Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

ben evli değilim ama bazı bekar arkadaşlar "ben her istediğimi almaya alışkınım tabi ki çalışcam" demişlerse de gözlemlerimden yola çıkarak bu kadar rahat olamayabileceklerini söyleyeyim.çok adam biliyorum ki kadının kaandığı parayı kendi parası gibi görüyor.kadınlar çanta kuaför kıyafet vs gibi işler için para isterken erkekler kadınlardan araba ev gibi meseleler için para istiyor.dahası el koyuyor.öle kendi paramı harcarım rahat rahat olmuyor her zaman.kişisine bağlı.bi arkadaşımın eşi evliyken kadının üstünden kredi almıştı bankadan.ayrıldılar sonra borçların yığılması yüzündenşimdi kadının maaşı icralık.bi miktarı kesiliyo eşinin orda burda karıyla kızla yediği paraları ödemek için.

kısaca bu işler şans biraz da.allah herkesin dengini ve hayırlısını versin.amin :)

Sorunu evli bayanlara yöneltmişsin ama nedenlerimiz farklı da olsa çalışmak ve çalışmamak ikiliminde benzer problemleri yaşadığımız için yanıt verme ihtiyacı hissettim:)

İnsan önce kendi beklentilerini/ isteklerini gelecekte kendini görmek istediği konumu seçmeli ve sonra koşullara göre uygun bir yol bulmalıdır bana göre. Eğer maddi açıdan sorun yoksa şimdiki erkek arkadaşın ilerde eşin olacak kişi ile bu tür problemler yaşamıyorsan, onun kişilik yapısı senin çalışmadığın süre içinde sana dayatmada bulunmayacak ve kişiliğini ezmeyecekse çalışıp çalışmama tercih meselesi olabilir. tabi biz ne dersek diyelim karşındaki insanın tepkisini en iyi sen ölçebileceğin için kararı da sen vereceksin. Diğer ve asıl önemli sorun bence bu ikilimin oluşumunda çevrenin baskısı mı yoksa senin kararsızlığının mı belirleyici olduğu.

"Çalışmayan bayanın kendine güveninin olmayacağı" düşüncesi ne yazık ki en yaygın klişelerdendir.Oysa çoğu zaman gözden kaçan nokta bu özgüven eksikliğinin toplumun dayatması sonucu oluştuğudur. Nihayetinde birlikte olduğun kişiyle bir yaşam paylaşacaksın, eğer eşinden yana bir sorun yaşamazsan "onun parası/ benim param" gibi bir ayrım bana samimi ve evlilik gibi bir kurumun özüne uygun gelmiyor.

Evde olmanın da çalışmanın da eksi artı yönleri var ama çalışmanın artı yönleri daha fazla geliyor bana. Eğer maddi açıdan hiç para sıkıntım olmayacaksa çalışmam, ama diğer türlü hayat müşterek yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmak gerektiğini düşünüyorum annemde ev hanımı iki lafından biri çalışın paranızı kazanın der oysa babam cebindeki parayı bilmez annem bilir rahattır para konusunda.

kesınlıkle evde oturma o kadar okumusun meslegını elıne almısın ben sahsen okudum evlendıkten 1 yıl sonra bebegım oldu 6 ay calısmadım sonra devam o 6 ay oturdum gelın ana sorun cunku kocamdan bısey ısterken zoruma gıdıyodu aslında ne ıstesem alıyo edıyo ama yınede kendıı kotu hıssedıyodum sankı muhtacmısım gıbı mesela canım kuafore gıtmek ıstesse sureklı soyleyemıyodum bı sey gorsem o an cebımde yok onu beklıyodum teklıf etsede alsam dıye uzun lafın kısası sakın calısmamazlık etme hem bırıkım yaparsınız yarın bı gun evlenıp cocugun oldugunda ona daha ıı ımkanlar sunarsın bır bırınıze destek olun tek maasla yurumuyolmaz:

Ben sana çalış derim canım . Özellikle , güzel bir mesleğin warken ve önünde annen gibi bir deneyim bulunurken , zamanını evde geçirme .
Al wer ekonomiye can wer -tatlicadiarzu-

bende çalışıyorum ama borçlar bitene kadar yani 1 yıl kadar çalışacağım.valla evle işi yürütmek bana çok zor geliyor.en iyisi ev hanımlığı bence.çünkü zaten ev işi filan derken zaman geçer.ben kendimide oyalarım ayrıca.kitap okurum,elişi yaparım.hem çalışıyosun,hem eve gelip yemek yapmakla uğraşyosun.hafta sonuda temizlik,ütü.eşimde çalışıyor ama eve glince çekyata uzanıp v izliyor.canı isterse sofrayı kurar o kadar.adaletmi bu yani..valla erkeği çalışmaya alıştırmaycakasın.allahtan evimiz kira değil.borcumuz bitince eşimin maaşı yeteck.geçenlerde eşim diyoki,borç bitince bir 5 ayda araba için çalışsan.lafa bak.ya tamam arabaımızda olsa fena olmaz,e kendi maaşıda tek başına araba almaya yetmez ama ee ben ne zaman çocuk yapacağımm!!

