- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
depresif polyannanın yaşadığını bende yaşadım.ilk evlendiğim zaman oturmalarda kadınlar sadece konuşmak için konuşmaları beni de sıktı.
ilk zamanlar sadece tebessümle karşılık veriyor,balık gibi onların suratına bakarak,ortama ve olaylara fransız kalıyordum.
hatta "erişkin insanlar benim gözümde hiç hata yapmayan dört dörtlüktür" teorisi kadın muhabbetlerini gördükten sonra değişti.
ben de bunları gördükten sonra ona göre komşular,arkadaşlıklar edinmeye çalışıyorum.ama bulunduğum mekanda hiç yok.eski arkadaşlarımla internet vasıtasıyla bilgi,fikir, alışverişinde bulunmak beni rahatlatıyor.deşarj oluyorum.
yalnız depresif pollyannacığım bunlar sadece çalışmayan bayanlar için geçerli değil,çalışan bayanlarında içlerinde çok salak,kültürsüz,cahil olanları var.böyle ayırmamak gerekir.
kadınlar kulubunde,bir arkadaşla bir gurupta çok güzel bir konu göndermişti.bizde karşılıklı bilgi alışverişinde bulunup,belirli seviye çerçevesinde tartışıyorduk.konu siyasete ama dünya siyasetine döndüğü anda sevgili yöneticiler konuyu kapattılar.
istemediler bu konularda konuşmamızı.
konu çalışan,çalışmayan değil,asıl mesele insanın kendini yetiştirebilme meselesi.
depresifpolyannacigim dediğin doğru..ben kendimi çok sıkıyorum galiba bu konuda..home office imkanım var,bgn olmazsa yarın..evlenince bile yapabilirim..hay Allah razı olsun senden ya..inan o kadar kastım ki kendimi..
dediğin gibi bir bayanın garantisi olması gerekir..sigortam ödeniyor,babam tarafından..bende ayligimla kendime özel sigorta,emeklilik falan da yaptırdım zaten,her ay oduyorum..mülk olarakta henüz yok ama olucak inşallah..yani ailem de sagolsun beni abimi garantiye alma konusunda hassastir..
bilmiyorum belkide bunun simarikligini yasıyorumcogu insan bunu simariklik olarak adlandirabilir,haklıda olabilir..belki de ailemin bu kadar destek olması,onlara sırtımı rahatça dayiyabilme hakkını verdi bana..belki de ailemin ve benim görmediğimiz en büyük hatamız bu oldu..bilmiyorum..sanki sürekli bu konuda bir suçlu aramak istiyorum..çalısmama durumumu bir kabahat olarak görüp birilerine bu kabahati sucu yıkmaya çalışıyorum bazen..annem gibi olmaktan korkuyorum belkide..onun gibi pişman olmaktan..belki de o yüzden bu kadar sıkıyorum kendimi çalışmak için..o yüzden ikilem yasıyorum belki..bı tarafım annen gibi ileride pişman olucaksin ve bu günlere asla geri donemiyceksin derken bir tarafımda bu senin secimin senin hayatın neden pişman olasın diyor..annem de çalışmadığı için annemi ve babami suçluyor :) ama aslında o da biliyor ki isi bırakma sebebi onlar degildi onun da kendi secimiydi..ama derler ya insan hep sucu baskalarında arar diye :) bencillik belki :)
ılerde pişman olmaktan çok korkuyorum,pişman olup zamanı geri alamamaktan..
ama suan da bile denedim diyebiliyorum :) denedim ve beceremedim..:) bunu demek bile güzel :) yine deniycem is aramaktan vazgeçmiyorum..yine deniycem..icimde kalmasın daha çok pişmanlık duymiyim :)
yorumlar için çok teşekkür ederim :)
yeni kanuna göre evlilik sürecinde ne yapıldı ise ortaktır ... miras hariçtir... ev yapsan da üstüne bankaya para atsanda boş mesele.... ha zekalılık yapıp el değiştirmeye kalkılsa tedbir karaı ile oda imkansız... yani akıllılık işide yaş...
bende 2 yıllık ewlıyım..esımde ole para hesabı sormaz bana...ne zman ıstersem alır werır..ama sımdıkı aklım olsa ewlenmem bı meslek sahıbı olurdum hemde ben anadolu lısesımezunuyum sevınce okuma ıslerı olmuo bı an once kavusmak ıstıo cıftler:)..bence bu zmanda muhakkakı calısılmalı dıorum..ewlılık bazen monoton oluo..ama calısınca cıftler bırlbırlerını gormeyınce bazen ozlerler bırbrlerını hem kafa dagıtmak acısından da ıı bence....herseyı kafaya takmayız bız ewhanımları....kızlar ayrıca bu home ofıce hakkında daha fazla bılgı werırmısınız???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?