Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

niye yine ev kadınlarını asaglayan sözler oluyor anlamıyorum..
statü sahibi her insan insan olsa keske..bu statü olayına hiç ama hiç katılmıyorum..
hem 4*4 luk is kadını hem 4*4 ev kadını hem 4*4 luk es hemde 4*4 luk anneleri bende takdir ediyorum..ama aynı şeyi çalısmadan yapanları da taktir ediyorum..
statü sahibi kadın arıyor artık erkekler demişsiniz..erkekler artık kafası çalışan,bilgili,kültürlü,yeri geldi mı siyaset tartışan,yeri geldi mı güncel haberleri tartışan,bir çok konuda fikir sahibi olan,nerede nasıl davranmasını bilen,aklı bir karış hava da olmayan..kadın arıyor..bu bahsettigim bir çok özelliğe çalışmayan kadınlarında sahip oldugunuda belirtmek isterim..zira artık kadınlarda ici boş adam aramıyor..aynı seyler erkekler icinde geçerli..ben bugün erkek arkadaşımla siyaset tartisabiliyorsam vs ne mutlu bana..
joey nin de dediği gibi statü sahibi,etiket sahibi ici boş çok bu memlekette..zaten bu yüzden ileri gitmemiz gerekirken geriliyoruz..hersey statuyle olsaydı bizim kadar üniversite okumuş meslek sahibi insanı olan bir toplum bugün bir çok sorunu asmış olurdu..
bugün çalışırım ama yarın ısı bırakabilirim..bu hayatta herkesin hedefleri vardır..senin hedefin çalışmak kariyer yapmaktır,benim hedefim evimde olmaktır..bunu daha önceki yazılarımda da belirttim..ben hayatımın hiç bir döneminde hırslı olmadım,sorumluluk almaya çekindim..hayatımın hiç bir döneminde çalışan biri olarak hayal etmedim kendimi..ben 10 tane ısı aynı anda yapabilen bir insan değilim..bu benim yapım..kendimi de farklı biri olmak için zorlayamam,mutsuz olacağım bir hayatı sürmek istemem..evet bgn is bulursam tabiikide çalışırım ama evlendiğimde maddi imkanım varsa kesinlikle çalısmam..

5 yıldır çalışıyorum ve ömrüm yettiğince ; sağlığım elverdikçe çalışmak isterim...
ben babamdan bile para isteyemem kaldı ki başka bir erkekten isterken zorlanmayayım...
kişilik meselesi elbet... kimseyi de yargılayamam...

çalışmanın evine ; eşine zaman ayrımakla ilgili olan kısmı için de şunları söylemek istiyorum;

çalışan evli bir anne olmak bana daha çok enerji verecektir eminim...
temizlik; alışveriş; faturalar; yemekler ;davetler ; arkadaşlarımla ve sevgilimle vakit de geçirmek vs... her yere yetişirdim ve herşeyi yapmaya enerjim vardı...

ama ailem geldikten sonra yemek yapmam ; temizlik ya da ütü yapmam ; alışverişe gitmem gerekmedi... faturalarımı da ödemem gerekmedi... gece 11de yatma hazırlıkları yapmaya başlıyorum... ve ben bu tembelliğe alıştım... alışırken de zorlandım elbet ve şimdi biliyorum ki hayatımın kontrolü bende değil artık... eski yaşantımı özlüyorum... ama şu an ailemle birlikte yaşadığım için bu düzeni değiştiremiyorum... çünkü onlar herşeyi yapıyor benim yerime...

insan tembelliğe alıştıktan sonra hiçbir şeye zaman ayıramaz zaten... bu da kişilik meselesi yani...

küçük bocuk tabiikide iste herkes farklı,yapısı,düşünce yapısı farklı..
ama çalışan çalışmayandan ustundur dendi mı tüylerim diken diken oluyor!!!yok böyle bir şey!!kimse kimseden çalıştığı veya calismadigi için üstün değildir!!herkesin farklı yetenekleri becerileri var..çalışıp çalışmamak zorunlu olmadıgı taktirde kisinin kendi keyfine kalmış bir şeydir..

