Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

22 yaşındayım 18 yaşından beri çalışıyorum. Uyku ve Yol en büyük sorunum. Evde çalışmak istiyorum artık mafoldumben
Evlenmeme aylar kaldı. Nişanlım da ben de Part-time (yarı zamanlı) çalışmamın daha uygun olacağı görüşündeyiz. Hem harçlık olur. Hem evde olmam tüm gün, hem de kendime ve eşime vakit ayırabilrim boshayallersmile

hem evliliği hem işi yürütmek gerçekten zor iş.
çalışırken öyle zor ki eve gel yemek yap ye yat .
sabahın köründe geri kalk.
ama şimdi işten ayrılmak zorunda kaldım
ve çok rahatım .en önemlisi kendime ve evime vakit ayırabiliyorum

sonunda çalışmayan EVLİ bi bayan oldum:Saruboceq:
okudum ettim ama hiç çalışmak istemedim
çalışmadım da.eşim de istemiyor zaten
ihtiyacım olursa o ayrı
yoksa işe git çalış eve gel çalış zorum ne
herkes nasıl mutluysa öyle yaşasınhihoyyythihoyyyt

23 yaşındayım 18 yaşımdan beri çalışıyorum nöbetli çalıştığımız için şimdiden o kadar tükenmiş hissediyorum ki kendimi hem çalışıp hem ev işlerine bakmak çok yorucu bir iş..

Sürekli gündüz gidip hafta sonu tatil olacağım bir iş olsa hiç yorulmam çalışmayı seviyorum ama bu şekilde sanırım daha fazla dayanamayacağım evimin kadını olucam :sm_cool:

ne kadar ayıp yaaa..
çoğu çalışan çalışmayanları yerden yere vurmuş..vasıfısz ilan etmiş..
siz kimin ne yaşadığını nereden bileceksinziki sizn gibi olmayan insanların hayatı ve kişiliği hakkında yorum yapıyorsunuz..çalışıp çalışmamak çok göreceli bir kavram bana göre..herkese göre değişir..
tartışmak bile saçma üstelik krıcı cümlelerle..valla çok çok ayıpladım kınadım..

çalışmayan bayanlar hiç birşey başarmamış hatta ve hatta boşa yaşamışlar öyle mi???
vay beeee çok güzel bi yaklaşım
:bbo:

22 yaşındayım ve bende17 yaşımdan beri çalışıorum nerdeyse..
çalışan evli bi bayan olmak gerçekten kolay diil..
ama benim durumum bi çoğunuzdan farklı genelleme yapmıcam..
ama inanıorumki her bayan çalışan üreten işe yarayan birey olmak ister..
ama ailevi durumlar buna el vermeyeblir..
eşi izin vermez,çocuklarıyla ilgilenmek ister..
ve dahası çalışmak istemez..
bu onun en doğal hakkı..
bende saygı duyarım..
allah nasip ederde bi bebeğim olursa bende çalışmıcam yeter bu kadar...

çalışıp çalışmamak kişinin kendi iradesine ayrıca maddiyata bakar.
kişi çalışıyor diye ooo çok sosyal, topluma örnek,insan ilişkileri çok iyi olmak durumunda değil ki
yada kişi evde diye asalak koca eline bakan hiçbir vasfı olmayan amacı olmayan başarısız asosyal olmak durumunda da değil. bunlar tamamen kişiyle alakalı.lütfen doğru yorumlar yapalım.
çalışma hayatının bana tek artısı kendi paramı kazandım çok güzel bir duygu.
ama harcayamadım gezemedim asosyal biri oldum çıktım.her çalışan böylemi tabi ki değil ben öyle oldum.

Ben herkese saygı duyuyorum..
ama çalışmıcam evde oturucam diyenlere de hayret ediyorum..dünyanın bin türlü hali var.anne baba insana baki kalmıyor malesef.Eşte kimi zaman...
Boşanma oranları git gide artıyor.
Ben calısmıcam diyenler yaa padişah feriştah cocuğu yada,mutfakta lisans yapmak istiyor.
Ama her zaman için çalışan kadın kendine güvenen kadındır.Bu bence paha biçilemez bir değer.evde oturup yorgunluktan sızlanmaktan daha değerli olduğuna kanaat getirdiğim bir duygu........

valla bende şu an hala iş yerindeyim şu vergi zımbırtılarından dolayı normalde eşimden önce evdeyimdir,şu an çocuk olmadığı sürece böyle çalışarak yaşamak çok güzel maaşımı direk dövize çevirip kenara atıyorum mesela,ama eşim çocuk istiyor bayağı bi hasretle bende istemiyorum top bende zaten( d.k.hapından dolayı) :))) ama çocuk olunca durum değişr mi bilmiyorum belki de çocuğuma bakan bir ev hanımı olurum...hem evlilik hem çocuk hem işi bir arada yüürütmek zorrr iş...

