Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

arkadaşım bende grafik bölümü okuyorum erkek arkadaşım çalışmana izin vermem diyordu onlarında akrabalarında çalışan bayan yok 1-2 tane var annesi ablası çalışmıyor hatta ablası çarşaflı ben çalışma konusu ne zamn açılsa çalışırım dedim bu konuda taviz vermedim oda ailesine söylemiş çalışmak istiyor filan diye şimdi çalışmama laf etmiyor ona kalsa staj için bile gitmemi istemiyordu.artık bişey demiyor hatta ablası bende işe giricem filan demiş tabi ben duyunca şaşırdım girsin dedim. hem bu zamnda tek kişinin çalışmasıyla aile geçindirmek pekte kolay değil illaki bir şekilde yardım etmen gerekkebiliyor.ama yinede senin tercihin evde oturmak koca parası yemek değildir o zaten sana bakmaya mecbur.sen çalıştığın zamn ona yardımcı olmuş olursun.

Ben yıllardır çalışıyorum ama önümüzdeki bir sene mecburen ara vermek durumundayım. Eşim bu konuda çok hassas. Hatta banka kartını bile bana verdi ve maddi bir sıkıntımız yok. Ama buna ragmen insanın kendi parasını kazanması baska..

evde kalma kendi paranı kendşn kazan bu erkekler yeri gelnce senmi kazanysnben getryorm diyeblryr tıpkı benm eşim gibi şimdi 13 aylıkkızım var ve çalşmayı düşnyorum kzımada kyamıyorum ama bulaflarda çok ağır geliyor

canım ben evlı ve unıversıte okuyan bı ınsanım esım benı okutuyor bana bakıyor bır gune bırgun cok harcıyosun yok ben kazanıyorum demedı ben sınava gırmıcektım bana oku calıs ayaklarının uzerınde dur yarın bıgun bana bıse olsa kım bakacak sana demıstı benım hıc zoruma gıtmıyo walla para bırakırken genelde gunluk bırakır ben uyurken uyanıkkende dedıgım gıbı zoruma gıtmıyo o benım kocam bana bakmak zorunda cok sukur durumumuz ıyı yanlısmı dusunuyorum ??

üniversite mezunuyum ve evliyim.kpssyi kazanamdım o yüzden ara ara ücretli öğretmenlik yaptım sadece.şimdi eşim askerde ve çalışmıyorum.maddi konuda sıkıntımız olmuyor ama 2 maaş olsa çok daha rahat olur ev almak için para biriktirebilirz tabi ama işin diğer bir yüzü daha var.çalışmak istiyorum ama evde olmayıda çok seviyorum.eşimi güzel bir kahvaltıyla işe yollamak.sonra gün boyu en çok zevk aldığım şeyi yani eşimin sevdiği yemekleri yapmak ve akşam onu en güzel halimle kapıda karşılamk.ve eşimin mutlulukla ve aşkla parlayan gözlerini görmek o kapıda.bunlar tarif edilemz duygular.ki şuan kpss çalışıyorum ama eşim fazla kasma olmazsa olmaz diyor.bazen sende çalış şu evi alalım der ama genelde de aman aşkım yaa boşver ben bakarım ikimizede sen çalışma evde otur güzel güzel der.çalışsam eşimle bu kadar ilgilenemem biliyorum.kazandığım parayı zevkle eşimle yiyecek vaktim yoksa bir kıymetide yok açıkçası.şimdi haftasonları 2 gün bizim ve cumadan plan yapmaya başlarız eşimle.ben para konusunda biraz tutumluyum eşim tam tersi onu al bunu al der durur ben kıyamam.belkide ben böle olduğum için o daha verici maddi açıdan.hatta ben çalıştığım zamanlar kartımı ona verirdim çekiver aşkım diye,makbuzuyla getirir elime verirdi ve senin paran der ellemezdi ben zorlamsam.şimdi böle bi durumda szi olsanız çalışırmısınız.ha iş olsa amenaa ama zaten işde yoksositososito

kocan bi melek miş...kıymetini bil umarım rabbim bizede böyle anlayışlı eş nasip eder...

amin canım sen her zaman hayırlısı için dua et karşılığını bulacaksın.evlenmeden önce bana geçimsiz derlerdi hep ama öyle bir eş çıkarki karşına sen de pamuk gibi oluverirsin.yani insanı asıl evlendikten sonra göreceksin bence kişiliği hakkında konuşmak için.iş konusuna gelince eğer maddi bir sıkıntı yoksa ve feminist falan da değilseniz çalışmamak daha güzel bence.bir kadın illaki dışarda çalışarak kendini tatmin etmez.niye okudum diyorum bazen ama sonra düşünüyorum kültürlü bir insan oldum artı ilerde çocukjlarıma faydam olacak en önemlisi bu değil mi zaten.kadın çalışsa da çalışmasa da her zaman gizli yöneticidir unutmayınguclubacismile

siz bakmayın oarkadaşlarınıza ona gurur yap buna gurur yap bu gocunacak bişi deil durumu iyiyse elinden gediğince bakıcak.her ne kadar bağzı hanımlar kabullenmesede evde bakma yükümlülüğü erkeğeğin mesuliyetindedir.

