Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

Cekhucum işte çalışan bir bayanın işinde iyi bir yerlere gelmesi çok güzel, ama evli çocuklu bir bayanın bu kadar hırslı olması düzenini alt üst ediyor, çalışma hayatı süper ama ev hayatında eksikliklere yol açıyor, dengeyi iyi kurmak lazım...

Bir kadının kendi başına kaldığı zaman kendini çocuklarını geçindirebilecek bir mesleği olması lazım, 25 yıllık evlilikler bile nasıl yıkılıyor görüyoruz, iş hayatından ne kadar uzak kalırsan iş bulmak o kadar zorlaşıyor, home office kadınlar için çok ideal bir iş, hem işten uzak kalmıyorsun, ileride durumuna yeterli gelmezse bir şirkete girip çalışabilirsin, ama işte her işte olmuyor bu bakıma sen şanslısın, o zamanlar bu zamanları düşünebilseydim bende evden de çalışma imkanım olabilecek bir meslek seçerdim, bence kendi adına bu konuda endişelenmen gerekmiyor, evlendikten sonra çalışıp çalışmama arasında kalıyorsan bunu evlendikten sonra daha iyi tahlil edersin diye düşünüyorum

Ekonomik durumu iyi olup çalışmayan bayanlara da tek tavsiyem geleceklerini garantiye almaya çalışsınlar en azından sigorta primlerini ödesinler, üzerlerine ait bir gayrimenkulleri olsun, bunlar talep etmek kocaya sırtını yaslamak değildir kendisinin ve çocuklarının geleceğini garantiye almaktır, bu konuda gurur yapmasınlar...

Son düzenleme:

Ben zaten ayırım yapmak için söylemedim kendi yaşadığım bir durumdu... yaşadığım çevrelerde ünv. mezunları ya da belli mesleği olan bayanlar genelde çalışmayı tercih ediyorlardı, yani kafa dengimi bulamadım diyeyim gamyoncuiremsu

depresifpolyannacigim dediğin doğru..ben kendimi çok sıkıyorum galiba bu konuda..home office imkanım var,bgn olmazsa yarın..evlenince bile yapabilirim..hay Allah razı olsun senden ya..inan o kadar kastım ki kendimi..
dediğin gibi bir bayanın garantisi olması gerekir..sigortam ödeniyor,babam tarafından..bende ayligimla kendime özel sigorta,emeklilik falan da yaptırdım zaten,her ay oduyorum..mülk olarakta henüz yok ama olucak inşallah..yani ailem de sagolsun beni abimi garantiye alma konusunda hassastir..
bilmiyorum belkide bunun simarikligini yasıyorum cogu insan bunu simariklik olarak adlandirabilir,haklıda olabilir..belki de ailemin bu kadar destek olması,onlara sırtımı rahatça dayiyabilme hakkını verdi bana..belki de ailemin ve benim görmediğimiz en büyük hatamız bu oldu..bilmiyorum..sanki sürekli bu konuda bir suçlu aramak istiyorum..çalısmama durumumu bir kabahat olarak görüp birilerine bu kabahati sucu yıkmaya çalışıyorum bazen..annem gibi olmaktan korkuyorum belkide..onun gibi pişman olmaktan..belki de o yüzden bu kadar sıkıyorum kendimi çalışmak için..o yüzden ikilem yasıyorum belki..bı tarafım annen gibi ileride pişman olucaksin ve bu günlere asla geri donemiyceksin derken bir tarafımda bu senin secimin senin hayatın neden pişman olasın diyor..annem de çalışmadığı için annemi ve babami suçluyor :) ama aslında o da biliyor ki isi bırakma sebebi onlar degildi onun da kendi secimiydi..ama derler ya insan hep sucu baskalarında arar diye :) bencillik belki :)
ılerde pişman olmaktan çok korkuyorum,pişman olup zamanı geri alamamaktan..
ama suan da bile denedim diyebiliyorum :) denedim ve beceremedim..:) bunu demek bile güzel :) yine deniycem is aramaktan vazgeçmiyorum..yine deniycem..icimde kalmasın daha çok pişmanlık duymiyim :)
yorumlar için çok teşekkür ederim :)