Ay bende evlendikten sonra calismak istemiyorum esimle ve cocugumla daha cok vakit gecirmek isterim calisan bayanlari buarada kutluyorum gercekten cok zor ben isten geldigim zaman oyle aksam varki yerimden kslkamiyorum ama evlendikten sonrra esimle cocugumla ilgilenmek isterim yorgunluktan kimseyle ilgilenemiceksem ne anladim cocuktan ne anladim kocadan sakin calisan bayanlar beni yanlis anlamasin

aynı ikilemi zaman zaman ben de yaşıyorum 6 aydır çalışmıyorum. ilk zamanlar beklediğim bir iş vardı o olmadı 2 aydır da iş bakıyorum ama seçiciyim bu sefer. aslında evde olmayı seviyorum evliyken çalışmak çok zor olabiliyor özellikle özel sektörde.ben de evde sıkılmayan türdenim. vakit çok güzel geçiyor evde yorulmuyorum güzel güzel yemekler kurabiyeler yapıyorum. birde çocuk düşünüyoruz. o yüzden de ağırdan alıyorum iş olayını
ama bazen de boşa yaşıyormuşum gibi geliyor. niye okudum ki o kadar zor okulu diyorum. çocuk sahibi olunca kreş çağına geldiğinde başkasının yanında çalışmam çok zor şartlar gereği bizim meslekte. allahtan eşim de aynı meslekten beraber çalışma şansımız var ilerde. ama artık çalışmak istiyorum tek problemim şu aşamada çok saçma patronlar gördüm bugüne kadar gene öyle birine denk gelip çile çekme işkence haline gelmesi benim korkum
bakalım kısmet herşey belki bebeğim gelir bu aralar da planlarımız ona göre şekillenir :ecrin_bebek::Saruboceq:

bu arada benim eşimde çalışmadığım bu dönemde asla para muhabbeti yapmadı. ne istesem alır o ay çok aşmışsak aşkım kartlarımız devretsşn öyle alırız der. hatta ben beğenirim ama belli etmem o anlar alalım diye tutturur sağolsun canımdır o benim

Ben 3 sene önce 2 yil calistim ama calistigim para nereye gitti anlamadim dogrusu eve ne kadar girerse o kadar gidiyor cocuklarimlada ilgilenemedim zaten cok pismanim am burasi almanya ileriye dönük düsünürsek sigortamin islemesini isterim tekrar cünki yaslaninca emekli almak istiyorum ,,,, esim sagolsun cimri degildir önce bana verir garibim kalani ona kalir ama ekstralarim cok oldugundan 2 saatte olsa calismak istiyorum cünki 10 kilo aldim evde oturmaktan ,,,,, yinede sen bilirsin icin den ne geliyorsa onu yapp ,,,,kendin icin ne istiyorsan onuuuuuuopuyorumnanaktan

kesinlikle çalış derim ben 6 aya kadar hep çalıştım kendi özgürlüğüm vardı.Evlendim yine çalışacaktım ancak eşimin tayin yerinde iş imkanı maalesef yok.Evde çok sıkılıyorum evlenince bir sürüde sorun çıkıyo evde durdukça düşünüp hasta oluyosun.Hem kendi paranı kazanmak ayrı bir güzellik.Dediğin gibi kuaför,alış veriş bunlara para gerek kendi paranı kazanırken bunlar daha kolay oluyo evlenince maddi sıkıntılar yüzünden istediğini yapamıyorsun eşin kısıtlama getiriyo falan değil sen öyle davranma gereği duyuyorsun.Oyüzden çalış derim kesinlikle.:CüvCüv:
Haytın ilerdede neler getireceğini bilemiyoruz sen kendi ayaklarının üzerinde dur canım.
kib.by

