Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

yok Allah a şükür öyle bir ise zaten girmem..günde 12 saat çalış haftasonu iptal fln..dediğim gibi şükürler olsun..
bir arkadaşımın logo kartvizit vs tasarımlarını yaptım evde :)) bgn teslim ettim :)) bakalım eğer tutarsa home office uygulumasinda gecebilicem sanırım :)) bu is yüzünden kendime kartvizit yapamadım en kısa zamanda kendime de yapicam logo ve kartvizit vericem millete :)) eğer bu olayı oturtabilirsem bütün kk ya benden caaaaaaay :))))))))
yorumlar için çok teşekkür ederim..
gercekten 1 haftadır bu işle mesguldum ve mutluydum..hem evimdeyim hem çalışıyorum :) Super bı şey :))

darısı benim gibi home office severlerin başına boshayallersmile kaydirigubbakcemile3

Bu senin düşüncen tabiki ama bende üniversite mezunuyum ve 1.5 senelik evliyim ilk başlarda bende senin gibi düşünüyordum şimdi bıktım artık çalışmak istiyorum evde oturmakta biyere kadar ama...

CANIM BENİM BENCE EVLENENE KADAR EVLENDİKTEN SONRA YİNE Bİ SÜRE ÇALIŞMALI. BEBİŞ OLUNCA ARA VERMELİ :) BEBEĞİN NE KREŞ NEDE ANNEANNE NEDE BABAANNE DEĞİL BENİM BAKMAM LAZIM. HER GÜN BİŞEYLER ÖĞRENİRKEN ONU BEN EĞİTMELİYİMM.. zemuszemuszemuszemus DERKEN O TABİ EN SEVİMLİ HALLERİNE GELECEK 2 3 YAŞLAR ARTIK KONUŞABİLİYO YÜREĞİN EDERSE BIRAKIRSIN BİRİNE GİDER KŞAM KADAR ÇALIŞIRSIN BEN BIRAKABİLLECEĞİMİ SANMYORUM O BİRAZ BÜYÜDÜ DERKEN KARDEŞ İSTER zemuszemus SONRA ONA Bİ KARDEŞ opuyorumnanaktan ALLAH NSİP ETTİ ONU DA YAPTIK SONRA ONU DA BIRAKAMAZSIN DERKEN ARTIK EVE ALIŞTIN ONLARI BÜYÜTÜP OKUL GÖNDERDİN ZATEN GİDİYOLAR SABAH ÖĞLEDE EVDELER . ÇALIŞTIĞIM İŞYERİNDE VAR Bİ BAYAN HERGÜN ELİ TELEFONDA ONA BUNA DİYO GELDİLERMİ YOK NERDELER NAPIYOLAR VS VS . ÇOKCUKLAR HARAP NE EVDEN GELİNCE SICAK Bİ YEMEK NE DE Bİ ANNE ŞEVKATİ. DAHA ÇALIŞMIŞIM NE İŞİME YARAR. HEM EŞ SEÇECEĞİN İNSAN SEN ÇALIŞSAN BİLE SANA BAKMALI :kedi::kedi: OYUZDEN ÇALIŞMIYORSAN HAYLİ HAYLİ BAKICAK Kİ. EVE GELİNCE SEVDİĞİ YEMEKLERİ SENİ DİNÇ GÖRÜCEK YAVRULARIN BAK BABA ANNEM ÖĞRETTİ DİYCEK. SEN YORGUN DEĞİL İLGİLENEBİLİCEKSİN İŞİNLE YAVRULARINLA. DAHA NE OLSUN VALA DAHA NE ÇALIŞCANKİ :) TABİ DURUMUN İYİ OLUR DA İNŞ. SİGORTANI DA ÖDER EŞİN :kedi: kaydirigubbakcemile3 ÇOK BOL İÇİNDE YAŞAYIP ÖDEMEMEK SAÇMA OLUR SONUÇTA YİNE AİLEYE DÖNECEK puyorumnanaktan TABİ ÇLIŞINCA DA EMEKLİ OLDUN O ZAMAN MAAŞ İÇİN BEKLEYECEKSİN. NE ANLADIN zemuszemus KOCA PARASI DİYENLERİDE ANLAMADIM NLAMAYA DA NİYETİM YOK aklinialirimsmileaklinialirimsmile :dance:

ya bende şuan çalşıyorumm...bende kararsızım alıştım şimdi kendi paramı harcamaya babamdan bile istemeye çekinir hale geldimmm...bayan olmak gerçekten zor hem iş hem aile kadınların hakkı ödenmez mesala evleneceğin insan maddi yönden güçsüz o halde mecbur çalşışacaksın 2 kat sıkıntı hem eşşin hem annesin hem iş kadınısın...bunların altından kalkmak oldukça zorr..tabi neticede kişisel bi konu kimi kadın evcildir evi sever kimi ise ev oonu sıkar ...benim mesla bi güncük tatilim oluyor..çoğu zaman dışardayımm.ama evi de özlemiyor değilim...ama şimdi bekarım evlenince ne yaparım hiç bi fikrim yokk