amannn arkadaşşş falann bakmayınn sakınnnn nasıl mutluysanz öle yapın....akşam eve yorgun döndüğünüzde eşinize bir bardak su vermek zor geldiğinde sizi gazlayan arkadaşlarınız mı olucak yanınızdaaaa.
bende ünv mezunuyumm lüftenn kimse içinde bulunduğu ortamı savunmak için diğer ortamı kötülemesinnn..
erkek;çalıştığı için eşine saygı duymazz!!! BUNA ÇOK KARŞIYIMM saygı duycak insan isterseniz ilk okul mezunu olun saygı duyarrr ünv okuyup çok iyi yerlere gelmiş ama şiddet gören insanlarımız var bu tamamen karakter meselesii ama ev hanımı olup eşini kapının önüne koyabilcek kadar cesaretli ev hanımlarımız var...
bu dünyada en önemli şey emekli maaşı ve eşiniz serbest meslekle uğraşıyorsa sizi sigorta yapabiliyorsa,ev kiranız yoksa çocuklarınızın geleceği garanti altındaysa çalışmaya gerek olduğunu düşünmüyorum ki insan kendini geliştirdikten sonra ister ev hanımı olsun isterse çalışsınnn!!! herkes nasıl mutluysa öle yaşasınnn baskı için yokk eşimden ayrılırsam diye ömür ziyan edilmezz eşinden ayrıldığın gün çalışırsın sendeee yada ailen yokmuu arkanda biz sadece evlenene kadar mı evlatızzz...

Son düzenleme:
bu konun çok tartıılırr...bence herkesin kişisel hayatı..hayat şartları ne gösterirse ona göre bir yol çizilir..maddi durumu iyi olan bi insan çalışmak isterse kendi zevki meselsidir...durumu kötü olan insan da çalışmayabilir..bu tamamen kişisel ve eşlerin arasındaki kararı diye düşünüyorum

selam arkadaşlar,
ben mühendisim üstelik yüksek lisansımı bitirdim şu an doktoramı yapıyorum aynı zamanda da 4 aydır özel bir üniversitede akademisyenim. daha 4 aylık evliyim evet gerçekten çok zor işten çıkıp eve gidip yemek yapmak, yapılacakları yapmak ve eşine zaman ayırmak ama isteyince oluyor bir şekilde..mesela ben akşam 6 gibi evdeyim 7.30 gibi eşim geliyor kurt gibi aç oluyorum bazen ama ufacık birşey atıştırıp onu bekliyorum beraber daha fazla zaman geçirelim diye..çalışmak çok güzel ay sonunda kendi hesabında kendi paranın olduğunu görmek çok güzel..amaaa gel gelelim ilerisi için düşüncelerime... ben o minicik mis kokulu bebeğimi bırakıp işe gitmek istemiycem büyük ihtimalle...ben kendim büyütmek isterim bebeğimi ama çalışmak da isterim ikisi çok zor maddi yanından çok manevi yanı zor... çalışan kuzenim var uzun uğraşlardan sonra bir bebekleri oldu yavrucak daha 10 aylıkken onlarla beraber kalkıp kreşe gitti gözünden uyku aka aka...işte burda bir terslik var gibi geliyor bana ama nasıl çözülür bilemiyorum...hakkımızda hayırlısı

Hepsı oluyo yeterkı ısteyın.cokta zor degıl sadece cok mısafır kabul etmıceksınız . Aıleler ole zırtpırt gelmıcek gelcekse onceden sız uygunsanız gelcek. Esınız ev ıslerınde yardıncınız olcak. Bırde cocuk ısını en azından 2 sene calısmadan yada saat ıtıbarıyle rahat olcaznız donemde yapcaksınız.
Bence calısan kadınların daha derlı toplu ve duzenlı yasıyolar.canınız ıstemdımı yeemk yapmazzısnız zaten calısırken naısa maas var . O guvence ıle dusarda sıksık yoyebılrıısnız. Evde oturmak bence somuru artık. Herseyı makına yapıyo. Tarla bag bahce hayvanlar felan da yok
bulasıkları makıneye dızıp camasırları makınaya doldurmak elektrıklı supurgenj dugmesıne basmak ıs degıl bence.2 haftada bı temızlıkcı gelırse ınce ısınızde yapar tozunuzu cam cerceve yapar gıder. O ara sızde esınızle sınema vs dınlenıyo olursunuz.

Doğru 2 saatte bişey paylaşamazsın ama sen evde olsan da o yine evde olmayacak bunu nasıl çözeceksin? Sen çalışsan da çalışmasan da onun evde olma saatleri aynı olacak...