şimdi her ev hanımı komşu gezmesi dedikodu parti olarakmı görülüyor:))) üstüne kg cabası diyorsunuzdur dimi?

bende ev hanımıyım ve hiç dedikodu yapmadım komşu komşu gezip veya parti vermedim gün yapmadım ... oradan öyle gözükmesi ve genelleme yapılması yalnış bence...ev hanımlıgı yandaki bostan yan gel yat osman olarak görülmesin lütfen .. bu yakıstırmayı yapan arkadasıdaaa siddetle kınıyorum....

cekhu hanıma gelince ... canım elinde meslegin var ve icra etmek duruken nie eve kapatıyorsun kendini? bence meslegine sahip cık ..

Son düzenleme:
Ev hanımlığı zor, hele ki çalışmaya alışmış kişiler için daha da zor, günler konu komşu gezmeleri dedikodu yapmalar bana göre değildir, ama evde olduğum 5 yıl içinde sosyallikten uzaklaştığımı hissediyorum, bazen sıkılıp k.validemin ev gezmelerine iştirak ettiğim oldu ama yok bunalıyordum, konuştuğum dil farklıydı sanki, güncel olaylar siyaset mi imkansızdı bunları konuşmak, arkadaşlık edebileceğim insanlar da okuyup meslek kazanmış zaten çalışıyorlar, eski arkadaşlarınızla görüşmeleriniz de zamanla azalıp hiç görüşmemeye başlıyorsunuz, yani bilemiyorum kendi adıma 5 yıldır bunaldım ben evde, üstelik niye okudum, o kadar çalışma boşamıydı diye de düşünüyor insan...

ben varım ya polyannam sen benle sohbet et :1hug:
valla dedikodu deyince ofis ortamlarını tek geçerim. Türkiyesinde de, Amerikasında da bu böyle. 5 sene evde oturdum ama kimseyle dedikodu yapmadım valla. kafamçokkarıştı...

neyse, çalışan arkadaşlar; çoğumuzun annesinin ev hanımı olduğunu göz önüne alırsak, lütfen ev hanımlarını aşşağılamayın. her ev hanımı boş gezen, yan gelip yatan, laklak yapan ve potansiyel şişman değildir, insaf... :umursamaz:

Son düzenleme:
canım bence kocana güvenme. allah korusun tabi eminim çok mutlusunuzdur ama dünya bu.
bence olay kocandan para almaya katlanamamak değil. ben gayet de alırım çatır çatır da yerim (şaka şaka )
ama şöyle bişey var çalışan kadın kendine güvenir. ufak tefek şeyleri sorun etmez çünkü kendi dünyası vardır. kocasını dünyanın merkezine koymaz. kendi arkadaşları ayrı bi dünyası vardır. hergün yeni bişeyler sunabilir kocasına iletişim anlamında. ayrıca allah korusun ilerde anlaşamadığınız an ayaklarının üstünde durabilirsin. öteki türlü mutsuz bi şekilde muhtaç olursun kocana. anne babana da hiç güvenme yine allah korusun kim ölür kim kalır belli değil.
tabi ki ev hanımlığının da artıları var. sen ölç biç kendine uygununu seç işte.

Sağol canım :1hug: ederiz tabi hemde ne sohbetler ederiz :jeyyar: dedikodu tabi her yerde var, sen oraya takılma, konu komşu gün ortamları sıkıyor beni o bakımdan söyledim, mesela gittiğim zamanlarda konuşulan şeyler hep aynıydı, deseydim ki ya komşular onu bırakın da ülkenin hali nereye gidiyor herkes şöyle bir dönüp bakardı bana kaydirigubbakcemile3