5 ay çok uzun değil. hemen geçer. o ara yaparsınız bebiş sonra ayrılırsın işten sositososito hem bebek olunca araba da gerekli olur diye düşünüyorum. doktora gidilecek, oraya buraya gidilecek... soğuğu var, hastalığı var....

ya tamam o da güzel ama ben işten hamile kalıp çıkmak da istemiyorum.yani birazda evimin tadını çıkarmak istiyorum ama hamile hamile çıkaramamki,hamilelik bir hastalık hali gibi.yani ben borç biter bitmez bir 5 ay evde oturmanın tadını çıkarıp sonra hamile kalmak istiyorum. e oldu 1,5 sene.yaşımda 29 şu an yani fazla zamanımda yok

o da doğru haklısın. insan evinde keyifle geçirmek ister hamilelik sürecini...

Valla işyerinde de gayet güzel hamilelik geçiriliyor...
Evet zotr oluyor ama güzel geçiyor...
Belki de bu benm şansım....
Çaycı ablamız her sabah portakal suyumu sıkıp getirir....
ış arkadaşlarım hergün bişey öğrenip gelip benle paylaşırlar...
Patron bile şimdiden sakın bebek arabası almayın haa diye uyarıyor....
El üstünde tutuyorlar beni...

Ben doğumdan sonra da çalışıcam... Çünkü benim hayallerimde hiçbir zaman evlenip çocuk yapıp evimin kadını olmak gibi bir prfil olmadı....
Ben hep kendimi çalışırken, kariyer sahibi biri olarak hayal ettim....

Ama u tercih, sizin hayallerinizi eşiniz çocuğunuz borçsuz kendi halinde mütevazi bir hayat ve pembe panjurlu bir ev süslüyorsa, eşiniz de bu imkana sahipse çalışmayabilirsiniz...
Herkes kendi seçtiği hayatı yaşar umarım....

tabii herkesin tercihi faklı olabiliyor.ben mesela hem çalışıp hemde evdeki işleri aynı anda yürütmeyi asla uzun ömürlü istemedim.bütün gün işte çalış,sonrada akşam gel evde hizmet et..4 aydır bunu yapıyorum ama borcumuzun bitip işten çıkmayı dört gözle bekliyorum.evimin işini yyapayım,yemeğimi hazırlayım,bol bol okumak istediğim kitaplarım var onları okuyayım,çeşitli kurslara gideyim,çocuğum olsun onunla doyaısya ilgileneyim..helede çalışan bir anne olmak asla istemedim.çünkü çocuğumu kendim büyütmek istiyorum,onun her anını doyasıya keşfetmek,hiçbir anını kaçırmak istemiyorum.inşallah allah izin verirse düşüncelerim bu yönde.tabii maddi olanaklarımızda izin verdiği müddetçe..yoksa bende isterim çocuğumu en güzel okullarda okutmak ,her istediğini yapmak ama bu eşimn çalışmasıyla olmaz,o zaman elimdeki imkanlarla yetinirim ama çocuğumda annesini her an yanında görür.işe gidince peşimden ağlama,özleme sorunu olmaz.

Ben de çalışmayan bir bayanım ve 4 yıllık evliyim.2 yıllık inglizce öğretmenliği okudum.

Evliliğimin ilk yılllarında çalışmayı istemiştim eşim izin vermedi.

Ben de fazla ısrar etmedim.

Ortak bir hayat paylaşılıyor sonuçta ikiniz ayrı olmuyorsunuz bir bütün oluyorsunuz ve onun parasıyla şunu yapmam etmem demek bana saçma geliyor.

ben hep çalışma taraftarı oldum...o kadar okuyup emek veriyoruz bari emeğinin karşılığını alalım diyenlerdenim..hiçbir zaman baskı yaşamadım eve bak para kaznıyorsan diye ailemden
çalışdığım dönem boyunca evin ihtiyaçalrını içimden geldiği için katkı olarak ufak tefek bişeyler yaptım...
gerisini kendi ihtiyaçlarım için kullandım...
şu anda 4 aylık evliyim ve tabiki borçlar,taksitler var ...ve en önemlisi asında şu an değil bana göre
gelecek ...sonuçda ne anne ne baba ne de eş insana baki değil..Allah korusun yarın ne olacağımız belli değil sosyal haklarım ve güvencem olmalı herkesin olmalı diye düşünüyorum...
ama ilerde çocuk sahibi olmaya karar verirsem ne olur bilmiyorum...özel sektörde gerçekden çok zor
hem ev hem iş hem çocuk ...hayırlısı olsun herşeyin.