Hımmm bende nacizane fikrimi yazayım 8 ay oldu evleneli. evlenip Marmarise gelin geldim işde bulamadım bu süre zarfında. Geldiğim yerde çalışıyordum bu arada. Üniversite mezunuyum.
Bence her iki durumda kendice artıları ve eksileri vardır. her çalışan sosyal, toplum içinde kendini ifade eden,kendini geliştirmiş olamayacağı gibi , her evde oturanda bilgisiz,cahil, kadın programları izleyen:) bu tarz bir kadın değildir. Şahsen ben iş bulamayınca güzellik uzmanlığı kursuna yazıldım oraya gidiyorum,eşimle tango kursuna gidiyoruz, bolll bolll kitap okuyor Marmarisi fet ediyoruz. Şimdi bir çok çalışan ve kendine vakit ayıramayan,bırakın kitap okumaya gazete okumaya vakit bulamayan arkadaşlarımla kıyaslanınca kim daha kültürlü? Şu an için tek keşkem kendi paramla eşime hediye almak isterdim. Haa o senin benim param yok diyor, bunu kanıtlamak içinde maaşımızdan kalanı ikiye bölüp yarısını bana veriyor, herkes kendi payıyla ne yapmak isterse onu yapıyor. Ama yinede ev ekonomisine katkıda bulunmak isterdim. Ama yinede dediğim gibi eşimin geleceği saatte süslenip güzel bir sofra hazırlayıp onu güler yüzle karşılamakdan da keyif almıyor değilim:)

burcuözgenin söylediklerine katılıyorum hemde harfiyen :))

o ayıpsın ilk yıllr neyse daha sonraki yıllar
of yetmiyor
durmadan harcıyondan başlar da susmaz canım

sende benim gibisin bende sürekli eşimle geçireciğim saatleri planlardım hatta kaç sene evli kalabilirz acaba ne zaman ölürüz erken evlenelim die düşünür dururdum deliymişim bende yaa canım benim sen istediğin kadar geç yatma eşinle vakit geçirmeye çalış sen çalışmasanda eşin sabah işe gideceği için erken yatacaktır ben çalışan bir bayanım ama benim bir artım var eşimle aynı yerde hatta aynı odada çalışıoruz kendisi müdürüm olur tabi bölece paylaşımlarımız artıo
çalışmasan bir süre sonra sıkılcaksın evde yada babanın evinde yaşadığın hayatı yaşayamadıgın için canın sıkılcak bölece tartışmalar başlıcak ben doğum yaptım 2 ay evde kaldım akşam adam eve gelio yorgun argın sen benimle ilgilenmiosun nie erken uyuosun benim konuşmaya ihtiyacım var die bide ben şişiriodum kafasını ama çalışıosan günlük konuşma ihtiyacının bi çoğunu işte harcıosun sende yorgun oluosun çok bişi beklemiosun bunlar sadece manevi yanları birde maddiyat ki çok çok önemli bi kere kendine güvenin tam oluo kocanın eline bakmıosun hem iki maaş alıcakken neden tek maaş ile yetinmelisinki ev çok rahat gelio sana eminim ama özgürce alışveiş dahada rahat gelicektir bundan dahada eminim umarım anlatabilmişimdir aklinialirimsmile yerimseniben

:1shok::1shok::1shok: sahsen biraz soke oldum basdaki bir kac yaziyi okudum :1shok: zaten ben gec evlenirim diye hep icimden geciriyordum artik hic evlenmigcegimi saniyorum calissan ayri calismassan ayri galiba en güzeli oku adam ol kendin ise git catir catirda parani ye ne demisler: bekarlik sultanliktir :teytey::teytey::teytey:

arkadasinin sorusuna gelince bence kesinlikleeeee calismalisin o kadar üniverste okumussun yazik degilmi o yillara ? Birde arkadaslarin dedigi gibi hic bir sosyal güvencen yok. Var sayalim evlendiniz 2 cocugun oldu gürün birinde ne malum ( yinede allah kimsenin düsmanimin basina bile vermesin )aldatmiyacagi ??? Ilerde ne olacagini hic kimse kestiremez : ne oldum degil ne olmali demeliymis bence tedbirini al calis birde esyalarinin fiyatini sormasi bence bir göstergedir evlenirseniz simdiki gibi kesinlikle rahat olamiycaksin gibi gözüküyor. Taabiiki ev hayati vesairede cok hos ama eger kocandan bagimsiz yasamak istiyorsan calismalisin.