Merhabalar
10 yıl ozelde calıstım. evlenınce bıraktım 15 ay kadar ev hanmlıgı yaptım ve KPSS ye hazırlandım. Nıyetım devlete gecıp daha rahat bır calısma ortamına kavusmaktı. Aralık ayı atamalrında atandım. Bu sure zarfında koca elıne bakan kadın deneyımı yasadım :)
Zaman zaman zor geldıgı zaman zaman oh ne rahat evımdeyım ıstedıgım hobımle ılgılenebılıyorum zaten cok hırslarımda yok bu kadar kısısel harcamada bana yetıyor dıye en ıcten duygular besledıgım zamanlarda oldu. Sımdı ıse muradım erdım ve tekrar calısma hayatına dondum.
Calısma hayatı ınsana bır dısıplın getırıyor. Kısısel hedefler koymasında uygun bır ortam saglıyor ve paranın sana aıt oldugunu bılerek haracaman ile bır baskasının emegını harcaman arasında kesınlıkle psıkolojık bır rahatlık var.
Benım esım herseyı sorar kotu nıyet veya cımrılık ıle degıl ama herseyı sorar 1 lıraya kadar pesıne duser ne nereye gıttı bılmek ıster ... Ben bı sorgulardan sıkılırım. sımdı maas kartım bende kalacak bunun sozunu almak bıle zor oldu 2 muhabbetı sıkıcı gecırmek zorunda kaldım
200 lırada ortulu odenek gıbı dusunecegımızı kararlastırdık. Ben 200 lıra ıle ıstedıgım kremı alırken ıstedıgım kadar kazıklanabılecegım :) Bakalım bızım ıkı maaslı evlılık olayımız nasıl devam edecek?

Cekhu arkadas calısmaya bakmanı onerırım saymakla bıtmez faydası var bılıncle farkına vardıgım yada farketmeden yasadıgım. ama ev hanımı olmak ruton tanıdık bır keyfın tekrarı sadece ama sıkıntıları ıse her daım yeni ve alısılmadık...

Hoıme offıce ısıde bence sakat
kolay gelsın.

sizin adınıza sevindim..demekki okuduğunuz bölümde birşeyler öğrenmişsiniz değilmi:)) yoksa bunları nasıl yapacaktınız...umarım kendinizi daha çok geliştirir ve iş hayatınızda kendinizi tanıtabilirsiniz..alkisalkisalkis

evet sadece bilgisayarda bir seyler yapabiliyorum baskıya hazirlayamiyorum o ısı yine benim yerime matbaa yaptı..konuyu nereye getirmeye çalıştığının farkındayım,ama aynı zamanda beni anlamadığının da farkındayım..herhangi bir polemik yasamaya da niyetim yok..iyi dileğin için teşekkür ederim..

ben şu an okuyorum
okulum bittikten sonra erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz
ama açıkçası bebek olduğu zamanlar dışında çalışmamayı hiç düşünmedim
ev işlerinin ve evin düzeninin kadına ait olduguna ise katılmıyorum
evet bir kadın evde oturuyorsa ev işlerinden ve düzenden sorumlu olur
ama çalışıyorsa bu sorumluluk eşlerin ikisinindir de
yengen çalışıyorsa eğer,abin o evde kendi eşyalarından sorumludur ve şortunun nerede oldugunu kendisi bilmelidir
insan bu hayatta kendi sorumlulugunu kaldırabilmeli
kadınlar neden erkeklere hizmetçilik yapıyor anlayamıyorum
bir erkek sadece kendi eşyalarıyla bile ilgilenemeyecekse
her işini kadın yapacaksa
üstelik karısı çalıştıgı halde bunu bekleyecekse
bence o erkek çalışmasın evde otursun:1closedeyes:

Son düzenleme:

alkisalkisalkis

Senin adına sevindim keşke bende grafikerlik mimarlık gibi meslekler ile ilgili eğitim alsaydım evden çalışma imkanı var bu işlerde bende seviyorum home office çalışmayı, çocuklu bir insan için çok iyi ya da yarım zamanlı çalışma iyi olurdu boshayallersmile

mesleğim el veriyor aslında home office e inşallah olur canım ya..dediğin gibi ılerde de çok isime gelir home office hem evde otururum hemde çalışırım :)) ben zaten geceleri oturan tiplerdenim yarasa gibi gündüz uyurum :)) tam bana göre home office..inşallah tutturabilirsem çok güzel olucak :)

çalışan ayaklarının üstünde duran kendi parasını kendi kazanan sosyal bir statüsü olan toplumda çalışma hayatının bir parcası olan sabah 7 de uyanıp idealleri ve emeği için koşturan özgüvenli kadın her zaman en yenilmez olanıdır,eşinin gözünde de farklılaşır...
hangi erkek ister ki toplumda belli bi statüsü olmayan bir bayanı? en azından bir okul okumus bi sekilde referasn edilmiş kadınları tercih ediyorlar artık...

toplumda statü sahibi olmak derken? Hindistan'da yaşıyoruz ve kast sistemi var da bizim mi haberimiz yok acaba?

statü dediğiniz şey olsa olsa etikettir. etiket sizi hoş gösterir ama içiniz boşsa nafiledir.

mrb canim, 5 yillik evliyim.
ben evlenmeden önce bir kac yil calistim.
evliykende yaklasik 1 yil kadar calistim.
isim rahatti ve erken cikiyordum.. o yüzden sorun yoktu.