Bende ne olursa olsun kadının ÇalıŞmasından yanayım..ama bebek oldukta sonra ımkanı varsa 1 senelık Ücretsız ızne ayrılmasının tarafındayım kı bebek kendıne gelsın anne ıŞe baŞladıgı zaman zaten benım ıÇın bebek olduktan sonra zorlaŞıyor ÇalıŞmak zor olan bu taraf ..ama rahat bı hayat yaŞamak ve sunmak ıstıyosanda bu zorlugun Üstesınden gelmeyıde bıleceksın..

herkes tercih ettigi istedigi hayatı yasıyo bence
ben calısmıyorum evlenincede istemezdim calısmayı hep hayalim evimin kadını olmaktı
nitekimde öyle oldu eşimde istemiyo çalışmamı
mecbur kalsam sanırım calısırım onun dısında hayır
Rabbim kimseye muhtac etmesin amin

ay valla ben de bu konuyla ilgili çok karışığım. Bir yanım çalışmayı çok istiyor, bu kadar emek verdin çalış karşılığını al diyor bir yanım evinde keyifli keyifli otur hayatın tadını çıkar 3 günlük dünya diyor ??? Aslında ben çalışmayı da seviyorum yani çalışırken çok mutsuz veya sıkınılı değilim ama sabah 8 akşam 7,8 tüm gün gidiyor tabii kendim için hiçbirşey yapamıyorum. Bir de üstüne bütün gün stres, sıkıntı tabi...Aslında maddi olarak çalışmaya ihtiyacım da yok sigortam da çalışsam da çalışmasam da ödenecek ama işte...

yorumlar için tekrar herkese teşekkür ederim..
sanırım benim için en uygunu evde calisabilecegim bir seyler yapmak..bölümüm aslında buna çok müsait ama onun için cevre yapmam gerekiyor..bu konuda bir kaç şey yapıyorum ama zor gibi..
bugün pastacilik kursuna başladım..daha ilk gündü ve o kadar çok eğlendim ki..tabii cokta yoruldum ama güzel bir yorgunluk :) belki bu iste kendimi gelistirebilirim..
yakında Web tasarım kursuna da basliycam..bu sayede kendi Web sitemi yapıp orada kendi reklamımı yapmayı planlıyorum..hem grafiker oldugumu,hem pastalarımı kurabiyelerimi koyucam,hemde Web tasarım hizmeti verdigimi belirtircem..
eh bu kadar seye hala para kazanamazsam da yuh bana..illa ki biri tutar diye düşünüyorum..
zaten dedigim gibi sigorta problemim yok çok şükür,maddi acıdan da problemim yok..bu sekilde 3-5 kuruş kazansam kar kardir..
şimdilik böyle..bakalım ılerde neler olucak :)
yorum yapan herkese çok teşekkür ederim..
inanın kursa gitmek,spora gitmek vs haftanın hemen hemen hergünü bir seyler yapıyorum artık..öyle oglenlere kadar uyumuyorum,bu bile bana çok iyi geldi..
çalışmasam bile bir uğraş,hobi şart gercekten..bugün bir sürü kurabiye yaptım,süsledim ve afiyetle oturduk yedik..bu bile beni mutlu etti..

Bende şu anda çalışmak taraftarıyım.3.5 sene özel bir şirkette çalıştım bekarken evendikten sonra da üniversite bünyesinde çalıştım birkaç ay önce ayrıldım. Açıköğretim okuyorum 3. sınıftayım bu arada bebekte yapacağım ve okul bitene kadar bebeğimi büyüteceğim ve sonra yine iş hayatına başlayacağım. Eşimin durumu kötü değil ev kendimizin ama herşey böyle sürecek diye bir kaide yok. Yarın birgün eşimden ayrolmayacağım ne malum yada eşimin başına birşey gelse kim ekmek getirecek bana kayınpederlerimin eline mi bakayım aileme dönp onlara mı el açayım belli bir yaştan sonra iş bulmak hem zor hemde körelmiş oluyorsun. Benim annem 15 yıl evlilikten sonra boşandı ve hiç çalışma hayatı yoktu 2 çocukla kaldı ortada çok zor şartlarda çalıştı bize baktı ben aynı hataya düşemem. Kaldı ki sosyal, aktif, kendine güveni olan, kendi ekonomik güvencesini elinde tutan birşey almak istediği zaman gönül rahatlığıyla kendi parasıyla alabilen biri olmak isterim. Kenara koyacağım üç beş kuruşunda benim param olmasını isterim.. Hem çocuklarıma örnek olurum diye düşünüyorum. Ama bir yandan da bebeğimi nasıl bırakırım bakıcı parası felan derken benim paramda kaynar giderse bakıcıya para vereceğime kendim bakarım da dediğim zaman oluyor belki bebeğime kıyamam ama o hep bebek kalmayacakki büyüyecek kendi hayatı olacak arkadaşları olacak ve bizi görmeyecek bile..Yaşlandığımda geriye baktığımda ne yapmşım ne başarmışım bu hayatta demek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…