Ben evde oturmuyorum okuyorum. Ama eşimden para istemek bana batıyor bu halde bile. İlerde benim de mesleğim olacak ama şuan ondan para istemiyorum kendisi veriyor...
Ve her erkek gibi belki o da bir gün minnet yapacak. Ben erkek minneti çekeceğime çalışmayı tercih ederim...

sizin bahsettiğiniz 2. paragraf ancak güzel maaş alan bayanların yapabileceği birşey olur, temizliğe yardımcı almak, dışardan sıksık yemek söylemek ya da yemeğe gitmek.... 3 kuruşa mecbur çalışmak durumunda olanların işi zor asıl. ve ben asıl onları takdir ediyorum. yemek onda, temizlik onda. eş de yardımcı olacak bir tip değilse, kadının hayatı oluyor işkence.

evde oturmak sömürü demişsiniz. bir dönem annemin rahatsızlığından ötürü evde birçok iş benim omzuma bindi. çalışıyorum akşam 7 - 7 buçuk gibi eve geliyorum, yemek yap, ortalık topla. haftasonu adam akıllı temizlik yap... resmen yamuldum. elektrik süpürgesinin düğmesine basınca bütün ev süpürülmüyor, suya deterjan eklemekle yerler kendiliğinden silinmiyor. Evdeki işlerde küçümsenecek gibi değil.

Valla kocamın parası değil de söyle bir gelirim olsa ıngiliz asilzadeleri gibi çalışmam ben. Bakarım keyfime. Ev işi falan da yapmam. Çok zenginse kocam ya da ne bileyim zanginse işte o zaman da sadece zevk aldığım rahat bir işte çalışırım mesela saat onda gidip dörtte dönülen cinsten.

ben size bişey diyeyim mi herşey boş valla ihtiyaç olmasa ve eşiniz size çalıştığınız için değil sizi sevdiği için değer veriyorsa,siz çalışmadanda kendinize güveniyorsanız kimse güzel rahatını bozup çalışmak istemez o kadar.istedikten sonra ev işleri dışında evde de yapacak o kadar çok şey varki.ben çalışırken ne bu kadar mutluydum ne de kendimi geliştirebiliyordum moron gibi rutin bir düzenim vardı haftasonları gezmem tozmam lazım bu benim tatilim deyip kendimi zorluyordum ama aslında gün boyu yatıp semirmek istiyordum.alın size sıkıcı bir eş modeli.ama şimdi öyle değil yorgun olmamakla birlikte eşiminde yorgunluğunu alıyorum.çünkü eve geldiğinde aydınlık ve bakımlı bir yüz görüyor.sonra istedğim kadar kitap okuabiliyorum,en önemlisi kendime zaman ayırıp ruhumu dinlendiriyorum.ve son derece huzurluyum.çok zengin değiliz ama ben çalışsam bu da mutlu olmaya yetmiycek çünkü bir taraf eksik kalacak o halde ne gerek var..kpss çalışıyorum ama sırf etraftakiler sussun diye.eşim kasma boşver diyor bende çok üstünde durmuyorum.

ya o erkekten erkeğe deişir mesela ben çalışmıyorum annemde hiç çalışmamış babam sorar anneme mesela nekadara aldın kaç para verdin vs.vs ama benim eşim hayatta sormaz iikide sormaz kafasını kırarım yoksa yani sonuç olarak ortada verilen bi emek var hem kadınlık yapıyosun hem sevgini veriyosun hem temizlik yapıyosun herşeyi sen yapıyorsun o da gerçi dışarda mücadele veriyo çalışıyo ama sonuçta boğaz tokluğuna deil herşey ama tabi ama şöylede bişi var kadın çalışınca evine pek vakit ayıramıyo yorgun argın geliyo eve eşine işve cilve yapacak hali kalmıyo olsada yapmacık olur zaten kadının anası ağlamış akşama kadar neyse benim düşüncelerim bu :)

çalışmayanları aşağılayan ve eşini sömürüyor diyenlere
ozaman Allah korusun eşinize bişey olsa lütfen ondan kalan mirasıda almayın ailesine verinn maaşını almayı utanıyorsunuzda neden arkasından kalan şeylere sahip çıkıyorsunuz madem o sizin için çalışmıyor ozaman bağışlayın bir vakıfa...boşanırkende lütfen birşey istemeyin sonuçta size bakmak zorunda değil ise bi sizinle aynı evi paylaştı diye neden okadar paralar isteniyor mahkemelerde ne hakkınız varki eşinizn üzerinizdeee...

birde ev işlerini küçümseyen biri vardı makinayı takıyormuşsun yapıyormuş süpürüyormuş falan ozaman arabanıza,otobüse dolmuşa neye biniyorsunuz siz sırtınızda taşımıyorsuz ee iş yerindede bilg var bu mantıkla aç pc yi o yazsınn oturup oturup geliyorsunuz eee zaten evdede makinalar yapıyorrr hayat size güzel sanırımm siz bu mantıkla oturduğunz yerden kalkmıyorsunuzzz:))))))))))))
ilginçç yaa Allah aşkına eviniz kendinizin arabanız yazlığınız kışlığınız herşeyiniz var sigortanız ödeniyorr
çalışırmıısnız ?? ancaa kendi iş yerinizi açmak istersinizz ondada zaten yanınızda birini çalıştırırsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…