depresif polyannanın yaşadığını bende yaşadım.ilk evlendiğim zaman oturmalarda kadınlar sadece konuşmak için konuşmaları beni de sıktı.
ilk zamanlar sadece tebessümle karşılık veriyor,balık gibi onların suratına bakarak,ortama ve olaylara fransız kalıyordum.
hatta "erişkin insanlar benim gözümde hiç hata yapmayan dört dörtlüktür" teorisi kadın muhabbetlerini gördükten sonra değişti.
ben de bunları gördükten sonra ona göre komşular,arkadaşlıklar edinmeye çalışıyorum.ama bulunduğum mekanda hiç yok.eski arkadaşlarımla internet vasıtasıyla bilgi,fikir, alışverişinde bulunmak beni rahatlatıyor.deşarj oluyorum.

yalnız depresif pollyannacığım bunlar sadece çalışmayan bayanlar için geçerli değil,çalışan bayanlarında içlerinde çok salak,kültürsüz,cahil olanları var.böyle ayırmamak gerekir.

kadınlar kulubunde,bir arkadaşla bir gurupta çok güzel bir konu göndermişti.bizde karşılıklı bilgi alışverişinde bulunup,belirli seviye çerçevesinde tartışıyorduk.konu siyasete ama dünya siyasetine döndüğü anda sevgili yöneticiler konuyu kapattılar.
istemediler bu konularda konuşmamızı.
konu çalışan,çalışmayan değil,asıl mesele insanın kendini yetiştirebilme meselesi.

güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim kızlar..
gercekten sudan çıkmış balık gibiyim bu durum daha da çok kafamı karıştırıyor..is arıyorum,home office düşünüyorum,tekrar üniversiteye gitmeyi düşünüyorum,yemek kurslarına yazılmayı düşünüyorum,online üniversite (nasıl daha öğrenmedim) düşünüyorum.....düşünüyorum da düşünüyorum..bı seyler yapmak istiyorum ama yapmamakta istiyorum..o kadar karisigim ki..evde monoton bı hayat bazen çok bunaltiyor,gittim haftanın 5 gunü spora yazıldım,özellikle sabah saatlerini sectim hani birazda olsa hayatım düzene girsin,aksam vakitli yatiyim. sabah vakitli kalkiyim diye..ama su soğuk havalarda spor için bile yataktan çıkmak işkence gibi geliyor
sigortamı yatırıyor babam en azından..ılerde esimle ayrılırsam ve çalışmıyor olursam herhalde annem gibi olur diye düşünüyorum..anneme dedem arka çıkıyor maddi manevi..yani isin o kısmı aslında en çok düşünmem üstünde durmam gereken bir konu ama nedense ben hep es geciyorum..
lütfen beni yanlış anlamayın,sadece beni anlayabilmeniz için söylüyorum; ailem aylık verir bana,kkartlarini babam öder..benim aldığım aylığı izmir de grafiker olarak anca 5-6 ay belki de 1 sene çalıştıktan sonra verirler..şimdi onu da düşünüyorum..Allahıma şükürler olsun ki maddi olarak calışma zorunluluğum yok..tabiikide bu bir sebep değil..Donald Trump in kızı bile çalışıyor :))) kaldı ki bizde ne Trumpiz ne koç ne de Sabancı:)) inanın bunların da farkındayım..inanın bunlarıda düşünüyorum..aldığım aylık evlendiğim zaman da verilecek bana..evlendiğimde Köse'ye atabileceğim,ihtiyaclarımı karsilayabilecegim bir gelirim zaten olucak..bu yüzden iste bı tarafım sürekli evde otur diyor..ama diğer yanımda boş bir hayat geçip gidiyor diyor..hiç bir şey üretmeden..
is yok zaten,home office için çok iyi reklam yapmam lazım,tekrar üniversite tekrar masraf demek ailemden bunu istemeye hakkım olduğunu düşünmüyorum,yemek kursları deseniz izmir bu acıdan resmen koy! online üniversite desek mantığını bı türlü kavrayamadim nasıl bı şey çözemedim..ooof walla kafam allak bullak..