Senin düsüncelerinin coguna katiliyorum.

su an bir bucuk yasinda bir oglum var..gerekmedikce calismayi düsünmüyorum.
esim saolsun para konusunda tek laf etmez.
Ben ne icin calisiyorum.. ben kazanacagim siz harcayacaksiniz der.
o yüzden SIKINti yasamiyorum..

Herkezin kendi bilecegi is.. ama bence bir ANNE cocugu okuldan, esi i$'ten geldimi evde olmali.. önlerine sicak yemek koymali..
onlarla vakit gecirmeli.
Öyle kadinlar taniyorumki 12 saat calisiyorlar.. cocuklari ..kocalari.. ne yemis ne icmis ne giymis haberleri yok.

Böyle bir Hayat istemem..
Mutlu bir ev hanimiyim :)

evlendiğin kişiye göre değişir bu konular bence.iyi para kazanıp hesap sormayan biri ise çalışmasan da çok sıkıntı olmaz.

Biraz tembelimdir ama evlenince calisip kendi ayaklarim ustunde durmak isterim. Kendi parami kazanmak, biriktirmek, harcamak daha anlamli benim icin. Kac yil okulla birlikte calistim, lisedeyken filan. Bilgisayarimi herseyimi kendi paramla aldim. Ozguvenim gelisti.
Ben sahsen kocamin parasini harcayamam. Tamam ev icin olur ama kendi zevkim icin haracayamam, cekinirim, rahatsiz olurum. Adam bana, kendisine, varsa cocuklara bakabilmek icin essek gibi calisacak, ben de tutup keyfimce harcayacam. Bu konuda hassim. Yok, kimse alinmasin ama bana gore degil.

toplumda statü sahibi olmak derken? Hindistan'da yaşıyoruz ve kast sistemi var da bizim mi haberimiz yok acaba?

statü dediğiniz şey olsa olsa etikettir. etiket sizi hoş gösterir ama içiniz boşsa nafiledir.

hakikaten güldüm sadece güldüm hindistan ile kıyaslama yaptığınızdan ötürü...beni güldürdünüz sağ olunuzz...
merak etmeyin bir statüye gelmişşeniz içiniz doludur cünkü o konuma gelene kadar kendinizdenn cokkk fedakarlık yapmıssınızdır elinizde tahta kaşık yemek yapmakdan daha da fazla sey vermişşinizdir..umarım anlabilmişimdir..tek kelime ile gıpta ediyorum hem ayakları sağlam yere basan hemde cocuk büyütp evliliklerini de idare eden kadınlara..evde oturan herkes musakkayı yapar,ama hem dıs hayatı hemde evlilik hayatını idare eden haikaketen zaaten belli bi konuma gelmiştir.. aaa filancanın hanımı hem calışıyor hem çocuklarına mükkemmel bir anne...al sana statü güzelim en basit mahalle örneğinden....

rica ederim, ne demek... sizin beni güldürdüğünüz kadar olmasa da kaydirigubbakcemile3

Belli bir kariyere sahip olmak için kendinizden ödün vermeniz sizi kültür sahibi yapmaz en basitinden. İş yaşamının içinde biri olarak söyleyebilirim ki çok etiket sahibi boş insan gördüm. Savunduğunuz tezi çürütecek kadar fazla...Toplumda bir yer edinebilmek sadece meslekle sahip olunabilecek birşey değildir. Bunu söylemek çok yüzeysel olur. Kişiliğiniz bir faktördür, ahlakınız bir faktördür, bilgi birikiminiz (sadece kendi alanınızda değil genel olarak), konuşma kabiliyetiniz, kalbinizin güzelliği...vs vs

Ben de takdir ediyorum hem çalışıp hem eviyle çocuklarıyla ilgilenebilen, ikisine de vakit ayırabilen, birinden birini mahrum bırakmayan insanları. O konu ayrı. Ama evinde musakka yapabilen kadın benim gözümde ondan daha aşağı değildir. Neden? Çünkü onun tercihidir. Yargılamak bana düşmez. Kalkıp da "bir statü sahibi bile olamamış" diye düşünmem. Böyle birşey düşünmeyi de kendime yakıştıramam. O kadar burnum havada değil henüz Allaha şükür. En son vermiş olduğunuz örnek de statüyle alakalı bir örnek değil. Takdir etme söz konusu, statü kazandırma değil.

SENİ BRAVO ARKADAŞIMMM... TEBRİK EDİYORUM SENİİİ zemuszemuszemuszemus ALLAHTAN Bİ ZEVAL GELEMDİKÇE BENDE ÖYLE DÜŞÜNÜYORUM.... aklinialirimsmileaklinialirimsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…