Şükret böyle bir ailen ve böyle imkanların olduğu için ekonomik sıkıntı yüzünden şu dediklerinin yarısını bile yapamayan aileler var, ailen seni rahata alıştırmıyor aslında evlatlarının geleceğini düşünüyor, insan evladı için yaşar, gayrimenkullerim param olursa evladım çalışsın hayatı öğrensin kendi kazansın deyip zırnık koklatmayan ailelerden olamazdım bende, zaten sen böyle düşündüğüne göre seni yan gelip yatan biri gibi yetiştirmedikleri belli, bence bu kadar kasma kendini, inş. evlendiğin zaman da böyle rahat yaşarsın, benim annem de çalışmadığı için çok pişman, bizi iyi yetiştirebilmesi için babam çalıştırmak istememiş o da uymuş, ama şimdi emekli maaşım olurdu diye hayıflanıyor, benim de bu konuda pişmanlıklarım olsa da hayırlısı buymuş diyorum, en azından evladımın ilk yıllarında yanındayım kendim yetiştiriyorum ilerisi için hayallerim planlarım var, hiç bir şey yapamasam ufaktan ticarete atılırım diyorum hayat bu belli olmaz her şey nasip kısmet yerimseniben

canım bence ortasını bul ya.. yani hangi alandasın bilmiyorum ama dediğin gibi home office olabilir.
ya da yarım gün çalışcağın bi iş bulabilirsin. hem senin için de her gün kafanı dağıtacağın değişik bi uğraşın olur. hobiler fln bi yere kadar götürüyor insanı. hem çocukların olunca da devam edebilceğin bişey olur fln. düşün taşın bulursun sen bişey gönlüne göre inanıyorum ben :)
ama bence evde durma neden dersen yaş geçtikçe daha çok sıkılcaksın oturmaktan ama başlamak için çok geç diye düşünceksin. artık konu komşu arkadaşları baymaya başlıcak fln fln..
tabi bunlar benim kendimi koyarak düşündüğüm şeyler tam yapını bilmediğimden kendime göre yazıyorum..

yeni kanuna göre evlilik sürecinde ne yapıldı ise ortaktır ... miras hariçtir... ev yapsan da üstüne bankaya para atsanda boş mesele.... ha zekalılık yapıp el değiştirmeye kalkılsa tedbir karaı ile oda imkansız... yani akıllılık işide yaş...

ee çocukların üzerine yapılsa o zaman ne olur?

kızlar... yarın iş görüşmem var. benim için dua edin olur mu?
valla burda "çalışmak çok güzeldir, iyidir, şahanedir." diyen herkesi okuyup motive olmaya çalıştım. :hulya:

ama bu gaz bana yeterli gelir mi bilmiyorum.

sizi seviyorum. olumunekankayizsmile

iyi dileklerinizi bekliyorum...

kızlar tekrar çok teşekkür ederim yorumlarınız için..
Doc canım bende o tarz isler arıyorum yarın gün çalışabileceğim home office çalışabileceğim aslında bu donem tam gün bile bulsam giderim..bı daha denemek istiyorum çünkü..

gabrieel caniiim inşallah alırsın ısı :)))
habersiz bırakma bizi :)
darısı benim basıma :))))

Ben evliyim Bence çalışmalısın derim Hayatın insana ne getireceğini bilemezsin. Kendi ayaklarının üzerinde durmak güzel. Bu aarada çok erken yatıyorsun :)))

kadın olmak zor meziyet ve hayatın insanlara ne getireceği belli değil. insan neler yaşayacağını bilemiyor. kadın olarak çalışmak elbette zor. ama ben hep şu acıdan baktım ve bunları yaşadıklarım doğrultusunda söylebilirim. allah kimseye zor şeyler yaşatmasın ama kadın olarak kendi ekonomik özgürlüğünün olması kadar kimseye bağımlı olmamak kadar önemli bişey yok dedim ya hayatta herşey olabiliyor evlendiğinde kocanın başına bişey gelmeyeceğini bilemezsin yada evliliğinin yürüyeceğinide bilemezsin bu ülkede binlerce kadın ekonomik özgürlüğü olmadığı için insanlık dışı muamele görüyor ve bununla yaşamak zorunda kalıyor ailenin parasıda olabilir ama kime ne olucağı belli değil. ve insan en çok kendine güvenmeli bunun için kendi parasını kazanmalı bu bir özgüvendir. bu her durumda hayatın üstesinden gelebileceğim durumudur. ki sizin mesleğiniz var evde oturmak herkese cazip yada çalıştığında hayatındaki diğer şeyleri ihmal etmiyorsunki. hatta ufkun genişliyor ev hanımı olmak cazip mi bilmem bana göre değil. tabiki zor benim oğlum sabahları camdan bi bakıyor arkamdan içim cız ediyor ama olsun onun hayatı her durumda yüklenecek bir annesi var.. bence bu acıdanda değerlendirmek lazım