ben çalışmak istemiyorum:jeyyar::jeyyar:
hem evde hem işte kendimi paralıcam ne için kariyermiş
ya da bi gün eşimle ayrılırsammış
bunları düşünerek ömür mü geçerr
bi gün ihityacım olur da çalışırsam bile fikrim bu olur yazık kadınlara
isteyen çalışır istemeyen de benim gibi oturur evinde
:sm_cool::sm_cool::sm_cool:

ya bu kadar olur, kendi yazdıklarımı okuyor gibiyim.

ben de üniversiteden mezun olalı 1 yıl oldu.

çalışma gibi hiç bir kaygım yok. çok şükür benim de ailemin durumu iyi.

buna benzer bi başlık açmıştım yakın zamanda.

ya düşündüm de, çalışmasak, bütün hayatı evde istediğimiz gibi geçirsek, asla mutlu olamayız. çalışmak insanı büyük bir sorumluluğa sürülüyo. sorumluluk, gerilimdir. gerilirsek mutsuz oluruz. ama sorumluluklarımızı yerine getirince mutlu oluruz.

mutluluk için sıkıntı da gerekli. sıkıntısız yaşam, en sıkıntılı yaşamdır aslında.

ben hiç mutlu ev hanımı görmedim. ama stresli de olsa çalışıp mutlu olan insanlar çok var.

oof walla ben cıkamıyorum ısın ıcınden..
calısma hayatı da guzel,ben pek goremedım gercı guzellıgını ama guzel herhalde kı calısan cok bayan var :), ama calısmamakta ayrı bır guzel :)
sımdı kendıme ayırdıgım o kadar cok zamanım var kı..kendıme bakıyorum..spor yapıyorum gezıyorum tatıle gıdıyorum vs..calısırsam bunların hepsı elımden gıdıcek..ısten cıkıp spora asla gıdemem mesela..tatıle gıdıyım desem bır yılımı doldurmadan ızın alamam..ama tabııkıde calıstıgım ıcınde bır seyler urettıgım ıcın de mutlu olurum,okumamın karsılıgını alırım,ek gelırım olur vs vs..
oof o kadar kararsızım kı..zaten aslında benım karar vermemle de ılgılı bır durum degıl bu malum ben tamam calısıyorum dedıgımde iş benı beklemıyor..
aslında nurosse arkadasımın dedıklerıne de katılıyorum..yanı ayrılırsam nolurla omur de gecmez ama hersey toz pembe de degıl maalesef hayatta..
ooooooooof keske hep unıversıtelı kalsaydım :gitme:

ha bı de gabrielcim ev hanımlarının hepsı de mutsuz degıl be hayatım..
walla benım karsımda erkek arkadasımın ablası var,calısan bayan olarak en yakın ornek kendısı..gercekten cok hırslı ve calıskan bır kız..oyle kı suan kı pozısyonu ızmır de gelınebılecek en yuksek nokta..yurtdısına gıder sureklı toplantılar vs super bır ıs kadını..ama gel gor kı o kadar cok calısıyor o kadar cok calısıyor kı ınan kocasını topu topu pazar gunlerı goruyor..kocası eve gelıyor yemek yok,adam soyluyo kendıne bı seyler snr gecıyor playstation ın karsısına veya bılgısayarın esı gelene kadar..butun haftaiçleri boyle gecıyor..haftasonu zaten kız yıne erken kalkıp haklı olarak kendıne zaman ayırmak ıstıyo,solaryum alısverıs fln ee ctesı de aksam goruyor kocasını..ıste bı pazarları var..onda da kız yıne evde oturmak ıstemıyor...yanı ınan karı-kocadan cok ev arkadası gıbıler..
ama baksan kız meslegınde zırvede..adamın zaten kendı ısı var..ıkısıde cok guzel karıyer sahıbı ınsanlar..ama ben boyle bı hayat yasayamam ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…