Son düzenleme:
ben evlenemden önce çaliştım ama çok yoruldum.. şimidi evliyim ve çalişmiyorum 3 senedir... eşim arada bir bana butık, iç çamaşırı vs.. üzerine dukkan açmak için israr ediyor.. boş kalma ilgilen diye..
ama maddı sıkıntımız yok.. asla harcadıgımı sormaz.. neden çok harcadın bile demez.. ihtiyacın varsa al istediğini der..

ama artık çalişmayı sosyal olarak isityorum... evde sıkıldım...

çok şaşırdım boş ver çalışma sen

Daha nce buraya yazdımmı bılmıyorum ama sımdıkı dusuncem mutlaka calısırım. Kendıme ozguvenım artıyor calısınca ve evde cok canım sıkılıyor. Okullar tatıle gırdı yenı donem ıse baslayamadım hamıle oldugum ıcın. Evde oturmak cok sıkıcı gelıyor. Calıssam hem zaman cabuk gecıyor hem para kazanıyorum.Durumum ıyı bıle olsaydı calısırdım sanırım.

maddiyat için asla çalışmıyorum yani kendi paramı kazanayım kendi paramı harcayım diye değil zaten kendi maaşında olsa evlilikte ortak hesap oluyor.yine kafana göre harcayaamzsın ne yani kocama sanane benim maaşım dersem boşar beni...ama çalışan insan heryerde belli ediyor kendini bende doğum nedeniyle evdeydim ay çok sıkıcı.şimdi enazından günüm dolu geçiyor.evde ev işleri ya misafirlik..
çalışan insanların özgüvenleri daha yüksek oluyor

canım çalışırsan haftaiçi topu topu 2 saat görüşeceğinizi yazmışsın ya ama çalışmasanda sonuçta o kadar görüşeceksin sonuçta eşin gene o saatte gidecek gelecek.

benim annem ev hanımı ve annemin hayatını anlatayım bana göre çalışmayan bir kadının olması gereken bir modeldi
babam sabah 7,5ta evden çıkardı bu yüzden annem 6-6,5 gibi sabah kalkar çayı koyardı tekrar gider uyur çay kaynadığında demler ve kahvaltıyı hazırlardı babam uyanır gelir kahvaltısını yapar annem karşısına oturur konuşurlar filan tabi çocuklarda kalkar beslenme falan hazırlanır :)
babam gider annem geri yatar 1-2 saat sonra kalkar etraaf toplanır artık ne işi varsa o yapılır yemekler pişirilir akşam koca gelir ki bazı zamanlar iş stresi yorgunluk vs eş pek konuşmaz annem gün içindeki olayları anlatır şöle oldu böle oldu koca he he der dinler ama pek ağzından bi kelam söz çıkmaz :)
yer çilir otururlur ve koca yatar kadın gene etrafı toplar çocukların üstünü örter odalarını üstten bir toplar. kocanın çıkardığı kıyafetleri yerlerine koyar kapıları kitler son bir kez kontrol eder eksik bişiy var mı :) ve yatar :)))

ben çalışıyorum ve kendi hayatımı anlatayım beraber uyanırız zaten mesai erken olduğu için evde kahvaltı yapmayız giyiniriz giyinirken ben ay bunu giysem üşürmüyüm terlermiyim gibi laflar ederim tabi aynı zamanda karışırımda onu giyme kirli yok üşürsün bu giy aşkım
sonra çıkarız ben ofise eşim işine akşam eşimden erken geliyorum zaten hemen yemek yaparım yemek ya pişerken ya pişmişken eşim arar geliyorum ne lazım genelde ekmek lazım olur alır gelir:)

sofrayı beraber kurarız beni ofiste olan bişiy varsa onu anlatırım böle böle oldu o da genelde işyerlerinin benzer sorunları olduğu için oda evet bizde de oluyo böyle böle yapıyoruz o zamanlar falan diyo ööle bi sohbet ediyoruz. ben çay koyuyorsam o kurabiye getiriyor ortaklaşa çalışıyoruz.

bişey alacağım zaman alıyorum eşime kalkıp sormuyorum .
ama çalışmasam eşimden tabikide para isterim bundan tabikide çekinmem fakat ihtiyacım olmasada sırf çok beğendiğim için bir elbiseye o kadar parayıda veremezdim. kendim kazanıyor daha doğrusu eve çift maaş girdiği ve eşimin maaşıyla daha çok geçindiğimiz için o parayı verebilecek gönül rahatlığında olurdum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…