bende 2 yıllık ewlıyım..esımde ole para hesabı sormaz bana...ne zman ıstersem alır werır..ama sımdıkı aklım olsa ewlenmem bı meslek sahıbı olurdum hemde ben anadolu lısesımezunuyum sevınce okuma ıslerı olmuo bı an once kavusmak ıstıo cıftler:)..bence bu zmanda muhakkakı calısılmalı dıorum..ewlılık bazen monoton oluo..ama calısınca cıftler bırlbırlerını gormeyınce bazen ozlerler bırbrlerını hem kafa dagıtmak acısından da ıı bence....herseyı kafaya takmayız bız ewhanımları....kızlar ayrıca bu home ofıce hakkında daha fazla bılgı werırmısınız???

canım home office evden işini yürütmek demek. ama her iş home office için uygun değildir. genellikle bilgisayar ağırlıklı çalışılan işlerdir. mesela arkadaşın mesleği gibi grafik tasarımı evde yapılabilir, internet üzerinden satış pazarlama evden yapılabilir.

valla bende dışarıda çalışmadım aslında ben çalışmak istiyorum ama eşim müsade etmiyor o yüzden. zaten evdede ondan çok çalışıyorum ve daha çok yoruluyorum gerçi eşim evde akşama kadar oh hayat senınkı diyo ama o kadar anlıyolar işte evdenzemuszemus

şöyle düşünüyorum bu zorunluluk değilse istege bakar sosyal güvence meselesine gelince maddi durumum yeterliyse dısardan da bu güvence sağlanabilir illa da calışmak gerekmez yani insan kendini bi şekilde güvenceye alır
evliyken calışmak cidden zor ben naptım bu durum için bayana uygun bi meslek tercih ettim kişiliğime de uydu cok sükür ama ilerde cocugum olunca calışmam izne cıkarım 3-4 yasına kadar cünkü cocugumun ilk adımını ilk sözcügünü görmek istiyorum lükslerimden vazgecebilirm eger erk arkımla da evlenirsem o zati para muhabbetine karsı biridir ister calışırsın ister calışmazsın ben herseyini zaten karsılarım senin calıştıgın kenarda kalır diyor hayırlısı zaman ne göstercek bakıcagız..
ama bu sekilde düşünüosan ve sorun olmayacaksa ssart da değil calışman güvence konusu halledilebilir bi durum sonucta bi meslegin var...

selam
bende grafikerim ama çalışmıyorum evllendikten sonra çıktım. ilk zamanlar çok zorluk çektm ama şimdi alştm çocuğumun yanndayım onun her anını gördüm ilk adımları ilk konuşması v.s. maddi konuda sıkıntı çeksekte böyle daha rahatım.

evlenene kadar çalıştım evlenir evlenmez hamile kaldım ve işi bıraktım. benim eşim rahattır paranın hesabını sormaz gerekmiş almışsın der opuyorumnanaktan zaman zaman maddi sorunlar oluyor tek maaşla geçinmek zor hesabını bileceksin bişeyalmak istiyorsan sabredeceksin yeri gelince kaydirigubbakcemile şuan açıköğretimden üniversite okuyorum eşim bireysel emeklilik hesabı açtırdı yaklaşık 3senedir düzenli olarak yatırıyor. eşimin maaşı çok fazla değil ama geçiniyoruz opuyorumnanaktan evde ortalığı topla bulaşığı çamaşırı ütüyü hallet yemek yap kocan gelsin yemek ye çay demle derken zaten mahvolacaksın bide çocuk işin içine girecek ben başarabilenlere hayranım. gün geliyor kızıımla oynayıp evde miskin miskin takılıyorum hiçbişeye elimi sürmüyorum aman öğleden sonra hallederim diyorum sonra çalışan anneler aklıma geliyor çok üzülüyorum gündüz iş stresi akşam evde yemek yok mafoldumben çocuğun ihtiyaçları kocanın bitmeyen istekleri ev işleri gerçekten çalışan annelere hayranım opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…