaşa gelire sahip olmalı.. çünkü yeni kanunlara göre (emin değilim duydum) bayanlar boşandığında anne baba maaşı ve sigortası kapsamına girmiyormuş. yani belli yaştan sonra işte bulmak zor. emeklilik şart gibi görüyorum.

ne kadar varlık para pul da olsa hazıra hazine dayanmaz elbet açıka kalabilirz. kendi rehatımız için çalışmalıyız.

eşim her zaman cüzdanımı kontrol eder içine para koyar bu paraları güzelce yerleştirir:)) bu çok hoşuma gitsede kendi çalışmanın vermiş olduğu garanti para gibisi yoktur.

bence kadın eşine güvenip seviyorsa,maddi durumları iyi ise ve eşi karısını para verme konusunda incitmiyorsa çalışmak kadına eziyettir senin de dediğin gibi hem birlikte geçireceğin vakit azalır hem de evini de eşini de ve hatta kendini de ihmal edersin zaten çocuğu hiç söylemiyorum bile...
eşin paranın lafını eden biri değilse neden zoruna gitsin ki onun kazandığı parayı harcamak,onun zoruna gidiyor mu senin pişirdiğin yemeği yemek ütülediğin gömleği giymek,aksine böyle bir iş bölümü yaptıktan sonra karşıdakinin rolünü de üstlenmek kendine de karşıdakine de haksızlık olur kanaatindeyim,fakat her kadının eşi olmadığı zaman da ayakları üstünde duracak şekilde kendisini yetiştirmesinden yanayım,ne güzel okuyup meslek sahibi olmuşsun evlendiğinde maddi durumdan sıkıntın yoksa ve eşin de maddi konuda seni tatmin ediyorsa ayaklarını uzat yat,aynaya geç süslen,mutfağa gir harikalar yarat vs vs... :)) sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…